הקמת רשת חוטית בדירה קיימת.
שלום לכולם
אני מעוניין לרשת את הדירה שלי עם רשת חוטית ( לאור בעיות קליטה בממד ובחדרים הרחוקים ).
יש לי מודם ROTAL 1025W ( שהראוטר האלחוטי שלו לא בשימוש ) ואליו מחובר ראוטר TPLINK 1043ND
יש לי כמה שאלות שלא הצלחתי להבין:
1. האם אני יכול לפרוס את הרשת תוך שימוש בשני הראוטרים או שעדיף להתעלם מהיציאות ולפרוס רק מהראוטר .?
2. אני צריך לפרוס רשת לחדר שינה וממנו לחדר עבודה ל 2 מחשבים - מה עדיף לפרוס כבל אחד וממנו לחבר HUB או לפרוס 2 כבלים שאחד יעודי לחדר שינה ואחד לחדר עבודה.
3. ברשותי שני ראוטרים ישנים ( DLINK 614+ ו BELKIN F5D6231-4 ). האם ניתן להשתמש בהם כ HUB או "מפצל" לרשת קוית ( לא להשתמש ברשת האלחוטית שלהם ).
אשמח לדעתכם
אבי
אני מעוניין לרשת את הדירה שלי עם רשת חוטית ( לאור בעיות קליטה בממד ובחדרים הרחוקים ).
יש לי מודם ROTAL 1025W ( שהראוטר האלחוטי שלו לא בשימוש ) ואליו מחובר ראוטר TPLINK 1043ND
יש לי כמה שאלות שלא הצלחתי להבין:
1. האם אני יכול לפרוס את הרשת תוך שימוש בשני הראוטרים או שעדיף להתעלם מהיציאות ולפרוס רק מהראוטר .?
2. אני צריך לפרוס רשת לחדר שינה וממנו לחדר עבודה ל 2 מחשבים - מה עדיף לפרוס כבל אחד וממנו לחבר HUB או לפרוס 2 כבלים שאחד יעודי לחדר שינה ואחד לחדר עבודה.
3. ברשותי שני ראוטרים ישנים ( DLINK 614+ ו BELKIN F5D6231-4 ). האם ניתן להשתמש בהם כ HUB או "מפצל" לרשת קוית ( לא להשתמש ברשת האלחוטית שלהם ).
אשמח לדעתכם
אבי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוך הבא לפורום!
אופן הפריסה תלוי בתשתית הקיימת אצלך בבית.
אם יש לך נקודת פיצול ממנה יוצאים כל הצינורות של הכבלים והטלפון לרחבי הדירה, עדיף להתלבש על התשתית הזו ולהעביר כבל רשת בנוסף לכבל הטלפון בצינורות הקיימים.
אם לא ואתה מתכוון לעשות חציבה והטמנת צינורות חדשים (למשל, במהלך שיפוץ מקיף), אז כמובן יש לך יותר משחק וזה תלוי במבנה הדירה שלך.
בד"כ מומלץ לחבר הכל לראוטר/סוויצ' אחד.
אופן הפריסה תלוי בתשתית הקיימת אצלך בבית.
אם יש לך נקודת פיצול ממנה יוצאים כל הצינורות של הכבלים והטלפון לרחבי הדירה, עדיף להתלבש על התשתית הזו ולהעביר כבל רשת בנוסף לכבל הטלפון בצינורות הקיימים.
אם לא ואתה מתכוון לעשות חציבה והטמנת צינורות חדשים (למשל, במהלך שיפוץ מקיף), אז כמובן יש לך יותר משחק וזה תלוי במבנה הדירה שלך.
בד"כ מומלץ לחבר הכל לראוטר/סוויצ' אחד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
לחילופין, תשתמש בתעלות פלסטיק (לא צריך יותר מידי לקדוח, רק מספר חורים בין חדרים, בדירה שלי פרסתי תשתית LAN, בזק ויס כך, ועובד מעולה)
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
יש תשתית של צנרת
השאלה היא אם להעביר מספר כבלים מהראוטר המרכזי או כבל אחד ואותו לחבר לראוטר / סוויץ' שייתפצל לחדרים הנוספים ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא נתת מספיק פרטים על מבנה הדירה שלך, ובעיקר על תשתית קיימת של כבלים/טלפון, אם יש.
לכן, קצת קשה לענות לך.
בגדול, ניתן לעשות מה שכתבת ואם נוח לך ככה, זה לא יגרע מאיכות הרשת בבית.
לכן, קצת קשה לענות לך.
בגדול, ניתן לעשות מה שכתבת ואם נוח לך ככה, זה לא יגרע מאיכות הרשת בבית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"