תודה לחבר בפורום

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
SHMUELM פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב לכולם, אז ככה,אני אוהב ציוד וינטג את הלוק התחושה הסאונד הסיפורים שאחריהם וכולי.בחיפושיי הרבים אחרי יחידות פול ריינג לקונסולה שברשותי פגשתי ברמי שהוא חבר ותיק פה בפורום איכשהוא קמתי משינה אפוף כזה והמפגש קצת היה חמוץ מבחינתי כי קבעתי עם חברים והם היו בדרכם אליי ואני בכלל נמצא במקום אחר,אז נורא מהרתי ובלי להעליב כן, רמי הכניס אותי אליו הציע לי לשתות והראה לי את האוסף שלו.אוסף יפה ברמה גבוהה.בקיצור זה היה קצר כי מהרתי,רמי אתה לא מבין אפילו כמה נדהמתי מהמגברים שלך אבל שוב נורא מהרתי.בשבוע שעבר רמי התקשר אליי וסיפר לי על אשה נורא מבוגרת אשר מעוניינת למכור קונסולה ישנה שאין לו צורך בדבר כזה ונתן לי את הטלפון שלה.אני יצרתי איתה קשר כעבור כמה ימים כי אני עובד המון המון שעות ורכשתי ממנה את הפריט ואני מרוצה עד הגג כמו סוטול הרגשה עילאית.יש.רמי אני מנצל את הבמה כאן ומודה לך מאוד תודה תודה תודה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

(Y)

איפה התמונות? :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

SHMUELM פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הופ שכחתי סבבה צודק אני אצלם ואעלה, פוסט מבחינתי נועד קודם כול שיש גם דרך ארץ ואדם אשר אוהב ציוד יכול לעזור לאחר גם ללא מטרת רווח אלא למען המכנה המשותף המקשר ביניהם וזה רבותיי עצם העיניין.מרטין הקונסולה עצמה היא מגודל בינוני שמורה פיקס יש לי הרבה יותר גדולה ממנה אבל זה לא העיניין,לא הייתי מבסוט ככה מאז...................... 8O כל כך שמחתי ששמתי לי את אופוס לייף איז לייף בפול ווליום והרמקולים של סיס לא נשמעו כל כך טוב אפילו לא במעבדות שלהם בסקנדינביה עובדה שהשכנים שלי לא העירו לי על הרעש אלא באו להגיד ששומעים נורא נקי וטוב מעניין אם היה לי מגבר ברמה :lol: ps grundig ks 440

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #4 

שמוליק,שמחתי לעזור :wink:

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

(Y)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

(Y) תודה על התודה. שמואל - לא כל-כך הבנתי באיזו קונוסלה מדובר? האם אתה מתכוון לרהיטים האלה שכוללים רדיו מנורות, פטפון והגברה? יש תמונות?

SHMUELM פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

שלום וערב טוב טומי זה קטע הרגע נכנסתי הבייתה כשבאמתחתי גי בי אל 50 פותח את הפורום קורא ולמד את מה שכתבת על האל 65 וה4412 בפוסט ההוא חושב אם לשאול אותך שאלה כי חשבתי שבטח לא תענה :oops: והנה אתה........................ :roll: כן מדובר על הרהיטים האלה.הקונסולה היא של גרונדינג מסוג קיי אס 440 בצבע שחור מבריק לאראיתי אותה יותר מידי כי שמתי אותה אצל אחותי בסלון לבינתיים אבל אני הבטחתי לצלם ולהעלות תמונות וכך אעשה,מבטיח.אם רק הייתם יודעים כמה קשה לקנות ציוד מכול הארץ כשאין לך רכב ולא שיחות יוצאות בפאלפון וחלק מהאנשים נקראים עליי מצחוק אבל טוב לי.רציתי לשאול אם באופן עקרוני אני יכול להעביר אלמנטים של רמקולי קיט של סיס כן ההם מהפוסט על הטרמינלים אצלי הם בתיבה סגרה אבל הם קיימים עם פורט קידמי,לא נראה לי שיש הבדלים בקרוסים של הסיס עם התיבות השונות,סתם ניחוש.אה ולצפות לתוצאה טובה?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

שמע... אני מחזיק טלפון נייד Nokia מאז שנת 2006. כל מה שהוא יודע לעשות זה לקבל ולהוציא שיחות והוא עושה את זה מצוין. מי שצוחק עלי בגלל זה, אני מאחל לו מיד שיצא דגם חדש של iPhone בשבוע הבא. בכלל, יום שאני שוכח את המכשיר המתועב הזה בבית - הוא יום מאושר עבורי.

