שדרוג מטחנה - עדכון

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
leedrori פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

טוב, אחרי הרבה מאמצים להוציא טחינה ראויה מהטחנה שלי(severin) החלטתי שאין מנוס אלה לקנות חדשה!
המכונה שלי היא gaggia pure והתקציב שלי יכול להימתח עד 1500 אבל אני ממש מקווה לסביבות ה 1000.
אני אשמח לקבל המלצות על מטחנה בתקציב, חשוב לי שהיא תהיי טובה ואמידה אם חלקים זמינים.
אני כרגע שוקל כמה מטחנות:
i-mini, רוקי, k3
וראיתי שמוכרים ביד 2 nuova simonelli grinta ב 700 ש"ח, לא שמעתי עליה, אם היא במצב טוב האם שווה?
מכיוון שזה השדרוג הרציני הראשון שלי מאז שנכנסתי לעולם הקפה אשמח להמלצות אם כמה שיותר הסברים, אני לא יודע מה קובע את איכות המטחנה, מלבד אחידות. המטחנה שלי כנראה שלא מתאימה לאספרסו כי היא פשוט לא יכולה לטחון דק מספיק(כשניסתי נשבר לה איזה חלק פלסטיק ועכשיו היא טוחנת נורא גס)
תודה מראש...

נרכשה המטחנה גרניטה יד שנייה, נקווה שיהיה טוב:)
תודה לכולם על העזרה
נערך לאחרונה על ידי leedrori ב 28/08/2013 22:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

אם יש באפשרותך להשקיע 1600 ש"ח אז לך על קומפק. ההפרש שווה את זה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #3 

אין סיבה להוציא 1600 כשגם אסקסו איימיני באלף ומטה תעשה עבודה מעל ומעבר. הגרינטה מטחנה טובה לא פחות, ויותר מאסיבית. מטחנה (רצינית, לא כמו הצעצוע המביך שהיה לך) היא מוצר אקסטרה אמין, אין בעיה עם יד שניה, זה בעיקר הענין של הכיף ברכישת חדש
what's next?

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #4 

היתה לי סברין. החלפתי אותה מהר מאוד באסקסו imini ובמחשבה לאחור הייתי מוסיף עוד קצת והולך על משהו טוב יותר. באסקסו הטחינה לא אחידה והיא מפזרת פירורים לכל עבר. מעבר לזה, נשאר לה במעבר שיירי קפה טחון שנופל אחת לחצי שעה על השיש והיא בסופו של יום רק כרטיס כניסה.

leedrori פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני באמת מקווה שלא להוציא את ה 1600 על ה k3... אם האחרות גם טובות. השאל האם אני אצליח לקבל תוצאות טובות ולהוציא את המקסימום מהמכונה עם ה איימיני או עם הגרניטה?
לגבי יש שנייה, מה עלי לבדוק כשאני בוחן אותה?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #6 

הן מטחנות לאספרסו ותהוונה מגבלה רק אם תחליט לעלות למכונת קפה מליגת העל. יד שניה פשוט תראה בעין שהמצב טוב ושהמטחנה לא ישנה מידי או עברה שימוש מאסיבי באיזה פיצוציה. וכמובן רצוי להכין איתה קפה לפחות פעם אחת. אם אני לא טועה אפשר להשיג היום גרינטה חדשה באלף וקצת כך שהמחיר נראה לי קצת גבוה אלא אם המטחנה במצב כמעט חדש
what's next?

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #7 

ממה שאני למדתי בתקופה הלא-ארוכה שבעסקי הקפה כדאי למתוח את התקציב ככל שאפשר. כשהשידרוגיטיס מכה, היא עושה את זה בלי רחמים.
הסברין שקנית היתה בשביל לחסוך 200 ₪ מהאסקסו ו...הנה אתה קונה עוד אחת.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #8 

לך על הקומפק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

leedrori פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה לכולם על התגובות, עפר האם תוכל לחדד יותר מדוע חשוב להשקיע עוד 600 ש"ח על מנת לקנות את הקומפק? אני יכול להרשות לעצמי את זה, אבל חשוב לי להבין מה ההבדל הגדול, והאם אני באמת ארגיש את ההבדל בצורה שתצדיק את ההשקעה, חשוב לי לציין שיעברו כנראה עוד 3-4 שנים עד שאשדרג את המכנה, ככל הנראה לאוסקר, ככה שחשוב לי להבין אם ההבדלים יהיו משמעותיים במכונה שלי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

