שימוש בIP אמריקאי - האם משפיע על הגלישה / הורדות?
-
deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
על מנת להשתמש בשירותי HULU ונטפליקס, החלטתי להרשם לאחת משירותי הIP האמריקאים (UNBLOCK US ודומיו)
כיוון שיש לי שלל מחשבים וסטרימרים, אני מניח שהדבר הנוח ביותר יהיה להגדיר את השירות בראוטר כך שכל המכשירים ישתמשו בDNS המעודכן
האם בעקבות השינוי הזה תהיה הרעה במהירות הגלישה היומיומית שלי? העובדה שבמקום לפנות לשרת DNS מקומי אצטרך לפנות כל פעם לחול? האם עלולה להיות פגיעה במהירות הורדת קבצים (טורנטים לדוגמא) או שההבדלים מהמצב הנוכחי יהיו זניחים?
תודה
כיוון שיש לי שלל מחשבים וסטרימרים, אני מניח שהדבר הנוח ביותר יהיה להגדיר את השירות בראוטר כך שכל המכשירים ישתמשו בDNS המעודכן
האם בעקבות השינוי הזה תהיה הרעה במהירות הגלישה היומיומית שלי? העובדה שבמקום לפנות לשרת DNS מקומי אצטרך לפנות כל פעם לחול? האם עלולה להיות פגיעה במהירות הורדת קבצים (טורנטים לדוגמא) או שההבדלים מהמצב הנוכחי יהיו זניחים?
תודה
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
זה אכן יכול להשפיע לך על המהירות, לא באופן ישיר אלא, לדוגמא אם תרצה להוריד מNVIDIA, במקום שזה יפנה אותך לשרת קאש בארץ שיש לכמה ספקיות, זה יפנה אותך רוב הסיכויים לשרת קאש בחול בארה"ב, מה שיגרום למהירות הורדה נמוכה יותר בגלל המרחק (לרוב).
כל הורדה רגילה שלא תבוצע משרת קאש לא יהיה הבדל בכלל.
DNS שונה רק ישפיע על שרת הCDN שלך , שהוא ישלח אותך לשרת בחול במקום בארץ מה שישפע בסופו של דבר על מהירות ההורדה.
כל הורדה רגילה שלא תבוצע משרת קאש לא יהיה הבדל בכלל.
DNS שונה רק ישפיע על שרת הCDN שלך , שהוא ישלח אותך לשרת בחול במקום בארץ מה שישפע בסופו של דבר על מהירות ההורדה.
-
deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
כן, בשבוע האחרון אני מנסה לעבוד איתם ולא רואה שינוי משמעותי בגלישה.
שוחחתי גם עם השירות שלהם. לטענתם שיטת העבודה שלהם שונה. הם לא משתלטים על כל הDNS אלא רק בודקים אם הפניה שעשית היא לאחד האתרים שרשומים אליהם בשירות.
לכן לדוגמא כשמגיעים לאתר YNET הוא לא חושב שאתה מגיע מחול אלא עדיין חושב שאתה ישראלי.
היתרון, זה לא משפיע על ההורדות (ממה שראיתי עד עכשיו). מצד שני, אם יעלה שירות חדש בארהב, עד שהם לא יגדירו אותו אצלהם לא תוכל להשתמש בו.
לכן זה אידיאלי אבל רק לשירותים המוכרים בינתיים.
שוחחתי גם עם השירות שלהם. לטענתם שיטת העבודה שלהם שונה. הם לא משתלטים על כל הDNS אלא רק בודקים אם הפניה שעשית היא לאחד האתרים שרשומים אליהם בשירות.
לכן לדוגמא כשמגיעים לאתר YNET הוא לא חושב שאתה מגיע מחול אלא עדיין חושב שאתה ישראלי.
היתרון, זה לא משפיע על ההורדות (ממה שראיתי עד עכשיו). מצד שני, אם יעלה שירות חדש בארהב, עד שהם לא יגדירו אותו אצלהם לא תוכל להשתמש בו.
לכן זה אידיאלי אבל רק לשירותים המוכרים בינתיים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
הרעיון מאוד פשוט - unblock us מפעילים בעצם שני שירותים שונים, PROXY שעושה את העבודה הקשה של לגרום לכל האתרים הללו לחשוב שאתה נמצא ב-IP אמריקאי. מכיוון שהם מריצים את ה-PROXY מאוד קרוב לשרת, עיקר העומס נמצא שם ולכן הביצועים טובים. שירות שני הוא שירות ה-DNS שלהם שמפנה בפועל ל-PROXY. ה-DNS מפנה ל-PROXY רק במקרים שבהם הדבר נדרש - במידה ולא, זה מפנה לאתר המקורי.
לכן, בניגוד ל-VPN, כאן דווקא אין תקורה לגלישה באתרים אחרים...
לכן, בניגוד ל-VPN, כאן דווקא אין תקורה לגלישה באתרים אחרים...