מחפשת מטחנה חשמלית טובה לשימושי מקינטה + טיפים למקינטה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שבת שלום לכולם

אמנם אני וותיקה באתר, ולמרות שקפצתי לקרא בפורום זה לא אחת, לדעתי זו הפעם הראשונה שאני ממש כותבת פה.
בעבר, השתמשתי במכונות אספרסו (יידניות) , עקב סיבות שונות העניין הופסק וממש לא מזמן הוחל שימוש במקינטה.

אשמח להמלצה למטחנת קפה חשמלית, רצוי כזו הטובה ממטחנה תבלינים הפשוטה ביותר וכזו שתוכל לשמש אותי מספיק זמן ותתאים גם למנות קטנות.
אם הבנתי נכון, מטחנות קרמיות או עם דיסקיות עדיפות על בעלות סכינים רגילות (?) אשמח להרחבה בנושא
וכן, ישנן מטחנות בהן ניתן לקבוע מידת טחינה כך שיכולות לשמש גם לטחינה לסוגי קפה אחרים (נניח אחזור ואשדרג למכונת אספרסו).

אם ישנן מטחנות כאלו שעדיין בעלת סבירה זה יכול להיות נחמד.

כמו כן, אשמח לטיפים להכנת קפה במקינטה. נראה לא שיש לי עוד הרבה (הרבה) מה ללמוד.

תודה לקוראים ותודה רבה לעוזרים
(f)
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

http://www.kedmagift.co.il/default.asp? ... A28327F00}

זו מטחנה שעולה על הצרכים שלך.. לא ממש יקרה אבל טחינה אחידה וטובה שתתאים למקינטה. לי הייתה כזאת אבל לאספרסו היא לא התאימה, נתתי אותה מתנה לחבר ששותה רק ממקינטה וזה היה שידוך מושלם.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה, shtik
אז אתה אומר שזו האופציה המומלצת בעיותר עבורי? לא כדאי לחפש עוד? לבדוק אופציה נוספת?
אתה אומר שהיא אינה מתאימה לאספרסו, אולם הם טוענים שהיא גם טוחנת ברמת טחינה EXTRA FINE שכן מתאימה...

מבחינת מחיר, לא הייתי רוצה ללכת יותר מידי צפונה ואכן חשובה לי טחינה אחידה, טובה ואיכותית. רצוי גם ממטחינה ורסטילית, לא גדולה במיוחד איכותית ואמינה ולאורך זמן. אז אם הפרסום בלינק שנתת נכון והיא אכן עונה לכל אלה, זה נשמע טוב :) השאלה כמובן אם אכן זה המצב והאם היא המתאימה ביותר.

אגב, איני יודעת כמה מטחנות ברמה כזו אמורות לעלות אבל אם אפשר להשיג משהו עם עלות/תועלת גבוהה יותר, איביי וכאלה הם בהחלט אופציה.

מצטערת שאני חופרת, אני באמת חדשה בתחום ומבינה בערך כלום, אשמח להסבר.

שוב תודה
ו.. יום מצויין לכולכם
:קפה:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

מטחנת דיסקיות מיועדת לאספרסוץ הטחינה שם אחידה לפי דרגות טחינה.
למקינטה לא חייבים טחינה מיוחדת ולכן מטחנת להבים יכולה להספיק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

בוקרטוב
תודה על התשובה עפר וסלעיחה שאנ י מגיבה רק כעת (עומס מטורף בעבודה)

אכן קראתי בפורום והבנתי שלמקינטה ניתן להסתפק גם במטחנה פשוטה, במיחד אם מדובר על משהו זמני.
כרגע בעבודה אני עם מטחנה שכזו. אני תוהה אם אני כבר קונה הביתה מטחנה, האם לא כדאי ללכת על משהו מעט יותר איכותי שיעבוד בצורה יותר מדוייקת אולי גם מראש מנה מדוייקת (האם הבנתי נכון והמטחנה שהומלצה מעלה עושה זאת?) ואם כן, האם אפשר חוות דעת עם מעט יותר מילים מ- "זו המטחנה שמתאימה לך" אודות המטחנה שהמליץ לי shtik, כמובן אם יש מטחנה היכולה לבא בחשבון שאמח לשמוע גם אודותיה.