רוצה לשמוע משהו מצחיק? לפני שנה בערך קיבלתי זוג L-50 מחבר. התלבטתי אם לשפץ אותם. הם חמודים מאוד, עם סאונד חם ומלא, אבל היו לי דגמים אחרים יותר מעניינים לעבוד עליהם. בסוף ריחמתי עליהם. שיפצתי אותם. אז הסתבר שהחבר לקח אותם מההורים של אשתו בלי רשות... הייתי צריך להחזיר אותם. החותן שלו נשבע לי שאלה הרמקולים הכי טובים שהוא שמע בחייו והוא חולם לשפץ אותם כבר המון שנים...

עוד משהו מוזר... לאותו חבר ולי יש חבר נוסף משותף שמתגורר בארה"ב... יום אחד, לא מזמן, שמעתי אותו בשיחת טלפון עם אחותו בישראל כועס וצועק עליה שהיא לא דאגה לשמור עבורו את ה'קונסולה גרונדיג' של סבתא (שכנראה נפטרה). הוא היה עצבני במיוחד משום שאיזה קרוב משפחה שהוא לא כל-כך מכיר לקח את הקונסולה מבית הסבתא והאחות, כנראה 'התרשלה' בדאגה לאינטרסים שלו. הוא סיפר לי אח"כ שמדובר ברהיט יפיפה. שמואל - מה הסיכויים שמדובר באותו רהיט :?: :?: :?:

עריכה:

חתיכת רהיט ה-KS-440 (תוצרת 1963)

[img2=550x334]https://lh5.googleusercontent.com/-zvnR ... _KS440.jpg[/img2]
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 28/08/2013 18:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #9 

ממש אמיל והבלשים..... 8)
בסוף עוד יסתבר שאתם בני דודים רחוקים

SHMUELM פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

:lol: ערב טוב שוב יום ארוך בעבודה עד ערב ראש השנה אחרי כן אני מתפטר ומתפנה לאהבה שלי:רמקולים רבותי רמקולים.טוב טומי זה בטח לא אותה אחות כי האשה ממנה קניתי את הקונסולה עוד בחיים והקונסולה הייתה שייכת לבעלה זל.אחותי הקטנה מאידך לא תיתן את הקוסולה לאיש בלי רשותי או רשות אבי שיחייה הוא זה שאמור לדאוג לאינטרסים שלי לא?טומי התיבה כבדה לאללה ,עוד לא חיברתי אותם אבל סתם כדי להירגע קצת אחרי שפירקתי משאית מלאה אתמול בלילה.קודם קניתי אותם בכפס ואז המשכתי לפריקה ,הם נורא כבדים פירקתי את הוופר הוא אינו כבד במיוחד נראה כאילו התיבה היא בעלת משקל רב.המיד מקורי אבל הוא לא יצא החוצה לא התעקשתי כי היה מאוחר אבל בבוקר בדקתי והתיבות בעלות גודל זהההגיי בי אל טיפה יותר גבוהים בערך 4 סמ שכחתי לציין שיש לי רמקולים שניבנו בארץ עיי צלילים מחיפה מישהוא מכיר?והם בנויים טובבב מאוד לא כמו התיבות של קדמוני.אם האל 100 כבדים פי שניים מהאל 50 אז אני בצרות כי לא אוכל להרים אותם :lol: עוד לא יודע מה לעשות איתם בסופש אני יעלה תמונות בה וכן זו הקונסולה שברשותי למרות שאם אנני טועה שלי מעט יותר כהה יש לי פיליפס פי שניים בגודל ממנה טופ אוף דה ליין של פיליפס כולל ספרות וכולי ששוקלת מעל מאה קילו החדר מלא ברמקולים אז אני לא יכול להגיע למגירה ,שם נמצאים הניירות והייתי נותן את מס הדגם המוכר טען ש4 סבלים רוסים הביאו אותה אבל אני ואחי הקטן הרמנו אותה ותאמין לי היה קשה.אני סבל במקצועי וכן גם לסבלים יש תחביבים :lol:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

