למה משתמשים בצינור מסוכך?
בין המרכך למכונת קפה מסחרית נוהגים להשתמש בצינור מסוכך.
אני לא חושב הלחץ שם כל כך גבוה או שיש חום, אז למה זה טוב?
אני בדיוק צריך להאריך את הצינור של המכונה ומתקשה למצוא כזה...
אני לא חושב הלחץ שם כל כך גבוה או שיש חום, אז למה זה טוב?
אני בדיוק צריך להאריך את הצינור של המכונה ומתקשה למצוא כזה...
- zvibl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 648
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 80 פעמים
האמת,
תמוה בעיני.
מערכת של מרכך אברהמי עם צינור הלחץ הזה יוצר קצף לבן במים הרכים .
וזה לא באשמת המרכך,זה באשמת הצינור או הברזים (ניל מפליז מצופה ניקל) .
כבר 3 חודשים הקצף לא נעלם ,הוא הולך ופוחת.
מציע להשתמש בצנרת שמשמשת אסלות שהיא פלסטיק פשוט ,ואם יש ניל מפלסטחק עדיף.
גם צינור אסלה עומד בלחץ רשת.
שלא לדבר על זה שהוא יותר זול.
מה שיש בתמונה הוא לא טוב.
תמוה בעיני.
מערכת של מרכך אברהמי עם צינור הלחץ הזה יוצר קצף לבן במים הרכים .
וזה לא באשמת המרכך,זה באשמת הצינור או הברזים (ניל מפליז מצופה ניקל) .
כבר 3 חודשים הקצף לא נעלם ,הוא הולך ופוחת.
מציע להשתמש בצנרת שמשמשת אסלות שהיא פלסטיק פשוט ,ואם יש ניל מפלסטחק עדיף.
גם צינור אסלה עומד בלחץ רשת.
שלא לדבר על זה שהוא יותר זול.
מה שיש בתמונה הוא לא טוב.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
צריך סיכוך אחרת הצינור יתנפח מלחץ המים. גם צינור של אסלה מסוכך אבל בפלסטיק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תודה עפר, זה בדיוק מה שרציתי להבין.
מה שמוזר לי זה שיש מלא צינורות פלסטיק שעמידים בלחץ והם לא מסוככים אז למה צריך את זה? אפילו הצינור שמביא את המים למרכך שלי הוא מפלסטיק ובתקן גבוה (הפלסטיק שלו עבה) אז מה ההבדל בכלל?
מה שמוזר לי זה שיש מלא צינורות פלסטיק שעמידים בלחץ והם לא מסוככים אז למה צריך את זה? אפילו הצינור שמביא את המים למרכך שלי הוא מפלסטיק ובתקן גבוה (הפלסטיק שלו עבה) אז מה ההבדל בכלל?
מניסיוני הסיכוך פחות חשוב(חייב חיזוק פנימי או חיצוני שהצינור לא יתפוצץ) כלומר צינור לאסלה הוא מצוין .החשיבות הגדולה היא באיכות המחבר ואיכות החיבור בין המחבר לצינור.
לשימוש ביתי צינור אסלה הוא מצוין גם צינור מכונת כביסה מתאים.
בברכה
לשימוש ביתי צינור אסלה הוא מצוין גם צינור מכונת כביסה מתאים.
בברכה
- Itsik
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אותי שכנעו לקחת את הצנרת פלסטיק הפשוטה ללא סיכוך, אותה הצנרת שמובילה למטהרי מים של תמי4 ושות'(אם זה טוב להם...).
אני לא חושש מצינור הפלסטיק עצמו, אלא מהמחברים שלו. אלו מחברי פלסטיק שנועלים לתוכם את הצינור ע"י דחיפה, ז"א שאתה קונה צינור לפי מטר רץ, חותך איפה שאתה רוצה ודוחף למחבר ואז הצינור ננעל בתוכו.
