איזה מסך 55-60 לקנות בתקציב של עד 12000 ש"ח?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

מחפשים מסך בגודל 55-60. לא רוצים להוציא יותר מסדר גודל של 12000 שקל. על מה כדאי ללכת? הנטייה כרגע היא לכיוון של ה st60 של פנסוניק. מה דעתכם? יש משהו נוסף ששווה לשקול במחירים האלה? רוב השימוש יהיה בערב ועם ממיר של הוט/יס גם לתוכן רגיל וגם HD.
דרישות: עמידה בתקציב של כ-12K ש"ח, גודל 55-60 אינץ', התמורה הכי טובה לכסף, אם תהיה SMART TV שימושית יהיה נחמד. אם לא, יהיה שימוש באביזר חיצוני למטרות גלישה ברשת.
צופים: בעיקר בתכני SD (דרך ממיר של הוט/יס) אבל גם ב-HD דרך הממיר. צפייה בעיקר בשעות הערב. לעיתים רחוקות יותר תהיה צפייה גם בתכני HD ממקור אחר (סטרימר/HTPC לצורך הפשטות).
מרחק צפיה – כ-3-4 מטר.
תוכן – ספורט וסרטים בעיקר.

במקביל לחיפוש הדגם המומלץ, אשמח במקביל לקבל גם המלצות היכן אפשר לקבל מחירים טובים עכשיו בסביבות ראש השנה. יש שייכות גם ל"חבר" וגם ל"הוט" אם צריך :)

שבת שלום ושנה טובה!

avve1959
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 367
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

יריד "חבר" בגני התערוכה מציג טלוויזיות ברמה גבוה מאוד שיעמדו בתקציב שלך.
אני רכשתי שם פיליפס 6008K 55במחיר אטרקטיבי מאוד. ( 9K).
טלוויזיה מצויינת וישאר לך עודף. :wink:

אריהט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #3 

מצטרף להמלצה פיליפס 6008 רק שהייתי שוקל אף ללכת על 60 סכום של 12.500 בתערוכה של חבר מחר יום אחרון ליריד ,

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

לתכני SD מספיק X60 גודל 50 אינצ'.

3,500 שקל.

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #5 

רוב השימוש יהיה בערב
...
תפור ל-ST60
התמורה הכי טובה לכסף

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

כמה שאלות:
1. מה האופציות של סמסונג במסגרת התקציב הזה ששווה לשקול? האם ה-7500 (LED) לא שווה בדיקה? מה לגבי ה-8000 (LED)? שני אלה בגודל 55 כנראה נכנסים בתקציב.
2. פיליפס מסדרה 6 נראית לי לא מסך איכותי במיוחד. לפחות לפי מה שאני יודע, הסדרות 7 ומעלה בפיליפס הן אלה שנחשבות האיכותיות יותר..
3. מה לגבי מסכים של סוני (w8 או w9)?
4. המלצות נוספות כלשהן? LG שווה לשקול?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #7 

סמסונג מסדרה 7 ומעלה מסכים איכותיים. אני לא מבין איך זה נכנס לך בתקציב אבל סבבה. אם אתה מגיע ל 14K אז תשקול בכלל את פיליפס 8008...
W9 של סוני מתומחר יקר בארץ ובלי הצדקה. W8 מסך מוצלח יחסית אבל ברמה של פיליפס 6008.
שים לב שעיבוד התמונה וסוג הפאנל בפיליפס סדרה 6 ו 7 דומה השנה (בשנה שעברה ב 7 היה פאנל אחר לגמרי מ 6) אז מה שאמרת לגבי הסדרות בפיליפס לא לגמרי מדוייק ואל תפסול את סדרה 6.
פיליפס 7008 נכנס לך בתקציב ויש שיפור קל בינו ל 6008 ואמבילייט ב 3 צדדים ב 7008 במקום ב 2 ב 6008. בנוסף, תבדוק אם אלקטרה מייבאים סוף סוף את פיליפס 6198/6188. אם כן, אז זה אותו מסך של 7008 עם אותו עיבוד והכל (אפילו הרמקולים זהים) אבל במחיר של 6008 (לפחות בחו"ל, בארץ יש מצב שיהיה הפרש קל) אבל עם אמבילייט ב 2 צדדים.

LG תמונה רכה יחסית לפיליפס וסוני - אם יש לך כזה תקציב עדיף ללכת על משהו שיתן איכות תמונה גבוהה.
לך לחנויות גדולות עם הרבה מסכים אחד ליד השני ותשווה. שלא תיסגר על מסך לפי מה שאומרים לך פה.

