http://m.cnet.com/news/budget-tv-resolu ... d/57599449
פלאזמה 720P נגד LED 4K ....נחשו מי מנצח
-
טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
יפה!
זה מזכיר לי שעשיתי השוואה לעצמי בין נגני מדיה למחשב ובסוף אני משתמש בנגן עם דיקודר שנותן צבעים מעט טובים יותר ולא בזה שנותן חדות יותר גבוהה למרות שאני אוהב חדות. למה? כי מהמרחק שאני יושב (3.2 מ' על 55") לא רואים הבדל בחדות כל עוד ההבדלים לא ממש גדולים (ואני רואה טוב) והבדל בצבעים וקונטרסט כמובן שרואים...
זה מזכיר לי שעשיתי השוואה לעצמי בין נגני מדיה למחשב ובסוף אני משתמש בנגן עם דיקודר שנותן צבעים מעט טובים יותר ולא בזה שנותן חדות יותר גבוהה למרות שאני אוהב חדות. למה? כי מהמרחק שאני יושב (3.2 מ' על 55") לא רואים הבדל בחדות כל עוד ההבדלים לא ממש גדולים (ואני רואה טוב) והבדל בצבעים וקונטרסט כמובן שרואים...
-
טלHD
- גורו

הכל מותר...רק תגיד מה אמרת לי שגם אני אדעopv כתב:תגיד טל, מותר להגיד "אמרתי לך" ?...
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
משעשע,טלHD כתב:הכל מותר...רק תגיד מה אמרת לי שגם אני אדעopv כתב:תגיד טל, מותר להגיד "אמרתי לך" ?......
אתה מעלה סרטון שלך אוכל כובע או שאתה מחזיר את התמונה באווטר לטלHD?
אגב, בשבוע שעבר ברומא יצא לי לצפות בשני מסכי 4K מכובדים. X9 של SONY והדגם של LG 84" שישנו בארץ.
-
טלHD
- גורו

לא...מצחיק אתה. 4K זה העתיד תרצה או לא תרצה....זה יגיע.opv כתב:משעשע,טלHD כתב:הכל מותר...רק תגיד מה אמרת לי שגם אני אדעopv כתב:תגיד טל, מותר להגיד "אמרתי לך" ?......
אתה מעלה סרטון שלך אוכל כובע או שאתה מחזיר את התמונה באווטר לטלHD?
![]()
אגב, בשבוע שעבר ברומא יצא לי לצפות בשני מסכי 4K מכובדים. X9 של SONY והדגם של LG 84" שישנו בארץ....
אם מחפשים כאן ועכשיו תחליפים זולים כמו המסך "שקר כל שהוא" מההשוואה הזו....אז התוצאה בהתאם.
המסכים שצפית בהם זו כבר ליגה אחרת ...וכבר אפשר לראות ולהבין את הפוטנציאל.
ורק אל תגיד לי שלא נהנית מאיכות המסכים האלו.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
למה אני לא מצחיק? כי אני לא שוחה עם הזרם?
4K יכנס אם היצרניות יחליטו שהוא יכנס, בלי שום קשר להשפעה שלו על איכות תמונה.
ולגבי שני המסכים האלו, בוא נאמר שהם לא גרמו לי לשנות את דעתי, בעיקר בגלל התוכן שהוצג עליהן.
אם היו מציגים חצי מסך 1080 וחצי מסך 4K אולי הייתי יכול להתרשם, אבל בלי השוואה כזאת, כנראה שלא הייתי מצליח לנחש שאלו מסכי 4K אם לא היה כתוב עליהם באותיות ענק 4K והם לא היו יושבים על סטנד בולט באמצע החנות.
4K יכנס אם היצרניות יחליטו שהוא יכנס, בלי שום קשר להשפעה שלו על איכות תמונה.
ולגבי שני המסכים האלו, בוא נאמר שהם לא גרמו לי לשנות את דעתי, בעיקר בגלל התוכן שהוצג עליהן.