להגיד לך שאני ישן בשקט עם זה? אני לא(בייחוד לאור העובדה ש90 אחוז מהבית שלי הוא פרקט). אבל בינתיים עברו כ8 חודשים מאז התקנת המרכך והכל עומד במקום טפו טפו טפו
.
אני לא חושש מצינור הפלסטיק עצמו, אלא מהמחברים שלו. אלו מחברי פלסטיק שנועלים לתוכם את הצינור ע"י דחיפה, ז"א שאתה קונה צינור לפי מטר רץ, חותך איפה שאתה רוצה ודוחף למחבר ואז הצינור ננעל בתוכו.
להגיד לך שאני ישן בשקט עם זה? אני לא(בייחוד לאור העובדה ש90 אחוז מהבית שלי הוא פרקט). אבל בינתיים עברו כ8 חודשים מאז התקנת המרכך והכל עומד במקום טפו טפו טפו
איציק.
- eky
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 219
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אתה יכול להיות רגוע - אני משתמש בצנרת הזו כבר הרבה שנים בלי תקלות נזילות או פיצוציםItsik כתב:אותי שכנעו לקחת את הצנרת פלסטיק הפשוטה ללא סיכוך, אותה הצנרת שמובילה למטהרי מים של תמי4 ושות'(אם זה טוב להם...).
להגיד לך שאני ישן בשקט עם זה? אני לא(בייחוד לאור העובדה ש90 אחוז מהבית שלי הוא פרקט). אבל בינתיים עברו כ8 חודשים מאז התקנת המרכך והכל עומד במקום טפו טפו טפו.
...
- eky
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 219
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אתה יכול להיות רגוע - אני משתמש בצנרת הזו כבר הרבה שנים בלי תקלות נזילות או פיצוציםItsik כתב:אותי שכנעו לקחת את הצנרת פלסטיק הפשוטה ללא סיכוך, אותה הצנרת שמובילה למטהרי מים של תמי4 ושות'(אם זה טוב להם...).
להגיד לך שאני ישן בשקט עם זה? אני לא(בייחוד לאור העובדה ש90 אחוז מהבית שלי הוא פרקט). אבל בינתיים עברו כ8 חודשים מאז התקנת המרכך והכל עומד במקום טפו טפו טפו.
...
- zvibl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 648
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 80 פעמים
צריך רקע יותר פיסיקלי בהידרודינמיקה.
בקצרה,גם כאשר הברז הראשי פתוח ב 1% במצב סטטי (ללא זרימה ) לחץ המים בכל המערכת יהיה לחץ מלא ,לחץ הרשת.זה אומר שאם יש חיבור רופף או צינור סדוק ,הוא יתפוצץ באותה מידה כמו חיבור ישיר לרשת המים .
מפחית לחץ,כשמו כן הוא .הלחץ בצנרת שבאה אחוריו יהיה מופחת .
בקצרה,גם כאשר הברז הראשי פתוח ב 1% במצב סטטי (ללא זרימה ) לחץ המים בכל המערכת יהיה לחץ מלא ,לחץ הרשת.זה אומר שאם יש חיבור רופף או צינור סדוק ,הוא יתפוצץ באותה מידה כמו חיבור ישיר לרשת המים .
מפחית לחץ,כשמו כן הוא .הלחץ בצנרת שבאה אחוריו יהיה מופחת .
תודה לכולם,
מצאתי בהום סנטר מאריך 40 ס״מ שהספיק בדיוק. נראה לי שהוא משמש לניאגרות וגם הוא מסוכך מתכת והתחבר לצינור הקיים מצוין.
זהו סוף סוף הכל מחובר כמו שצריך, מים מגיעים למכונה מהמרכך וניקוז החוצה, תענוג!
מצאתי בהום סנטר מאריך 40 ס״מ שהספיק בדיוק. נראה לי שהוא משמש לניאגרות וגם הוא מסוכך מתכת והתחבר לצינור הקיים מצוין.
זהו סוף סוף הכל מחובר כמו שצריך, מים מגיעים למכונה מהמרכך וניקוז החוצה, תענוג!