דילמה רצינית. איך מנצלים את התקציב?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
YohananHemo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום רב לכולם,

רוצה לרכוש לסלון טלויזיה חדשה:
תקציב 15-20K
סלון מואר
מרחק צפיה 4.4
תכנים 60 אחוז HD והשאר SD

איך אתם הייתם מנצלים את התקציב?
האם הייתם הולכים על 60 אינץ ודגם יותר נחות כמו ה F6400 של סמסונג (או כל דגם אחר..) ??
או 55 אינץ' ודגם משופר כמו הF8000 או ה W805 וכו...

יש את הדגם החדש של פיליפס שאמור אוטוטו להגיע - 8708 60 אינץ'. כעיקרון מאוד אהבתי את התמונה שלהם, אבל הבנתי שהם נותנים אחריות רק שנתיים ומאפשרים עד 3 פיקסלים שרופים שזה באסה...

דגמים נוספים בתקציב +- יתקבלו בברכה.

תודה

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

אתה אכן צריך 60" ומעלה.
פיליפס אמנם מאפשרים 3 פיקסלים שרופים כמו חברות רבות אבל אם זה מגיע במסך חדש הם יחליפו לך אם תתעקש (זה היה המקרה שקרה פה בפורום).
אתה יכול לשקול את הפלאסמה של סמסונג בגודל 64" F8500. היא אמנם פלאסמה אבל מוארת כמעט כמו LED.

shlompis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #3 

אני חושב כמו קודמי,
במרחק כזה הייתי מעדיך להגדיל את גודל המסך. או על ידי הגדלת התקציב או לחילופין לרכוש דגם פחות בכיר.
אני יושב כ 3.4 ממסך 55. התרגלתי לזה תוך מספר שבועות.
לדעתי 65 מתאים לך פיקס.

YohananHemo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תכלס, לא מוצא יותר מדי אופציות טובות של 60 אינץ' במחיר שנקבתי. איזה דגמים אתם ממליצים?

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #5 

על מה אתה מבסס את המחירים של הדגמים שאתה מעוניין בהם? אני מקווה שלא זאפ.

אני מאמין שאתה יכול להשיג את 64F8500, בהנחה שאהבת את התמונה כמובן, ב20K ואולי אפילו פחות בהתמקחות קלה.

למה הדגם הזה? לטעמי התמונה בו טובה משמעותית ביחס לכל לד + הוא נמצא במקום השני בדירוג של HDTVTest למסכים מתאימים לחדרים מוארים(יחיד במינו לפלזמה) + דגמי פלזמה כנראה יפסיקו להיות מיוצרים בשנה-שנתיים הקרובות אז כדאי לתפוס יחידה כל עוד אפשר + המחיר הרשמי שלו זול בכמעט 10K מהדגם לד המקביל של סמסונג, 65F8000.

אם אתה סגור על LED יש המון דגמים שיכולים להתאים ובמקרה הזה הייתי הולך על דגם ביניים-גבוה ונותן עדיפות לגודל. למשל כל הדגמים בין F6400 לF7500.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #6 

YohananHemo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה לכל העונים!

ומה דעתכם על ה 60F8000? כמה בפועל אפשר לקנות אותו? (בזאפ רשום 23500)
קראתי שיש לו את הMicrodimming שאין ל6400 למשל...

אבדוק את 64F8500

אריהט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #8 

הייתי הולך על מסך מנימום 60 ה 6008 מומלץ תמונה חדה ומוארת ובנוסף אמבילייט או תלך על הפנסוניק st60 שהבנתי שגם היא איכותית .
פשוט גש תראה מה נראה לך באחד החנויות ואז תקבל החלטה .

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #9 

בהחלט הייתי מחכה לפיליפס 8708 ! איכות התמונה כמו בכל הסדרות הגבוהות אמורה ליהיות מדהימה ! עיצוב ULTRA SLIM דק במיוחד (המסך הדק ביותר של פיליפס) חידוש נוסף בטכנולוגיית האמבילייטXL – אמבילייט מארבעה צדדים ובנוסף פיצר ה-Elevation ,תלת מימד (משקפיים פאסיביים), חיבור אינטרנט, הצגת אפליקציות, מעבד בעל ארבע ליבות, מנגנון החלקת תנועה 900Hz ותמיכה בעברית ,מחיר ההשקה הוא 21,990 שזה אומר כמה אלפים פחות בפועל .

