אספרסו בארה"ב! אספרסו **טוב** בארה"ב!

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

כן! אתם קוראים נכון!

ביום שלישי בשבוע שעבר הגעתי לקליפורניה.
אני ב-Palo Alto, הפופיק של עמק הסיליקון. אהיה כאן שלושה חודשים, עד לסוף נובמבר.

שתיתי בעבר המון קפה בינוני בארה"ב. גם כאן, מאז יום שני ועד אתמול, שתיתי הרבה דברים שקראו לעצמם קפה, אבל שום דבר לא דגדג את התחתית של מה שמקינטה פשוטה מייצרת בקלות.

(אגב, הבאתי איתי שקית גדולה של קפה נחלה עם הל. פעמיים ביום, ויש לי עוגן של קפה שפוי. הבאתי גם שקית של קפה שחור בטעם אספרסו של לנדוור. לדעתי הקפה השחור הכי טעים שיש בארץ)

אתמול לקחו אותי ל... חנות נעליים.
החנות נקראת Zombie Runner והיא ממוקמת באחד הרחובות הראשיים של Palo Alto. זו חנות נעליים לכל דבר, אבל במרכזה עומד דוכן קטן של קפה. הדוכן מכוסה מסביב, אז קשה לראות את המכונה ואת הבריסטה שעובד. אבל כבר מרחוק, סאונד הקצפת החלב מצא חן בעיני. נשמע כמו הקצפה אמיתית.

הצלחתי לראות שהבחור מחזיק שם Mahlkonig K30 Twin ובנוסף עוד מטחנה שלא זיהיתי. את המכונה לא יכולתי לראות וגם לא היה לי כ"כ נעים לשאול. בפעם הבאה אשאל לעוד פרטים. כל זה באמצע של חנות נעליים. הזוי לגמרי :)

הבחור חלט לי אספרסו נקי. הבחורה שהביאה אותי לשם הזמינה קפוצ'ינו.

ראו את התמונה. נראה מכובד ויפה מאוד. אחלה לאטה-ארט. הוא השקיע מאוד, הקציף עם המון תשומת לב, חלט והקשיב לאספרסו במלוא ההקשבה.

הקפה היה נהדר! קרמה מצויינת, טעם עמוק ומר. הוא התנדב למסור עוד מידע וסיפר לי שזה חד זני מדרום הודו. הוא אמר שבכל יומיים שלושה מגיעה תערובת חדשה וטרייה שמישהו קולה להם, ובכל פעם מדובר בזן אחר.

ממש מעניין.

אז זהו. סופסוף אני יכול לומר ששתיתי אספרסו אמיתי בארה"ב.

יש עוד כמה בתי קפה שהמליצו לי עליהם.

דיווחים נוספים בהמשך :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

(Y)

תעשה חיים! כבר מתגעגעים....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

יש את http://stumptowncoffee.com/ מעולים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #4 

רק באמריקה... קפה בחנות נעליים... :lol:
(תציע להם כוסות בצורת מגף!)

תמונה

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #5 

מצטרף להמלצה על stumptown

ומוסיף:
http://www.bluebottlecoffee.com/

גם הם מעולים. מקצוענים. (הם מSF במקור אז אמורים להיות להם שם כמה סניפים)

בכל מקרה אחרי שנה וקצת בארה"ב אני יכול לאמר שאם יודעים איפה לחפש אפשר למצוא קפה ברמה מאוד-מאוד גבוהה.בטח בסן פרנסיסקו.
נ"ב
ממליץ לך גם לנסות פילטר במזיגה ידנית (manual pour over) זה פשוט עולם בפני עצמו. (אני יודע איך זה נשמע. גם אני התייחסתי לזה בחשדנות, גם לי לקח זמן עד שהבריסטה שיכנע אותי לנסות סופסוף) קשה להסביר.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #6 

תהנה מהשהיה מוטי.
כולנו כבר ידועים שארה"ב נהייתה מעצמת קפה אמיתית עם בתי קליה בוטיק משלה ומכונות אספרסו לעילה ולעילה.
תהנה!
דווח על עוד מקומות מוצלחים במהלך התקופה. עם תמונות בבקשה... :wink:
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

ton
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

תהנה מכל רגע :)
נחמד לשמוע (לקרוא) דיווחים על קפה מארה"ב מאשר "כאן דרורה פרל,וושינגטון" ...

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #8 

מוטי לנו בקולומביה יש עיר שקוראים לה מדיין והיא גם נחשבת לסיליקון ואלי.....סיליקון מסוג אחר
:-)
https://www.google.com.co/search?q=chic ... 80&bih=909
דרך אגב לא כ"כ רחוק מהאיזור הראשי של גידול הקפה

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #9 

מאור_בר כתב:רק באמריקה... קפה בחנות נעליים... :lol:
(תציע להם כוסות בצורת מגף!)

