ויכוח כבלים שבשיגרה....

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #1 

istarmini כתב:כבלים לא משפיעים ובטח ובטח שלא משנים תכונות של רמקול.

מי שטוען אחרת לדעתי טועה ומטעה.
...
"טועה ומטעה" :lol: - כן אדוני הגורו.

:lol: מקווה שיש כאן אנשים שרואים מעבר לתגובותיך.

כבלים עושים הבדלים עצומים, ובטח יכולים לעזור במקרה הנ"ל
Utopia

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

royla כתב:

...

יואב גורו שלי!
אין מחלוקת על הידע המדהים שלך!
כבלים לדעתי ושמעתי יכולים לשנות פרמטרים בצליל שיוצאים מהרמקול,זה מנסיון אישי,זכותך המלאה לחלוק.
זה דעתי האישי.
...
קודם כל זכותך לחשוב אחרת ולפעול בהתאם.

ביום שאראה אותך מזהה הבדלים, מבלי לדעת איזה כבל מחובר, אודה בכיף שטעיתי ואתחיל לבדוק איפה אצלי הבעיה.

שים לב. אני אקל עליך. אני לא מבקש לראות אותך מזהה איזה כבל מחובר רק שתצליח להגיד לי מתי החלפתי /או לא החלפתי כבל.

בדיקה פשוטה מאוד.

עד שזה יקרה, איש איש באמונתו יחיה.

תהנה מהציוד שרכשת (Y)

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

istarmini כתב:
royla כתב:

...

יואב גורו שלי!
כבלים לדעתי ושמעתי יכולים לשנות פרמטרים בצליל שיוצאים מהרמקול,זה מנסיון אישי,זכותך המלאה לחלוק.
זה דעתי האישי.
...

ביום שאראה אותך מזהה הבדלים, מבלי לדעת איזה כבל מחובר, אודה בכיף שטעיתי ואתחיל לבדוק איפה אצלי הבעיה.

שים לב. אני אקל עליך. אני לא מבקש לראות אותך מזהה איזה כבל מחובר רק שתצליח להגיד לי מתי החלפתי /או לא החלפתי כבל.

בדיקה פשוטה מאוד.

תהנה מהציוד שרכשת (Y)
...
כמה דברים -
אני לא צריך להוכיח דבר, יש הרבה יותר מדיי אנשים שמזהים הבדלים,
כל מי שהכרתי אישית בתחום הזה מזהה הבדלים, כל הקטע עם ה"מבחן עיוור" לא מחזיק מים, גם אם בן אדם לא יזהה הבדלים - יכול גם להצביע שאינו מיומן מספיק או שהציוד שברשותו לא רגיש-שקוף מספיק.
ההבדלים בין כבלים מסוימים כל כך גדולים שלדעתי אבסורד לומר שאין ועוד להצהיר בבטחון שאין ושכולם הוזים.

לבריאות, ignorance is bliss
Utopia

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

kipikipod כתב:
istarmini כתב:
royla כתב:

...

יואב גורו שלי!
זה דעתי האישי.
...

בדיקה פשוטה מאוד.

תהנה מהציוד שרכשת (Y)
...
כמה דברים -
אני לא צריך להוכיח דבר, יש הרבה יותר מדיי אנשים שמזהים הבדלים,
כל מי שהכרתי אישית בתחום הזה מזהה הבדלים, כל הקטע עם ה"מבחן עיוור" לא מחזיק מים, גם אם בן אדם לא יזהה הבדלים - יכול גם להצביע שאינו מיומן מספיק או שהציוד שברשותו לא רגיש-שקוף מספיק.
ההבדלים בין כבלים מסוימים כל כך גדולים שלדעתי אבסורד לומר שאין ועוד להצהיר בבטחון שאין ושכולם הוזים.

לבריאות, ignorance is bliss
...
לא הבנתי ?
מי בכלל דיבר אליך ?? :lol: :lol:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

נערך

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כן, לא שמתי לב :lol:
אוף, אתה כזה גבר.
Utopia

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

נבו, במקום להתחבא מאחורי אמירות כלליות וחסרות בסיס, ולהתחמק שוב ושוב מההצעה להתמודד עם מבחן עיוור פשוט, אני מציע לך לקרוא את הפוסט (וגם את הדיון שבעקבותיו) המאוד מקיף וממצה בקישור הרצ"ב: http://www.head-fi.org/t/486598/testing ... -and-myths (Y) (Y)

אין כאן שתי גישות, אנשים עם אוזן חדה יותר או פערים בין אודיופילים. יש פשוט אמת מאוד בסיסית הנוגעת לפסיכואקוסטיקה ולכשלים לוגיים בסיסיים ש-"תוקפים" כל אחד ואחד מאיתנו, ושהדרך הכי טובה להתמודד איתם היא קודם כל להכיר בקיומם, ואחר כך להתמודד איתם במודע ולנסות לנטרל אותם במידת האפשר (למשל ע"י ביצוע מבחן עיוור). (Y)

במשפט אחד: מראה עיניים משפיע מהותית על משמע אוזניים!

