התחדשתי בפטיפון - כמה שאלות
שלום חבר'ה, קניתי פטיפון dual cs505-1
יש לי כמה שאלות:
1. לכמה לכוון את המשקולת?
2. מה זה החוגה הקטנה השקופה שנמצאת מתחת לבסיס של הזרוע?
3. נאמר לי שהוחלפה לא מזמן מחט, מישהו מזהה לפי התמונה אולי איזה דגם זה של אורטופון?
יש לי כמה שאלות:
1. לכמה לכוון את המשקולת?
2. מה זה החוגה הקטנה השקופה שנמצאת מתחת לבסיס של הזרוע?
3. נאמר לי שהוחלפה לא מזמן מחט, מישהו מזהה לפי התמונה אולי איזה דגם זה של אורטופון?
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
1. לכוון ל 1.5-2 גרם. - כמובן ,קודם אתה מאפס את החוגה בצד ימין על הזרוע, ובודק שהזרוע צפה במאוזן (ע"י משחק במישקולת מאחורה), ורק אז מכוון ל 1.5-2 גרם בהתאם לאוזן. אם צריך להוסיף עוד חצי גרם.
2. אנטי-סקייטינג - כוון את זה כמו שכיוונת למעלה - בין 1.5-2 גרם.
3. זה אורטופון. זה ראש שקיים ברוב הדואלים.
תתחדש ותהנה
2. אנטי-סקייטינג - כוון את זה כמו שכיוונת למעלה - בין 1.5-2 גרם.
3. זה אורטופון. זה ראש שקיים ברוב הדואלים.
תתחדש ותהנה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
פטפון נחמד מאוד.
המחט שאמורה להיות מותקנת בפטפון הזה היא DN 152E שיוצרה ע"י אורטופון עבור דואל לראשים מסוג Ortofon TKS 49 S שמגיעים עם ה-505. לי נראה, בכל אופן, שכאן מדובר באיזו אי-התאמה זניחה (DN 155 עם ראש Ortofon TKS 55E או ULM 55E). לא ממש קריטי - ה-DN155 הן הכי נפוצות והכי קלות להשגה. המשקל המומלץ, אגב, הוא 1.25 - 1.75 גרם.
לפי צורת הצלחת נראה שיש לפטיפון כיוון מהירות -סטרובוסקופ(האם נדלקת נורית כתומה או צבע דומה שמאירה על הצלחת?)
תבדוק את מצב המחט עם זכוכית מגדלת תנסה לצלם במקרו ולשלוח לכאן)זה נראה פטיפון ישן ואולי המחט גמורה,ואז לא תהנה ממנו.דואל היתה חברת פטיפונים טובה,למרות שזה נראה יותר פלסטיקי ,עדיין הוא בטוח טוב יותר ממחרשות פלסטיק מהמזרח.
תבדוק את מצב המחט עם זכוכית מגדלת תנסה לצלם במקרו ולשלוח לכאן)זה נראה פטיפון ישן ואולי המחט גמורה,ואז לא תהנה ממנו.דואל היתה חברת פטיפונים טובה,למרות שזה נראה יותר פלסטיקי ,עדיין הוא בטוח טוב יותר ממחרשות פלסטיק מהמזרח.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אכן, לדגם הזה יש Pitch control, אבל באופן תמוה לא נראה שיש לו סטרוב. כפי הנראה Dual סמכו על זה שהלקוחות שלהם ידעו לכוון את המהירות לפי האוזן
או שפשוט צריך להיעזר באיזשהו פנס אם לא בטוחים. ולמרות שהוא נראה פלסטיק, ככל הזכור לי הוא בנוי מעץ.
נ.ב. ל-dbx22: כדאי לנגב את האבק מעל השטיח. ועוד לא נתקלתי במישהו שמוכר פטיפון ולא אומר שהמחט הוחלפה לא מזמן... זה לא אומר שזה שקנית ממנו שיקר, אבל צריך לזכור שזה standard drill.
נ.ב. ל-dbx22: כדאי לנגב את האבק מעל השטיח. ועוד לא נתקלתי במישהו שמוכר פטיפון ולא אומר שהמחט הוחלפה לא מזמן... זה לא אומר שזה שקנית ממנו שיקר, אבל צריך לזכור שזה standard drill.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
לצערי, בדגם זה אין סטרובוסקופ. יש להסתפק בתאורת פלורסנט ע"מ לבחון את מהירות הצלחת.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

zenith כתב:בדוק בין הצלחת לפיצ'. בחריץ. אני לא אוותר. הן תמיד מסתתרות...
דרך אגב, מישהו הצליח אי-פעם לבדוק סטרוב עם פלורסצנט חיצוני? אני לא הצלחתי. אולי העיניים הזקנות שלי לא עובדות בתדר הנכון?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

תמיד. (למעט במקרים של שימוש בכאלה
או בכאלה
וגם אז רק חצי רציני). האמת היא שלא רק שאני לא מצליח לכוון מהירות עם פלורסצנט חיצוני (בכלל לא רואה תזוזות של הקווים) - אני גם לא ממש מבין מדוע בכלל זה אמור לעבוד מלכתחילה? זה פשוט לא נראה לי הגיוני. יש יותר מדי משתנים בסיפור הזה. אספקת כח ביתית 50Hz בישראל, 60Hz בארה"ב, עם הצהרה של חברת החשמל שמתחייבת לשינוי של 'רק' עד 1% בתדר, ובלי להזכיר שנורת נאון רגילה, מוזנת AC, פועמת פעמיים בכל סינוס, ובלי לציין שנורת CLF עם באלאסט אלקטרוני היא בכלל אינברטר שמאיץ את התדר המקורי, ובלי להתחשב בסוגי הינע שונים בפטפונים (AC ו-DC) ובלי לקחת בחשבון שלוש מהירויות אפשרויות... מה מתאם בין הריבועים על הפלטה וריצוד מקור ניאון חיצוני?
- tomyeshuah
- חבר ותיק