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4406221,00.html

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

NK כתב:בהחלט הייתי מחכה לפיליפס 8708 ! איכות התמונה כמו בכל הסדרות הגבוהות אמורה ליהיות מדהימה ! עיצוב ULTRA SLIM דק במיוחד (המסך הדק ביותר של פיליפס) חידוש נוסף בטכנולוגיית האמבילייטXL – אמבילייט מארבעה צדדים ובנוסף פיצר ה-Elevation ,תלת מימד (משקפיים פאסיביים), חיבור אינטרנט, הצגת אפליקציות, מעבד בעל ארבע ליבות, מנגנון החלקת תנועה 900Hz ותמיכה בעברית ,מחיר ההשקה הוא 21,990 שזה אומר כמה אלפים פחות בפועל .

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4406221,00.html
...
אני נוטה להסכים. מסך IPS עם 3D פאסיבי ועיבוד 17 ביט של סדרות 8 של פיליפס זה שילוב קטלני. ועוד ב 60" ועם אמבילייט ב 4 צדדים. (Y)
מצד שני, כל האפליקציות של פיליפס וה"תמיכה בעברית" זה די קישקוש. עברית יש רק בתפריטים ולא בכתוביות ולא ב EPG.

YohananHemo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

את האמת ה 8708 זה אחד מהאופציות. מה שמפריע לי זה שיש להם רק שנתיים אחריות ועניין הפיקלסים השרופים.

בנוסף, לא ממש הבנתי את הקטע של הכתוביות בעברית. מה הבעיתיות?

עוד מסכים שנראה לי בתור אופציות הם ה 60f8000 אם כי הוא יקר מאוד נכון לעכשיו.

ושני דגמים של פלאזמה- 64f8500, וה 65vt60 של פנסוניק.

יש למישהו ניסיון עם הדגמים הנ"ל?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

YohananHemo כתב:את האמת ה 8708 זה אחד מהאופציות. מה שמפריע לי זה שיש להם רק שנתיים אחריות ועניין הפיקלסים השרופים.
בנוסף, לא ממש הבנתי את הקטע של הכתוביות בעברית. מה הבעיתיות?
עוד מסכים שנראה לי בתור אופציות הם ה 60f8000 אם כי הוא יקר מאוד נכון לעכשיו.
ושני דגמים של פלאזמה- 64f8500, וה 65vt60 של פנסוניק.
יש למישהו ניסיון עם הדגמים הנ"ל?
...
אני לא "מעודד" של אלקטרה אבל בגלל שרכשתי פיליפס וביררתי את כל הטענות שאתה מעלה אני אענה.
שנתיים אחריות - זה עניין של פיליפס העולמית. זה מה שדרשו מאלקטרה לתת כי זה מה שהם נותנים. מה שמפתיע לטובה שאם תפתח קריאה לשירות באתר פיליפס העולמית עם מספר סידורי שך המכשיר שלך יחזרו אליך מאלקטרה בישראל. זה די מכובד (Y)
פיקסלים שרופים - כל חברה שמכבדת את עצמה, כולל אלקטרה ופיליפס, אם יש לך פיקסל שרוף במסך חדש יחליפו לך אותו אם תתעקש. יש פה בפורום דוגמא של מישהו שקיבל החלפה תוך שבוע. לעומת זאת, תראה לי חברה אחת שמחליפה מסך על פיקסל שרוף אחרי חצי שנה... אין כזה דבר.
כתוביות בעברית - אין תמיכה בסטרימר של מסכי פיליפס בכתוביות בעברית. אם חשוב לך דבר כזה זו בעיה.
בקשר לפלאסמות : http://www.hometheater.co.il/article048 ... A6-39.html

YohananHemo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

סורי שאני חופר אבל אני רוצה להבין בידיוק את הבעיה של פיליפס עם כתוביות בעברית:
מדובר על הסטרימר הפנימי של הטלויזיה? ואם אני משתמש בסטרימר חיצוני הבעיה לא רלוונטית, נכון? אם אני מנגן קבצים עם תרגום מובנה גם תהיה בעיה?

לגבי הפלאסמות, הסלון שלי קצת מואר לכן חשבתי על ה F8500. איך הVt60 עם סלון מואר?

תודה

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

YohananHemo כתב:סורי שאני חופר אבל אני רוצה להבין בידיוק את הבעיה של פיליפס עם כתוביות בעברית:
מדובר על הסטרימר הפנימי של הטלויזיה? ואם אני משתמש בסטרימר חיצוני הבעיה לא רלוונטית, נכון? אם אני מנגן קבצים עם תרגום מובנה גם תהיה בעיה?

לגבי הפלאסמות, הסלון שלי קצת מואר לכן חשבתי על ה F8500. איך הVt60 עם סלון מואר?

