התחדשתי בפטיפון - כמה שאלות

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
dbx22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום חבר'ה, קניתי פטיפון dual cs505-1
יש לי כמה שאלות:
1. לכמה לכוון את המשקולת?
2. מה זה החוגה הקטנה השקופה שנמצאת מתחת לבסיס של הזרוע?
3. נאמר לי שהוחלפה לא מזמן מחט, מישהו מזהה לפי התמונה אולי איזה דגם זה של אורטופון?

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

1. לכוון ל 1.5-2 גרם. - כמובן ,קודם אתה מאפס את החוגה בצד ימין על הזרוע, ובודק שהזרוע צפה במאוזן (ע"י משחק במישקולת מאחורה), ורק אז מכוון ל 1.5-2 גרם בהתאם לאוזן. אם צריך להוסיף עוד חצי גרם.

2. אנטי-סקייטינג - כוון את זה כמו שכיוונת למעלה - בין 1.5-2 גרם.

3. זה אורטופון. זה ראש שקיים ברוב הדואלים.

תתחדש ותהנה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

פטפון נחמד מאוד. (Y) המחט שאמורה להיות מותקנת בפטפון הזה היא DN 152E שיוצרה ע"י אורטופון עבור דואל לראשים מסוג Ortofon TKS 49 S שמגיעים עם ה-505. לי נראה, בכל אופן, שכאן מדובר באיזו אי-התאמה זניחה (DN 155 עם ראש Ortofon TKS 55E או ULM 55E). לא ממש קריטי - ה-DN155 הן הכי נפוצות והכי קלות להשגה. המשקל המומלץ, אגב, הוא 1.25 - 1.75 גרם.

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

לפי צורת הצלחת נראה שיש לפטיפון כיוון מהירות -סטרובוסקופ(האם נדלקת נורית כתומה או צבע דומה שמאירה על הצלחת?)
תבדוק את מצב המחט עם זכוכית מגדלת תנסה לצלם במקרו ולשלוח לכאן)זה נראה פטיפון ישן ואולי המחט גמורה,ואז לא תהנה ממנו.דואל היתה חברת פטיפונים טובה,למרות שזה נראה יותר פלסטיקי ,עדיין הוא בטוח טוב יותר ממחרשות פלסטיק מהמזרח.

dbx22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

אין לפטיפון נורית כתומה, והוא נראה די חדש במציאות, ממש שמור.
הבעלים הקודם גם אמר שלא מזמן הוחלפה מחט.
כרגע קצת קשה לצלם אבל כשיהיה אור אני אנסה לצלם את המחט

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

אכן, לדגם הזה יש Pitch control, אבל באופן תמוה לא נראה שיש לו סטרוב. כפי הנראה Dual סמכו על זה שהלקוחות שלהם ידעו לכוון את המהירות לפי האוזן :) או שפשוט צריך להיעזר באיזשהו פנס אם לא בטוחים. ולמרות שהוא נראה פלסטיק, ככל הזכור לי הוא בנוי מעץ.

נ.ב. ל-dbx22: כדאי לנגב את האבק מעל השטיח. ועוד לא נתקלתי במישהו שמוכר פטיפון ולא אומר שהמחט הוחלפה לא מזמן... זה לא אומר שזה שקנית ממנו שיקר, אבל צריך לזכור שזה standard drill.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

יש שם סטרובסקופ ליד הפיצ'. לא נתקלתי בצלחות עם מראות ליופי. וקורה שהמנורות נשרפות. יש באיביי

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #8 

לצערי, בדגם זה אין סטרובוסקופ. יש להסתפק בתאורת פלורסנט ע"מ לבחון את מהירות הצלחת.

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

בדוק בין הצלחת לפיצ'. בחריץ. אני לא אוותר. הן תמיד מסתתרות

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

zenith כתב:בדוק בין הצלחת לפיצ'. בחריץ. אני לא אוותר. הן תמיד מסתתרות
...
:lol: איזה עקשן... אין! במקרה הזה התאורה של הסטרוב מסתתרת בדגמים אחרים.

