שלום אני בונה חדר קולנוע וצריך עזרה!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

גודל החדר הוא לא גדול מדי 6X6 אני רוצה לבנות שם מערכת 5.1 כבר חצבתי בקירות ויש כבלים לסראונד
אבל זה כל מה שיש בנתיים מבחינת הקולנוע :lol:

ברצוני לרכוש מוצרים טופ אוף דליין אבל לא להגזים במחיר אני לא רוצה כל כך לעבור את 40 אלף שקל
וגם זה נשמע לי יקר אבל שאני רואה את המחירי של כל דבר אני מבין שצריך קצת להיכנס לפרופורציות

אני איש טכני אבל לא מבין במערכות אודיו כל כך אז תהיו עדינים איתי מי שעוזר

כמה שאלות:
מה עדיף מקרן או מסך LED חדיש(בבקשה זכרו שאני כמובן רוצה 3D ואת האיכות הגבוהה ביותר של תמונה)

מערכת סאונד אני רוצה משהו איכותי ולא חייב עוצמה גבוהה רק שזה היה רמוקלים עם קופסאות ולא לווינים קטנים
אני שונא אותם יש להם רעש של פלאפון

בקשר לאקוסטיקה החדר מרובע מה אתם ממליצים בקשר לתקרה וקירות?

תודה לכולם ושבת שלום!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

מדובר במרתף?
האם החדר ישמש רק לקולנוע או גם כחדר. משחקים/ ארוח כזה אואחר.

קצת עצות
1. צבע את כל החדר בצבע כהה כאשר מומלץ את חלקו הקידמי לצבוע בשחור מט.
2. את הריצפה ,לפחות בחלק הקידמי, מומלץ גם להפוך ,בעזרת שטיח או כל קומבינה אחרת ,לכהה .
3. חווית קולנוע= מסך גדול וכמה שיותר עדיף. ישיבה של כ 4.5 מטר מהקיר ומסך של נניח כ 130 אינץ תגרום לך לחייך מאוזן לאוזן.
4. מסך אומר מקרן. מקרן ברמה כולל תלת מיימד יעלה לך בין 15000 ל 20000
5.תשאיר מרחק מגב הכורסאות לקיר האחורי. 2 מטר יהיה אחלה. בקיר האחורי תמקם רמקולי בק סראונד.
6. תדאג לנקודת רשת בסמוך למיקום של הציוד וזאת כדי שתוכל בעזרת סטרימר למשוך תכנים ברשת הביתית ולהקרין במקרן.
7. תארגן הכנות ללפחות 2 סאבים. הכנות אומר חשמל וצינור מושחל ,ממיקום הסאב עד לגב הרסיבר.
8. במידה ואתה יכול תעבה את הקירות הפנימיים על ידי בניית קיר כפול ,כאשר הרווח בינו לבין הקיר המקורי ימולא בחול או כל חומר אחר בעל מסה. הנ״ל מומלץ לצורך מניעת מעבר גלי קול ,מחוץ לחדר.
9. תדאג לדלת אקוסטית כמו שצריך שתמנע מעבר גלי קול החוצה. דלתות חמדיה לא מתאימות. יש דלתות מיוחדות לענין זה.
10 . את רמקולי הסראונד והבק סראונד תמקם כ 50 ס״מ מעל הראש במצב ישיבה.

רמקולים לא חסר אופציות פשוט צריך ללכת ולשמוע. חברות מומלצות הן טאנוי ,פוקאל,פארדיים,קאנטון, b&w , מורל, וורפדיל, פרואק,מוניטור אודיו ועוד רבים וטובים.
רסיברים מומלצים דנון, ימאהה,אונקיו,פיוניר,נאד,רוטל מרנץ.
מומלץ לדאוג שהרסיבר יכיל מערכת רום קורקשיין איכותית כדוגמת אודסי xt32 ,שתדע לטפל באילוצי האקוסטיקה אצלך בחדר.

זה בגדול.

בהצלחה

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה על התגובה המקצועית והחדר ישמש אך ורק לקולנוע אולי לשחק בפלייסטישן אבל לא ישחקו בו ילדים!