עוד דבר, דגמי פיליפס מציגים תמונה שנוטה טיפה לצהוב בגווני עור וסוני לגווני עור אדמדמים. בסדרה 7 של פיליפס ומעלה יש אפשרויות כיול מתקדמות יותר וניתן לפתור את הבעיה (למשל ע"י הזזת hue של צהוב ומשחק עם saturation). אין אפשרויות כאלה בסדרה 6 של פיליפס. נראה לי שגם בסדרה 8 של סוני יש כיול מתקדם, צריך לוודא אם יש שליטה בצבע ולא רק בטמפ' צבע.
אם זה נראה לך משהו שיכול להפריע לך, קח את זה בחשבון.

דבר אחרון - מישהו הציע לך פה לחשוב על פנסוניק 60ST60. זה מסך די טוב. לך תראה ותתרשם ממנו אם אתה לא מתנגד לפלאסמה.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

איך הst60 ביחס לפיליפס 7008 , 6008 וסוני w8 לצרכים שלי שצויינו למעלה?

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #9 

רוב השימוש יהיה בערב ועם ממיר של הוט/יס גם לתוכן רגיל וגם HD.
דרישות: עמידה בתקציב של כ-12K ש"ח, גודל 55-60 אינץ', התמורה הכי טובה לכסף, אם תהיה SMART TV שימושית יהיה נחמד. אם לא, יהיה שימוש באביזר חיצוני למטרות גלישה ברשת.
...
תפור על ST60

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

rel1 כתב:איך הst60 ביחס לפיליפס 7008 , 6008 וסוני w8 לצרכים שלי שצויינו למעלה?
...
ה ST60 זה סגנון אחר לגמרי. אולי קצת פחות חד, בטוח פחות מואר.
ב ST60 גם עם 3D אקטיבי והפיליפס והסוני האלה עם מסך IPS ו 3D פאסיבי.
אם 3D מעניין אותך לצפייה של פעם בשבוע שבועיים (כמוני, למשל) אני ממליץ על פאסיבי. החוויה די קולנועית ונעימה.
הבעיה הכי גדולה עם LED היא שחורים שאינם שחורים לגמרי ועננות. עננות די קלה אבל כשיש חושך מוחלט אפשר לראות שכשיש מסך בעיקר שחור (למשל כשיש כתוביות בסוף הסרט).
בנוסף, יש את מי שמשתמש במחשב ופחות ממיר ויותר מתאים לו LED בגלל ריבוי מסכים סטטיים כמו דסקטופ ותפריטים.

לי הייתה דילמה די רצינית בין 7008 ו ST60. בסוף הלכתי על 7008 בגלל כל הבעיות של פלאסמה שציינתי כמו סלון מואר ומחשב. במקרה שלך יש מצב שהפלאסמה מתאימה לך.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אם יחובר מחשב, האם לפסול פלזמה? האם תופעת הצריבות עדיין קיימת? האם לא מכוסה באחריות? הגיוני מאוד שיחובר למסך מחשב או סטרימר כלשהו.
שאלה נוספת, האם האפליקציות לאנדרואיד ואייפון של פנסוניק נותנות אפשרות שידור סרט ישירות מהנייד לטלויזיה? אפשרות שיקוף מסך כך שיוצג תוכן מהטלפון על המסך?
האם בחיבור דיסק און קי לפנסוניק, המסך לא תומך גם בכתוביות בעברית? יש איזשהי תמיכה/הצגה של עברית בפנסוניק?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

כבר אין צריבות אלא אם ממש עשית טעות נוראית אבל יש "צבירות" שדורשות שטיפה. למייטב ידיעתי אם הצלחת לייצר צריבה זה לא מכוסה באחריות.
שמע, זה לא כזה גרוע אבל אני לא אוהב לדאוג ולשמור. עברתי את השלב הזה... אם פעם היה לי מכשיר אנדרואיד שעדכנתי בו גרסאות ידנית וכל זה, עכשיו יש לי נקסוס ואני לא דואג מזה, לדוגמא. חוסר הדאגה הוא מבחינתי חלק חשוב ממוצר כמו האחריות, למשל.
מכיוון שאני לפעמים עוצר סרט ולוקח לי זמן לחזור אליו (ואז התפריט והמסך סטטי) או שאני שומע מוזיקה מהמחשב ואז חלקים מהמסך של הנגן הם סטטיים לגמרי לשעה או יותר, מבחינתי פלאסמה זה חיסרון כי זה מוסיף דאגה נוספת לא לעשות את הדברים שציינתי שמבחינתי הם התנהגות סטנדרטית...
אפליקציות שיקוף מסך, חוץ מ Widi שמשקף fullHD ואודיו לא מומלצות לניגון סרט אמיתי מבחינת איכות. אתה יכול לנגן תמונות או סרטון שצילמת בנייד אבל לא הרבה יותר מזה, לטעמי. לפחות לא מהנקסוס שלי (הוא 720p...).
פנסוניק ופיליפס לא תומכים בעברית גם בחיבור USB. בפיליפס לפחות רואים שמות של קבצים בעברית ולא ג'יבריש אבל לא כתוביות.