דרך אגב, מישהו הצליח אי-פעם לבדוק סטרוב עם פלורסצנט חיצוני? אני לא הצלחתי. אולי העיניים הזקנות שלי לא עובדות בתדר הנכון?

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ניסיתי נו....

פלורוסנט?! אתה רציני תגיד לי?? :?:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

תמיד. (למעט במקרים של שימוש בכאלה :lol: או בכאלה :wink: וגם אז רק חצי רציני). האמת היא שלא רק שאני לא מצליח לכוון מהירות עם פלורסצנט חיצוני (בכלל לא רואה תזוזות של הקווים) - אני גם לא ממש מבין מדוע בכלל זה אמור לעבוד מלכתחילה? זה פשוט לא נראה לי הגיוני. יש יותר מדי משתנים בסיפור הזה. אספקת כח ביתית 50Hz בישראל, 60Hz בארה"ב, עם הצהרה של חברת החשמל שמתחייבת לשינוי של 'רק' עד 1% בתדר, ובלי להזכיר שנורת נאון רגילה, מוזנת AC, פועמת פעמיים בכל סינוס, ובלי לציין שנורת CLF עם באלאסט אלקטרוני היא בכלל אינברטר שמאיץ את התדר המקורי, ובלי להתחשב בסוגי הינע שונים בפטפונים (AC ו-DC) ובלי לקחת בחשבון שלוש מהירויות אפשרויות... מה מתאם בין הריבועים על הפלטה וריצוד מקור ניאון חיצוני?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

בוודאי שפלורסנט עובד. תדר הריצוד שלו הוא 50hz ובהנחה שהם מחוברים לאותו קו חשמלי, הדבר אכן עובד (הכוונה לשפורפרת - ולא CFL). התיאום אינו חשוב מפני שהמרחק בין הנקודות שווה. כל עוד המנוע ותדר הריצוד של התאורה קבועים, לא נראה תנועה מעגלית. המשתנה היחיד הוא מיקום הצלחת במצב ה"קפוא".
באופן דומה גם תריסי מקרנים מסונכרנים ל-sprockets שבצידי הסרט המוקרן, בעולם הקולנוע.
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 01/09/2013 22:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

טוב....אנחנו בחשמל למדנו משהו אחר. אבל אני לא אשבור את המילה של טום (Y)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

tomyeshuah כתב:בוודאי שפלורסנט עובד. תדר הריצוד שלו הוא 50hz
...
זה לא מדוייק - למרות שהכוונה ברורה. תדר ריצוד של פלורסצנט ב-50Hz הוא 100Hz - פעם בכל מחצית מחזור. נורת נאון ישנה (כבר קשה להשיג אותן) בארה"ב פועמת 120 פעמים בשנייה. הנורות הנפוצות, CLF פועמות בתדרים אסטרונומיים של עד 40KHz והן חסרות שימוש במקרים כאלה. הדבר הכי משמעותי בסטרוב - הוא מספר הסימונים. הנוסחה לחישוב מספר הסימונים היא:

תדר \ סל"ד (סיבובים לדקה של הפלטה) * 60 (שניות בדקה) = מספר הסימונים

לכן בישראל, מספר הסימונים על הפלטה, הדרושים בכדי שסטרוב יעבוד בעזרת נורת נאון רגילה במהירות של ⅓33 סל"ד הוא: 100 \ ⅓33 * 60 = 180 ובארה"ב 120 \ ⅓33 * 60 = 216

אם אנחנו מדברים על מהירות של 45 סל"ד בישראל: 100 \ 45 * 60 = 133.33 וכאן אנו נאלצים לעגל כלפי מטה ל-133 ומקבלים, בהתאמה, מהירות של 45.11 סל"ד. לעומת זאת בארה"ב 120 \ 45 * 60 = 160 מה שהופך את הפרנציפ לקצת יותר רלוונטי בתדר אמריקאי...

