תמחור מעצבן של יבואן למסך מתיחה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
lironk פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

ושוב עולה הנושא הכאוב והמציק , התמחור של היבואן ,
על מסך מתיחה 106" של DA LITE שעולה 1400$ בארה"ב ביקש ממני היבואן בארץ 2800$ ,
בחישוב פשוט שעשיתי יעלה לי בסביבות 2000$ לייבא את המסך לבד,
כמובן שיהיו את אלה שיאמרו, זה המחיר אתה לא חייב לקנות , אבל אני כן רוצה לקנות מהארץ רק שזה יהיה במחיר שפוי והוגן ,הרי כל שרשור המחירים של היבואן הרבה יותר זולים , ממחיר המסך ועד עלויות השילוח , נכון שיש חנות,עובדים והוצאות נוספות לחברה אבל עדיין אפשר לתמחר בצורה יותר הגיונית.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #2 

זה בהחלט מעצבן :@
והדרך היחידה להרגיע את העצבים זה לא לקנות מהיבואן בארץ אלא להביא מחו"ל :D

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6604
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

למה לכעוס ? פשוט תביא מחו"ל, אני הזמנתי את המסך שלי (קבוע), תוך 4 ימים מהשיחה עם איש המכירות, המסך היה אצלי בבית.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #4 

ממש כך.
קנה בחו"ל
ויותר מזה, פרסם כאן את כל התהליך על מנת שאחרים יוכלו לעשות זאת במקומך.
שהיבואן יבין שיש כאן אלטרנטיבות אולי יתנהג בהתאם
העם דורש..... כל מיני דברים

lironk פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

ride כתב:למה לכעוס ? פשוט תביא מחו"ל, אני הזמנתי את המסך שלי (קבוע), תוך 4 ימים מהשיחה עם איש המכירות, המסך היה אצלי בבית.
...
זה לא כעס אלא תסכול ,הרי מה יותר טבעי מלקנות בארץ , אני לא מצפה להגיע למחירי חו״ל בארץ אבל שיקחו רווח סביר , קרה לי מקרה דומה עם מוצר אחר ( שמסיבות מובנות לא אומר איזה )שהמחיר שלו היה מופקע ולאחר שדיברתי עם היבואן הוא הסכים למכור לי אותו במחיר סביר .

lironk פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

שימו לב לחברת גולדטק שמוכרת מסכי מתיחה של grandview במחירים הוגנים ושפויים , לדוגמא מסך מתיחה 106" שעולה בחו"ל 1000$ נמכר בארץ ב 4000 ש"ח לערך , זה מראה שאפשר גם אחרת.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

lironk כתב:ושוב עולה הנושא הכאוב והמציק , התמחור של היבואן ,
על מסך מתיחה 106" של DA LITE שעולה 1400$ בארה"ב ביקש ממני היבואן בארץ 2800$ ,
בחישוב פשוט שעשיתי יעלה לי בסביבות 2000$ לייבא את המסך לבד,
כמובן שיהיו את אלה שיאמרו, זה המחיר אתה לא חייב לקנות , אבל אני כן רוצה לקנות מהארץ רק שזה יהיה במחיר שפוי והוגן ,הרי כל שרשור המחירים של היבואן הרבה יותר זולים , ממחיר המסך ועד עלויות השילוח , נכון שיש חנות,עובדים והוצאות נוספות לחברה אבל עדיין אפשר לתמחר בצורה יותר הגיונית.
...
אני את 2 מתוך 3 המסכים שהיו לי (DA-LITE נגלל בתחילת הקריירה והנוכחי Carada קבוע) רכשתי בארה"ב, כאשר את האמצעי (Draper חשמלי עם אקסטרות) רכשתי בארץ.

לדעתי, המחיר לא כל כך מוגזם - אתה ב-800$ מקבל מוצר אליך מבלי להתעסק עם הובלות, מכסים, תקנים ואחרים, מוצר שמותאם למתח הרשת בישראל ואחריות, שלדעתי במסכים נגללים ובטח שבחשמליים חשובה, שלא לדבר על זה שמדובר במסך מתיחה אזי יש שם עוד אלמנט שעלול לעשות בעיות.