שוב תודה ותחילת סופש מצויין לכולכם.

:לאטה:

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אתה אומר שהיא אינה מתאימה לאספרסו, אולם הם טוענים שהיא גם טוחנת ברמת טחינה EXTRA FINE שכן מתאימה...
...
בגלל ש"הם טוענים" קניתי את המטחנה הזאת והיא סיימה כמתנה לחבר כי לאספרסו היא לא הייתה טובה. על מצב EXTRA FINE שזה הכי דק במטחנה הזאת, היה גס מדי בשביל אספרסו. מדובר בהטעייה של היצרן ושל מי שמוכר את המטחנה.

כמו שעפר אמר, מטחנת להבים פשוטה מספיקה בהחלט. המטחנה שאני הצעתי היא קצת יותר "רצינית" בשביל מקינטה אבל בהחלט לא חובה. אכן טוחנת לפי טיימר אם זה משהו שחשוב לך. אם זה נראה לך עסק יקר קצת בשביל הצרכים - לכי על מטחנת להבים פשוטה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #7 

גם זו תעשה את העבודה והיא זולה יותר
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=754652
צריך לקחת בחשבון שמטחנות אלה מתאימות רק למקינטה פילטר וכאלה, ולא לטחינה דקה יותר לאספרסו או בוץ
אגב לבוץ מטחנת להבים כן טובה
איכות התוצאה היא פחות פרמטר, יותר עניין הנוחות.
אם את רואה מכונת אספרסו בעתידך אולי כן כדאי להשקיע במטחנת אספרסו טובה, שתהיה נוחה ועדיפה על האופציות הנל ותחזיק עד אין סוף.
what's next?

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה רבה על התגובות

shtik
שוב תודה על התגובה
1. טוחנת לפי טיימר? ז"א שאוכל לכוון את המטחנה לטחון נניח עוד חצי שעה? אם זו הכוונה זה לא בדיוק בראש סדר העדיפויות שלי. גם טחינה קבועה נניח בשעה 0600 אינה רלוונטית - אני שותה קפה לפי החשק, לא לפי השעון.
2. כן הייתי שמחה למטחנה הטוחנת לפי מנות אבל זה לא אקוטי.

hosq
תודה על התגובה
1. יצא לי להפגש במטחנה הזו בשרשור אחר. הבנתי שמדובר בספק מטחנה ספק טרקטור, אני טועה? :)
2. באשר לפילטר , לא יצא לי לשתות קפה כזה מאז שחזרתי מארה"ב וגם שם לא ממש רצתי לזרועותיו, כך שכנראה זה פחות רלוונטי. אבל אם תלמדו אותי פה משהו חדש ומסעיר בנושא שיגרום לי לחשוב על זה שנית. לא פוסלת.
כרגע אני מעריכה שיותר רלוונטים לגבי הם מוקה, אספרסו (בתקווה בעתיד כאמור), סוגי קפה על הבסיסי שלהם - קפוצינו וכיוב, ולעיתים כנראה קפה-ערבי-מבושל (בתוספת הל אם כבר) השאר (בוץ) הם (כרגע לפחות) יותר בגדר צריך קפה וזה מה יש לא משהו שאטרח למענו.

3. כאמור כרגע בעבודה אני עם מטחנת להבים פשוטה. עושה את העבודה. לא משתגעת עליה.
אני תוהה, אם משהו שכן יתאים גם לאספרסו, ואם כבר אולי גם יתן חלוקה למנות,
רצוי גם לא יהיה ענק ויתאים למנות קטנות, כדי לקנות משהו איכותי שישאר, כמה גבוה עלי לטפס? או אולי נכון יותר לשאול, מה הכי נמוך שעדיין איכותי ומתאים? (שוב, מבחינתי אפשר גם איביי וכאלה).

ton
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

BISS שלום,
האם מטחנה יד שנייה היא אופציה?
אם כן יש בלוח יד שנייה באתר מטחנה של חב' סוליס השווצרית שאני מוכר בעקבות שדרוג שביצעתי.
אני חושב שהיא תתאים לדרישות שלך.
טוני

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תודה על ההצעה ton
האם לדרישות שלי זו המטחנה הכי זולה הרלוונטית?

