עם רכישה של כונן מספר 8 למערך הביתי החלטתי לשדרג את המארז למשהו גדול יותר ויעיל יותר בקירור.
על הדרך החלפתי ספק והוספתי בקר טמפ'.
פירקתי, הרכבתי, התעורר BIOS ו... אין SSD.
לא מזוהה.
מסתבר (שימו לב!!!) שזו בעיה מאוד נפוצה.
מדהים כמה שירשורים וכתבות מצאתי תחת החיפוש SSD not detected in BIOS.
מה שלא פחות מדהים - מסתבר שזו בעיה נפוצה בבקרים של Sandforce (שאוחז כמעט בכל השוק של ה- SSD), ולא דילג על אף דור מהבקרים ועל אף אחת מהחברות.
ניסיתי הכל. באמת שהכל:
ריסט ל- CMOS ושידרוג ה- BIOS הם הדברים הכי קיצוניים שאפשר וכנראה היחידים שהיו רלוונטיים (כי ההמלצה הרווחת היא לשדרג קושחה של הבקר - מה שדורש זיהוי של הכונן ע"י ה-BIOS), איתחול עם דיסק לינוקס כלשהו וכו'.
מסתבר שיש שתי המלצות שעבדו אצל אחרים.
האחת - האמינה ביותר RMA (הפעלת האחריות) והכי נפוצה (באופן מחשיד נפוצה מידי).
השנייה - לגמרי וודו שעובד לעיתים: להכניס את הכונן למקפיא למשך רבע שעה, לחבר בזמן שהBIOS עובד כמעין HOT SWAP, ולאתחל.
הזוי, אבל עבד
פעמיים!
מכל התהליך למדתי שני דברים:
אמינות כונן SSD מאוד נמוכה עם הזמן, למי שמחזיק דברים חשובים (מלבד מערכת הפעלה) ממליץ בחום ממש להתחיל להזיז משם דברים (במיוחד למי שנוטה לבצע הרבה איתחולים). באופן כללי להמנע מאיתחולים חוזרים בזמנים קצרים כי זה אחלה של טריגר לתופעה.
הכונן עצמו במגע עם לוח מתכתי המתחבר אל גוף המארז יוצר כנראה סוג של קצר או חיבור אדמה שפורק אחד הקבלים שעל הבקר (זה הניחוש שלי, לא משהו בדוק). מה שייצב את הכונן אחרי ההקפאה השנייה היה לעטוף אותו במבודד לפני הכנסה למארז. לא הייתי מודע לזה מאחר ולא אתחלתי את המחשב כמעט אף פעם, והוא היה מחובר ללוח מבודד מהגוף במארז הקודם.
אין לי מושג למה הקפאה עזרה, יכול להיות שאין קשר להקפאה אלא פשוט הניתוק מהמארז ולהניח אותו בצד לרבע שעה זה מה שעזר.
בקיצור - ראו הוזהרתם
(לשרת שלום)