פולס לשידור מסך רחב בערוץ 10

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Chip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

כידוע, זכייניות ערוץ 2 (קשת ורשת) כבר משדרות במסך רחב ועם הסיגנל המתאים ככה שהשידור המתקבל הוא 16:9.

כרגע, לפי מה שאני רואה, ערוץ 10 לא משדר את הפולס המתאים (WSS) ככה שמתקבלת תמונה של 4:3. (לדוגמא אתמול בערב בתכנית של אהרוני.)

מישהו יודע מה קורה עם הנושא והאם הם מתכוונים לסדר את זה מתישהו?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

ב-DTT אין פולס באף ערוץ.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #3 

הידע שלי בנושא אמנם אפסי אך נראה לי ש-WSS מדבר על שידור אנלוגי.

מה שכן נראה לי שצריך לעניין הם ערכי PAR, SAR (וה-DAR המחושב).
נראה לי שה-SAR זהה לכל הערוצים בעידן+ (כחלק מקידוד ב-h264) ובלווין (כחלק מקידוד ב-mpeg2) וזה 720x576.
כך שמה שמשתנה הוא ה-PAR.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_aspect_ratio

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

הסיגנל הזה רלוונטי גם לבעלי ממיר HD שבו הזום הוא במצב Pillar Box (שוליים שחורים בצדדים בערוצים שהם 4:3).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #5 

pixies כתב:הסיגנל הזה רלוונטי גם לבעלי ממיר HD שבו הזום הוא במצב Pillar Box (שוליים שחורים בצדדים בערוצים שהם 4:3).
...
תודה על התיקון, לא הכרתי.
אם אני מבין נכון אז Pillar Box רלוונטי רק לממיר יס/הוט כיוון שהטלוויזיה מקבלת את הוידאו דרך HDMI/קומפוננט מהממיר ברזולוציה המתאימה ? (לאחר שהתבצעה ההמרה בממיר).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

נכון. הפולס מגיע בשידורי ה-RF, ומזוהה פנימית ע"י הממיר.
הממיר מוציא ב-HDMI בכל מקרה תמונה שהיא 16:9, והשוליים השחורים בצדדים "מצויירים" ע"י הממיר כחלק מהתמונה.

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #7 

זה פשוט מדהים אותי איך טכנולוגיית השידור הציבורי בארץ נמצאת 3-4 שנים ויותר מאחור לעומת השידור הציבורי במדינות מתוקנות.
בשוויץ (8 מליון תושבים) יש כ-6 ערוצי שידור ציבוריים המשודרים חינם (בעד אגרה) גם בלווין (הולך להעלם בקרוב אצלנו) וגם דרך האוויר (כמו עידן פלוס).
איכות השידור בערוצים הללו מדהימה (מנסיון אישי), גם בשידורי SD, וכמובן גם בשידורי HD.
עוד לפני 4-5 שנים הם שידרו SD, כאשר חלק מהתוכן היה עם מסך רחב (16X9) וחלק לא. הממיר שלי (הלוויני - אני לא יכול לקלוט שידורים קרקעיים משוויץ :)) כבר אז היה משנה את יחס התצוגה בהתאם לתוכן השידור. כמובן שהשידורים היו עם EPG מלא.
אני לא רוצה להרחיב על התוכן של השידורים, שכלל סרטים חדשים וסדרות חדשות לחלוטין, כפי שרואים בישראל רק דרך יס או הוט, בנוסף לתוכניות מקור מושקעות.
לפני כשנה או יותר (אני לא זוכר במדוייק) כל הערוצים הללו עברו לשדר גם ב-HD - בביט רייט מטורף ואיכות מדהימה (עוד לפני כן היה להם עוד ערוץ HD יחיד במשך כשנתיים).
איפה אנחנו ואיפה הם. רק לקנא.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

הבעייה הזאת של פולס לא נכון של 16:9 או 4:3 לא קיימת רק בשידור הציבורי/מסחרי אלא גם בערוצים עצמאיים של הוט - ערוצי סרטים, ערוץ בידור ישראלי ועוד.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”