תמונה
...
הכוסות בירה הרבות שמגיעות בצורות מגף נוצרו בגלל משחק מילים על שמה של הכוס הזו
boot
http://www.gimmethatnow.com/novelty-gia ... p-411.html
הכוס בירה הפופלארית הזו שאפשר למצוא כמעט בכל פאב נקראת כוס מגף בגלל שחיילים החיל הפרשים נהגו לשמור על צורת המגפיים שלהם ע"י זה שהם היו שמים כוס כזו בתוך המגף בזמן שהם היו ישנים וככה המגף היתה נשארת זקופה ולא "נשברת" ומקבלת כפל.
חיפוש בגוגל מראה עד כמה ה"בדיחת" פאבים הזו פופולארית
https://www.google.com.co/search?q=boot ... 80&bih=909

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #10 

תודה! וגם תודה על ההמלצות (Y)

אני לא רואה שיש stumpdown באיזור SF.
bluebottle נראה ממש נחמד! כשאהיה ב-SF עצמה (אני במרחק של כ-40 דק' מהעיר) אקפוץ לשם לנסות אותו.

היום מצאתי בבית שאני מתאכסן בו פינג'אן. בישלתי בבוקר נחלה על הגז, כמו שצריך.
היה, למרבה ההפתעה, פחות טוב מאשר נחלה בוץ. הקפה הזה כ"כ שרוף וקלוי, שכשהוא מבושל אי אפשר להרגיש שום דבר חוץ מקפה שחור שחור.

אני שוקל אולי לקנות מקינטה (לא הבאתי איתי :ממש לא: ) ומטחנה קטנה, ולשתות קפה שפוי בבית.

בכל מקרה, אדווח על בתי קפה נוספים באיזור.
אם מישהו מכיר או שמע על עוד טובים - אני אשמח לפויינטרים :)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #11 

moti_r כתב:תודה! וגם תודה על ההמלצות (Y)

אני לא רואה שיש stumpdown באיזור SF.
bluebottle נראה ממש נחמד! כשאהיה ב-SF עצמה (אני במרחק של כ-40 דק' מהעיר) אקפוץ לשם לנסות אותו.

היום מצאתי בבית שאני מתאכסן בו פינג'אן. בישלתי בבוקר נחלה על הגז, כמו שצריך.
היה, למרבה ההפתעה, פחות טוב מאשר נחלה בוץ. הקפה הזה כ"כ שרוף וקלוי, שכשהוא מבושל אי אפשר להרגיש שום דבר חוץ מקפה שחור שחור.

אני שוקל אולי לקנות מקינטה (לא הבאתי איתי :ממש לא: ) ומטחנה קטנה, ולשתות קפה שפוי בבית.

בכל מקרה, אדווח על בתי קפה נוספים באיזור.
אם מישהו מכיר או שמע על עוד טובים - אני אשמח לפויינטרים :)
...
(i) מוטי, אולי שווה לך להשכיר איזה מרזוקו או speedster לשלושה חודשים עם מטחנה אימתנית... (Y)
ואחרי שלושה חודשים תכתוב איזה פוסט ביקורת ציוד....
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #12 

מוטי
יש את המכונה שמישהוא בפורום שאל עליה בעבר
אני לא זוכר איך קוראים לה אבל יש אותה בסטארבקס ולפחות מהמעט שהצלחתי לראות עליה כולל וידאואים שמסבירים איך היא בנוייה ווידאואים שמראים איך משתמשים בה היא עושה רושם של מין פרנץ' פרס חצי רובוטי שמשאיר ל"בריסטה" את ה"מלאכה" של לבחוש את הקפה בקנקן ולזרוק את הקפה המשומש לפח.
אני מצטער על זה שאני מכניס אותך למשחק ניחושים
אבל באמת לא הצלחתי למצוא את השירשור הזה
בקיצור
אם תצליח להבין על מה אני מדבר או מישהוא מהפורום יכווין אותך לשירשור הרלואנטי אז אני זוכר שבעבר מישהוא שאל אם מישהוא התנסה במכונה, אני בטוח שהרבה מחברי הפורום ישמחו לקרוא ביקורת על השימוש במכונה או הקפה שיוצא ממנה.
ואם זו רק ביקורת על הקפה
אז
פשוט תוכל למצוא אותה בסטארבקס ולחוות את דעתך על מה שיוצא ממנה.
:-)

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #13 

קפה טוב בארהב - אוקימורון.
שישלחו מישהו להציל את מוטי..הוא ואובמה התחרפנו...
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

:lol: האמת שאני באמת צריך הצלה!
הבוקר שתיתי שוב קפה נחלה מבושל, והבנתי שהימים שלי עם הקפה הזה ספורים. קשה מאוד לשתות רק קפה שחור שרוף ומבושל...
אני חייב אספרסו!

