BSR 810 Transcription

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

כן, כן, אני יודע שBSR נחשבים לחרא של פטיפונים. אבל זה להבנתי ה-פטיפון שלהם ובנוי בסטנדרט אחר לחלוטין.
אז ככה, השבוע ביקרתי אצל חברה שהראתה לי בגאווה את הפטיפון הזה שלקחה מבית הוריה והיא מתכוונת לעשות ממנו מנורה!!! :roll:
הפטיפון שמור להפליא, יפהפה ובנוי טוב. תיבת עץ כבדה, צלחת כבדה מעל לשלושה קילו, אוטומטי לחלוטין עם מערכת מכנית מסובכת להפליא. יש לו מברשת שהמחט עוברת דרכה ומתנקה בתחילת כל נגינה. עם ראש (המקורי?) מתוצרת Excel - חברה עליה מעולם לא שמעתי.

לדבריה המכשיר לא עובד. סגרנו שאני מנסה להשמיש אותו ואם מצליח מסדר לה אחר כמנורה. בינתיים הוא יישאר אצלי תוך הבטחה שאם יימאס לי אני מחזיר לה ולא מגלגל אות הלאה - גדלה על שמיעת הפסטיגלים וציפי שביט עליו ויש לה סנטימנטים.

קצת גירוז ושימון, חיזוק החיבורים לראש, כיוון המשקל ומיקום המחט (יש לו מנגנון מובנה לכך), כיוון מהירות עם הסטרוב שלו ו... עם הראש והמחט המקוריים - מנגן ונשמע לא רע בכלל!

אבלללל!!! ופה אני צריך את עזרתכם...
המנוע מרעיש ויש לי תחושה שגם המגע של הספינדל עם הצלחת. יש מה לעשות? או שככה זה?
וגם, אני מחפש גרוטאת פטיפון וינטאג יפה שכל מה שהוא צריך לעשות זה להסתובב ולהיות מנורה...
מוכן לשלם סכום סימלי עבורו - יש למישהו?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מתכוון באמת להשתמש בפטיפון הזה לשם ניגון תקליטים-(אני לא מכיר ספציפית את הדגם הזה) תעיף מהר את הראש של אקסל ממנו,הוא סכנה לתקליטים(ולאוזניים שלך),כל ראש של חברה אחרת יהיה טוב יותר.הראשים האלה פשוט נועדו לנגן תקליטים "רק בשביל שיהיה אפשר לנגן" בזמנו ללא שום מחשבה על איכות הצליל כלל,הם היו זולים מאוד ואיכותם בהתאם. (n)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

כל הכבוד על היוזמה בני. אני לא יכול להאשים אותך - גם אני הייתי עושה אותו דבר ומנסה להציל את הזקן אבל כאן אנחנו קצת way over our heads. לא מזמן התייחסתי כאן ל-BSR וגם לדגם הספציפי הזה. הוא מורכב מאוד ואין הרבה שמכירים אותו ברמה הדרושה. הוא אכן נחשב לחריג בייצור של BSR וקצת יותר איכותי מהפטפונים הרגילים האחרים שלהם אבל הוא עדיין BSR מה שאומר שהקרביים שלו מאוד בעייתיים (פח, ניילון...) ובדגם הזה מדובר בחתיכת אתגר רציני.

מנוע רועש צריך או לפתוח ולהחליף צירים ומסבים או להשקיט ולקוות שהבעיה נעלמת. אתה יכול גם לבדוק את הקיט שנועד למנוע דפיקות במנוע של טורנס. עם זאת, ל-810 יש גל תמסורת (cam shaft) כמו ברכב, וסביר יותר להניח שהרעש מגיע משם. צריך לגרז אותו. הספינדל מיועד להחלפה בין גירסה ארוכה (אוטומטית) וקצרה (ידנית). אפשר להניח שהתושבת התרחבה ואפשר למלא אותה בקצת חומר אוטם (פלסטלינה, סיליקון, אפוקסי...).

