שאלת תם...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
saarelad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מערכת המשלבת רסיבר של DENON (לא זוכר את הדגם, אולי 1610 או משהו כזה) וסט סטליטים 5.1 של Canton (גם לא זוכר את הדגם, אבל לא בטוח שזה חשוב לשאלה :מבולבל: )

העניין הוא שאנחנו לא כל כך מרוצים מאיכות השמע במוסיקה, אך סבבה לנו בסרטים.

עכשיו אני מתלבט, קיבלתי במתנה מחבר סט רמקולים משומשים (במצב חדש :) ) של Peerless magic 8 והבנתי שלא מתים פה על פירלס כי זה סוג של הונאת לקוחות תמימים...
השאלה היא האם רמקולים רצפתיים (כנראה מאיכות ירודה כלשהי) לא ישמעו יותר טוב מהסטליטים שיש לי ?
האם יש טעם לטרוח ולחבר את הסט של פירלס, או שצפויה לי אכזבה מובהקת מאיכות הסאונד ?

דעתכם לפני שאני מתחיל להזיע עם החיבורים ?

nati333
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

לא מומחה

שליחה #2 

בעקרון סטליטים מיעדים לסרטים שים לב שהחלוקה במוזיקה מתבצעת מידים וטוויטר ברמקולים הקטנים ותדרים נמוכים בסאב . אם תנתק את הסאב הסאונד יהיה חסר עומק .
ברמקולים רצפתיים כמו peerles הסאונד לא יהיה כמו b&w . אבל ישמעו הכול ברור .

saarelad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אוקיי... אז אתה אומר שסביר שהסאונד ישמע יותר טוב במוזיקה עם הפירלס מאשר הסטליטים, כן ?

אז עכשיו לחלק הטכני:
ברמקולים הריצפתיים שקיבלתי יש שני סטים של חיבורים של פלוס ומינוס, מה זה אומר ? למה משמש ?
האם זה לצורך שרשור רמקולים או שיש איזו צורה מיוחדת לחבר אותם ?

nati333
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

אדום + ושחור או לבן - מינוס
העיקר להקפיד לחבר הרסיבר וברמקולים אותו הדבר .
עוד דבר תבדוק התאמה של האום ברסיבר וברמקולים . נראה לי שהרמקולים זה 8 אום וברסיבר צריך לבדוק .
אם שניהם אותו דבר אז אין בעיה . אם ברסיבר זה 4 אום לדוגמא והרמקולים 8 אום .

אז הרמקולים יכולים להנזק .

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

נתי קצת לא מדייק, אבל הכיוון נכון... (f)

החיבורים ברצפתיים הם חיבורים ל-bi-wiring - אין לך צורך בהם בכלל, אבל חשוב לוודא ששני החיבורים השחורים מחוברים אחד לשני בחתיכת מתכת שנקראת גם "מגשר" (וכנ"ל גם לגבי זוג החיבורים האדומים...)

אם אין מגשרים, אפשר להשתמש בחתיכה קטנה של כבל רמקולים לגישור זוג השחורים וזוג האדומים. בכל מקרה, אסור לחבר שחור לאדום אלא רק שחור לשחור ואדום לאדום..!

לפרוטוקול, אני לא נגד ניסוי ותהייה בכל הנוגע להחלפת הסאטליטיים בקדמיים, רק תריץ כיול מחדש אחרי השינוי. בנוסף, שים לב לפערים בסאונד בין הקדמיים לסנטר ותוודא שהתוצאה טובה בק"ב. (i)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

Re: לא מומחה

שליחה #6 

nati333 כתב: ברמקולים רצפתיים כמו peerles הסאונד לא יהיה כמו b&w . אבל ישמעו הכול ברור .
...
גאוני המשפט הזה. גאוני. :P

saarelad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

epony כתב: החיבורים ברצפתיים הם חיבורים ל-bi-wiring - אין לך צורך בהם בכלל, אבל חשוב לוודא ששני החיבורים השחורים מחוברים אחד לשני בחתיכת מתכת שנקראת גם "מגשר" (וכנ"ל גם לגבי זוג החיבורים האדומים...)
(i)
...
אז אם קיים מגשר כזה, זה אומר שאני יכול לחבר את החוטים לכל אחד מהמחברים ? כמובן תוך שמירה על שחור לשחור ואדום לאדום ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #8 

