קניית סאב חדש עד 3K

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ofirhenn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
כרגע הסט שלי מכיל זוג קדמיים KLIPSCH RF-52 - מרוצה מהם עד השמיים ד"א.
רסיבר ימאה HTR-6250 - שגם יוחלף בקרוב ( אולי)
סאב 12" ישן כבן 8 שנים ומורגש שכבר צריך להשתדרג

סנטר ואחוריים של חברת מדבקה כרגע, עדיין נמצאים בחדר - שיעברו לסלון יוחלפו גם כן.

החדר הוא 10 מ"ר.

בחנות המליצו לי על סאב של KLIPSCH לא זוכר את הדגם אבל היה בסביבות ה2500 ש"ח.
לא חסיד של יד 2 לכן בבקשה רק ציוד חדש.
הייתי רוצה המלצות לסאב חדש עד 3000 שקל, אין לי בעיה להזמין מחו"ל אם יש אפשרות נוחה כמו BUYAMERICA ובסיגנון הזה.

שימושים:
אני רואה הרבה סרטים בDTS-HD למרות שהאחוריים והסנטר לא להיט עדיין עושים עבודה נחמדה.
שומע הרבה מוזיקה רגאיי, רוק, ואלקטרוני.

אשמח לעזרה, תודה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46355
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #2 

למה החלטת כי צריך לשדרג את הסאב?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

כמו זיו, גם לי לא ברור מה לא בסדר בסאב שלך חוץ מהעובדה שהוא "ותיק" יחסית - נראה לי הרבה יותר קריטי לשדרג את הסנטר! :oops:

אם אתה מתעקש, חפש בחו"ל סאבים באיזור ה-$300 של קליפש, סרווין וגה, ולודיין או פולק אודיו.
אם אתה מוכן בכל זאת להשקיע טיפה יותר מאמץ (שני מיילים לחו"ל במקום הזמנה ב-BUY2) ברכישה מחו"ל, אתה יכול גם ללכת על ה-SVS SB-1000 המשובח (שתכל'ס זמין גם באמאזון, אבל נראה לי שיביא לחריגה של 200-300 ש"ח מהתקציב אם תשתמש בשירותי הרכישה של BUY2 ושות'...)

בארץ הייתי בודק את ה-B&W ASW608, את ה-Sunfire SDS-12, את המוניטור אודיו R360 או MASS W200 החדש (שלאחרונה בחנתי מול ה-B&W 608 וה-MASS נשמע לי אישית יותר טוב, למרות שה-608 בהחלט הפתיע בביצועים ביחס למימדים הקומפקטיים שלו..!)
אחרון חביב, הייתי גם בוחן את המוניטור אודיו MSW10, שנמצא כרגע במכירת חיסול ועולה בערך 1,000 ש"ח פחות מהמחיר המקורי שלו..! (Y)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #4 

מצטרף לקודמיי.

סאב (בהנחה שתקין) יכול לעבוד גם שנים, ולא צריך להחליפו עקב התיישנות.
אז לפני שנטפלים לסאב, הייתי מנסה להשיג את הסנטר התואם ( RC-52 )
ואולי גם לשדרג את האחוריים.
לא צריך להתפרע וגם לא חייב שיהיה קליפש, אבל שיהיו מתוצרת של מותג ידוע כגון: פולק אודיו, טאנוי, מוניטור אודיו, דאלי ואחרים...

ofirhenn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

סליחה ששכחתי לציין שהסאב שלי כבר לא 100 אחוז תקין... כל חצי שעה בערך הוא פתאום מוציא סאונד של פיצוץ כזה חזק וגם המגעים איפה שמתחבר הכבל לא במיטבם ואם אני מזיז את הסאב לניקיון או מקהו כזה צריך לשחק קצת עם הכבל (כבל קואקס של מאנסטר) ולא שווה לקחת אותו לתיקון לכן הוא הראשון שיוחלף.

הבעיה שלי היא שלהזמין מחו"ל אני לא יודע מה צריך לשלם מבחינת מיסים וכל אלה.
יש חנויות מומלצות באיזור חיפה שאני יכול לשמוע את הדגמים שרשמתם?
תודה

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #6 

טוב, אם הסאב תקול, זה כבר סיפור שונה.
במקרה כזה, באמת הגיע הזמן לשחרר ולרכוש אחד חדש.

