ראש טוב

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #1 

התיישנתי בראש stanton 881 mk2s
הרכבתי אותו על מחרשת הפלסטיק היפנית שלי,זה מה יש בינתיים
החליף את הראש הקודם ortofon VMS 10E Mk II
שומעים הבדל ניכר בעיקר בגבוהים ובמיד,שיפור בבאס בא פחות לידי ביטוי,נראה לי שהרמקולים ''אשמים''
ישנה נטייה בתקלטים ישנים ליותר קפיצות למרות שאני כבר על 2.25 גרם , המקסימום לפי המלצת היצרן (יש מברשת)
הבדיקות נמשכות :D

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

(Y) 881S הוא ראש משובח. היתה תקופה בשנות ה-70' שהוא נחשב לראש המגנטי הטוב בעולם (או לפחות אחד מה...) והוא גרר תחרות מכובדת עם ה-V15 של Shure. ל-881S יש יכולת עקיבה יוצאת דופן ואני לא נתקלתי בקפיצות כמעט בכלל (למעט בתקליטים דפוקים מהיסוד). זה לא סימן מעודד. אולי תוודא את מקוריות המחט (D-81)? לצערי אורך החיים של מחט Stanton מקורית הוא קצר יחסית (משהו כמו שנתיים אינטנסיביות). עדיף לדעתי VTF נמוך יותר - ללא המברשת.

תהנה!

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

המחט אכן D81s,לגבי הקילומטרג' , המוכר אמר לי כמה שעות בודדות
לגבי תקליטים, זה אכן קופץ בכאלה שמלווים אותי מגיל שגם אני הייתי ''קופץ''
פשוט עם הראש הקודם, תקליטים כאלו לא קפצו
לפי מה שהבנתי המברשת מחוברת קטולית למחט, 2.25 גר עם מברשת=ל1.25גר בלי מברשת
מזכיר גם שהפטיפון לא משהו (פרטים שמורים במערכת)
אבל כן, אני נהנה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

לא. היא לא מחוברת למחט. היא יושבת בין שתי מגרעות פלסטיק וכאשר אתה שולף את כל ההתקן עם המחט מהראש - לחיצה קטנה מקדימה משחררת את המברשת מהתושבות האלה. סיבוב של 90 מעלות והיא יוצאת דרך חזית בית המחט - בקלות. יופי של ראש. מה היה הקודם?

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

לי יש ניסיון ארוך מאד עם ה-981S ואני יכול לומר לך שעבודה עם 2.25 גרם , עם זרוע ופלטה לא טובים ואיכותיים, לא טוב לראש הזה כלל...

עם ה-SME 3009 שלי, על פלטה של AR, אני עובד עם שלושת רבעי הגרם....

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

מאיפה רכשת?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #7 

ואני עדיין בהתלבטויות האם להוציא את ה 881S כולל המחט יהלום המקורית מהאריזה החתומה ולהתקין על הטורנס 160 או ש...להשאר עם ה V15 :מבולבל:

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #8 

RAMIRAMI68 כתב:ואני עדיין בהתלבטויות האם להוציא את ה 881S כולל המחט יהלום המקורית מהאריזה החתומה ולהתקין על הטורנס 160 או ש...להשאר עם ה V15 :מבולבל:
...
אני הייתי נשאר עם ה-Shure. הוא טוב יותר. את ה-Stanton הייתי מוכר - אם הוא חדש לגמרי באריזה סגורה, אפשר לקבל עליו סכום נאה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אז הסרתי את המברשת,תודה לסילבר,כרגע אני ב 0.8 גרם ואכן לא קופץ,אמשיך להוריד ולבדוק
הראש הקודם ortofon VMS 10E Mk II
עכשיו נותר להתאים פטיפון לראש :)

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #10 

אני הייתי נשאר עם ה-Shure. הוא טוב יותר
...
איני יודע מנין הקביעה הנחרצת הזו נובעת...לתומי האמנתי שיש עוד כמה מרכיבים, שיחד עם הראש, נותנים את היכולת לחרוץ כך. למשל, סוג הפלטה, הזרוע ואפילו האקוסטיקה של החדר...

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

נראה לי שהמחט ''עייפה'' : רעשים סטטיים בתקליטים חדשים,נטיות קופצניות וצד ימין נשמע חלש ופחות ברור (לא בטוח שזה קשור,יתכן שזה מהחיווט של הזרוע)
קשה לי לדעת לפי ה'עין' ,אין לי מספיק ניסיון והגדלה
יש המלצות מאיפה אני קונה ? מקורית?
מדובר במחט D81S לראש STANTON 881S
חג שמח
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

raniburg כתב:נראה לי שהמחט ''עייפה'' : רעשים סטטיים בתקליטים חדשים,נטיות קופצניות וצד ימין נשמע חלש ופחות ברור (לא בטוח שזה קשור,יתכן שזה מהחיווט של הזרוע) קשה לי לדעת לפי ה'עין' ,אין לי מספיק ניסיון והגדלה יש המלצות מאיפה אני קונה ? מקורית?
מדובר במחט D81S לראש STANTON 881S
...
[left]

Jacob, wake up! You've got to tidy your room now!

