mosheva כתב:שלום,
על אף שהייתי בטוח שהרסיבר יתמוך ב HDMI Pass through in stand by גיליתי שלא

בכל מקרה יש לו אופציה של pass through רק שהוא דלוק.. קצת טיפשי
רציתי לשאול האם עדיף לחבר את הממיר ישירות לטלויזיה עם HDMI ואת הממיר לרסיבר דרך אופטי כך רק שארצה להפעיל את הממיר אשמע סאונד דרכו (כדי לחסוך קצת בחשמל) האם מומלץ?
מעבר לכך אני מנסה לקנפג את היס להעביר dolby דרך חיבור hdmi וזה כל הזמן משנה את הסוג היציאה ל s/pdif מישהו יודע מדוע?
עוד שאלה - הסאב שלי הוא פאסיבי ז"א הסראונד מחובר מהרסיבר לסאב ומהסאב לרמקולים האחוריים, ברסיבר הגדרתי שהרמקולים הקדמיים הם גדולים וכוללים סאב (למרות שהם קטנים) כדי לבטל את האפשרות שסאב מחובר לרסיבר.
האם יש דרך נכונה יותר לקנפג את זה?
1. אם אתה מחבר את יס לרסיבר, עליך להגדיר את הרסיבר כמקבל את האודיו ולא PASS. כל הענין בחיבור HDMI ברסיבר הוא להעביר את התמונה של כניסת HDMI שנבחרה, ולבחור האם האודיו יועבר לטלויזיה או למפענח של הרסיבר. כאשר יס מגלה שהוא מחובר ב- HDMI לדו ערוצי הוא אינו יכול להעביר דולבי.
אם תחבר אופטי/קואקס לרסיבר, ו- HDMI ישירות למסך, עליך לקנפג את יס ביציאה SPDIF, אם זה יעבוד - אולי, עד היום אין הציוד של יס תואם לתקנים המודרניים ולכן הבעיות.
2. הגדרת נכון. זו הדרך היחידה, הרסיבר צריך לדחוף את מערכת הרמקולים שלך שאינה סאב.
המערכת שלך כוללת רמקול לבאס, ורמקולים קטנים לווייניים, לשאר התחום. ברמקול הבאס יש מערכת חלוקה ששולחת תדרים נמוכים לרמקול הגדול הבאס, ושאר התדרים לשאר הרמקולים, לכן הרסיבר צריך לשלוח את הכל לשם.
אם שני רמקולי הסוראונד גם הם חלק מהמערכת ומחוברים לרמקול הבאס אז גם הם צריכים להיות מוגדרים כגדולים, כי אין טעם שהרסיבר יתעסק בסינון התדר שאינו אמור להתאים.
אם הם נפרדים אז מגדירים אותם לפי נתוני התדר שלהם.
אני בכוונה קורא לרמקול שאתה קורא לו סאב רמקול לבאס, כי בדרך כלל זה מסוג מערכות הרמקולים שצריכות לתת פשרה בין האפשרות לתקציב ולרוב אין רמקול זה מתחרה בסאב אמיתי מוגבר.
במערכת שלך הנך יכול להוסיף סאב אקטיבי, שמכיל רמקול גדול - 8 או אפילו 10" ומגבר חזק מאוד של כמה מאות ואט,
ואז אפשר להגדיר את המערכת הקודמת כקטנה, ולקבוע כמה באס למשל אפילו החל מ- 100 הרץ יספק הסאב האמיתי.
היתרון הוא שסאב כזה יספק באס נמוך באיכות גבוה יותר (כאמור בדרך כלל אם אין לך מערכת סופר יקרה) מרמקול הבאס, ויוריד עומס מהרסיבר התחום הנמוך שהוא גם הקשה ביותר.
כל זה כדאי רק עם בשאר התחום המערכת הקיימת היא ברמה טובה ומספקת.
תודה!
...