שלום
ברשותי רסיבר של דנון מדגם AVR-1306 (אכן אכן לא חדש אבל עושה את העבודה).
חיברתי, בנוסף ל5 רמקולים, רמקול נוסף ובודד ליציאת speaker B ומיקמתי אותו בחדר אחר.
1. לא ברור לי מה השליטה שיש לי ברמקול B (ווליום, הגדרות, מתי הוא אמור לעבוד וכו'), אשמח לדעת אם אפשר.
ראיתי תופעה מעניינית ולא ברורה. אם אני מנגן מוזיקה מהמחשב אז שומעים ב-B. אם אני מנגן הופעה חיה מהסטרימר אז לא שומעים ב-B.
2. אין לי אפשרות לחבר 2 רמקולים (לR/L של B) אלא רק אחד. האם לחבר אותו לאחת מהיציאות (R/L) או לחבר את היציאות R/L במקביל ואז לרמקול?
באפשרות א' אני מאבד את אחד משני הערוצים אך החיבור "חוקי" ובאפשרות ב' אני מקבל את שני הערוצים אך יש השפעה על העכבה ואני אולי עלול לגרום לנזק..
אם זה משנה, אלה הנתונים מהuser manual:
Front A or B 6-16 Ohm
Front A+B 12-16 Ohm
האם הנתונים הנ"ל הם עבור כל רמקול בנפרד?
3. מהנתונים הנ"ל נראה שיש השפעה על הרמקולים של A כאשר הרמקולים של B מופעלים (כשלוחצים על כפתור ברסיבר יציאת B פעילה).
מה ההשפעה? ואם מומלץ להשאיר את B פועל באופן קבוע?
החשש שלי הוא אם לדוגמה הרמקול של A הוא 8 אוהם, אז כשאני מפעיל את B הרסיבר דורש עכבה מינימלית של 12 אוהם מה שלא קורה בפועל, האם אני יוצר נזק?
תודה רבה
אביב
מערכת רמקולים נוספת (Speaker system B)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הרסיבר שלך ותיק וככזה יש לו יכולות מוגבלות בשליטה על ה-ZONE השני.
כיום מקובל שיש שליטה מלאה על ה-ZONE השני ואפילו השלישי, לא רק ברמת הווליום אלא אפילו ברמת מה מנגן איפה, כלומר, זה לא רק שיכפול של יציאת המגבר של הקידמיים (כמו אצלך) אלא ממש מערכות שונות.
הסיבה לדרישה לרמקולים בעלי עכבה גבוהה (עומס נמוך) זה כי היציאה הזו היא במקביל לרמקולים על אותו מגבר וכן, הוא מתאמץ יותר.
אם השימוש הוא רב, הייתי שוקל לשדרג את הרסיבר.
כיום מקובל שיש שליטה מלאה על ה-ZONE השני ואפילו השלישי, לא רק ברמת הווליום אלא אפילו ברמת מה מנגן איפה, כלומר, זה לא רק שיכפול של יציאת המגבר של הקידמיים (כמו אצלך) אלא ממש מערכות שונות.
הסיבה לדרישה לרמקולים בעלי עכבה גבוהה (עומס נמוך) זה כי היציאה הזו היא במקביל לרמקולים על אותו מגבר וכן, הוא מתאמץ יותר.
אם השימוש הוא רב, הייתי שוקל לשדרג את הרסיבר.
תודה לך
השימוש לא רב ואני אכן מרוצה מהפונקציונאליות שהרסיבר מספק.
שאלתי היא, האם להשאיר את יציאת B דלוקה באופן קבוע (מה שאולי עלול להזיק אך מצד שני מאוד נוח) או שעליי להשאיר אותה כבויה ולהדליק בעת הצורך?
(אני שואל מכיוון שהיצרן ציין שרמקולי A צריכים להיות 6-16 Ohm, וכאשר B דולקים אז A צריכים להיות 12-16 Ohm, מה שלא קורה באמת כי אין לי רמקולים קדמיים עם עכבה בין 12-16)
השימוש לא רב ואני אכן מרוצה מהפונקציונאליות שהרסיבר מספק.
שאלתי היא, האם להשאיר את יציאת B דלוקה באופן קבוע (מה שאולי עלול להזיק אך מצד שני מאוד נוח) או שעליי להשאיר אותה כבויה ולהדליק בעת הצורך?
(אני שואל מכיוון שהיצרן ציין שרמקולי A צריכים להיות 6-16 Ohm, וכאשר B דולקים אז A צריכים להיות 12-16 Ohm, מה שלא קורה באמת כי אין לי רמקולים קדמיים עם עכבה בין 12-16)