זו המלצה להופעה שכנראה לא תוכלו לראות או לפחות תאלצו לחכות שנה, אלא אם כן החבר'ה יחליטו להופיע יותר.
מדובר בהופעה של הרכב בית הספר ימאהה. חבר'ה שתחביבם נגינה הנפגשים פעם בשבוע כהרכב ועובדים על קטעים שונים. אצל כולם הנגינה תחביב של אחרי העבודה/הלימודים.
בתור אחד, ללא כל השכלה מוזיקלית, כולי קנאה.
קונצרט הסיכום השנתי של ההרכב היה בבר-מסעדה " בלה- סלומקינס"
http://www.rol.co.il/sites/bella-shlomkins/ ב- 19 לספטמבר, אך רק כעת יצא לי לסכם את רשמי סוף-סוף..
נתחיל מתנאי הפתיחה הקשים:
חזרתי מארה"ב עם jet lag נוראי. גיליתי בית הפוך, חיבור אלחוטי לאינטרנט ששבק חיים, מקרר מת (תודה לאיתמר על ההמלצות
הילדים הצליחו בכל"ז לשמור על מורל גבוה וערנות שיא, מה שהבטיח מיעוט שעות שינה ואפס זמן התאוששות.
להופעה הגעתי עם ההנהלה במצב די קטטוני.
הנון השני שמאפין את כל המועדונים בארץ – העישון נוראי, והסיבה העיקרית שאני ממעט ללכת להופעות במועדונים. פשוט בלתי נסבל וגם לא חוקי. אבל זה כנראה מה שיש כשאתה גר במדינת עולם שלישי.
מכאן רק דברים טובים:
ראיתי הופעה מדהימה !
חברי ההרכב הם :דרור תשובה, אמיר קונסט, דניאל סיטון (חבר לעבודה של רעיתי),חיים לאלו , בן בן-עזר, אייל בן-סאסא, ודבורה דרעי. דבורה מנגנת בפסנתר חשמלי אך גם הפליאה בשירתה. להרכב הצטרף גם זמר אורח, הישר מצרפת : ז'אק קבסו.
ההרכב הכיל תופים , כלי הקשה, 3 סקסופנים , גיטרה חשמלית, גיטרה באס ועוד כמה ששכחתי. חלק מהנגנים החליפו כלים במהלך ההופעה, ועוד כמה חברים הצטרפו לקטעים שונים במהלכה.
להופעה פשוט היה אחלה groove . הרגשה של אנשים שנהנים לעשות מוזיקה ביחד.
הופעות וביצועי הגאז העיקרים שאני מכיר הם או של הרכבים קטנים, או של Big band.
מסיבות שונות ומשונות אני לא אוהב big bands ( איך אומרים את זה בעברית ?).
7-8 נגנים שהשתתפו במרבית הקטעים, היו גודל אופטימלי בעיני. מצד אחד נפח גדול של צליל, מאד מרשים, סקציה של שלושה סקסופונים (2 אלט) יוצרים במת צליל מדהימה.
מצד שני זה עדיין "קאמרי" ולא "סימפוני", אז אובד בעיני הקסם של הג'אז.
דבורה הזמרת וזו שעל הקלידים , היתה בערב הפרישה שלה מההרכב (היא בדרכה לקרירה מקצועית) , והפליאה בשירתה. פשוט שירת ג'אז במיטבה. גם ז'אק, האורח בהרכב, הפגין מוזיקיות, גם עם קולו יותר ממוצע.
בקיצור, המון זמן לא נהנתי כך-כך. ההרגשה של לחזור לאחרונה לקונצרטים חיים אחרי מספר שנים של הפסקה היתה נפלאה. גם הסאונד במועדון היה מצוין. מקום שנותן כבוד למוזיקה ולמוזיקאים והם לא רק "רקע לאוכל".
ולבסוף – החדשות הכי טובות : הדברים הטובים בחיים הם בחינם.
אז אתם מוזמנים לתת בלינק הבא : http://www.kunsept.com/Concert.html
זה הזמן להפיל את השרת, ולהורד את קבצי הMp3 של ההופעה.
האיכות שלהם, לפחות דרך הפאלם נשמעת טובה. אני אעביר אותם בקרוב ל CD ויבחן את התוצאה במערכת קצת יותר מרשימה
אז יאללה, תשמעו ותהנו, ולבסוף תענו על החידה:
בת כמה דבורה, סולנית הג'אז של ההרכב ?
בין הפותרים נכונה תתקים הגרלה.
בי,
בעז[