אם היו מציגים חצי מסך 1080 וחצי מסך 4K אולי הייתי יכול להתרשם, אבל בלי השוואה כזאת, כנראה שלא הייתי מצליח לנחש שאלו מסכי 4K אם לא היה כתוב עליהם באותיות ענק 4K והם לא היו יושבים על סטנד בולט באמצע החנות.
No place like home.......... Theater
מסקנות מהכתבה הזאת(שכל מי שיש לו עיניים כבר יודע מזמן):
1. החדות הנתפשת של העין האנושית(perceived sharpness) מושפעת מהניגודיות לא פחות משהיא מושפעת ממספר הפיקסלים. מכאן ש:
2. רק שילוב של טכנולוגיה שיוצרת את הצבע עצמאית(OLED, פלזמה, CRT) עם מספר פיקסלים גבוה יהיה מרשים מספיק כדי להיחשב כ"הדבר הבא" ולא מסך LCD. לכן:
3. לקנות פלזמה כל עוד אפשר כי שוק המסכים עומד להיכנס לתקופת יובש של כמה שנים מלאת מסכי LED בלבד, וגם זה בהנחה שOLED יהיה אי-פעם נגיש.
1. החדות הנתפשת של העין האנושית(perceived sharpness) מושפעת מהניגודיות לא פחות משהיא מושפעת ממספר הפיקסלים. מכאן ש:
2. רק שילוב של טכנולוגיה שיוצרת את הצבע עצמאית(OLED, פלזמה, CRT) עם מספר פיקסלים גבוה יהיה מרשים מספיק כדי להיחשב כ"הדבר הבא" ולא מסך LCD. לכן:
3. לקנות פלזמה כל עוד אפשר כי שוק המסכים עומד להיכנס לתקופת יובש של כמה שנים מלאת מסכי LED בלבד, וגם זה בהנחה שOLED יהיה אי-פעם נגיש.
- Neter
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 376
- שם מלא: neter
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
טוב, נו, מי אלה הSeiki האלו. חברה סינית זולה לא מוכרת(?)
.
אנחנו מזמן ודעים שלא רק מספר הפיקסלים קובע את האיכות. יש בערך 100 פרמטרים קודמים לקביעת איכות, וזה נדון בהרחבה בפורומים השונים.
לגבי ה4K - זה באמת נראה מיותר, בטח לסלון ישראלי ממוצע ובטח לגודל מסך ממוצע.
לפי מה שאני מבין 4K ייתן משמעות למסכים גדולים מאוד (80" ומעלה), וכמו תמיד בהתחלה של טכנולוגיה חדשה: אין תכנים.
להמיר סרט 1080P ל4K זה לעשות ביצה קשה מחביתה. ז"א קישקוש...
אנחנו מזמן ודעים שלא רק מספר הפיקסלים קובע את האיכות. יש בערך 100 פרמטרים קודמים לקביעת איכות, וזה נדון בהרחבה בפורומים השונים.
לגבי ה4K - זה באמת נראה מיותר, בטח לסלון ישראלי ממוצע ובטח לגודל מסך ממוצע.
לפי מה שאני מבין 4K ייתן משמעות למסכים גדולים מאוד (80" ומעלה), וכמו תמיד בהתחלה של טכנולוגיה חדשה: אין תכנים.
להמיר סרט 1080P ל4K זה לעשות ביצה קשה מחביתה. ז"א קישקוש...
- Neter
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 376
- שם מלא: neter
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
מסכים, אם כי אני לא "בעד" הפלזמה בגלל צריכת החשמל וחיי מדף קצרים. יש מספיק LED באיכות לא פחות טובה.Roi232 כתב:מסקנות מהכתבה הזאת(שכל מי שיש לו עיניים כבר יודע מזמן):
3. לקנות פלזמה כל עוד אפשר כי שוק המסכים עומד להיכנס לתקופת יובש של כמה שנים מלאת מסכי LED בלבד, וגם זה בהנחה שOLED יהיה אי-פעם נגיש....