לגבי כמה זה עולה ליבואן - מיותר להתעסק בזה כי זה לא מעניין אף אחד. מה שמעניין זה כמה זה עולה לך ומהי האלטרנטיבה.

lironk פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

קודם כל היום לא מתעסקים עם כלום , מזמינים ומקבלים הביתה , שנית , בתור אחד שיודע כמה זה עולה ליבואן ומהם עלויות המשלוח שלו אז זה הרבה יותר מ 800$ , הרי זה הסכום שזה עולה לי , בחישוב גס הרווח של החברה אחרי הכל הוא 1200-1400$ , אני אומר שאם העלות היתה 2000-2200$ שמגלם לחברה גם רווח יפה הייתי קונה בלי להרגיש פרייאר ועובדה שיש חברות שעושות זאת אחרת.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #9 

MarioMan,

ה-800 דולר האלה הם 40% תוספת.
עם כל התמיכה שלי בקנייה בארץ לדעתי זה הפרש קצת מוגזם.

אתמול הסתכלתי על מסך המתיחה שלי ללא הקרנה של תוכן.
אני חייב לאמר שבניגוד למסך הגלילה הקודם שבפירוש ניתן היה לראות שהוא לא מתוח במסך הזה אני בפירוש לא מזהה שאינו מתוח לחלוטין.
בכל זאת בעת צפייה בשידור כדורגל ממצלמה רגילה (לא תקריב) התופעה מורגשת (לא באותה רמה של המסך הקודם אבל מורגשת).

לכן, למרות התוספת, ואחרי שפותח השרשור הבהיר שהוא משקיע את הסכום המשמעותי הזה במסך רק בכדי שלא תהיה תופעה של גלים כלל בשידורי כדורגל, במידה והמוכר מוכן להגיע להסכם כי במידה ועד שבוע מההתקנה ניתן להחזיר את המסך בגלל שתופעת הגלים בו קיימת (גם אם מינורית) אז זה העסקה כדאית לדעתי.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

lironk,

קצת הגזמת, לא מדובר בפריט שנמכר בכמויות משמעותיות.
מחיר של 2,400-2,500 דולר יותר הגיוני.

בכל מקרה, כפי שציינתי, אם אני במקומך אני מסכים לשלם את ה-2,800 דולר אם המוכר מתחייב לקחת את המסך בחזרה אם תופעת הגלים לא קיימת באופן מלא.

lironk פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

עידן , רשמתי 2000-2200$ והתכוונתי יותר לכיוון מחיר של 2000$ , תאמין לי שזה הכיוון , המסך עולה בארה"ב לכל אחד 1400$ , תעשה חשבון לבד... , ממה שהבנתי המסך הזה פותר לחלוטין את בעיית הגלים.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

כמה המסך עולה בארה"ב זה לא רלוונטי.
מה שרלוונטי זה ההפרש בין המחיר ביבוא אישי מארה"ב (שלהבנתי זה 2,000 דולר) והרכישה מהיבואן המקומי (שלהבנתי זה 2,800 דולר).
זה שהמסך אמור לפתור לחלוטין את בעיית הגלים אני יודע, את זה גם המסך שלי אמור היה לעשות אך לצערי הוא אמנם צמצם משמעותית את התופעה (ויש לא מעט חברים שרק שהראיתי להם את התופעה הם שמו לב וגם אז אמרו שזה זניח) אבל לא מנע לחלוטין.
אמנם בהחלט התאכזבתי שהבעיה לא נפתרה לחלוטין אבל העובדה שמסך עלה רק 5,500 ש"ח (ומסך בגודל דומה היה עולה ל כפול) + המעבר מ-106" ל-119" (לא מצאתי מסך 16:9 בגודל דומה בפחות מ-3,000 ש"ח) + השיפור בתופעת הגלים בהחלט הקטינו את האכזבה.
שלא תבין לא נכון, אם היו מבטיחים לי מסך מתיחה בגודל זהה שיפתור את תופעת הגלים בצורה מלאה תמורת 5,000 ש"ח + המסך שלי הייתי סוגר עסקה.
במקרה שלך, שאתה הולך על מסך בגודל של 106" בלבד ומשקיע סכום של כ-8,000-10,000 ש"ח, במידה והמסך לא יפתור את הבעיה באופן מלא האכזבה תהיה מאוד גדולה.
לכן לדעתי עדיף לשלם עוד 3,000 ש"ח (למרות שאני מסכים זה מוגזם) בשביל למנוע את הסיכוי לאכזבה + אחריות + התעסקות עם הובלה, מכסים וכדומה.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #13 