זה לא שהאסקסו לא תטחן מספיק טוב לגאג'ה, פשוט הקומפק בנויה יותר טוב ואם אתה חושב לשדרג בעתיד אז אפשר כבר לקנות מטחנה טובה יותר.
הקומפק עולה פחות מרוקי\גרינטה חדשות אז זה כלכלית נכון יותר.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #11 

גרינטה זולה מהקופמק בכ400 שח.
יש הבדל גדול בין המטחנות באיכות המטחנה ובתוצאה (בתור אחד שעבר מגרינטה לקומפק).

leedrori פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

טוב, אני צריך לקבל החלטה מהירה, הבחור שמוכר את הגרניטה מגיע אלי ב 6 אם המטחנה לבדיקה, הוא אומר שהיא כמו חדשה והוא שדרג אותה ל k3, אבל המכונה שלו אוסקר ולכן כרגע אני מעדיף לקנות את היד שניה, שזולה ב 900 ש"ח מk3 חדשה, וכשיגיע היום אשדרג את המכונה והמטחנה יחד!
יש מישהו אם ניסיון לא טוב אם הגרניטה? אם היא מטחנה טוב, אבל פחות טובה מהקומפק, אז אני קונה אותה...
אשמח לתגובה מהירה...

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #13 

היא בסדר גמור. איכות טחינה דומה לרוקי (אותו גודל של סכינים) איכות בנייה פחות טובה אבל יותר נאה.
עדיפה במקצת על כל הקטנות למינהם עם קוטר סכינים 38 (הגרינטה היא 50)
מוציאה הרבה גושים ביחס לקומפאק

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #14 

אם לא חשוב/מעניין אותך למנוע שידרוג בעתיד גם של מטחנה לך על הגרניטה שהיא מטחנה טובה (תן לו 600 שקל ושניכם תהיו מרוצים :lol: ). ואם אתה יכול מבחינה תקציבית וכן חושב צעד קדימה ועל הדרך תוכל להנות כבר עכשיו ממוצר איכותי יותר
לך על קומפאק.

elisha75
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #15 

יש לי מטחנת גריטה משנת 2008 והיא יד שנייה (יוצרה בתחילת העשור הקודם).
עובדת בסדר גמור,קצת גושים אבל מפוררים אותם עם קיסם, כל עוד מנקים אותה מפעם לפעם.
הבעיה היחידה שלה היא הרעש שלה, היא מאוד מרעישה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #16 

