המלצה לרמקול רצפתי קטן "גדול"
שלום חברים ,
בעקבות מעבר דירה שאני מתכנן , קרוב לוודאי שאצטרך להיפרד בצער מהרמקולים שלי.
המחשבה הראשונה הייתה לרכוש מדפיים אבל גם רצפתיים קטנים יכולים להיות פתרון טוב.
חשוב לי רמקול שיודע להתמודד יפה עם סרטים , בעל באס טוב ולא רזה , שלא רגיש למיקום ליד קיר אחורי וצדדי
ובעיקר כפי שנאמר , קטן ( או מדפי גדול אבל זה בעדיפות שנייה )
שמעתי דברים טובים על System Audio שנחשבים מאוד "גדולים" לגודלם הפיזי.
אשמח לעוד המלצות מניסיונכם.
תקציב לקדמיים + סנטר תואם - 15K ש"ח.
תודה.
בעקבות מעבר דירה שאני מתכנן , קרוב לוודאי שאצטרך להיפרד בצער מהרמקולים שלי.
המחשבה הראשונה הייתה לרכוש מדפיים אבל גם רצפתיים קטנים יכולים להיות פתרון טוב.
חשוב לי רמקול שיודע להתמודד יפה עם סרטים , בעל באס טוב ולא רזה , שלא רגיש למיקום ליד קיר אחורי וצדדי
ובעיקר כפי שנאמר , קטן ( או מדפי גדול אבל זה בעדיפות שנייה )
שמעתי דברים טובים על System Audio שנחשבים מאוד "גדולים" לגודלם הפיזי.
אשמח לעוד המלצות מניסיונכם.
תקציב לקדמיים + סנטר תואם - 15K ש"ח.
תודה.
תגדיר רצפתי "קטן"? בסופו של דבר הבעיה היא השטח שהרמקול תופס על הרצפה (או שלא?).
דוגמא טובה לרצפתיים שנותנים לא מעט יחסית לגודלם הפיזי הם ה Triton Three של Goldenear.
דוגמא טובה לרצפתיים שנותנים לא מעט יחסית לגודלם הפיזי הם ה Triton Three של Goldenear.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46395
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
כל רמקולים מדפים שיבחרו, ישמעו הרבה יותר עוצמתים אם ישלבו להם סאב.
לגבי הגדרת גודלם הפיזי - היום יש ברשותי רמקולים קליפש 82 שהם נחשבים רמקולים יחסית גדולים.
הסלון שבוא כנראה אחיה בדירה הבאה בנוי כך שרמקול שמאל יהיה לצערי קרוב לקיר צד ואחורי.
מצד שני אין לי אפשרות "לשחק" עם המזנון יותר מדי כי רמקול ימין צריך להישאר בתחום הסלון. אם אקח אותו
ימינה יחד עם המזנון , אצא מהתחום של הקיר הראשי שבו המערכת והמסך יהיו.
אין לי אפשרות מבחינת רוחב הרמקול להישאר עם הנוכחי , גם מבחינת גובה הייתי מעדיף רמקול באיזור ה 90 ס"מ
ולא 1.10 כמו שיש לי כיום מכיוון שאני אשב קרוב יותר לרמקולים.
לגבי סאב - כשיגיע הזמן אולי אחליף אותו. יש לי סאב מאוד גדול ואני מקווה שאוכל למצוא לו מקום בין הספות.
אשתי לא מתה על הרעיון אבל יש גבול כמה אפשר להתפשר..
הסלון שבוא כנראה אחיה בדירה הבאה בנוי כך שרמקול שמאל יהיה לצערי קרוב לקיר צד ואחורי.
מצד שני אין לי אפשרות "לשחק" עם המזנון יותר מדי כי רמקול ימין צריך להישאר בתחום הסלון. אם אקח אותו
ימינה יחד עם המזנון , אצא מהתחום של הקיר הראשי שבו המערכת והמסך יהיו.
אין לי אפשרות מבחינת רוחב הרמקול להישאר עם הנוכחי , גם מבחינת גובה הייתי מעדיף רמקול באיזור ה 90 ס"מ
ולא 1.10 כמו שיש לי כיום מכיוון שאני אשב קרוב יותר לרמקולים.
לגבי סאב - כשיגיע הזמן אולי אחליף אותו. יש לי סאב מאוד גדול ואני מקווה שאוכל למצוא לו מקום בין הספות.
אשתי לא מתה על הרעיון אבל יש גבול כמה אפשר להתפשר..
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9051
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
מהצד השני של חצי המטבע, אם אתה מרוצה כרגע ממה שיש לך אולי בכל זאת שווה לשקול החלפה של המזנון.
בטוח יעלה פחות מ- 15 אלף ש"ח כך שיישאר לך תקציב גם לסאב...
בטוח יעלה פחות מ- 15 אלף ש"ח כך שיישאר לך תקציב גם לסאב...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
תן צ'אנס למוניטור אודיו! ה-RX6 מסדרת הסילבר הם בגובה 90 ס"מ כולל בסיס (plinth) וספייקים והם יופי של רמקול בכללי. גם ה-RX8 הם אופציה (טיפה יותר גבוהים) ורצוי האמת לשמוע את שני הדגמים זה לצד זה, מכיוון שנוכחתי לדעת שיש אנשים שממש אוהבים אחד מהדגמים וממש לא מתחברים לשני, אז כאמור מומלץ לשמוע את שניהם ולא לקפוץ למסקנה שהם נשמעים דומה מבלי לבחון אותם..!