לגבי חנויות באזור חיפה, אני בד"כ ממליץ על "לגאסי אודיו", הממוקמת בשדרות ההסתדרות.

אינני יודע מה בדיוק יש להם כרגע להציע.
שווה להרים טלפון לשרגי (הבעלים) ולברר.

בהצלחה!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

להזמין מחו"ל זה עסק די פשוט והרבה אנשים בפורום כבר חלקו את חוויותיהם בעניין).

בגדול, עבור סאב אתה צריך לשלם מיסים (מע"מ ומס קניה) בסך כולל של 34.57% (בערך) על עלות הסאב (כלומר סדר גודל בערך $110 על סאב שעולה $300).
אם חשבונית הקניה כוללת גם את עלות המשלוח (למשל אם אמזון שולחים לך את המוצר ישירות ויש לך רק חשבונית אחת שלהם שכוללת את המוצר והמשלוח ביחד), אזי יש לשלם את המס על סה"כ עלות המוצר והמשלוח ביחד.
אם משתמשים בחברת שילוח כגון BUY2, MUSTOP וכיו"ב, אזי השילוח משולם להן בנפרד, ובד"כ יש משלוח חינם עד המחסן שלהן בתוך ארה"ב, ואז המס הוא רק על עלות המוצר (אבל ייתכן מס קניה של כ-7% בתוך ארה"ב ותיתכן גם עלות משלוח בתוך ארה"ב של עד $100 - תלוי במוצר, מאיפה הוא נשלח ולאן הוא נשלח...)

עלות השילוח במקרה של סאב היא די גבוהה בשל העובדה שמדובר על מוצר יחסית גדול וכבד, ויכולה להגיע בקלות לכ-$300 לשילוח אווירי (מגיע תוך שבוע-שבועיים) או כ-$150 לשילוח בים (מגיע תוך חודש-חודשיים).

אם אתה משתמש בשירות "קונים עבורך" של אחת מחברות השילוח המתמחות, "צפה פגיעה" של עוד כמה מאות ש"ח, שאלה שולי הרווח של ספקי השירות - במילים אחרות השקט הנפשי שבטיפול של מישהו מקצועי ומנוסה בכל התהליך מ-א' ועד ת' עולה לך משהו כמו 200 ש"ח אקסטרה...

במרבית המקרים, רכישה של סאב מאמזון באופן עצמאי במחיר של $300 תגרור אם כן תשלום מס בארץ של בערך $110 ושילוח אווירי בעלות של כ-$300 או ימי בעלות של כ-$150. בסה"כ אפשר לצפות לשלם בסה"כ בערך $700 על יבוא אישי בשילוח אווירי של סאב שעולה $300, שהם שווי ערך לכ-2,700 ש"ח, ואם תוסיף את עלות שירות "קונים בשבילך", תגיע בערך ל-3K.

מה שהכי עצוב זה שאחרי שאתה משלם יותר מכפול על היבוא של הסאב, אתה עדיין חוסך כמה מאות אם לא אלפי ש"ח לעומת המחיר בארץ... :evil:

1shlomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 171 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #8 

היי
קנה בארץ. יש דגמים של קליפש שהם מעולים. SW110, SW112 או SW115 שיש לי אותו והוא חזק ומצויין.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

אני חוזר בי מכל מה שאמרתי. קנה סאב כמו של שלמה. הוא חזק ומצויין.

ofirhenn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה על העזרה.
ה 115 ענקי ואין לי מקום.
אין לי בעיה להסתדר עם ה110 אם הוא עושה את העבודה, השאלה בכמה הוא מתומחר בארץ?
תודה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #11 

epony כתב:אני חוזר בי מכל מה שאמרתי. קנה סאב כמו של שלמה. הוא חזק ומצויין.
...
:lol: :lol: (Y)
מדהים איך אנשים עדין לא השתחררו "מהפחד" הזה של רכישה בחו"ל וזאת למרות המחיר הנמוך יותר, התמורה הביצועית הטובה יותר (במרבית המיקרים)והשרות שעולה על כל מה שיש פה בארץ.

לך תבנה מדינה.

1shlomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 171 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #12 

שווה לך לבדוק את המחיר בארץ של הקליפש SW110. אתה מקבל 3 שנים אחריות של היבואן, וכמובן אתה לא צריך לקנות שנאי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”