אריהט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #13 

אני יכול לתרום לך בכך שאם אתה הולך לצפות בתלת מימד אז נוח יותר הפסיבי
ולכן הייתי ממליץ לשקול על מסך כגון 6008 או 7008
להבדיל מה-st60 הוא אקטיבי ולטעמי פחות נוח ובנוסף תמונה לא מוארת .
שוב הכל עניין של טעם אישי .

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #14 

חשוב מאוד גם ש 6008 לא תומכת DTS וכניראה גם לא תתמוך - ו 7008 כן
אז רק בגלל זה הייתי הולך על ה 7008 מבין השניים .

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

viper כתב:חשוב מאוד גם ש 6008 לא תומכת DTS וכניראה גם לא תתמוך - ו 7008 כן
אז רק בגלל זה הייתי הולך על ה 7008 מבין השניים .
...
להערכתי DTS יהיה משמעותי רק אם תהייה תמיכה בעברית...
אבל בלי קשר, אני בכלל לא מבין למה להסתמך על המסך בתור סטרימר (גם אם יש לך סמסונג שתומך בעברית, לצורך העניין). אי אפשר לנגן iso של bluray, אי אפשר לנגן כתוביות ב 3D עם עומק (פורמטי sup או idx/sub) אי אפשר לקבוע פונט וגודל כתוביות.
הסטרימר הפנימי בטלויזיה הוא פתרון מנוון שלא עונה על כל הצרכים של משתמש אם הוא קצת יותר מתקדם ממשתמש ממוצע (וככל הנראה זה המצב אם אתה מתייעץ בפורום הזה ועם תקציב של 12K).

תוספת למחשבה: ראיתי ביום שישי בשקם אלקטריק, קיר שלם של מסכים חלקם הגדול מאוד פיליפס מסדרה 6 עד 8 בגדלים שונים. בין סדרה 7 ל 8 קשה להבחין בהבדל אבל בין 6 ל 8 ניתן להבחין, בעיקר באפורים. זה לא הבדל מטורף, אבל קיים. המסקנה היא שלמרות הנתונים היבשים שנראים דומים מאוד בין 6 ל 7, פיליפס לא תמחרו את סדרה 7 סתם בהפרש כזה גדול מסדרה 6.

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #16 

חשבתי שה DTS רלוונטי גם אם מחברים סטרימר כי גם מסטרימר המחובר עם כבל HDMI המסך לא ינגן סרט MKV עם DTS , תקן אותי אם אני טועה .

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

viper כתב:חשבתי שה DTS רלוונטי גם אם מחברים סטרימר כי גם מסטרימר המחובר עם כבל HDMI המסך לא ינגן סרט MKV עם DTS , תקן אותי אם אני טועה .
...
לא נראה לי שיש הבדל באיכות אם אתה משדר למסך DTS או PCM אחרי שעבר פענוח. מה גם, זה לא נתמך להעביר ככה DTS דרך HDMI גם אם המסך "תומך" עקרונית ב DTS. במחשב שלי למשל, אם אני מאפשר העברת אודיו למסך דרך הרסיבר, כרטיס הקול מזהה רמקולי סטריאו ללא תמיכה ב DTS... זה הגיוני וזה המצב בכל הטלויזיות פלוס מינוס.

בכל מקרה זה לא משנה כי הרמקולים במסך הם סטריאו באיכות שאין לזה משמעות אם הסטרימר/מחשב מפענח את ה DTS או המסך עושה את הפענוח גם אם זה היה אפשרי. בכל הסטרימרים/נגנים במחשב יש את האופציה להגדיר לעשות pass through או לשלוח את האות אחרי פענוח (PCM). אופציית ה pass through רלוונטית כשיש רסיבר שיודע לפענח את האודיו בעצמו ל 5.1. כשאין רסיבר אתה בכל מקרה תרצה לעשות down muxing של הקול כדי לכווץ 5.1 לסטריאו ולא להעביר רק את שני הקדמיים (אם שומעים רק את הקדמיים ולא מפצלים את הסנטר כמו שצריך לסטריאו, לא שומעים כמעט דיאלוגים בסרטים - בקיצור, עדיף לעשות את זה בנגן ולא במסך, ככה יש לך שליטה טובה יותר על זה).