כמובן שאשמח לדיעות נוספות אודות מטחנה זו ובאופן כללי אודות מטחנה יד שניה - באופן כללי אני מסופקת באשר לנושא היות ומדובר על מוצר מכאני על פניו בעל שחיקה גבוהה.

תודה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

בוקר טוב לכולם

אולי מישהו יכול להוסיף (עוד?) משהו לנושא או לענות על מה מהשאלות ששאלתי?

תודה
ושבוע מצויין

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

סוליס מתאימה למקינטה. דיסקיות אכן נשחקות אבל אפשר להחליף.
סך הכל מקינטה לא בעייתית בטחינה אז לא תהיה בעייה גם עם מטחנה פשוטה

eladk
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 51
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם
יצירת קשר:

שליחה #13 

איך באמת המטחנות של סוליס?
The finer things in life
http://www.coopcaffe.co.il

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

טוחנת לפי טיימר? ז"א שאוכל לכוון את המטחנה לטחון נניח עוד חצי שעה?
...
לא נראה לי שקיים כזה דבר... בכל אופן לפי טיימר הכוונה היא שמכוונים כמה זמן נמשכת הטחינה (10, 15, 20 שניות למשל) וככה אפשר לכוון את הכמות שנטחנת בכל פעם...

לא קריטי אבל נוח

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

שנה טובה לכל הקוראים וכמובן לכל המגיבים

1. עפר, מהתגובה שלך נשמע שגם הסוליס מתאימה בעיקר למקינטה - כלומר לא ממש לאספרסו. אם כך אני מנסה להבין במה היא עדיפה על המכונות הקודמות שהוצאו בדיון שזולות בהרבה ממנה - במיוחד עם מדובר על מכונה חדשה - שזו הנטיה שלי כרגע.

2. shtik - אז לא אוכל לכוון את המכונה לטחון לעוד חצי שעה, אתה חושב שאשרוד את הטראומה? 8O
טוב אולי זה נשמע מפגר אבל איך בדיוק זה עובד העניין של לכוון כמות זמן ומכאן את המנה המדוייקת, כאשר מכוונים כנמות זמן המכונה מספיק מדוייקתצ וטוחנת כך וכך גרמים וכך משיגים את המנה המדוייקת - של 7 גרם לכום?

3. שוב, באשר למכונה שתתאים גם לטחינה לאספרסו (ולא רק למקינטה) כל איזה מחיר מינימאלי אנו מדברים פה?

4. בהנחה שהמחיר המנימאלי למכונה הטחונת לאספרסו יחסית גבוה, מבין המכונות שאינן מתאימות לאספרסו, האם אני יכולה להבין שהמכונה BREVILLE BAROMA היא זו במחיר המנימלי ביותר המציעה טחינה בסוגים שונים, ולפי זמן כך שכנראה לפי מנות, נחשבת איכותית, יחסית יחסית אינה רועשת ותכלס עונה לדרישות או שיש משהו אחר המומלץ ממנה? אם כן אשמח אם משהו יוכל מעט יותר ספר לי עליה.

שוב תודה על העזרה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

אם את רוצה מטחנה לאספרסו אז גראף בפחות מ 1000 ש"ח (זה האזור) היא דרגת הכניסה.
רק למקינטה אפשר גם מטחנת תבלינים אפילו שהיא לא הכי נוחה לריקון ואין דרגת טחינה מסודרת.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

תודה, עפר, כעת אני מתקדמת לאנשהו :).
1000 ש"ח למטחנה זה קצת מוגזם כעת.