המדריכים כאן ומדריך השירות מפורט מאוד ועשוי לסייע. חתיכת פטפון מורכב ה-810... בהצלחה!

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

tnsilver כתב:כל הכבוד על היוזמה בני. אני לא יכול להאשים אותך - גם אני הייתי עושה אותו דבר ומנסה להציל את הזקן אבל כאן אנחנו קצת way over our heads. לא מזמן התייחסתי כאן ל-BSR וגם לדגם הספציפי הזה. הוא מורכב מאוד ואין הרבה שמכירים אותו ברמה הדרושה. הוא אכן נחשב לחריג בייצור של BSR וקצת יותר איכותי מהפטפונים הרגילים האחרים שלהם אבל הוא עדיין BSR מה שאומר שהקרביים שלו מאוד בעייתיים (פח, ניילון...) ובדגם הזה מדובר בחתיכת אתגר רציני.

מנוע רועש צריך או לפתוח ולהחליף צירים ומסבים או להשקיט ולקוות שהבעיה נעלמת. אתה יכול גם לבדוק את הקיט שנועד למנוע דפיקות במנוע של טורנס. עם זאת, ל-810 יש גל תמסורת (cam shaft) כמו ברכב, וסביר יותר להניח שהרעש מגיע משם. צריך לגרז אותו. הספינדל מיועד להחלפה בין גירסה ארוכה (אוטומטית) וקצרה (ידנית). אפשר להניח שהתושבת התרחבה ואפשר למלא אותה בקצת חומר אוטם (פלסטלינה, סיליקון, אפוקסי...).

המדריכים כאן ומדריך השירות מפורט מאוד ועשוי לסייע. חתיכת פטפון מורכב ה-810... בהצלחה!
...
תודה טומי,
<br />אכן כנראה אני - way over my head כאן... הוא חתיכת פטיפון מורכב מהבחינה המכנית!
<br />אבל הוא כל כך יפה לטעמי וגם תקין לחלוטין, כל הפונקציות עובדות. אם רק הייתי מצליח להשקיט אותו...
<br />אני מצרף קצת תמונות
 תודה טומי,
אכן כנראה אני - way over my head כאן... הוא חתיכת פטיפון מורכב מהבחינה המכנית!
אבל הוא כל כך יפה לטעמי וגם תקין לחלוטין, כל הפונקציות עובדות. אם רק הייתי מצליח להשקיט אותו...
אני מצרף קצת תמונות

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

עוד תמונות מהבפנוכו

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

מתוך הברושור שלו

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

את החברה הייתי הופך למנורה. מאיפה הרעיון הזה של להפוך אותו למנורה?? איפה הכבוד?
טוב מאוד. תשמיש אותו. אף פעם לא ראיתי אותו בארץ, ובקשר לראש...יש לי אותו, הוא פשוט וסבבה (סליחה שהרסתי לכמה מממממ) (Y)

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

zenith כתב:את החברה הייתי הופך למנורה. מאיפה הרעיון הזה של להפוך אותו למנורה?? איפה הכבוד?
טוב מאוד. תשמיש אותו. אף פעם לא ראיתי אותו בארץ, ובקשר לראש...יש לי אותו, הוא פשוט וסבבה (סליחה שהרסתי לכמה מממממ) (Y)
...
לגבי הראש - גם לדעתי לא נשמע כל כך גרוע כמו שקוש מציין.

התעסקתי עם ה-BSR לא מעט זמן. כמו שציינתי כל הפונקציות עובדות והוא תקין לחלוטין! ונשאר לי רק להתגבר על זה שהוא לא שקט.

התהליך הוא של troubleshooting - אני עושה משהו או מפרק ובודק את ההשפעה.
באיזשהו שלב המנגנון האוטומטי הפסיק לתפקד לחלוטין...לקח לי המון זמן עם ה-service guide עד שעליתי על קפיץ פיצפון בערך של סנטימטר שהשתחרר איפושהו :roll: ...

