[עזרה] החלפת ראוטר בבית (בזק + פרטים בפנים)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Joha132 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים,

אתחיל ואומר שתחום הרשתות וה-IT הוא דיי חדש לי, ואני לא הכי מבין בו, ולכן אשמח אם ההסברים יהיו כהסברים לילד\נער ולא לאדם מן המניין בתחום.

אז ככה,
הבית הוא 2 קומות, בקומה העליונה נמצא הראוטר (בדיוק במרכז הבית) בפרוזדור בין כל החדרים.
בקומת הקרקע - נמצא ממ"ד בו נמצא חדר העבודה. יש לקחת בחשבון שהדלת רוב הזמן סגורה.

כרגע ברשותי הציוד הבא:
ראוטר ראשי: PowerNet Par 720 (לא בטוח אם 720 או 720G)
בממ"ד יש: PowerNet PET-320

נכון להיום, הציעו לי לעבור מ-10 מגה ל-40 מגה ללא עלות בבזק (ומסתבר שגם בבינלאומי) אך עליי להחליף ציוד.
הוצע לי D-Link VDSL N 6740U-H1, אך אינני יודע מה בנוגע לממ"ד, איך ומה תהיה הקליטה בו. (אני מאוד מרוצה מהחיבור ללא הWIFI בממ"ד, ובשאר הבית כן WIFI).

מאחר והידע שלי שואף ל-0, ואני ניזון מקריאה של הודעות של משתמשים - אשמח להמלצת המומחים ובהתאם למקרה שלי.
אשמח להמלצתכם, ולהסבר בהתאם.

תודה רבה, והמשך יום נעים.
Joha
נערך לאחרונה על ידי Joha132 ב 28/08/2013 11:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

Joha132 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #2 

מצטער, ציטוט במקום עריכה.

shoisha
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

אוקיי, אני מבין שיש לך שם מתאמי HPNA (מעביר אינטרנט על גבי תשתית טלפון) כדי שתוכל לקבל גישה לאינטרנט בממ"ד. אני לא יודע אם זה יעבוד עם הראוטר של הבזק, תתכן בעיית תדרים, וייתכן שתצטרך להחליף אותם גם כן, או למצוא פתרון אחר.
לגבי הנתב של בזק, כפי שאמרו הרבה אנשים מלפני עדיף נתב פרטי + מודם בזק, מאשר ציוד משולב נתב ומודם, שכן הביצועים שלו תמיד יהיו יותר טובים ועדיפים. תוסיף לכך גם את העובדה שהנתב של בזק בעל חומרה בינונית, שהיא לא בדיוק HIGH END.
לגבי קליטה בממ"ד, אין לי אפשרות לדעת מה תהיה התוצאה בפועל, שכן זה תלוי במבנה של הבית שלך וסוג הבנייה.
אני משער שתהיה קליטה מאוד נמוכה על סף אין קליטה מכיוון שמדובר בדו קומתי + ממ"ד, מה שדי ברור שהנתבים של בזק מתקשים איתו.

Mshalev87
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

במידה ותשדרג מהירות , תיהיה חייב להחליף ראוטר, כל ראוטר אחר חוץ מה POWERNET720 שיש לך לא תומך במתאם ה PET320 שיש לך בממד, כך שאם תירצה חיבור לאינטרנט בממ"ד שיהיה קווי תצטרך לרכוש זוג מתאמי HPNA 3200 חדשים כדי להעביר את האינטרנט מהקומה העליונה לממ"ד

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”