בכל אופן, ביחד עם הסנטר התואם וקצת "רצינות" שאני בטוח שתביא למו"מ, תוכל לעניות דעתי להתארגן על זוג RX8 וסנטר תואם בכמה אלפים טובים מתחת לתקציב שהגדרת (היות והמחירון שלהם הוא בערך 15.5K ש"ח לפני שמתחילים לדבר תכל'ס)
עוד רמקול דומה לאלה מבחינת המימדים (אבל נשמע די שונה) זה ה-B&W CM8, ויש גם את הקוואדראל פלטינום M4, אבל הוא בגובה מטר...
מעבר לאלה, כדאי להתעניין גם בפוקאל, טריאנגל (ANTAL ו-ALTEA נכנסים לתקציב, אבל הם בגובה מטר בערך) ו-ELAC, שהם כנראה יותר קרובים באופי שלהם לקליפש מהבריטיים שציינתי לעיל - הפוקאל 816 תואמים את התקציב (אבל גם הם כבר יותר קרובים לגובה מטר...), וב-ELAC שווה לבדוק את ה-FS247 שנראה לי מתאים מבחינת מימדים לאילוצים שלך.
יחד עם זאת, לדעתי האישית בתקציב הנתון בהחלט כדאי להקשיב גם למדפיים ולא לפסול אותם על הסף.
בתקציב שהגדרת אתה כבר למצוא מדפיים מעולים שלא מפחדים לתת קיק גם בבאסים - לדוג' אתה יכול "לקפוץ" למוניטור אודיו גולד GX100, טאנוי Revolution Signature DC6 (שווה גם לבדוק את אותו הדגם ברצפתי), פולק אודיו LSI9 או (LSiM 703 החדש יותר), טריאנגל Genese Trio או ELAC C310 (ואולי אפילו B&W PM1...)
בכל אופן, ביחד עם הסנטר התואם וקצת "רצינות" שאני בטוח שתביא למו"מ, תוכל לעניות דעתי להתארגן על זוג RX8 וסנטר תואם בכמה אלפים טובים מתחת לתקציב שהגדרת (היות והמחירון שלהם הוא בערך 15.5K ש"ח לפני שמתחילים לדבר תכל'ס)
עוד רמקול דומה לאלה מבחינת המימדים (אבל נשמע די שונה) זה ה-B&W CM8, ויש גם את הקוואדראל פלטינום M4, אבל הוא בגובה מטר...
מעבר לאלה, כדאי להתעניין גם בפוקאל, טריאנגל (ANTAL ו-ALTEA נכנסים לתקציב, אבל הם בגובה מטר בערך) ו-ELAC, שהם כנראה יותר קרובים באופי שלהם לקליפש מהבריטיים שציינתי לעיל - הפוקאל 816 תואמים את התקציב (אבל גם הם כבר יותר קרובים לגובה מטר...), וב-ELAC שווה לבדוק את ה-FS247 שנראה לי מתאים מבחינת מימדים לאילוצים שלך.
יחד עם זאת, לדעתי האישית בתקציב הנתון בהחלט כדאי להקשיב גם למדפיים ולא לפסול אותם על הסף.
בתקציב שהגדרת אתה כבר למצוא מדפיים מעולים שלא מפחדים לתת קיק גם בבאסים - לדוג' אתה יכול "לקפוץ" למוניטור אודיו גולד GX100, טאנוי Revolution Signature DC6 (שווה גם לבדוק את אותו הדגם ברצפתי), פולק אודיו LSI9 או (LSiM 703 החדש יותר), טריאנגל Genese Trio או ELAC C310 (ואולי אפילו B&W PM1...)
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1232 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
ממליץ בחום על קליפצ' RB 81MK2
רמקולים לקולנוע הם חגיגה
אגב גם מוזיקה חזום נתן להם ציון עובר +
רמקולים לקולנוע הם חגיגה
אגב גם מוזיקה חזום נתן להם ציון עובר +
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אתה שכנעת אותי ללכת על הקליפש ועכשיו אתה נפטר מהם
סתם...
בזמנו שמעתי כמה רמקולים לצד הקליפש כולל את ה RX8 ואף אחד לא נשמע לי טוב יותר. ברור שלכל אחד יש טעם שונה אבל אם אהבת את הקליפש, יכול באמת להיות שהמדפיים שלך יתנו לך תמורה יפה.
בכל מקרה בהצלחה בכל מה שתבחר
סתם...
בזמנו שמעתי כמה רמקולים לצד הקליפש כולל את ה RX8 ואף אחד לא נשמע לי טוב יותר. ברור שלכל אחד יש טעם שונה אבל אם אהבת את הקליפש, יכול באמת להיות שהמדפיים שלך יתנו לך תמורה יפה.
בכל מקרה בהצלחה בכל מה שתבחר
תודה .
אני לא נפתר מהם כל כך מהר.. מנסה בכל זאת לשלב אותם בסלון החדש .
אם לא תהיה ברירה אשנה את הסטאפ לארבעה מדפיים כאשר הקדמיים יהיו RB81 והאחוריים 51.
את המוניטור אודיו ביפולריים שלי אתקין בתור סראונד צדדי.
דרך אגב , כל מי שהתייעצתי איתו , כולל עוסקים בתחום ( מבלי להזכיר שמות ) המליצו לי להישאר עם קליפש
למטרות קולנוע ביתי.
אני לא נפתר מהם כל כך מהר.. מנסה בכל זאת לשלב אותם בסלון החדש .
אם לא תהיה ברירה אשנה את הסטאפ לארבעה מדפיים כאשר הקדמיים יהיו RB81 והאחוריים 51.
את המוניטור אודיו ביפולריים שלי אתקין בתור סראונד צדדי.
דרך אגב , כל מי שהתייעצתי איתו , כולל עוסקים בתחום ( מבלי להזכיר שמות ) המליצו לי להישאר עם קליפש
למטרות קולנוע ביתי.