כמה וואט אתה חושב שצריך להיות בכל רמקולים במידה ויש 5?
אפשר אולי לינקים למקרנים ממולצים\מגברים\רמקולים?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

לוואטים אין משמעות, ובאופן כללי לא הייתי ממליץ לך בכלל לבחור רמקולים לפי הנתונים הטכניים שלהם... (i)

לפי התקציב שהגדרת (40K ש"ח), בערך חצי הולך על המקרן (ומסך הקרנה), אז נשאר 20K ש"ח למערכת מקור, הגברה ורמקולים. אני אישית הייתי ממליץ לך לנצל את ההזדמנות ואת התכנון של חדר קולנוע ביתי ייעודי, וללכת על מערכת של 7 רמקולים וסאב, ולא להסתפק ב-5 רמקולים בלבד.

בצד של המקור אני אישית לא הייתי משקיע יותר מדי - לך על סטרימר שתומך ב-3D כמו ה-Dune HD TV303D שעולה בערך 1,500 ש"ח (או $200 בארה"ב), ואולי אפילו תוכל להסתפק פשוט ב-PS4... מכיוון שמדובר על סכום יחסית זניח, אני הולך לא להתייחס אליו בחישוב הכללי, ולנסות לתת לך כמה המלצות להגברה ורמקולים בתקציב שהוגדר לעיל עבור המערכת.

בצד של ההגברה והרמקולים, אם כן, יש לנו משהו כמו 20K ש"ח, ואותם הייתי מחלק בערך שליש למגבר ושני-שליש לרמקולים, כאשר על השלישייה הקדמית הייתי שם חצי מהכסף, ואת השאר מחלק שווה בשווה בין רמקולי סראונד (לפחות שני זוגות) וסאב (או שניים). במספרים זה יוצא משהו כמו 6-7K ש"ח למגבר, 6-7K ש"ח לזוג קדמיים וסנטר, 3-3.5K ש"ח לסראונד ו-3-3.5K ש"ח לסאב. אופציה אחרת היא ללכת על מערכת סאטליטים פרימיום, שיתנו לך סאונד פצצה לק"ב בקופסאות יותר קטנות (והיות ובתקציב הנתון אנחנו מדברים בהגדרה על מערכת ברמה גבוהה, כמו מוניטור אודיו APEX או B&W MT, לא הייתי פוסל זאת מראש - בטח אם אין לך תכניות לשמוע סטריאו מזוג קדמיים איכותיים). (i)

זהו בגדול... שמות של מותגים יואב כבר ציין בתגובה שלו, אז עכשיו כל מה שנשאר זה לרשום את כל הפרטים הנ"ל וללכת עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוה בומכיר היטב לחנות מתמחה, להגדיר להם את התקציב ולהתחיל לשמוע כמה שיותר שילובים של רמקולים ומגברים עד שתמצא את השילוב האופטימלי מבחינתך האישית! (Y) (f)

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אחרי קצת זמן עדיין הבית בבניה התפשרתי קצת על התענוג ואני לא מתכוון להשקיע את הסכום שידברתי עליו מקודם
מקרן
http://www.amazon.com/dp/B005AS3072
מגבר
http://www.amazon.com/Onkyo-TX-NR1010-7 ... s=X-NR1010

אני עוד לא סגור על רמקולים אם מישהו מכיר מקום טוב ללכת לשמוע גם את זה אשמח !

בכל מקרה רשמתי פה את המוצרים בערך לפי מחירים שאני רוצה לקנות אם יש המלצות יותר טובות אני תמיד אשמח לשמוע

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

מה התקציב הכולל העדכני?

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

20 פלוס מינוס

amosM1
טרול
טרול
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

aihysp כתב:20 פלוס מינוס
...
תקציב נמוך ביותר למערכת מהסוג שאתה מבקש לבנות.
למה צמצמת אותו כל כך? בנית כבר בית עוד 20-30k זה מה שישבור אותך?