saarelad כתב:
epony כתב: החיבורים ברצפתיים הם חיבורים ל-bi-wiring - אין לך צורך בהם בכלל, אבל חשוב לוודא ששני החיבורים השחורים מחוברים אחד לשני בחתיכת מתכת שנקראת גם "מגשר" (וכנ"ל גם לגבי זוג החיבורים האדומים...)
(i)
...
אז אם קיים מגשר כזה, זה אומר שאני יכול לחבר את החוטים לכל אחד מהמחברים ? כמובן תוך שמירה על שחור לשחור ואדום לאדום ?
...
כן. (Y)

אם השחורים מגושרים זה לזה, וכנ"ל גם האדומים, אז זה לא משנה לאיזה חיבור אדום ברמקול תחבר את הכבל מהחיבור האדום ברסיבר, ולאיזה חיבור שחור ברמקול תחבר את הכבל מהחיבור השחור ברסיבר.

saarelad פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אז לשם ההשכלה, מה מטרת החיבור הכפול ?
מתי משתמשים בזה ?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #10 

שיש לך רסיבר 7.1 לדוגמא ואתה משתמש בקונפיגורציה 5.1...
אפשרי לנצל את 2 ערוצי ההגברה הפנויים לטובת bi amp לקדמיים.
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 24/08/2013 11:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #11 

שתי האלטרנטיבות מזכירות לי את הסיפור על החלפת שק עצמות יבשות בשק אבנים...
בקיצור , זו טריפה וזו נבלה.
אם אתה רוצה לשמוע מוזיקה באיכות סבירה , חבר משהו נורמלי, לא סטליטים בסיסיים (יש סטליטים טובים אבל הח עולים הון...) ולא רמקולי פח שטובים ללג בעומר....
יש הזדמנויות טובות ביד 2. תגדיר תקציב וחפש בנחת.
קח בחשבון שתצטרך להחליף גם את הסנטר על מנת לשמור על חזית סאונד סבירה אמרת יהיה לך הבדלי איכות במעברים בין הקדמיים לסנטר.
ארז

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #12 

:lol:
ארז_וחני כתב:שתי האלטרנטיבות מזכירות לי את הסיפור על החלפת שק עצמות יבשות בשק אבנים...
אם אתה רוצה לשמוע מוזיקה באיכות סבירה , חבר משהו נורמלי, לא סטליטים בסיסיים (יש סטליטים טובים אבל הח עולים הון...) ולא רמקולי פח שטובים ללג בעומר....
קח בחשבון שתצטרך להחליף גם את הסנטר על מנת לשמור על חזית סאונד סבירה אמרת יהיה לך הבדלי איכות במעברים בין הקדמיים לסנטר.
ארז
...
:lol:

אין ספק שאתה צודק
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #13 

ארז_וחני כתב:שתי האלטרנטיבות מזכירות לי את הסיפור על החלפת שק עצמות יבשות בשק אבנים...
ארז
...
(n)

לא מסכים! גם בתחתית יש רבדים גבוהים יותר ונמוכים יותר ובטוח שהוא יקבל תוצאה טובה יותר עם הרצפתיים מאשר עם הסטליטים.

בהמשך יכול להיות שזה גם לא יספיק לו והוא ילך ליד 2 אבל כרגע יש לו רמקולים שיכולים לשפר לו את החוויה ואפילו אם השיפור הוא ממש מעט .... זה שווה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #14 

זה בסדר.
אתה לא חייב להסכים.
אני לא נעלב...
ארז

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #15 

ארז_וחני כתב:זה בסדר.
אתה לא חייב להסכים.
אני לא נעלב...
ארז
...
(Y)
ארז

לא היתה כוונה להעליב ואין פה שום מקום להעלב. לשנינו זכות לדיעות שונות ואנחנו יודעים לחיות ולהסכים עם העובדה שאנחנו לא מסכימים.

לא כמו כל מיני מתלהמים בפורומים במרחבי האתר.

שבוע טוב

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”