[/left]
raniburg אתה חייב לפתור את בעיית החיווט בזרוע, לבצע איזון ראש עם פרוטרקטור של סטיבנסון, לוודא שהפרמטרים של הגאומטריה והמשקל נכונים ורק אז תוכל לחשוד במחט. באופן אישי מעולם לא נתקלתי בבעיית צד אחד חלש מהאחר כתוצאה של כשל במחט. אני לא בטוח שזה בלתי-אפשרי אבל נשמע לי, בהתחשב בנסיונות הפסיכיים שביצעתי עם פטפונים, לא סביר. בנוסף, כדי לבודד את בעיית הרעשים הסטטיים תוודא בבקשה ממך - שההארקה של הזרוע תקינה. מעל הציר, בצידה התחתון של הזרוע, אמור להיות בורג שמהדק את החוט המאריק. הוא מתחבר להארקה של הערוץ הימני (ירוק) ואתה יכול לבדוק הולכה עם DMM. פרוב אחד בהיקף ה-RCA של הערוץ הימני, פרוב אחר על מוט הזרוע באזור בו האלומיניום חשוף (אותו בורג למשל).

אם כל זה נכשל ואתה עדיין צריך מחט חדשה... קשה למצוא מקורית בלי עגמת נפש מהמחיר. מידי פעם אפשר למצוא חילופיות הולמות כמו זו או במקרה הכי פחות מועדף זו.

אני ממש מקווה שלא המחט היא העניין כאן. מדובר בהוצאה יחסית גבוהה משום שמדובר בראש וינטאז' איכותי ביותר, מחטי NOS, ובחוקי הביקוש וההיצע הרגילים שלא משחקים לטובתך במקרה הזה.

בדיקה נוספת שיכולה לחסוך זמן וכסף היא בדיקת קרטון הסיגריות... לוקחים חתיכת קרטון (שכבה אחת) מחפיסת סיגריות (לא מהמכסה של החפיסה - מהגוף) ובודקים שהמרווח בין הזרוע לקיו-בר מכיל את הקרטון לכל אורכו. אם הזרוע נוגעת בתושבת - התוצאה = קפיצות.

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #13 

mr_dish כתב:לי יש ניסיון ארוך מאד עם ה-981S ואני יכול לומר לך שעבודה עם 2.25 גרם , עם זרוע ופלטה לא טובים ואיכותיים, לא טוב לראש הזה כלל...

עם ה-SME 3009 שלי, על פלטה של AR, אני עובד עם שלושת רבעי הגרם....
...
עם איזה AR אתה עובד?

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אתה חייב לפתור את בעיית החיווט בזרוע, לבצע איזון ראש עם פרוטרקטור של סטיבנסון, לוודא שהפרמטרים של הגאומטריה והמשקל נכונים ורק אז תוכל לחשוד במחט
...
למעט החיווט,שעושה את דרכו לפלסטינה (בCARDAS מוסרים לך דש :) )הכל תקין
מה ששמתי לב , ה cantilever קצת עקום לצד,לא יודע אם זה עלול להשפיע..
הארקה בדקתי אין בעיה
וגם את Q בר (מכיר את הבעיה מהפטיפון הקודם שלי וראש נמוך)
בלינקים ששלחת לגבי מחטים ,על המחט ה'זולה' יותר כתוב שהיא LP Gear stylus for Stanton 880E cartridge
זה מתאים ל881S ??

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

קראתי איפשהו שכן אבל תן לי לבדוק קצת... יכול להיות שיש לך מזל והמחט של ה-881S היא ברת חילוף עם מחטים של Pickering ואז יפתחו יותר אופציות... אני אחזור לעדכן.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני מבין מתגובתך שגם אתה הגעת למסקנה שהמחט הלכה פקקט

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

אני לא משוכנע. את זה אני הבנתי מתגובתך. מכיוון שאתה לפחות יודע מאיזה צד ניגשים לפטפון אני יכול לסמוך על החושים שלך בנושא וה-cantilever העקום לא ממש מוצא חן בעיני. בדקתי שירות retip והעלות ללא משלוח היא $150.

רציתי לשאול אותך, אם יש לך ראש אחר כדי לבדוק את הנושא של צד ימין חלש. אם אין לך ראש אחר שאתה יכול לסמוך עליו - תעשה לי פרטית ואני אדאג שישלחו לך אחד לניסיון (רק תחזיר :wink: אחר כך) או, אם אתה מזדמן לת"א אני יכול לארגן שמישהו עם קצת ניסיון יבדוק לך. :?:

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני לא משוכנע. את זה אני הבנתי מתגובתך. מכיוון שאתה לפחות יודע מאיזה צד ניגשים לפטפון אני יכול לסמוך על החושים שלך בנושא וה-cantilever העקום לא ממש מוצא חן בעיני
...

האמת אני כבר לא יודע,כרגע אני לא יכול להזים חשדות על ידי שלילה,חיווט,המחבר לשלה,מחטשששחוקה ,עקומה :מבולבל:
מחר אתחיל שוב, נחליף ראש , גם תרתי משמע

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

עדכן ממצאים והודע לי אם אתה צריך סיוע... בינתיים אחפור קצת אצל 'הזקנים' עם הפיקרינג... נראה איזה חלופות יש לנו - על כל מקרה שלא יבוא.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

תודה על הסיוע,כרגיל :)
ובהחלט !תמיד צריך PLAN B

שלח תגובה