ביום שלישי בשבוע שעבר הגעתי לקליפורניה.
אני ב-Palo Alto, הפופיק של עמק הסיליקון. אהיה כאן שלושה חודשים, עד לסוף נובמבר.
שתיתי בעבר המון קפה בינוני בארה"ב. גם כאן, מאז יום שני ועד אתמול, שתיתי הרבה דברים שקראו לעצמם קפה, אבל שום דבר לא דגדג את התחתית של מה שמקינטה פשוטה מייצרת בקלות.
(אגב, הבאתי איתי שקית גדולה של קפה נחלה עם הל. פעמיים ביום, ויש לי עוגן של קפה שפוי. הבאתי גם שקית של קפה שחור בטעם אספרסו של לנדוור. לדעתי הקפה השחור הכי טעים שיש בארץ)
אתמול לקחו אותי ל... חנות נעליים.
החנות נקראת Zombie Runner והיא ממוקמת באחד הרחובות הראשיים של Palo Alto. זו חנות נעליים לכל דבר, אבל במרכזה עומד דוכן קטן של קפה. הדוכן מכוסה מסביב, אז קשה לראות את המכונה ואת הבריסטה שעובד. אבל כבר מרחוק, סאונד הקצפת החלב מצא חן בעיני. נשמע כמו הקצפה אמיתית.
הצלחתי לראות שהבחור מחזיק שם Mahlkonig K30 Twin ובנוסף עוד מטחנה שלא זיהיתי. את המכונה לא יכולתי לראות וגם לא היה לי כ"כ נעים לשאול. בפעם הבאה אשאל לעוד פרטים. כל זה באמצע של חנות נעליים. הזוי לגמרי
הבחור חלט לי אספרסו נקי. הבחורה שהביאה אותי לשם הזמינה קפוצ'ינו.
ראו את התמונה. נראה מכובד ויפה מאוד. אחלה לאטה-ארט. הוא השקיע מאוד, הקציף עם המון תשומת לב, חלט והקשיב לאספרסו במלוא ההקשבה.
הקפה היה נהדר! קרמה מצויינת, טעם עמוק ומר. הוא התנדב למסור עוד מידע וסיפר לי שזה חד זני מדרום הודו. הוא אמר שבכל יומיים שלושה מגיעה תערובת חדשה וטרייה שמישהו קולה להם, ובכל פעם מדובר בזן אחר.
ממש מעניין.
אז זהו. סופסוף אני יכול לומר ששתיתי אספרסו אמיתי בארה"ב.
יש עוד כמה בתי קפה שהמליצו לי עליהם.
דיווחים נוספים בהמשך