אז...
היום נסעתי ל-Blue Bottle Coffee שהומלץ כאן. תודה ל-bnaya_d על ההמלצה!
היה היום Labor Day אז העיר היתה די ריקה, הרגשה של שבת בבוקר. דווקא נחמד, כי לא עמוס וגם יש חניה.

נסענו לאחר הסניפים שלהם בעיר.
לפי התור של האנשים שעמד עד החוץ, היה ברור שמדובר במקום עם קפה טוב.
כשראיתי את הגודל של ספל הקפוצ'ינו, הבנתי שבאמת הגעתי למקום נורמלי. כוס רגילה, כמו שאנחנו רגילים לקבל בארץ. לא ג'ארה בגודל 6 ליטר, כמו שמקבלים בסטאר-סעעעעעמק-באקס.

הם מחזיקים שם מאצר ואסטוריה, ומכונה של לה מרצוקו.

הזמנתי אספרסו קצר. החבר שלי הזמין קפוצ'ינו. על הדרך סיפרתי לבריסטה, שהיתה מאוד מאוד נחמדה, כמה שאני מחכה כבר לשתות את האספרסו שלה וכמה שאני מחפש אספרסו טוב בארה"ב. היא הפתיעה אותי והמליצה על עוד שני מקומות בעיר. אתם מבינים?? מדהים, כמה שהאמריקאים האלו יודעים לתת שירות ולהיות נחמדים על הדרך. אני אבדוק גם את המקומות שהיא המליצה עליהם.

קיבלתי אספרסו יפה, קרמה שמנה. יותר מדי בועות מסביב, אולי הוא טרי מדי. לא היה טייגר סקין, אבל הצבע היה נכון.
הלאטה-ארט בקפוצ'ינו היה ממש יפה ומושקע.

לצערי לא כ"כ אהבתי את התערובת עצמה, היא היתה לי חמוצה מדי וחסרת גוף שמן. בלי מתיקות ובלי מרירות. זו תערובת נהדרת לקפוצ'ינו לדעתי, אבל לא לאספרסו. האמת שכשהסתכלתי מסביב, לא ראיתי אף אחד ששותה אספרסו, אז אולי הם בכוונה משתמשים בתערובת כזו. הקפוצ'ינו היה מצויין. יתכן אולי שהקפה טרי מדי (ולכן גם הבועות) וזו הסיבה שהוא היה לי חמצמץ ובלי גוף. אבל אולי זו פשוט התערובת.

בכל אופן, חוויה נהדרת ועוד צעד בכיוון הנכון :)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #15 

אחה"צ נסעתי לסניף של Fry's. המקום הזה הוא מטורף. זה סופרמרקט ענק של מוצרי אלקטרוניקה, אבל לא רק. ספרים, דיסקים, מוצרי חשמל לבית. יש שם הכל, ובגודל שרק באמריקה אפשר למצוא. אנחנו מדברים על מקום בגודל של קניון, שיש בו מעבר (aisle) שלם שמוקדש לכונני CDROM, מעבר שלם שמוקדש למקלדות (עשרות דגמים) או לכיסויים לסלולר, או אוזניות או ספרי הדרכה לאופיס... מטורף לגמרי!

באמצע יש מסעדה/בית-קפה קטן.

אספרסו עולה $1.95.

הייתי חייב קפאין אז הזמנתי אספרסו. ידעתי מה אני הולך לקבל. ידעתי שזו התאבדות. ידעתי שאני אצטער.
אבל הייתי חייב קפאין...

ראו את התמונה. האספרסו הגיע בכוס של 400 מ"ל בערך. לדעתי היו שם 150-200 מ"ל של משקה.
בצבע של דיונה, עם קרמה בעומק של מחשבה של מלכת יופי ואפטר-טייסט באורך של הזמן שלוקח לטוחן האשפה המטורף שיש לנו כאן במטבח לגרוס שאריות של תפוח עץ.

בקיצור - דרעק! :)

ניסיתי לצלם את היד שלי שמקיפה את הכוס כדי שתקבלו מושג לגבי הגודל. קצת קשה, אבל בכל זאת, התמונה מדברת בעד עצמה.

היה ממש ממש טעים, ביחס לשמן מנוע של הארלי דווידסון מקולקל... :מעשן:

איחלתי לחייל בהצלחה.