למותר לציין שכמו שמבחנים עיוורים מפזרים את הערפל סביב נושא הכבלים, הם עושים את אותו הדבר גם בנושאים משיקים כגון טעימות יין... (i)

בקיצור, כנס לקישור שצירפתי לעיל וקבל את הדין, כי אף אחד מאיתנו לא מושלם וכולנו סובלים מההטיות הקוגניטיביות הללו... (f)

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

epony כתב:נבו, במקום להתחבא מאחורי אמירות כלליות וחסרות בסיס, ולהתחמק שוב ושוב מההצעה להתמודד עם מבחן עיוור פשוט, אני מציע לך לקרוא את הפוסט (וגם את הדיון שבעקבותיו) המאוד מקיף וממצה בקישור הרצ"ב: http://www.head-fi.org/t/486598/testing ... -and-myths (Y) (Y)

אין כאן שתי גישות, אנשים עם אוזן חדה יותר או פערים בין אודיופילים. יש פשוט אמת מאוד בסיסית הנוגעת לפסיכואקוסטיקה ולכשלים לוגיים בסיסיים ש-"תוקפים" כל אחד ואחד מאיתנו, ושהדרך הכי טובה להתמודד איתם היא קודם כל להכיר בקיומם, ואחר כך להתמודד איתם במודע ולנסות לנטרל אותם במידת האפשר (למשל ע"י ביצוע מבחן עיוור). (Y)

במשפט אחד: מראה עיניים משפיע מהותית על משמע אוזניים!

למותר לציין שכמו שמבחנים עיוורים מפזרים את הערפל סביב נושא הכבלים, הם עושים את אותו הדבר גם בנושאים משיקים כגון טעימות יין... (i)

בקיצור, כנס לקישור שצירפתי לעיל וקבל את הדין, כי אף אחד מאיתנו לא מושלם וכולנו סובלים מההטיות הקוגניטיביות הללו... (f)
...
כבלים עושים הבדל, והבדל רציני במערכות ברמה גבוהה, מעוניין להסתתר מאחורי שרשורים של xxxxx מוח? לבריאות, אני את המבחנים שלי עשיתי, ולא נשארתי עם שום כבל 'הום סנטר' ושום דבר קרוב לכך, יותר מזה - מזמין את כל מי שמעוניין לשמוע כמה הבדל יש בין כבל הום סנטר לכבל של 2000$, אח"כ נדבר.

מה יש להתווכח, כמו שאמרתי קודם- בורות זו ברכה, תהנו (Y)
Utopia

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

kipikipod כתב:

...

...
ברור שיש אנשים שרואים מעבר לתגובותי ואתה הראשון בניהם :lol: :lol:

אני מנסה להסביר לך ואתה פשוט מסרב להבין אבל הנה נפלט לך.

אתה באמת רואה את ההבדלים, אני מאמין לך שאתה רואה אותם, אבל מה לעשות שאתה לא שומע אותם 8O 8O

עכשיו זה נראה שאתה לוקח את העובדה הזו מאוד קשה ולא מצליח להתמודד כהלכה מול המציאות, מה שגורם לך לבעוט לכל הכיוונים.
זו התנהגות שאופינית לתינוקות והאמת שזה כיף להיות תינוק, כולם מנסים לרצות אותך ,אבל גם תקופת התינוקות צריכה להסתיים ,בשלב כזה או אחר, אבל אתה כנראה טוב לך איפה שאתה נמצא והאמת? אני מבין אותך. :lol: :lol: :lol:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

kipikipod כתב:כן, לא שמתי לב :lol:
אוף, אתה כזה גבר.
...
זה בסדר חמוד אני סולח לך (Y) ואפילו תתפלא מבין אותך. :lol:

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #11 

לצערי הדלקתי מלחמה ישנה,אני מבקש התנצלות גם מנבו שנלחם על דעתו ודעתי שהם זהות מול דעת תותחים אמיתים כמו יואב ואור ששניכם באמת תותחים מתנצל גם מולכם שהדלקתי מלחמה.
הספר לכם משהו-וכן אני מוכן מבחן עיוור,לדעתי זה באמת קל,רק אין לי זמן....יש ילדודס בבית...
הרמקול הקודם שלי היה עם כבל פשוט 1.5 מ"מ.החלפתי אותו במונסטר 2.5 מ"מ (אני לא חושב שהחברה-מונסטר קשורה)סה"כ עליתי מ1.5 ל2.5.
לדעתי כן שמעתי יותר פתוח.את זה במבחן עיוור קשה לי לומר עם זה יהיה לי קל.כנראה שלא הצליח.
שאלה 1 בלבד-האם אתם אור ויואב חושבים שיש משמעות לעובי הכבל?-לא משנה איזה כבל,כי אם כן אז יש משמעות לכבל.אם לא אז אני מקבל את דעתכם שבאמת אין משמעות לכבל.
הסיפור שלי כזה-הרמקולים הקודמים היו צורמים לי מידיי עד מצב שכבר לא יכולתי לשמוע מוזיקה או אפילו לראות טלויזיה,ממש נמאס לי מהצליל הגבוה שהיה יוצא ממנו.הייתי רואה טלויזיה בלי ווליום!!למה? כי אחרי שאתה מסתובב בחנויות ושומע רמקולים איכותיים -פתאום שלך צורמים.אגב גם באוטו לא יכולתי לשמוע מוזיקה בגלל שהרגשתי שהאוזניים שלי צריכות מנוחה.
לסיכום וקיצור,לקחתי רמקולים b&w עם כבלים שמפילים את ה"שפיצים" בצלילם הגבוהים ופתאום יכולתי לשמוע מופע שלם -אגב אני מתכוון למופע של אדל-הפתיחה של המופע יש בו ממש שפיצים של צלילים גבוהים.
היום אחרי שאני מסוגל לחזור לשמוע נורמלי-אני מרגיש כאילו האוזניים שלי היו חולות-במחלה,חזרתי לכבלים רגילים והם באמת מחזירים את הצלילים אבל לא צורמים כמו הרמקול הקודם שלי,הכבליי נחושת הרגילים שיש לי החזירו גם יותר בס מיד וגבוהים.
אני לא יודע לומר ,עדיין ,אם כבלים יכולים להוסיף המון אבל אני מאמין שהם יכולים לעזור,אצלי זה עבד.
אולי פסיכולוגי לטענתכם,לטענתי זה ממש מובהק.
אני מאוד מעריך ומכבד את אור ויואב וכן את נבו.
אולי אני ונבו טועים.
בכל מקרה,העיקר שכולנו נהנים (l) אוהב את כולכם.
רועי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

royla כתב:לצערי הדלקתי מלחמה ישנה,אני מבקש התנצלות גם מנבו שנלחם על דעתו ודעתי שהם זהות מול דעת תותחים אמיתים כמו יואב ואור ששניכם באמת תותחים מתנצל גם מולכם שהדלקתי מלחמה.
הספר לכם משהו-וכן אני מוכן מבחן עיוור,לדעתי זה באמת קל,רק אין לי זמן....יש ילדודס בבית...
הרמקול הקודם שלי היה עם כבל פשוט 1.5 מ"מ.החלפתי אותו במונסטר 2.5 מ"מ (אני לא חושב שהחברה-מונסטר קשורה)סה"כ עליתי מ1.5 ל2.5.
לדעתי כן שמעתי יותר פתוח.את זה במבחן עיוור קשה לי לומר עם זה יהיה לי קל.כנראה שלא הצליח.
שאלה 1 בלבד-האם אתם אור ויואב חושבים שיש משמעות לעובי הכבל?-לא משנה איזה כבל,כי אם כן אז יש משמעות לכבל.אם לא אז אני מקבל את דעתכם שבאמת אין משמעות לכבל.
הסיפור שלי כזה-הרמקולים הקודמים היו צורמים לי מידיי עד מצב שכבר לא יכולתי לשמוע מוזיקה או אפילו לראות טלויזיה,ממש נמאס לי מהצליל הגבוה שהיה יוצא ממנו.הייתי רואה טלויזיה בלי ווליום!!למה? כי אחרי שאתה מסתובב בחנויות ושומע רמקולים איכותיים -פתאום שלך צורמים.אגב גם באוטו לא יכולתי לשמוע מוזיקה בגלל שהרגשתי שהאוזניים שלי צריכות מנוחה.
לסיכום וקיצור,לקחתי רמקולים b&w עם כבלים שמפילים את ה"שפיצים" בצלילם הגבוהים ופתאום יכולתי לשמוע מופע שלם -אגב אני מתכוון למופע של אדל-הפתיחה של המופע יש בו ממש שפיצים של צלילים גבוהים.
היום אחרי שאני מסוגל לחזור לשמוע נורמלי-אני מרגיש כאילו האוזניים שלי היו חולות-במחלה,חזרתי לכבלים רגילים והם באמת מחזירים את הצלילים אבל לא צורמים כמו הרמקול הקודם שלי,הכבליי נחושת הרגילים שיש לי החזירו גם יותר בס מיד וגבוהים.
אני לא יודע לומר ,עדיין ,אם כבלים יכולים להוסיף המון אבל אני מאמין שהם יכולים לעזור,אצלי זה עבד.
אולי פסיכולוגי לטענתכם,לטענתי זה ממש מובהק.
אני מאוד מעריך ומכבד את אור ויואב וכן את נבו.
אולי אני ונבו טועים.
בכל מקרה,העיקר שכולנו נהנים (l) אוהב את כולכם.
רועי.
...
שום מלחמה נשמה. יש כאלו שלא יודעים להתמודד, בסוף ילמדו.
החלפת כבל 1.5 ב 2.5. תבדוק 2.5 פשוט מול 2.5 מונסטר.
עכשיו רק שתדע שמונסטר זו בכלל בדיחה אפילו בעיני אלו שטוענים להבדלים.