אם המסך עולה באמזון 1400 דולר אז לספק זה עולה פחות מ-1000.

1,400 דולר באמזון משקלל מחירי סליקה ועמלות AMAZON שהן לבד מינימום 8% (במידה וזה בקטגוריה Consumer Electronics, אחרת יותר)
תוסיפו לזה את הרווח של המוכר ואתם בשקט על 1,000 או פחות...

למכור ב-2,800 מוצר שעולה לך אחרי מיסוי איזה 1200 דולר במקרה הרע זו פשוט נוכלות...
למה נוכלות? בגלל שהמחיר לדעתי לא נבחר סתם כך...
אותו ספק הלך ובדק כמה עולה לייבא עד הבית את המוצר והחליט ש-800 דולר זה חסם מספיק גבוהה ורוב האנשים לא יסכימו לסכן את כספם בשביל 800 דולר...

אני מבין את כל הטוענים שאנחנו שוק קטן, לא קונים במסות ולכן עלויות התפעול מתחלקות על פחות רכישות...
יש בזה הגיון... אבל באותה נשימה תחשבו שאנחנו מדינה קטנה והתחרות פה היא וירטואלית לחלוטין ולכן העושק הזה.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

shlomiassaf,

אתה צודק לחלוטין שמדובר ברווח מוגזם בכל קנה מידה (כל התירוצים לא מתקבלים בפער כזה).
אני מאמין מאוד במשפט שעדיף להיות חכם מצודק.
המלצתי לפותח השרשור לרכוש מהיבואן באה בכפוף לתנאי ברור (שאני בספק אם יסכים לו) רק בכדי שלא יגיע למצב שרכש מסך ב-8,000 ש"ח שלא עושה את מה שהוא אמור לעשות.
עדיף לדעתי לשלם 11,000 ש"ח על המסך בכדי לקבל ביטחון מלא שאם המסך לא עושה את מה שאמור לעשות לא נצטרך לשלם 1 ש"ח.

lironk פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

עידן , בוודאי שזה רלוונטי כמה המסך עולה בארה"ב כי זה בעצם המדד שלנו לעלות של היבואן , תקרא את הדוגמא שרשמתי למעלה של חברת גולדטק - 1000$ בארה"ב - נמכר בארץ בסביבות 4000 ש"ח , מכאן תעשה את החישוב.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אני חושב שאם לא מוכן להשקיע את ה-2,800 דולר האופציה העדיפה היא המסך של גולטק ב-4,000 ש"ח (מחיר יותר נמוך משמעותית מהצעה שאני קיבלתי מהם לפני כשנה).

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

lironk,

אז תקנה את המסך של גולדטק.
כך לפחות אם תופעת הגלים לא תעלם לחלוטין האכזבה תהיה יותר קטנה כי שילמת רק 4,000 ש"ח ולא 8,000 ש"ח.

אני מציע שתוודא שאכן המחיר הוא 4,000 ש"ח.
לפני שרכשתי את המסך המתיחה שרכשתי בדקתי איתם ואני זוכר בפירוש מחיר של מעל 5,000 ש"ח + המתנה של 90 יום לקבלה.

lironk פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

נאמר לי מחיר של 4500 ש"ח , ויש גם אופציה למסך של חברה איטלקית בשם LIGRA במחיר זול יותר ,אני מתלבט , נראה לי שאזמין מחו"ל.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”