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #16 

moti_r כתב::lol:
קיבלתי אספרסו יפה, קרמה שמנה. יותר מדי בועות מסביב, אולי הוא טרי מדי. לא היה טייגר סקין, אבל הצבע היה נכון.
הלאטה-ארט בקפוצ'ינו היה ממש יפה ומושקע.

לצערי לא כ"כ אהבתי את התערובת עצמה, היא היתה לי חמוצה מדי וחסרת גוף שמן. בלי מתיקות ובלי מרירות. זו תערובת נהדרת לקפוצ'ינו לדעתי, אבל לא לאספרסו. האמת שכשהסתכלתי מסביב, לא ראיתי אף אחד ששותה אספרסו, אז אולי הם בכוונה משתמשים בתערובת כזו. הקפוצ'ינו היה מצויין. יתכן אולי שהקפה טרי מדי (ולכן גם הבועות) וזו הסיבה שהוא היה לי חמצמץ ובלי גוף. אבל אולי זו פשוט התערובת.

בכל אופן, חוויה נהדרת ועוד צעד בכיוון הנכון :)
...
אני די משוכנע שהקפה לא היה טרי מידי.
או יותר נכון, אני די משוכנע שהקפה היה טרי בדיוק במידה שהם חשבו שוא צריך להיות טרי.. הם מאוד-מאוד פדנטים.
כמעט בטוח שהיתה מדבקה על המטחנה עם תאריך הקלייה וסוג הקפה, ואם לא, אני בטוח שהבריסטה ידעה בדיוק בן כמה הקפה, והתאימה לו פרופיל חליטה לפי מה שראתה לנכון.
(או יותר נכון לפי מה שהמאמנים שלה בקורס בריסטה סיפרו לה שראוי לראות לנכון )
אני יודע שזה נשמע מוגזם, אבל זה הרושם שאני קיבלתי מכל בריסטה ובריסטה שעובד במקומות מהסוג הזה.

אתה בטוח ששתית תערובת ולא את אחד מהsingle estate שלהם? כי אלה בהגדרה חמוצים הרבה יותר .
מצד שני, יכול להיות שגם "תערובת הבית" הנכחית שלהם בהירה.
בכל מקרה החמיצות הזו איננה תוצאה של קפה צעיר מידי, או של תערובת לא מתאימה, אלא חלק מהפילוסופיה שלהם (לא רק שלהם), שקפה זה פרי וככה צריך להתייחס אליו. פחות טעמי קלייה יותר טעמים מהקפה עצמו (אני לא אומר שזה מה שנכון, אני רק מצטט מה ששמעתי מהרבה אנשים מהתעשייה)
אסידי/ חמוץ/חיוני/מתקתק ו"חי" כמו תות/ הכל שאלה של איך שאתה או הם קוראים לזה, אפשר להתרגל לזה ולאהוב את זה, ואפשר לא...
ממליץ על הספר (BB craft of coffee) שמבצבץ באחת התמונות שלך, אני מאוד נהניתי ממנו, ולמדתי ממנו הרבה.

זה באמת קטע שהם ממליצים על המתחרים בלי להתבלבל, די ראוי להערכה. ככה אני מצאתי את רוב בתי הקפה שאני אוהב. הכי מצחיק כשזה קורה בחנות בגדים ("בחנות שני בלוקים מכאן אני חושב שיש בדיוק את מה שאתה מחפש").

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #17 

הייתי ב-Fry's פעם, האמריקאים לוקחים כל דבר ומגדילים אותו עד למקסימום האפשרי. זה עובד עם חנויות, סופרמרקטים, ציצים... אבל באספרסו זה פשוט רע :lol:

Lyonia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #18 

ב2010 בפול אלטו איתי וגם שתיתי קפה מצויין.
ליפני שנה שטיילתי עם משפחה כל כך אתגעגעתי לקפה טוב.חיפשתי ולא מצאתי המקום הזה.
Life is too short for bad coffee

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #19 

הפתרון שאני מצאתי בתקופה בה טיילתי בארה"ב היה לחפש מסעדה איטלקית אותנטית (אתה נכנס ושומע מלצרים או את אנשי העסק מדברים איטלקית...) ופשוט לגשת לבר שבו יושבת המכונה ולבקש אספרסו.
אף "איטלקי אמיתי" שעובד במסעדה כזו לא יגיד לא... אפילו אם אין בר יעודי לכך במסעדה. זה לא ממש הם מבינים את המצב בו נמצא "איטלקי" כמוהם שמשווע לקפה אמיתי.
במקומות כאלו יהיה קפה טוב, מכונה וציוד ברמה מספקת, ואנשי מקצוע שיודעים איך צריך להראות קפה טוב בסוף ארוחה איטלקית...

Lyonia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #20 

מצאתי זה - Cafe Venetia
קצת תמונות
Life is too short for bad coffee

שלח תגובה