מסקנות לעכשיו - יש שני מוקדי רעש (שומעים אותם כשמקרבים את האוזן בזמן פעולה):
1. המנוע עצמו רועש. שימנתי את הפולי שלו, הוריד את עוצמת הרעש אבל לא השתיק לחלוטין כנראה זה המיסבים.
2. הציר המרכזי רועש. פרקתי את הidler שהיה חשוד מבחינתי והצלחת עדיין חורקת כשמסתובבת. עשיתי פוליש לציר המרכזי ולבית שלו, שימנתי עם שמן סיליקון מיוחד ועדיין יש חריקה מתכתית כשמסתובב. אגב, היא כבדה ומסתובבת מצויין גם בכוח האינרציה - אבל לא שקטה.

האמת, אני די קרוב להתייאש ממנו וכן להפוך אותו למנורה :( אלא אם מישהו מהחברים יוכל לכוון אותי/לעזור לי בפתרון הבעייה. רעיונות יצירתיים למישהו???

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

קודם כול תרגע, קח אויר ושתה סודה. א-ל תתייאש, וחכה לתגובה של טומי.
הדואל שלי אחרי שיפוץ, וגם מהצלחת הבהמתית שלו יש חירשושון קטן שלא מפריע לשום דבר. אל תתייאש. חיים עם זה. אבל שלא תעיז להפוך אותו למנורה. כי כשהוא ינגן לך, אתה תתרפק. יש למה לצפות (b) (Y) ("מנורה".....מאיפה היא שאבה את הרעיון הזה..)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #10 

אני דווקא סבור שבני מילא את חובתו לקרמת הוינטאז' מעל ומעבר בניסיון שהוא מראש היה חסר הרבה סיכויים. BSR זה לא טורנס, לא דואל ולא לנקו. זה יצרן שלא התמחה בייצור איכותי אלא בייצור מאסות אדירות של פטיפונים (בשיא הפעילות BSR ייצרו 250,000 פטפונים בשבוע ובעזרת 2500 עובדים הם היו אחראים על 87% מכל הפטפונים בעולם). כבר ציינתי כאן איפשהו בעבר שדגם ה-810 הוא אמנם חריג בין הדגמים של BSR ואיכותו עולה על רוב התוצרת של החברה - אך גם ציינתי שהוא מסובך לתפעול ולתחזוקה ושאיכות הקרביים שלו שנויה במחלוקת. לא כל מה שיפה - שווה. למען האמת די הזהרתי מפני רכש של יחידה כזו.

אם יש משהו אחד שפטפון לא אמור לעשות זה להרעיש. מנוע רועש הוא בעיה שאפשר להתגבר עליה כאשר שווה להתגבר עליה. מנועים של יצרנים אחרים כמו טורנס למשל, שבדרך כלל לא מרעישים, ניתן לשפץ, אך האופציה הזולה היא להחליף אותם בכלל. צלחת שמרעישה מהציר מעידה על איכות ירודה של חריטה ואפילו בכך ניתן לטפל. שאלת השאלות זה האם שווה לעשות זאת. כשמדובר ב-BSR, התשובה לשאלה הזו, לדעתי היא שלילית. גם במצב NOS לא מדובר כאן בפטפון איכותי ואין לו את הפוטנציאל שיש בדגמים קלסיים של היצרנים האחרים (דואל, לנקו, טורנס, טכניקס). הוא פשוט לא שווה את המאמץ וההשקעה - חסרה בו שנינות התכנון השוויצרי והדיוק האיכותי של העבודה הגרמנית.