ֳƒֲ₪ֳƒֲ¯ ֳƒֲ®ֳƒֲ¨ֳƒֲ§ֳƒֲ°ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ±ֳƒֲ´ֳƒֲ¸ֳƒֲ±ֳƒֲ¥ ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ֳƒֲ₪ֳƒֲ¥ֳƒֲ¥ֳƒֲ°ֳƒֲ₪ ֳƒֲ®ֳƒֲ¢ֳƒֲ¡ֳƒֲ¬ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¸ֳƒֲ· ֳƒֲ ֳƒֲ­ ֳƒֲ÷ֳƒֲ§ֳƒֲ¬ֳƒֲ©ֳƒֲ¨ ֳƒֲ¬ֳƒֲ²ֳƒֲ¬ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ ֳƒֲ¬ֳƒֲ®ֳƒֲ«ֳƒֲ¥ֳƒֲ°ֳƒֲ÷ ֳƒֲ·ֳƒֲ´ֳƒֲ₪ ֳƒֲ®ֳƒֲ¬ֳƒֲ©ֳƒֲ¢ֳƒֲ÷ ֳƒֲ₪ֳƒֲ²ֳƒֲ¬. ֳƒֲ©ֳƒֲ£ ֳƒֲ¹ֳƒֲ°ֳƒֲ©ֳƒֲ₪ ֳƒֲ´ֳƒֲ¹ֳƒֲ¥ֳƒֲ¨ ֳƒֲ÷ֳƒֲ¸ֳƒֲ ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¡ֳƒֲ²ֳƒֲ©ֳƒֲ¯ ֳƒֲ¹ֳƒֲ₪ֳƒֲ®ֳƒֲ¶ֳƒֲ¡ ֳƒֲ¨ֳƒֲ¥ֳƒֲ¡ ֳƒֲ¥ֳƒֲ¹ֳƒֲ₪ֳƒֲ®ֳƒֲ¨ֳƒֲ§ֳƒֲ°ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ©ֳƒֲ¹ֳƒֲ°ֳƒֲ₪ ֳƒֲ®ֳƒֲ©ֳƒֲ£ֳƒֲ© ֳƒֲ ֳƒֲ¥ ֳƒֲ²ֳƒֲ¡ֳƒֲ¸ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¹ֳƒֲ©ֳƒֲ®ֳƒֲ¥ֳƒֲ¹ ֳƒֲ®ֳƒֲ ֳƒֲ±ֳƒֲ©ֳƒֲ¡ֳƒֲ© ֳƒֲ¡ֳƒֲ ֳƒֲ©ֳƒֲ¦ֳƒֲ₪ ֳƒֲ´ֳƒֲ©ֳƒֲ¶ֳƒֲ¥ֳƒֲ¶ֳƒֲ©ֳƒֲ₪. ֳƒֲ¥ֳƒֲ«ֳƒֲ®ֳƒֲ¥ֳƒֲ¡ֳƒֲ¯ ֳƒֲ¸ֳƒֲ¶ֳƒֲ¥ֳƒֲ© ֳƒֲ¬ֳƒֲ₪ֳƒֲ«ֳƒֲ©ֳƒֲ¯ ֳƒֲ ֳƒֲ©ֳƒֲ÷ֳƒֲ₪ ֳƒֲ·ֳƒֲ´ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¬ֳƒֲ´ֳƒֲ§ֳƒֲ¥ֳƒֲ÷ ֳƒֲ´ֳƒֲ²ֳƒֲ­ ֳƒֲ ֳƒֲ§ֳƒֲ÷. ֳƒֲ ֳƒֲ­ ֳƒֲ ֳƒֲ°ֳƒֲ© ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ¨ֳƒֲ¥ֳƒֲ²ֳƒֲ₪ ֳƒֲ ֳƒֲ´ֳƒֲ¹ֳƒֲ¸ ֳƒֲ¬ֳƒֲ₪ֳƒֲ¹ֳƒֲ©ֳƒֲ¢ ֳƒֲ₪ֳƒֲ©ֳƒֲ¥ֳƒֲ­ ֳƒֲ¢ֳƒֲ¸ֳƒֲ©ֳƒֲ°ֳƒֲ¨ֳƒֲ₪ ֳƒֲ§ֳƒֲ£ֳƒֲ¹ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¡ֳƒֲ ֳƒֲ¬ֳƒֲ³ ֳƒֲ¥ֳƒֲ·ֳƒֲ¶ֳƒֲ÷ ֳƒֲ«ֳƒֲ× ֳƒֲ¹ֳƒֲ₪ֳƒֲ®ֳƒֲ§ֳƒֲ©ֳƒֲ¸ ֳƒֲ°ֳƒֲ¸ֳƒֲ ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¬ֳƒֲ© ֳƒֲ·ֳƒֲ¶ֳƒֲ÷ ֳƒֲ¢ֳƒֲ¡ֳƒֲ¥ֳƒֲ₪ ֳƒֲ ֳƒֲ¬ֳƒֲ ֳƒֲ ֳƒֲ­ ֳƒֲ₪ֳƒֲ®ֳƒֲ¨ֳƒֲ§ֳƒֲ°ֳƒֲ₪ ֳƒֲ¡ֳƒֲ®ֳƒֲ¶ֳƒֲ¡ ֳƒֲ«ֳƒֲ®ֳƒֲ²ֳƒֲ¨ ֳƒֲ§ֳƒֲ£ֳƒֲ¹
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #17 

צודק hosq

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #18 

האמת שעוד לא פיענחתי את העניין. זה לא שכתבתי משהו והוא הפך לגיבריש. ההודעות האלה פשוט מופיעות. מסתורי!
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #19 

אתה שולח את ההודעות מהמחשב נמלים הלבן שלך?

sarka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
קיבל תודות: 8 פעמים

שדרוג מטחנה

שליחה #20 

שלום,
יש לי כעת ASCASO BASIC PLUS יחד עם מטחנה ASCASO I-MINI. השימוש הוא 2 שוטים אספרסו ביום בממוצע.
האם שדרוג של המטחנה יביא לתוצאות יותר טובות בהכנת האספרסו? ואם ההבדל יורגש בטעם, בגוון. בגוף הקפה?
הכוונה שלי שאם לדוגמה היו לי זמינות 2 מטחנות זמינות, לדוגמה I-MINI ו- K3 או ROCKY מכוילות כמובן, והייתי טוחן 2 מנות אספרסו עם כל אחת מהן ומכין באותה מכונה ומאותה תערובת, הייתי מקבל הבדל גדול או שינוי יהיה שולי?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”