האמטנות הן אומני-כווניות, כלומר משדרות 360 מעלות לצדדים (ולא למעלה ולמטה)
בנוסף, בגלל שהראוטר תומך MIMO (אני מניח), האנטנות אמורות לקלוט את אותו הדבר ולפצות האחת על השניה ולעזור בתיקון שגיאות. לכן עדיף שהן יהיו מקבילות זו לזו כדי לשדר ולקלוט אותו דבר.
טווח גדול יותר לא סביר שתקבל אבל פחות שגיאות - אולי.
מקבילות זה עניין אחד, עכשיו נשאלת השאלה - לאיזה כוון?
אצלי הראוטר נמצא בקומה העליונה בבית בן 3 קומות, לכן כדי לקלוט ברוב הבית האנטנות מכוונות במבקביל לרצפה ולא במאונך לה. אם יש לך דירה או בית חד-קומתי, עדיף שהאנטנות יהיו מאונכות לרצפה.
דווקא כל הרעיון בMIMO זה שהאנטנות קולטות סיגנאלים שונים (כל אנטנה נמצאת במרחק של חלק כלשהו מאורך הגל) וכתלות במימוש יכולות לשפר טווח ו/או לשפר קליטה בסביבה רועשת ו/או להגדיל את רוחב הערוץ ע"י שימוש בכמה שידורים בו"ז.
מכוון ותופעת הmultipath בתוך בית קשה מאוד לחיזוי הייתי ממליץ דווקא לעשות ניסויים עם האנטנות כולל הצבה של אחת מהן ב90 מעלות לאחרות ע"מ לשפר את התנאים במידה ומגיע סיגנל בקוטביות שונה. צריך רק לשים לב למדוד את השינויים כאשר אנחנו לא נוגעים באנטנה (זה מוציא אותה מתיאום לגמרי).
לא כ"כ מבין מה הרעיון בלכוון אנטנה במקביל לרצפה. בכל מקרה רוב הסיגנל מגיע מהחזרים דרך פתחים ולא דרך רצפת הבית (שבד"כ מבטון, לפחות בארץ).
יכול להיות שזה במקרה עובד לך טוב אבל לא בגלל שהסיגנל "מכוון כלפי מטה" אלא בגלל שינוי קוטביות מאנכי לאופקי וההפך בדרך ולכן לא הייתי מציע את זה כפתרון לבית רב קומתי.
לגבי התמונות - תיאורטית אנטנה עם סטיה של 45 מעלות בקיטוב מפסידה כ3dB ואנטנה עם סטיה של 90 מעלות בקיטוב מפסידה לפחות 20dB ולכן יש הגיון מסויים בשינוי הקיטוב של האנטנה (נניח - לשים כל אחת מהצדדיות בסטיה של 45 מעלות) אבל שוב - זה הכל וודו אחד גדול, לא ניתן לחזות בשום מודל מתמטי התפשטות של גל במרחב של בית בצורה מושלמת, במיוחד לא כאשר מדובר בסביבה "נושמת" (אנשים שזזים, ריהוט שזז. מחשב נייד/טלפון שזזים) ולכן אני ממליץ לפותח השרשור לעשות בדיקה של מהירות וקליטה בכמה תצורות שונות.