כל זה כמובן, תחת ההנחה שהסימונים על הפלטה של הפטפון שלכם תוכננו עבור בדיקה באור נאון רגיל חיצוני, בהתאם לתדר אספקת החשמל במקום מגוריכם. האם זה המקרה תמיד??? אני למשל ספרתי, בסקלה של ה-⅓33 על הפלטה של הטכניקס SL-1210 Mk-II האמריקאי שלי, 182 סימונים!!! בואו נניח שטעיתי בשניים ויש לנו 180 סימונים, שמתאימים לתדר של 50Hz...

עכשיו, בבקשה, תסבירו אתם לי - איך נורת נאון שפועמת 120 פעם בשנייה אמורה להגיב ל-182 סימונים???
zenith כתב:טוב....אנחנו בחשמל למדנו משהו אחר. אבל אני לא אשבור את המילה של טום
...
מי זה 'אנחנו', מי זה 'טום' - ויותר חשוב - תשובה יש?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

ארוץ לספור סימונים בפלטות של הפטיפונים השונים שברשותי ואדווח. 8)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

tomyeshuah כתב:ארוץ לספור סימונים בפלטות של הפטיפונים השונים שברשותי ואדווח. 8)
...
(Y) נחמד. קח מרקר וסמן כל עשר... אבל מיותר. לדעתי תגלה מספר זהה לשלי (מקסימום תוכל לתקן לי טעות ולגלות שיש 180 סימונים בסקלה של ה-33.3). לדעתי תאורת סטרוב בפטפונים מודרניים מסונכרני קוורץ לא לוקחים תדר מהראשי. זה טיפשי. ליצרנים יותר זול לסנכרן סטרוב מאשר לחרוט פלטה שונה עבור אספקת הכוח בכל שוק יעד :) בוינטאז'ים בעלי מנוע סנכרוני בלתי מבוקר - אולי נחרטו סמנים על הפלטה בקורלציה ליעדי השיווק השונים ואז יש סיכוי שנאון יאיר אותם בצורה מסונכרנת. אצלי, בכל מקרה, זה מעולם לא עבד כפי שסיפרו לי אחרים שהצליחו.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

ליצרנים יותר זול לסנכרן סטרוב מאשר לחרוט פלטה שונה עבור אספקת הכוח בכל שוק יעד
...
האם על כל פלטה לא חרוטים סימוני ל-50 ו-60hz? (ארבעה סך-הכל ל-33 ו-45)
אילו תדרים נוספים יש לשווקים אחרים?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #19 

tomyeshuah כתב:
ליצרנים יותר זול לסנכרן סטרוב מאשר לחרוט פלטה שונה עבור אספקת הכוח בכל שוק יעד
...
האם על כל פלטה לא חרוטים סימוני ל-50 ו-60hz? (ארבעה סך-הכל ל-33 ו-45)
...
אכן. אין תדרים נוספים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

tomyeshuah כתב:האם על כל פלטה לא חרוטים סימוני ל-50 ו-60hz? (ארבעה סך-הכל ל-33 ו-45)
...
תשובה מצוינת! נכון. ואפילו לא שמתי לב שספרתי סימונים בסקלה הלא נכונה :איי: מביך... אז אני והטכניקס הלכנו לאמבטיה לבד. לא מדובר כאן באיזה פטיש פטפונים חריג (למרות שאת סיטואציה הזו די קשה להסביר). זה המקום היחידי בבית עם נורת ניאון לבנה. היא מחופה בתוך תקרת גבס ולא רואים את הנורה עצמה - אבל התאורה חזקה. כיביתי את האור (רומנטי עם הטכניקס באמבטיה שוב) - הסטרוב פיקס על הקווים. הדלקתי את האור ו... יוק!!! לא רואה כלום. מה זה??? לדעתי הסטרוב של ה-SL-1210 מסונכרן עם המנוע.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”