שאלה לגבי מרחק מהקיר
מומלץ לבדוק המלצות יצרן כנקודת פתיחה להצבה. המלצות היצרן לוקחות ברוב המקרים הרבה מאד אילוצים בחשבון ובאות להציע פתרון של "חיים אמיתיים".
במקרים אחרים, ההמלצות קשות למימוש בחדרים קטנים (לא שאני רומז ששלך חדר קטן...).
המרחק האידיאלי מקיר קדמי יהיה שווה או גדול מרבע אורך הגל של התדר הנמוך ביותר שהרמקול מוציא, או ממש בתוך הקיר... אי שכך, המרחק המומלץ מקיר קדמי (מאחורי הרמקול) לרמקול בעל קאט אוף של 65 הרץ הוא 1.32 מטר.
המרחק האידיאלי מקיר קדמי יהיה שווה או גדול מרבע אורך הגל של התדר הנמוך ביותר שהרמקול מוציא, או ממש בתוך הקיר... אי שכך, המרחק המומלץ מקיר קדמי (מאחורי הרמקול) לרמקול בעל קאט אוף של 65 הרץ הוא 1.32 מטר.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
יש אינספור גישות שונות להצבה נכונה של רמקולים, אתה יכול להתעסק בתיאוריה שנים ועדיין ללמוד...
מציע לך פשוט לנסות, זה רמקול קל יחסית להזזה, תנסה לשמוע בכמה מרחקים שונים מהקיר, ותחליט מה נשמע הכי נכון בשבילך.
תשחק גם עם המרחקים מהקירות הצדדיים, גם זה משפיע לא מעט.
בסוף, אחרי שמצאת את הנקודה שהכי מתאימה לרמקולים, תתחיל לשחק עם TOE IN לרמקולים
מציע לך פשוט לנסות, זה רמקול קל יחסית להזזה, תנסה לשמוע בכמה מרחקים שונים מהקיר, ותחליט מה נשמע הכי נכון בשבילך.
תשחק גם עם המרחקים מהקירות הצדדיים, גם זה משפיע לא מעט.
בסוף, אחרי שמצאת את הנקודה שהכי מתאימה לרמקולים, תתחיל לשחק עם TOE IN לרמקולים
הלוואי וזה היה כל כך פשוט... יש כל כך הרבה משתנים שאף נוסחא לא יכולה להתאים אוניברסלית.Sync כתב:מומלץ לבדוק המלצות יצרן כנקודת פתיחה להצבה. המלצות היצרן לוקחות ברוב המקרים הרבה מאד אילוצים בחשבון ובאות להציע פתרון של "חיים אמיתיים".
המרחק האידיאלי מקיר קדמי יהיה שווה או גדול מרבע אורך הגל של התדר הנמוך ביותר שהרמקול מוציא, או ממש בתוך הקיר... אי שכך, המרחק המומלץ מקיר קדמי (מאחורי הרמקול) לרמקול בעל קאט אוף של 65 הרץ הוא 1.32 מטר....
לפחות מניסיוני.
אחלה שבת