מדהים אותי שמגיע פרסונה שטוענת לשינוי אופי רמקול בעזרת החלפת כבל אבל לא מסוגל להוכיח את טענתו ההזויה במבחן עיוור.

שם 2000$ על כבל ולא מסוגל להבחין על עיוור מול כבל של 20 ש״ח .

תרגיש בנוח להביע את דעתך . (Y)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #13 

עובי הכבל משנה?באמת שואל.
ואין לי מוסג לגבי מונסטר או כל חברה אחרת,פשוט נכנסתי לחנות וקניתי יותר עבה.
לקנות יותר עבה מ2.5?
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

royla כתב:עובי הכבל משנה?באמת שואל.
ואין לי מוסג לגבי מונסטר או כל חברה אחרת,פשוט נכנסתי לחנות וקניתי יותר עבה.
לקנות יותר עבה מ2.5?
...
במרחקים קצרים לא רלוונטי.
הענין הוא שבמידה ואתה משווה תשווה תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לאגסים :lol:
תבדוק כבל 2.5 בסיסי מול 2.5 של מונסטר.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

istarmini כתב:
kipikipod כתב:

...

...

אתה באמת רואה את ההבדלים, אני מאמין לך שאתה רואה אותם, אבל מה לעשות שאתה לא שומע אותם 8O 8O

עכשיו זה נראה שאתה לוקח את העובדה הזו מאוד קשה ולא מצליח להתמודד כהלכה מול המציאות, מה שגורם לך לבעוט לכל הכיוונים.
זו התנהגות שאופינית לתינוקות והאמת שזה כיף להיות תינוק, כולם מנסים לרצות אותך ,אבל גם תקופת התינוקות צריכה להסתיים ,בשלב כזה או אחר, אבל אתה כנראה טוב לך איפה שאתה נמצא והאמת? אני מבין אותך. :lol: :lol: :lol:
...
חחחחח זה ענק, אתה עוד מתנשא עליי כשהאוזן שלך לא מצליחה לשמוע הבדלים ברורים? :lol:
מי יודע בגילך אילו תדרים כבר שומעים ואילו לא.. נקווה שנשאר משהו מעל 10k.... :lol:

תבלה :lol:
Utopia

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

kipikipod כתב:
istarmini כתב:
kipikipod כתב:

...

...

...
חחחחח זה ענק, אתה עוד מתנשא עליי כשהאוזן שלך לא מצליחה לשמוע הבדלים ברורים? :lol:
מי יודע בגילך אילו תדרים כבר שומעים ואילו לא.. נקווה שנשאר משהו מעל 10k.... :lol:

תבלה :lol:
...
נו טוב לי לפחות יש סיבה שאני לא שומע ומה איתך? אתה אמור לשמוע את כל התדרים ובכל זאת לא שומע הבדלים, רק רואה אותם ,אז הבעיה מן הסתם אצלך :lol: :lol:

לא נורא חמודי לא נורא בסוף תלמד אסור להתייאש
לך לנוח חמודי שתקום הכל יראה לך אחרת ואני מאמין שגם ישמע אחרת :lol: :kiss:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #17 

חברים, אם תמשיכו כך השרשור ינעל וחבל.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #18 

לי גם יש רמקולים קליפש
RF-3 וגם עוד זוג מסדרת הרפרס
הם באמת רמקולים טובים וחזקים ושעשו אצלי התקנה
הם איזנו לי את הבאס וטרבל
ד.א עם איזה רסיבר אתה שומע עם הקליפש
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #19 

הוא כתב, פיוניר
העם דורש..... כל מיני דברים

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

oferlaor כתב:חברים, אם תמשיכו כך השרשור ינעל וחבל.
...
תאמין לי... הוא מדהים, רק בפורום הזה מישהו יכול להתנשא כשהוא זה שבעצם בעמדת נחיתות :lol:
Utopia

נעול

חזור אל “כבלים ואביזרים”