הוטנט גייסה כ- 120 אלף לקוחות באינטרנט - איך החברה מצליחה להרוויח?
לחברת הוטנט כ- 120 אלף לקוחות באינטרנט, שרובם מנויים על חבילת ה- 100 מגה.
ההכנסה המקסימלית מכל לקוח היא 20 ש"ח, משמע ההכנסה המקסימלית שלהם בחודש היא 2.4 מיליון.
בחישוב לפי רבעונים, ההכנסה המקסימלית שלהם לרבעון האחרון הייתה 7.2 מילון, לשם השוואה ההכנסה של בזק בינלאומי הייתה 359 מיליון.
ואם להתחשב בעובדה שהוטנט לא מקבלים את כל ה- 20 ש"ח, 3 שקל מתוך זה הולך למע"מ, משמע ההכנסה המקסימלית שלהם לרבעון מצטמקת כבר ל- 6.1 מיליון.
ואם נחשיב את זה גם שהוטנט מחלקת ללא מעט לקוחות ספק אינטרנט חינם... נניח ש- 20 אלף לקוחות קיבלו ספק חינם, הגענו למצב שההכנסה המקסימלית של הוטנט לרבעון יורדת ל- 5.1 מיליון.
ואני מאמין גם שלחברה יש עוד מיסים, עובדים, שרתים לתחזק, תשלום עבור רוחב פס לחו"ל ועוד ועוד....
מעניין כמה כסף הוט מפסידים על החברה הזאת כל חודש...
מה שבטוח המחיר הזה לא הולך להישאר ככה עוד הרבה זמן.
ההכנסה המקסימלית מכל לקוח היא 20 ש"ח, משמע ההכנסה המקסימלית שלהם בחודש היא 2.4 מיליון.
בחישוב לפי רבעונים, ההכנסה המקסימלית שלהם לרבעון האחרון הייתה 7.2 מילון, לשם השוואה ההכנסה של בזק בינלאומי הייתה 359 מיליון.
ואם להתחשב בעובדה שהוטנט לא מקבלים את כל ה- 20 ש"ח, 3 שקל מתוך זה הולך למע"מ, משמע ההכנסה המקסימלית שלהם לרבעון מצטמקת כבר ל- 6.1 מיליון.
ואם נחשיב את זה גם שהוטנט מחלקת ללא מעט לקוחות ספק אינטרנט חינם... נניח ש- 20 אלף לקוחות קיבלו ספק חינם, הגענו למצב שההכנסה המקסימלית של הוטנט לרבעון יורדת ל- 5.1 מיליון.
ואני מאמין גם שלחברה יש עוד מיסים, עובדים, שרתים לתחזק, תשלום עבור רוחב פס לחו"ל ועוד ועוד....
מה שבטוח המחיר הזה לא הולך להישאר ככה עוד הרבה זמן.
נערך לאחרונה על ידי nerya40 ב 29/08/2013 21:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני חושב שכיום מאוד זול לפתוח ספק אינטרנט חדש, תראה למשל את "פאסט.נט", כמה הוצאות חודשיות יש להם לדעתך? כמה עובדים? אני לא חושב שהרבה. העלות העיקרית היא התשלום עבור רוחב פס לחו"ל והתשלום לבזק והוט במסגרת "הסכם הג'יגות", כאשר אם רובם המוחלט של הלקוחות הם של הוט אז התשלום הזה לא משמעותי.
גם ההחלטה לספק חיבור בלי חייגן בהוט היא ללא ספק החלטה תפעולית שמטרתה לצמצם את הצורך בהחזקת מערך שירות ותמיכה.
אני גם לא חושב שבתנאי השוק היום יש סיכוי שהיא תוכל להעלות מחירים עבור מהירויות עד 30 מגה בטוח, וגם למהירויות הגבוהות לא בטוח, לא כשיש מתחרים שמציעים אותם מחירים ופחות כמו נטוויז'ן, אקספון, טריפל סי ופאסט. ולנטוויז'ן יש כיס עמוק שמאפשר לה להציע מחירי תחתית.
גם ההחלטה לספק חיבור בלי חייגן בהוט היא ללא ספק החלטה תפעולית שמטרתה לצמצם את הצורך בהחזקת מערך שירות ותמיכה.
אני גם לא חושב שבתנאי השוק היום יש סיכוי שהיא תוכל להעלות מחירים עבור מהירויות עד 30 מגה בטוח, וגם למהירויות הגבוהות לא בטוח, לא כשיש מתחרים שמציעים אותם מחירים ופחות כמו נטוויז'ן, אקספון, טריפל סי ופאסט. ולנטוויז'ן יש כיס עמוק שמאפשר לה להציע מחירי תחתית.
ההוצאות של ספק אינטרנט למנוי נמוכות מאוד בהשוואה לשירותי תקשורת אחרים.nerya40 כתב:לחברת הוטנט כ- 120 אלף לקוחות באינטרנט, שרובם מנויים על חבילת ה- 100 מגה.
מה שבטוח המחיר הזה לא הולך להישאר ככה עוד הרבה זמן....
אולי יפתיע אותך לשמוע אבל בחברה אחת לפחות (אחת מהגדולות, מידיעה אישית) השירות הזה נחשב לכסף הקל ביותר.
אם צבע ל 15 שנה (קו 10gb לחול) עולה היום 10 מיליון $ אז המחיר לחודש הוא 55555$ לחודש . מחיר למגה לחודש = 5.55$ . אם קונים 1 מגה לכל 25 לקוחות המחיר לכל לקוח הוא 0.222$ לחודש ואם הדולר היה 3.8 אז מדובר על פחות מ 1 שקל ללקוח.
ואתם אומרים 1 מגה לכל 25 לקוחות אבל זאת היתה פעם המציאות היום זה קצת יותר טוב.
בואו נקח את הוטנט לדוגמה 30gbps לחול עם 120000 לקוחות . 1 מגה לכל 4 לקוחות. כל לקוח עולה 1.39$ שזה כ 5.282 שקל לחודש.
ואתם אומרים 1 מגה לכל 25 לקוחות אבל זאת היתה פעם המציאות היום זה קצת יותר טוב.
בואו נקח את הוטנט לדוגמה 30gbps לחול עם 120000 לקוחות . 1 מגה לכל 4 לקוחות. כל לקוח עולה 1.39$ שזה כ 5.282 שקל לחודש.