אם נדבר על מטחנה נוחה יותר למקינטה, ולא מטחנה תבלינים פשוטה (אם כאלה כאנמור יש לי נסיון מהעבודה)
מה אז יש נוח, איכותי ומומלץ?

מה ההבדלים בן מה שהדגמים הזולים יותר המומלצים מציעים לאלא שהיקרים יותר? (איכות? שם? פי'צ'רים?)
האם הדגמים שהוצאו בשירשור מייצגים למעשה את רוב האופציות המומלצות למטחנות למקינטה?
אם לא, האם יש עוד דגמים אולי על הצד היותר זול שגם הם מומלצים - אשמח לשמוע גם מדוע הם מומלצים (כמובן שאני יכולה לקרא את דברי המשווקים, אולם כולנו יודעים שבמקרים לא מעטים יש קשר רופף בלבד בין דברי אנשי שיווק לבין האמת).

שוב תודה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #18 

ציינו את הברוויל, דה לונגי שיש להם דיסקיות אז זה עדיף על להבים, יש גם severin ועוד. למקינטה זה לא כזה משנה אז מה שנראה בעין בנוי יותר טוב
יכול להיות קריטריון מספיק טוב. מכולן לדה לונגי יש "שם" אבל יש שם טיימר למינימום 4 מנות.
יש גם מטחנות ידיניות ללא מנוע.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

בוקר טוב [כן, העירו אותי ואפילו קודם]

אגב, לא כתבתי זאת עד כה (ואתקן זאת), אמנם כעת אני עם מקינטה פושטית. אבל בריקה בדרך כך שאני רוצה משהו שיטחן מספיק טוב גם עבורה.

אז כמו שאמרתי
1.חשוב לי מטחנה עם טיימר שניתן לכוון גם למנות קטנות , אפילו אחת. (לפעמים אני שותה לבד אז חשוב אחת!)
2. חשובה מטחנת דיסקיות שתיתן תוצאות אחידות.
2. מטחנה איכותית, אמינה, בנויה היטב ולעבודה לאורך זמן.
3. מאפשרת מספר סוגי טחינה - הבנתי כבר שלטחינה לאספרסו לא אגיע בפחות מ- 1000, [ונקווה מאוד לא להגיע לשם] אבל אם ארצה לסוגי קפה אחרים זה יהיה נחמד.
4. רצוי שתהה קומפקטית.
5. עדיף שלא תהה ממש טרקטור אם כי הדבר כנראה נתון לפשרה מסויימת בהתחשב בדרישות הרבות.

דברת על המטחנה של דלונג'י אולם (כמו שאמרת) כאמור הטיימר שלה אינו מתאים (לטחינה למנה בודדת).
בלינק שנתנו לי נכתב שהמטחנה של BREVILLE BAROMA בעלת מערכת להבי דיסקיות - מה דעתך עליהמבחינת להבים, אייכות? שאר הפרמטרים?

עפר, הזכרת את הסוורין,
ראיתי פה את הסוורין הזו בערך האותו מחיר (מאותה חנות ) של הברווילה
http://www.kedmagift.co.il/default.asp? ... 7284A00671}

עד כמה הסוליס עדיפה עליהן?
ראיתי אותה פה במחיר שנראה כי אמור להיות טוב יחסית למה שאחרים מוכרים אותה.
http://www.zcafe.co.il/site/Product.aspx?ID=221
(אגב, החנות הזו מוכרת למישהו?)

אשמח גם לחוות דעת על מטחנה נוספת, שוב, רצוי למקסם עלות-תועלת.
אני יודעת שזו רק מקינטנה (אוטוטו בריטה) אבל עדיין הייתי רוצה משהו אייכותי ונוח. וכן, גם חשמלי. ידני אינו רלוונטי.

שוב תודה (f)

אגב, אני פתוחה למשהו באמת טוב מיד 2, אבל אם מיד שניה אז משהו השווה את זה ויחסוך לי חסכון משמעותי ואפשרות לקנות מטחנה המתאימה גם למכונה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #20 

צריך לחפש גראף במחיר טוב

שלח תגובה