התמיכה ב DTS מתבטאת כשהמסך מנגן את הסרט בסטרימר הפנימי ואז יודע לפענח את הקול בעצמו ולשלוח לרמקולים של המסך או לעשות pass through ליציאה האופטית של הטלויזיה כדי לנגן ברסיבר. אם אין תמיכה ב DTS, בסרטים עם אודיו DTS לא יהיה אודיו בכלל.
בקיצור, אם אתה לא משתמש בסטרימר של המסך, אין לזה משמעות אמיתית.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #18 

בשביל מה מסך FULL HD תלת ממד למישהו שרוב התכנים זה SD.
הזוי מה שהולך פה.

roykesi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #19 

אני קורא הכל ואומר: רק ST60, אין על מה לדבר.
אני רואה ממרחק של פחות מ4 מטרים, ורואים מדהים, צופה ביס HD ורואה את הקמטים ונקודות החן והחצ'קונים שיש לשחקנים בפנים.
ואני אחד שלא רציתי מסך כזה גדול כי המרחק קטן.
אחרי שצופים הרבה זמן בערוצי HD של יס ועוברים לערוץ 2 או 10, אז ברור שרואים הבדל (נראה כאילו שמו פילטר Blur), אבל גם לזה מתרגלים אחרי כמה זמן.
בקיצור,
הקניה הכי טובה שהיתה לי. הצבעים ברורים וחדים, השחור הוא שחור, הצבעים מהממים, לא דהויים, וזה פשוט נראה כמו צילום סטילס של המצלמה הכי טובה שראית.
אין על פלזמות, והST עולה על כולן.
שמח שלא קניתי פיליפס, או סמסונג או לד מסוג אחר.
תלת מימד באפליקציית 3d00 (דרך המרקט של פנסוניק) רואים מדהים, כאילו אני בקולנוע וצופה. אנשים באים אלי לראות ונדהמים.
אבל ברור שאם תצפה בערוצים SD בטלוויזיה שהיא full hd תראה ***, ככה זה הפיסיקה. יש לי בחדר השינה פלזמה ישנה של פנסוניק שהיא אפילו לא HD , וערוץ 2 ו10 רואים בה מדהים.
ולמה?
כי היא לא מתאימה לשידורים של היום...
אי אפשר ללכת עם ולהרגיש בלי.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

roykesi כתב:אני קורא הכל ואומר: רק ST60, אין על מה לדבר.
...
שמע, זה לא תחרות השתנה למרחק שבה צריך להוכיח מה יותר טוב. אם תסתכל בשרשור תראה שגם אני אמרתי לפותח השרשור לשקול את ה ST60. לכל טכנולוגיה ודגם שהומלץ פה יש יתרונות וחסרונות. על הייתרונות של פלאסמה ושל ST60 יחסית למחיר שלה, אין עוררין.
גם אני שקלתי אותה ואחד השיקולים העיקריים שבגללם החלטתי לא לרכוש אותה הוא שהסלון שלי מואר ויוצא לי מידי פעם להדליק את המסך גם בשעות היום (בעיקר בסופי שבוע). עם זה אי אפשר להתווכח ו ST60 הייתה מתקשה.
roykesi כתב: אבל ברור שאם תצפה בערוצים SD בטלוויזיה שהיא full hd תראה *** ככה זה הפיסיקה. יש לי בחדר השינה פלזמה ישנה
אי אפשר ללכת עם ולהרגיש בלי.
...
קצת איזון לטובת LED וספציפית פיליפס - בפיליפס 7008 שלי רואים ממש טוב תוכן SD (ממש טוב זה אנדר סטייטמנט). ערוץ 2 ו 10 מעידן+ נראים כמעט כמו HD. יש איזה פרסומת שרצה בזמן האחרון עם, השפריצים של המים והמרקם של הקפה בקלוז אפ. נראה לי של נספרסו, מכיר? אני מתפלא כל פעם מחדש שאני רואה את זה במסך שלי בערוץ 2. אני לא מגזים.
חדות בכלל בפיליפס, גם ב HD היא גבוהה ואיכותית עם מינימום ארטיפקטים שליליים. אם אתה לא מאמין לי, תבדוק בעצמך או שתקרא ביקורות. זה משהו שמציינים באופן קבוע על מסכים של פיליפס וסוני. אני לא מזלזל בפנסוניק אבל בכל זאת, שוב, קצת איזון.

בקיצור, לכל מסך יש יתרונות וחסרונות וצריך ללכת ולהשוות. אני מקווה שהשרשור וההמלצות עזרו לפותח השרשור לקבל כיוון טוב. לקבל החלטה בין 2-3 דגמים זה הרבה יותר קל מלהסתכל על 10.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”