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אבל אי אפשר לשלול כול פטיפון אחר בעולם אם הוא לא גרמני או שוויצרי עם כול הכבוד, ויש. זה לא שאין ברירות טובות....כשאבא שלי היה צלם בשנות ה-70', הניקון שלו לא היתה הסלבלאד או ברוניקה או לייקה, והיפניות היו סוסי עבודה עם תוצאות יפות מאוד שלא מביישות את האירופאיות
נערך לאחרונה על ידי zenith ב 30/08/2013 6:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #12 

ניקון ללא ספק התעלתה על מקבילותיה האירופאיות בשנות ה-60 וה-70.
המקבילה המושלמת לניקון מעולם האודיו תהיה Technics, עם גישת "דין פרוטה כדין מאה" - אין לניקון ולטכניקס כמעט מוצרים גרועים. שימו לב שגם בדגמי ה-BOTL יש דגש על האיכות ולא על הפיצ'רים.

אם נרצה למצוא מקבילה ל-BSR תהיה זו חברת Argus האמריקאית שייצרה מצלמות בכמויות מסחריות, שהיו אמורות להתחרות ב-Zeiss\Contax ו-Leitz\Leica הגרמניות מאותה תקופה (מלה"ע 2) כמובן לא באותה רמה.

היפנים שפרצו לתחום הצילום והאודיו החל מאמצע שנות ה-50, שינו לגמרי את חוקי המשחק וחיסלו את שוק התוצרת האירופית. כאשר החידושים שהביאו היו: מצלמות הרפלקס המודרניות בתחום הצילום, ופטיפוני ההנעה הישירה ומגברי הטרנסיסטור בתחום האודיו.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #13 

להשוות בין קאנון וניקון שהן היו אז ועד היום ענקיות ומובילות בתחומן לבין BSR,שהדבר היחיד שעשתה הוא יצור במאסות של פטיפונים לא ממש טובים בלשון המעטה זאת השוואה לא במקומה.. :roll: :roll: זה כמו להשוות בין גויאבה למנגו.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #14 

Kosh כתב:להשוות בין קאנון וניקון שהן היו אז ועד היום ענקיות ומובילות בתחומן לבין BSR,שהדבר היחיד שעשתה הוא יצור במאסות של פטיפונים לא ממש טובים בלשון המעטה זאת השוואה לא במקומה.. :roll: :roll: זה כמו להשוות בין גויאבה למנגו.
...
:roll: :roll: מי הגויאבה ומי המנגו בהשוואה הזאת ... :מבולבל: אני אוהב את שניהם במידה שווה - ממש דוגמא לא טובה Kosh .
אפרופו BSR 810 - מספיק רק להסתכל בתמונה ולראות כמה הזבל הזה שווה (ביחד עם הראש המדהים של Excel
שמוצמד אליו).
ותאמינו לי שאני יודע - הרכבתי בזמנו מאות זבלים של BSR (עם אותו ראש) כשעבדתי בזמנו בחנות סטראו ...
לו הייתי רוטשילד ...

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

קוש, אין פה השוואה בין ניקון\קנון לBSR . קרא טוב את ההודעה. יש השוואה בינו למקבילה בצילום-argus. וגם, זו השוואה בין תקופות ומקבילות מסחריות-טכניות. כמו להשוות את ערך השקל היום ללירה פלסטינאית. מן השוואה שכזו..

