לוואטים אין משמעות, ובאופן כללי לא הייתי ממליץ לך בכלל לבחור רמקולים לפי הנתונים הטכניים שלהם...
לפי התקציב שהגדרת (40K ש"ח), בערך חצי הולך על המקרן (ומסך הקרנה), אז נשאר 20K ש"ח למערכת מקור, הגברה ורמקולים. אני אישית הייתי ממליץ לך לנצל את ההזדמנות ואת התכנון של חדר קולנוע ביתי ייעודי, וללכת על מערכת של 7 רמקולים וסאב, ולא להסתפק ב-5 רמקולים בלבד.
בצד של המקור אני אישית לא הייתי משקיע יותר מדי - לך על סטרימר שתומך ב-3D כמו ה-Dune HD TV303D שעולה בערך 1,500 ש"ח (או $200 בארה"ב), ואולי אפילו תוכל להסתפק פשוט ב-PS4... מכיוון שמדובר על סכום יחסית זניח, אני הולך לא להתייחס אליו בחישוב הכללי, ולנסות לתת לך כמה המלצות להגברה ורמקולים בתקציב שהוגדר לעיל עבור המערכת.
בצד של ההגברה והרמקולים, אם כן, יש לנו משהו כמו 20K ש"ח, ואותם הייתי מחלק בערך שליש למגבר ושני-שליש לרמקולים, כאשר על השלישייה הקדמית הייתי שם חצי מהכסף, ואת השאר מחלק שווה בשווה בין רמקולי סראונד (לפחות שני זוגות) וסאב (או שניים). במספרים זה יוצא משהו כמו 6-7K ש"ח למגבר, 6-7K ש"ח לזוג קדמיים וסנטר, 3-3.5K ש"ח לסראונד ו-3-3.5K ש"ח לסאב. אופציה אחרת היא ללכת על מערכת סאטליטים פרימיום, שיתנו לך סאונד פצצה לק"ב בקופסאות יותר קטנות (והיות ובתקציב הנתון אנחנו מדברים בהגדרה על מערכת ברמה גבוהה, כמו מוניטור אודיו APEX או B&W MT, לא הייתי פוסל זאת מראש - בטח אם אין לך תכניות לשמוע סטריאו מזוג קדמיים איכותיים).
זהו בגדול... שמות של מותגים יואב כבר ציין בתגובה שלו, אז עכשיו כל מה שנשאר זה לרשום את כל הפרטים הנ"ל וללכת עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוה בומכיר היטב לחנות מתמחה, להגדיר להם את התקציב ולהתחיל לשמוע כמה שיותר שילובים של רמקולים ומגברים עד שתמצא את השילוב האופטימלי מבחינתך האישית!