L-50 אמורים להיות מעט יותר קלים מ-L-100. משהו כמו 21 מול 25 ק"ג לתיבה. לא משהו שאמור לשבור רוחו (או גבו) של סבל :)

האלמנטים של ה-Lים מחוברים בברגים אך יש סביבם אטם דביק מאוד שגורם לכך שקשה להרים אותם גם כשהברגים משוחררים. הרבה פעמים האלמנט מתרומם ביחד עם חתיכות מלוח הבאפל.

הברגים שמחזיקים את הוופר במקום תפוסים על-ידי אום בעל שיניים שננעץ מצידו הפנימי של הבאפל. לחץ עלול לשחרר את האום ממקומו, כך שהבורג יסתובב על ריק. קשה לצאת מהברוך הזה. במקרה כזה צריך לפרק את הטוויטר (המיד יושב בבית אטום משלו ואין גישה משם) ולהכניס יד או כלי שתופס את האום ששוחרר - ושלא תמיד אפשר להגיע אליו... בקיצור - לא מומלץ לפרק סתם. :wink:

אה, כן... אם כבר מפרקים... חייבים להחזיר את כל האטמים בשלמותם למקום. התיבות חייבות להיות אטומות לאוויר - חוץ מהפורט.

SHMUELM פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

טומי שבת שלום לך.אני בבעייה קטנה,התחלתי לפרק רמקול וורפדייל 507 אבל לא מוצא שום בורג מה עושים מלבד לשבור את התיבה?בבקשה

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #13 

תגידו , רק אני חושב על טרולים כשאני קורא את השרשור הזה?

SHMUELM פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

:roll: אל תלכלך ,הסתדרתי בסוף.פירקתי שני רמקולים וארזתי אותם.אין לי זמן בנאדם

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

בני אולי אתה מקריא לילדים יותר מידי טולקין, אחים גרים ומעשיות נורדיות? שם יש המון טרולים :lol:
בכלל, המונח הזה עולה כאן יותר מידי לאחרונה... אז בדקתי את ההגדרות - סתם, כדי להבין. 'טרול' זה מישהו שיש לו כוונה לגרור מחלוקת, ליצור מהומה, ריב או מדון ולקלקל את החוויה למשתמשים האחרים בפורומים... בעולם הפורומים זו בעיה מוכרת. האתר הזה נוקט בכל שיטות ה'לוחמה' המוכרות והסבירות ש'טרול' אמיתי ימצא פה בית חם, נמוכה מאוד. גם אם כבר יצוץ כאן טרול מרושע, בפורום וינטאז' מכל הבחירות האפשריות, חייו יהיו קצרים מאוד. :wink:

אגב הטרול האמיתי האחרון שהיה כאן עסק בפרסום עסק בתחנה המרכזית בת"א והוא נקטל לאחר כמה הודעות ספורות.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 01/09/2013 8:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

moranshw
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #16 

מצטרף להודעה הראשית של השרשור הזה.

אתמול פגשתי לראשונה את רמי ונחשפתי לכמה מהדברים היפים והמרשימים שיש לו בבית.
הוא בדק לי את הדקדה שיושב אצלי בבית כבר כמה חודשים וראינו שהוא עובד :)

אבל מעבר לזה, התרשמתי מבחור שהוא אוהב אמיתי של וינטאז.
לשמוע את ה-L200 היה חוויה מדהימה!

חבל שהייתי קצר בזמנים אחרת עוד הייתי יכול להתנחל :D

תודה!