תודה
...
ברור שהבעיה רק בסטרימר הפנימי. מן הסתם אם סטרימר או כל מקור אחר מלביש את הכתוביות וככה משדר את האות למסך, ככה המסך ישדר אותו. מה נראה לך שיש מסך שבכוונה מקלקל תמונה אם הוא מוצא בה כתוביות בעברית?
לצורך העניין, לי יש מחשב מחובר לטלויזיה בתור סטרימר וזה עובד. גם תרגום מובנה לא בעיה כי זה חלק מהתמונה עצמה (לא רוצה לפגוע בך אבל אני לא מאמין שאני כותב את זה - זה כל כך ברור, התשובה שלי...).
תסתכל בלינק על האירוע ששלחתי בקשר לפלאסמות. גם זה (למרות שאני לא מת על cnet): http://reviews.cnet.com/best-hdtvs/
הם כתבו על F8500 - best plasma for bright rooms. נראה לי שהם צודקים.

YohananHemo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אתה ממש לא פוגע. לא שמעת על מקרים בהם היתה בעיה לראות כתוביות למרות שמדובר בקובץ אחד כולל תרגום מובנה? כי אני כן...

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

YohananHemo כתב:אתה ממש לא פוגע. לא שמעת על מקרים בהם היתה בעיה לראות כתוביות למרות שמדובר בקובץ אחד כולל תרגום מובנה? כי אני כן...
...
אם התרגום הוא לא חלק מהתמונה אלא עוד track בקובץ mkv, זה שקול ל srt. כלומר, לא ינגן עברית.
האמת, רוב הטלויזיות לא יודעות להציג כתוביות כשהן track נוסף בקובץ אלא רק אם יש קובץ srt נוסף...
אתה יודע מה? אני אבדוק לך עם sup כשהוא embedded לתוך קובץ mkv אם פיליפס מנגן את זה. זה מעניין (כי sup זה כתוביות בפורמט תמונה ולא טקסט). חכה לעדכון היום בלילה.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

כצפוי הסטרימר לא מזהה כתוביות שהן חלק מקובץ mkv (לא משנה אם זה srt או משהו אחר כמו sup) אז בטח שלא עברית במצב כזה.
אגב, למיטב ידיעתי, אף סטרימר של טלויזיה, אולי פרט לסמסונג (אבל לא נראה לי) לא מזהה כתוביות בתוך קובץ mkv אלא רק srt חיצוני.

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #18 

לדעתי כל נושא הכתוביות זניח
שימו סטרימר וזהו , לפחות סידרו את נושא הDTS מה שסטרימר לא היה עוזר .
8008 3D אקטיבי
8708 3D פאסיבי מעניין שהם חזרו חזרה לפסיבי .

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

viper כתב:לדעתי כל נושא הכתוביות זניח
שימו סטרימר וזהו , לפחות סידרו את נושא הDTS מה שסטרימר לא היה עוזר .
8008 3D אקטיבי
8708 3D פאסיבי מעניין שהם חזרו חזרה לפסיבי .
...
בגדול אני מסכים. סטרימר טוב נותן תמונה טובה ונוח לשימוש. כנ"ל מחשב. בתקציב המבוקש בשירשור זה די מתבקש לא להסתמך על המסך כנגן.
הקטע המבאס הוא שהסטרימר של פיליפס ממש איכותי מבחינת איכות תמונה. זה די פספוס שהם לא תומכים בכל מה שצריך כדי שזה יהפוך לתחליף אמיתי לסטרימר...

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #20 

Roi232 כתב:על מה אתה מבסס את המחירים של הדגמים שאתה מעוניין בהם? אני מקווה שלא זאפ.

אני מאמין שאתה יכול להשיג את 64F8500, בהנחה שאהבת את התמונה כמובן, ב20K ואולי אפילו פחות בהתמקחות קלה.

למה הדגם הזה? לטעמי התמונה בו טובה משמעותית ביחס לכל לד + הוא נמצא במקום השני בדירוג של HDTVTest למסכים מתאימים לחדרים מוארים(יחיד במינו לפלזמה) + דגמי פלזמה כנראה יפסיקו להיות מיוצרים בשנה-שנתיים הקרובות אז כדאי לתפוס יחידה כל עוד אפשר + המחיר הרשמי שלו זול בכמעט 10K מהדגם לד המקביל של סמסונג, 65F8000.

אם אתה סגור על LED יש המון דגמים שיכולים להתאים ובמקרה הזה הייתי הולך על דגם ביניים-גבוה ונותן עדיפות לגודל. למשל כל הדגמים בין F6400 לF7500.
...
+1

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”