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

האמת גם ה 20 שוברים אבל כבר עשינו 8O וחוץ מזה גם ממערכת כזאת אני חושב שאני יהנה אני בטוח שלא ברמה שאם אני יוסיף עוד
אבל עדיף ציפור אחת ביד

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #10 

עם תקציב כזה כדאי להתמקד ביד שניה, לפחות באודיו.
בנוסף, עדיף לקנות פחות מוצרים אבל ברמה גבוהה ולא להתפזר עם הרבה מוצרים.
תקציב למקרן כ10K , בדוק אם אפשר להשיג דגמים של לפני שנה שנתיים כמו סוני ES30 או אפסון 9000.
בעשר הנותרים, תכניס רסיבר, סאב וזוג רמקולים קדמיים ביד שניה.
את רמקולי הסראונד תאלתר בינתיים ממערכת מיני או משהו דומה.
No place like home.......... Theater

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #11 

מסכים לחלוטין עם ידיד OPV.
בן משפחה שלי רכש לפני חודשיים את הסוני 30 בקצת יותר מ-10,000 ש"ח.
אני הייתי אפילו שוקל לוותר על תלת מימד (בתור אחד שיש לו מקרן תלת מימד אני בהחלט יכול לאמר שלדעתי זה לא משהו שהיה לי קשה לוותר עליו) וללכת ביד שנייה על מקרן כמו אפסון 8700 / אפסון TW5500 / סוני HW20 / פנסוניק 4000 במידה ויש עניין מצד מוכרהם למכור במחיר ריאלי (עד 5,500 ש"ח) .
את התקציב שהתפנה במקרן הייתי משקיע במסך איכותי (אחרי שוידאתי בדיוק את הגודל הרצוי) בגלל שמסך זה לא משהו שאתה אמור לשדרג בתדירות דומה לכל ציוד אחר במערכת הקולנוע הביתית.
אם עיקר הצפייה הוא בסרטים שרובם מגיעים בפורמט 1:2.35 (פחות כדורגל וסדרות) הייתי בפירוש מחפש פנה 4000 (אפילו ב-6,000 ש"ח) ואז הולך על מסך סינמסקופ דואג לעשות לו מיסוך ידני (לצורך צפייה בתכני 16:9).

שורה תחתונה ב-20,000 ש"ח:
פנה 4000 ביד שנייה + מסך קרדה סינמסקופ או אפסון 8700 / TW5500 / סוני HW20 + מסך קרדה 16:9
2 האופציות יעלו לך כ-11,000 ש"ח יחד.
רסיבר ב-2,000 ש"ח - אופציה לא רעה ביד 2
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=40664
מה שמשאיר לך כ-7,000לא גבוה אבל במיוחד ברכישה ביד 2 תוכל להגיע למשהו בהחלט מספק.

בהצלחה,

עידן

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

מצדד בחברים שהגיבו לעיל, גם ברמת הדגש על יד שניה, וגם ברמת ההמלצות על מוצרים ספציפיים. (Y) (Y)

אופציה מעניינת תהיה ללכת לכמה חנויות מתמחות ולחפור במחסני הטרייד-אין והתצוגה שלהן (בפיוז למשל מוכרים סט סאטליטים של טאנוי מדגם ARENA היוקרתי בכמעט חצי מחיר!) - יכוללהיות שככה תוכל לעשות קניה מרוכזת של כמה רכיבים, ולהרוויח בזכותה עוד כמה גרושים של הנחה מהמחיר המבוקש עליהם... (i)

ב-7,000 ש"ח פחות או יותר שנשארים לרמקולים הייתי בכל זאת שוקל עכשיו מערכת סאטליטים, למשל המוניטור אודיו MASS, מורל MT-2, פוקאל BIRD, או קיימברידג' אודיו MINX מדגם 325 או 525. אופציה טובה מאוד שאולי תיכנס לתקציב הזה (מלבד הטאנוי לעיל) היא סט 5.1 של QUAD L-ite.

אם אתה מתעקש חד-משמעית לא לתת צ'אנס גם למערכות סאטליטים הנ"ל, אז אופציה טובה לבדיקה תהיה מערכת שמבוססת על רמקולים של וורפידייל מסדרת הדיאמונד 10 שמוחלפת בימים אלה ולכן נמכרת במחירי חיסול מלאי. רצפתיים 10.5 או 10.6 מלפנים, סנטר 10CM, אחוריים 10SR וסאב +PC12. הכל ביחד צריך לעלות כ-7,000 ש"ח חדש!

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #13 

10.5 קדמיים + 10CM סנטר - אני מאוד מרוצה (למרות שבדיעבד היייתי צריך לקחת את ה-10.6בגלל ההפרש הנמוך בין השניים).
את ה-10SR החלפתי בזוג מורל ST2 וההבדל משמעותי (לכן אני פחות ממליץ).
סאב הלכתי על טאנוי SUB1001 בהמלצה של חבר פורום (די מרוצה) ולכן לא מכיר את ה-PC12 .
בגדול נראה לי תמורה לא רעה ל-7,000 ש"ח (אני שילמתי לפני 3 שנים יותר מ-10,000 ש"ח).