SHMUELM פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

טומי תודה על העזרה המילולית רק שתבין פשוט עשיתי סדר בשבת בזמן שההורים ישנים יש לי יותר מידי ציוד.איכשהוא יש לי רמקול בודד של וורפדייל 507 ללא טוויטר ורציתי להוציא את הוופר בלי להרוס את התיבה זה הכול,עדיין לא הצלחתי אבל הכול בסדר תודה לאל.בני נשמה לא עשיתי לך כלום אז אני לא כל כך מבין אבל ביננו חזרתי מוקדם היום מהעבודה כי כמעט התפוצצתי על המנהל שלי שחושב שבגלל שאני מדבר כמו !****! הוא יכול לעשות משהוא,מסכן יש לו מזל גדול והוא הבין את זה.אני איש נחמד מאוד לפעמים יותר מידי אבל אני משוגע עם קבלות וללא תרופות ורמקולים מרגיעים אותי, עושים לי טוב.באמת.לא יודע למה זה.אמיתי.אני שמח בתחביב שלי וכמו שכבר אמרתי אני אלמד את הנושא עיי קריאה ניסוי ותעייה אני מקווה להצליח חייב להצליח.אם הייתי טרול אז אותה קשישה ממנה רכשתי את הקונסולה הייתה חוששת ממני ואולי אפילו הייתי מוריד לה כמה שקלים אבל זה כל כך רחוק מהאמת ואם תרצה תבוא איתי אליה ותראה בעצמך.בכול הזמן הזה שאני קונה ציוד עשיתי פארטייה לשני אנשים אחד גר רחוק מידי והיה נראה לי שאתרגז אז העדפתי לא לנסוע והשני שמר שבת ועבדתי שישי כך שזה לא הסתדר.אני מבין שהשוק קטן ואולי לקחתי ציוד שרצית או ההפך אבל זו לא סיבה טובה לשמות גנאי אלא אם אני טרול חמוד כזה,ההוא המנוזל.רמי שוב תודה ותתחדש על הרמקולים עלית ליגה.יישר כוח ותצליח תודה.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #18 

שמוליק,כשבני אמר ''טרול'' כוונתו הייתה לאחד שמנסה להסתלבט עלינו עם שאלות ללא סוף,בקיצור ''שתול'',ויש כאלה לצערינו,לא הייתה לו כוונה רעה,רק חשד,מעבר לכך שאני ואתה נפגשנו אז אני יכול להצהיר שאתה בחור עם אהבה לסטריאו בדיוק כמו כולנו,מקבלים אותך באהבה (Y)
קפוץ לבקר בשרשור החדש שלי ותראה את הוורפדייל שהשגתי :wink:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

שמואל, בוורפדייל 507, לפחות לפי תמונות, נראה שהברגים של הדרייברים מוסתרים מאחורי פיסות הקרטון השחורות והעבות שיושבות בהיקף. את אלה, צריך 'לגרד' החוצה על-ידי הכנסה של סכין חיתוך דק מתחתיהן, בעדינות, כדי להפריד אותן מהמסגרת שלהן ולגלות את הברגים. אני אומר 'בעדינות' משום שיש לשמור עליהן שלא יקרעו ולהדביק עם דבק קל (נגרים, משרדי) למקום אחר-כך.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #20 

RAMIRAMI68 כתב:שמוליק,כשבני אמר ''טרול'' כוונתו הייתה לאחד שמנסה להסתלבט עלינו עם שאלות ללא סוף,בקיצור ''שתול'',ויש כאלה לצערינו,לא הייתה לו כוונה רעה,רק חשד,מעבר לכך שאני ואתה נפגשנו אז אני יכול להצהיר שאתה בחור עם אהבה לסטריאו בדיוק כמו כולנו,מקבלים אותך באהבה (Y)
קפוץ לבקר בשרשור החדש שלי ותראה את הוורפדייל שהשגתי :wink:
...
שמואל - מצטרף לדבריו של רמי מקבלים אותך באהבה (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”