רציתי לברר האם תקליטים יכולים מעט להתעקם גם אם דואגים לאופן שבו הם נשמרים (טמפרטורה, רטיבות, דחיסה, האופן שבו מעמידים אותם).
לאחרונה גיליתי שכמה תקליטים שלי מעט התעקמו כך שעל הפטיפון ניתן לראות שלעיתים הם עולים ויורדים (כאילו שרואים גלים). האם תקליטים כאלה נחשבים לתקליטים עקומים. חשוב לי לציין שהם לא קופצים וניתן לשמוע אותם ללא כל בעיה. בנוסף, רציתי לדעת האם הערך שלהם יורד בעקבות התופעה שציינתי.
תודה !
תקליט מעט עקום אך לא קופץ!
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- הצטרף: יוני 2006
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בתנאי אחזקה נאותים, תקליטים לא אמורים להתעקם. הדבר העיקרי שמעקם אותם זה חום ו/או אחסון במצב לא ישר. כבר ראיתי מקרים של תקליטים חדשים לגמרי שהיו עקומים איך שיצאו מהעטיפה שלהם! זה נובע כמובן מאחד הדברים הנ"ל, ואין לך שליטה על איך הם הוחזקו עד שהגיעו אליך. אם רואים גליות בתקליט בשעה שהוא מתנגן, אז כן, הוא בהחלט ייחשב לעקום. עם זאת, במידה וזה לא משפיע על הנגינה, עדיף להשאיר את זה ככה. לגבי ערך, בהחלט הייתי אומר שהוא יורד אם התקליט עקום.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