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #14 

בזמנו שאמרת 40,000 עבר לי בראש שזה, כמו שאתה אמרת, תקציב לא יותר מסביר לחדר קולנוע יעודי שנבנה מאפס. עכשיו שזה נחתך בחצי זה כבר בהחלט לחוץ. אומנם הביאו לך כאן אחלה המלצות אבל תמיד אתה יכול למצוא עצמך לא מספיק מרוצה אחרי השקעה של 20 אלף בייחוד אחרי שבראש כבר היה לך 40. גם לחכות זו לא בושה. השאלה אם אתה עכשיו במצב שעוד שנה תחסוך תקציב נוסף. אם לא או שאתה לא יכול להמתין אז לדעתי תשקיע זמן בלחפש מציאות ביד 2 ואל תקנה הכל מהר מהר ומתוך חיפזון.
בהצלחה! וכמו שאמרת - גם בחצי תקציב ההנאה תהיה מרובה!!! ובמחשבה שניה עדיף לחטוף התקף שדרגת על ציוד ב20 ולא ב40 אלף :-)

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #15 

ואולי לקנות בשלבים? דבר ראשון מקרן רסיבר שני קדמיים וסאב(עם נכנס)
בגודל החדר המדובר, לסנטר יש קצת פחות חשיבות וקדמים טובים יעלימו את הצורך.
וסאב, אולי כדי לקנות אחד די פשוט כדי לשדרג בעתיד? סאב טוב נותן הרבה יותר מכל רכיב אחר(לטעמי) בקולנוע ביתי.

קנייה בשלבים נותנת אפשרות לקנות יותר "נכון" הרי עם יש 20K והסאב שאתה רוצה עולה נגיד5K אז אתה תצתרך להתפשר על רסיבר, או קדמיים, ובשלבים אתה גם מקבל את ההזדמנות ללמוד מה אתה אוהב בחדר הנוכחי(יש יופי שך שירשור שמלמד כמה חשוב החדר).
עם תבנה מערכת2.1 בהתחלה תקבל רכיבים יותר טובים, מה גם שאפשר לקנות קדמיים שיעברו אחורה בסוף התהליך, אני עשיתי ככה עם B&W 685.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

big27
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2605
נתן תודות: 132 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #16 

איך המקרן הזה BenQ SH910 4000L Cinema Class HD DLP Projector
לעומת ה benq w1070 ?

עדיין לא החלטתי ,

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #17 

big27 כתב:איך המקרן הזה BenQ SH910 4000L Cinema Class HD DLP Projector
לעומת ה benq w1070 ?

עדיין לא החלטתי ,
...
מה הקשר? פתח שרשור חדש בפורום מקרנים...

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

תודה רבה לכל העוזרים, ממש כיף להיכנס לראות את הדיון שפתחתי נפתח לעוד דיונים!
הייתי רוצה לקבל לינק לאשכול:

"קנייה בשלבים נותנת אפשרות לקנות יותר "נכון" הרי עם יש 20K והסאב שאתה רוצה עולה נגיד5K אז אתה תצתרך להתפשר על רסיבר, או קדמיים, ובשלבים אתה גם מקבל את ההזדמנות ללמוד מה אתה אוהב בחדר הנוכחי(יש יופי שך שירשור שמלמד כמה חשוב החדר). "

שאם מישהו יודע על מה הוא מדבר בבקשה אני מאוד מתעניין באיך אני יכול לשפר את האקוסטיקה בחדר

ונראה לי שבאמת אני יתחיל לקנות בשלבים(ככה האישה לא תשים לב חחחחח)

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #19 

http://www.hometheater.co.il/vt193289.% ... yssey.html

זה השירשור שמראה כמה הכל משתנה לפי אקוסטיקה.
ולגבי בנייה בחלקים, אתה מעוניין בקולנוע ביתי אז המלצתי היא לראות איזה סנטר וסאב נישמעים לך הכי טוב, ולפי זה אתה יכול להתמקד בחברה וסדרה מסוימת.
תקנה שני קדמיים וסאב ורסיבר, ומשם תמשיך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”