ניר, אתה בא מהתחום וזה ברור לך מאליו, ואין לך הערכה לזה, ואתה לא יכול להסתכל דרך עיניו של מישהו אחר שכן מעריך את הפטיפון. ולא מקובל שתקרא לזה "***". לא מכובד. ה"***" שלך, הוא אוצר ומוערך ע"י מישהו אחר. אני לא מחסידי הטורנסים והוא לא פרה קדושה בשבילי עם כול הכבוד, ואני לא אקרא לו "***". בטח שלא כאן, ובכלל... יש שני טכנאים שכולם מכירים פה, שיש לשניהם המון ניסיון בתחום ולשניהם דיעות מנוגדות לגמרי בתחום השמע, ושניהם תותחים. לאחד אין שום בעיה עם BSR והשני יגדף אותו בנאצות. גם לגבי רסיברים אגב..יש הרבה "זבלים" שהפכו לאיכות בידי אנשים שהעריכו אותם ולא זרקו לפח.
לי יש את ה-BSR כבר...22 שנה שהבאתי באוטובוס מהפשפשים בחיפה, טיפלתי בו בהרבה אהבה למכניקה שיש לי, והוא מגורז, עובד יפה וחלק, ועובר טיפול כול כמה זמן, ומשרת אותי אחלה כבר שנים. הוא מכוון והכול בסדר איתו. שומעים ממנו בשקט בשקט את המנוע מן זימזום חשמלי שלא מפריע לשמע, ולי זה נחמד כי אני אוהב לשמוע מכונה שעובדת. כמו הטירטור של מקרנת 35 מ"מ בחדר מקרין שיש לי גם. אגב, אני שומע עליו רק מוזיקה בריטית בדרך כלל. יש לו אופי (Y)
BSR שייך לנישה אחרת בפטיפונים שיש להם אופי אחר. זה הכול. כמו שעד היום יש נישה בשימוש פילם 120 לפורמט 6X6 ו-6X9 במצלמות צייז איקון (סופר איקונטה וכו') או כאלה שמצלמים ב-8 מ"מ במסרטות של בולקס ומפתחים עד היום, ויש עוד המון דוגמאות לפורמטים שאנשים >חושבים< שעברו מהעולם. אבל שוב-הכול תלוי בך, באופי שלך ובכימייה שלך עם מכשיר שאתה מתחבר אליו בלי "מה אומרים". אני משקיע ב-BSR כמו שמישהו אחר משקיע בניה חדשה בטורנס, אתה תעשה את ההחלטה שלך, והכול סבבה!

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #16 

מי העליב לי את הגויאבה?...אךךך...איזה ריח
למען האמת,כשחיברתי את ה BSR ולאחר מכן את הטורנס 160 ו-145 אל ה 9090DB לא היה שום שינוי בסאונד !
מאז ומעולם יש לי חיבה ל BSR וזה שיש מי שמחשיב אותו לזבל שיבושם לו...יש פה גם מי שמחשיב את ה 9090DB לזבל,אז מה?
איני מכיר את הדגם שברשותך אך הוא נראה כדגם בכיר יותר ונדיר יותר מהסדרות הנפוצות .
הלוווווווווווווווו...גם המנגו משהו :wink:
מוזמנים אתם ל"סטריאו ישראל" בפייסבוק

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #17 

המנגו טעים,הגויאבה ממש לא (הגויאבה זה ה-BSR).
:wink:

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #18 

כשאני התחלתי את ה"תחביב האנלוגי" הפטיפון הראשון שקניתי היה של סוני,דיירקט דרייב עם זרוע אוטומטית וגוף כבד מאוד.באותה החנות,"רדיו הכוכב" שאתם בטוח מכירים,היו מונחים בערימות כל מיני BSR-ים וגארראדים.למרות שאז הייתי
חדש בתחום,כבר אז הם נראו לי פטיפונים לא טובים,(הזרוע והשלה נראו לי אז עלובות במיוחד)ואפילו הבעלים,אודי,אמר לי אז להתרחק מהפטיפונים האלה,ולא לקנות כזה אפילו אם אני רוצה..הסוני שקניתי אז היה רחוק מאוד מהלהיות היי אנד-אבל התקיימו בו שני כללים שאין ב-BSR-לא שומעים את המנוע(שזה לא אמור להיות ברירת מחדל בפטיפון??) ואפשר לכוון את מיקום הראש ביחס לזרוע,כדי לא לשמוע זיופים בתקליטים,בעיקר ברצועות הפנימיות,ועל מנת לא לחרוש את התקליטים.היה מותקן עליו ראש פשוט של אורטופון,ונהניתי מאוד להאזין לתקליטים איתו,אבל-לא טענתי ולא אמרתי לעצמי שהוא פטיפון מדהים ושאין טובים יותר ממנו.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”