שימוש בIP אמריקאי - האם משפיע על הגלישה / הורדות?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
deleteduser1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #1 

על מנת להשתמש בשירותי HULU ונטפליקס, החלטתי להרשם לאחת משירותי הIP האמריקאים (UNBLOCK US ודומיו)
כיוון שיש לי שלל מחשבים וסטרימרים, אני מניח שהדבר הנוח ביותר יהיה להגדיר את השירות בראוטר כך שכל המכשירים ישתמשו בDNS המעודכן

האם בעקבות השינוי הזה תהיה הרעה במהירות הגלישה היומיומית שלי? העובדה שבמקום לפנות לשרת DNS מקומי אצטרך לפנות כל פעם לחול? האם עלולה להיות פגיעה במהירות הורדת קבצים (טורנטים לדוגמא) או שההבדלים מהמצב הנוכחי יהיו זניחים?

תודה

danwol
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

אני לא רואה הבדל בהורדות עם או בלי dns חול (unblock-us), אמנם לא מוגדר אצלי בנתב אך השרות מופעל במחשב לסירוגין.
בצעתי הרגע בדיקת מהירות גלישה (באתר של בזק) עם וללא השרות והתוצאות היו זהות.
בהצלחה

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #3 

זה אכן יכול להשפיע לך על המהירות, לא באופן ישיר אלא, לדוגמא אם תרצה להוריד מNVIDIA, במקום שזה יפנה אותך לשרת קאש בארץ שיש לכמה ספקיות, זה יפנה אותך רוב הסיכויים לשרת קאש בחול בארה"ב, מה שיגרום למהירות הורדה נמוכה יותר בגלל המרחק (לרוב).
כל הורדה רגילה שלא תבוצע משרת קאש לא יהיה הבדל בכלל.
DNS שונה רק ישפיע על שרת הCDN שלך , שהוא ישלח אותך לשרת בחול במקום בארץ מה שישפע בסופו של דבר על מהירות ההורדה.

deleteduser1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #4 

כן, בשבוע האחרון אני מנסה לעבוד איתם ולא רואה שינוי משמעותי בגלישה.
שוחחתי גם עם השירות שלהם. לטענתם שיטת העבודה שלהם שונה. הם לא משתלטים על כל הDNS אלא רק בודקים אם הפניה שעשית היא לאחד האתרים שרשומים אליהם בשירות.
לכן לדוגמא כשמגיעים לאתר YNET הוא לא חושב שאתה מגיע מחול אלא עדיין חושב שאתה ישראלי.
היתרון, זה לא משפיע על ההורדות (ממה שראיתי עד עכשיו). מצד שני, אם יעלה שירות חדש בארהב, עד שהם לא יגדירו אותו אצלהם לא תוכל להשתמש בו.
לכן זה אידיאלי אבל רק לשירותים המוכרים בינתיים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #5 

הרעיון מאוד פשוט - unblock us מפעילים בעצם שני שירותים שונים, PROXY שעושה את העבודה הקשה של לגרום לכל האתרים הללו לחשוב שאתה נמצא ב-IP אמריקאי. מכיוון שהם מריצים את ה-PROXY מאוד קרוב לשרת, עיקר העומס נמצא שם ולכן הביצועים טובים. שירות שני הוא שירות ה-DNS שלהם שמפנה בפועל ל-PROXY. ה-DNS מפנה ל-PROXY רק במקרים שבהם הדבר נדרש - במידה ולא, זה מפנה לאתר המקורי.

לכן, בניגוד ל-VPN, כאן דווקא אין תקורה לגלישה באתרים אחרים...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”