בוודאי שפלורסנט עובד. תדר הריצוד שלו הוא 50hz ובהנחה שהם מחוברים לאותו קו חשמלי, הדבר אכן עובד (הכוונה לשפורפרת - ולא CFL). התיאום אינו חשוב מפני שהמרחק בין הנקודות שווה. כל עוד המנוע ותדר הריצוד של התאורה קבועים, לא נראה תנועה מעגלית. המשתנה היחיד הוא מיקום הצלחת במצב ה"קפוא".
באופן דומה גם תריסי מקרנים מסונכרנים ל-sprockets שבצידי הסרט המוקרן, בעולם הקולנוע.
באופן דומה גם תריסי מקרנים מסונכרנים ל-sprockets שבצידי הסרט המוקרן, בעולם הקולנוע.
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 01/09/2013 22:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

זה לא מדוייק - למרות שהכוונה ברורה. תדר ריצוד של פלורסצנט ב-50Hz הוא 100Hz - פעם בכל מחצית מחזור. נורת נאון ישנה (כבר קשה להשיג אותן) בארה"ב פועמת 120 פעמים בשנייה. הנורות הנפוצות, CLF פועמות בתדרים אסטרונומיים של עד 40KHz והן חסרות שימוש במקרים כאלה. הדבר הכי משמעותי בסטרוב - הוא מספר הסימונים. הנוסחה לחישוב מספר הסימונים היא:tomyeshuah כתב:בוודאי שפלורסנט עובד. תדר הריצוד שלו הוא 50hz...
תדר \ סל"ד (סיבובים לדקה של הפלטה) * 60 (שניות בדקה) = מספר הסימונים
לכן בישראל, מספר הסימונים על הפלטה, הדרושים בכדי שסטרוב יעבוד בעזרת נורת נאון רגילה במהירות של ⅓33 סל"ד הוא: 100 \ ⅓33 * 60 = 180 ובארה"ב 120 \ ⅓33 * 60 = 216
אם אנחנו מדברים על מהירות של 45 סל"ד בישראל: 100 \ 45 * 60 = 133.33 וכאן אנו נאלצים לעגל כלפי מטה ל-133 ומקבלים, בהתאמה, מהירות של 45.11 סל"ד. לעומת זאת בארה"ב 120 \ 45 * 60 = 160 מה שהופך את הפרנציפ לקצת יותר רלוונטי בתדר אמריקאי...
כל זה כמובן, תחת ההנחה שהסימונים על הפלטה של הפטפון שלכם תוכננו עבור בדיקה באור נאון רגיל חיצוני, בהתאם לתדר אספקת החשמל במקום מגוריכם. האם זה המקרה תמיד??? אני למשל ספרתי, בסקלה של ה-⅓33 על הפלטה של הטכניקס SL-1210 Mk-II האמריקאי שלי, 182 סימונים!!! בואו נניח שטעיתי בשניים ויש לנו 180 סימונים, שמתאימים לתדר של 50Hz...
עכשיו, בבקשה, תסבירו אתם לי - איך נורת נאון שפועמת 120 פעם בשנייה אמורה להגיב ל-182 סימונים???
מי זה 'אנחנו', מי זה 'טום' - ויותר חשוב - תשובה יש?zenith כתב:טוב....אנחנו בחשמל למדנו משהו אחר. אבל אני לא אשבור את המילה של טום...
- tomyeshuah
- חבר ותיק

ארוץ לספור סימונים בפלטות של הפטיפונים השונים שברשותי ואדווח. 
- tnsilver
- חבר מביא חבר

tomyeshuah כתב:ארוץ לספור סימונים בפלטות של הפטיפונים השונים שברשותי ואדווח....
- tomyeshuah
- חבר ותיק

האם על כל פלטה לא חרוטים סימוני ל-50 ו-60hz? (ארבעה סך-הכל ל-33 ו-45)ליצרנים יותר זול לסנכרן סטרוב מאשר לחרוט פלטה שונה עבור אספקת הכוח בכל שוק יעד...
אילו תדרים נוספים יש לשווקים אחרים?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אכן. אין תדרים נוספים.tomyeshuah כתב:האם על כל פלטה לא חרוטים סימוני ל-50 ו-60hz? (ארבעה סך-הכל ל-33 ו-45)ליצרנים יותר זול לסנכרן סטרוב מאשר לחרוט פלטה שונה עבור אספקת הכוח בכל שוק יעד...
אילו תדרים נוספים יש לשווקים אחרים?...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- tnsilver
- חבר מביא חבר

תשובה מצוינת! נכון. ואפילו לא שמתי לב שספרתי סימונים בסקלה הלא נכונהtomyeshuah כתב:האם על כל פלטה לא חרוטים סימוני ל-50 ו-60hz? (ארבעה סך-הכל ל-33 ו-45)
אילו תדרים נוספים יש לשווקים אחרים?...