עזרה דחופה בקניית מסך LED

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 276
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל המקצוענים...
אני צריך את עזרכתם הברוכה.
החלטתי להתחדש במסך חדש,העדפה אישית לסמסונג.
המסך מיועד לסלון,מרחק של 3 מטרים,מחובר באופן קבע למחשב נייח ומערכת קולנוע ביתית (לכן נראה לי שאפשר פשוט לוותר על SMART T,V אלא אם כן אני טועה לדעתכם) 3D לא נראה לי שימושי ממש (הבנתי שאחרי שבועיים לא ממש משתמשים יותר)אבל לא מפריע לי אם יהיה.
השימוש העיקרי של הטלויזיה יהיה צפייה בסרטי בלו ריי (שלעיתים ישקלו גם 30G) באיכות גבוהה,כלומר מה שבאמת חשוב לי זו איכות התמונה ומסגרת מאוד דקה (חשוב לאישה).
התקציב עומד על סביבות 4500 ש"ח (סטייה קטנה לכאן או לכאן אינה קריטית).
יש לי מספר שאלות:
1.מה ההבדל העיקרי בין מסך מדגם F למסך מדגם ES (חוץ מהשנה כמובן,האם ישנו הבדל באיכות התמונה?)
2.האם כדאי לקנות מסך F 46 אינטש או מסך ES 50 אינטש?
3.האם מסך ES 46 אינטש מסדרה 6000 עדיף על מסך ES 50 אינטש מסדרה 5000?
האם מסך מסדרה 5 נחות ממסך מסדרה 6 (אותה שנת ייצור) באיכות התמונה?
4.בכל סדרה (5300,5500,6200,6400 וכו...)האם ככל שהמספר גבוה יותר האיכות טובה יותר או שכל דגם מציין משהו אחר (סמארט לבד,סמארט ו3D וכו...?)
5.ולקינוח איזה מסך בכלל הייתם ממליצים לקנות (כולל דגם,מנסיון/העדפה אישי שלכם,הייתי כבר בכמה חנויות ועדין לא נסגרתי על עצמי...)
יודע שקצת בלבלתי את המוח אבל עדיין כל עזרה תהיה ברוכה...
תודה מראש לכולם...

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

1. בשנה שעברה התרשמתי די לרעה מסדרת ES בחנויות ומ ES6200 שיש לקרוב משפחה. השנה, ראיתי את דגמי F בחנויות ויש שיפור בעיבוד התמונה. היא נראית פחות "דיגיטלית" ו"סמסונגית" לטעמי. גם איפשרו לבטל מנגנוני הפחתת רעשים בסדרה F מה שלא היה אפשרי ב ES.

לכל שאר השאלות אתה צריך להחליט לבד מה יותר חשוב לך ומה נראה לך יותר טוב.
לפיליפס השנה יש דגמים משתלמים וטובים בקטגוריית המיד רייג' פלוס - 6008 ו 7008 למי שלא מעניין אותו סמארט (אבל כן מעניין אותו 3D כי הוא מעולה במסכים האלה).
מי שרוצה 3D פאסיבי ומסך IPS + סמארט טוב ועם תמיכה בעברית יכול ללכת ל LG כשהדגם שנראה המשתלם השנה הוא LA621.
מסכי סמסונג טובים ודי משתלמים בארץ באופן כללי מ F6400 עד F6800 ומעל זה ל F7500 ההפרש הופך למשמעותי ולא ממש כדאי ביחס למה שמקבלים (קפיצה של 4K בערך).

יש איזה "כלל אצבע" שמתחת לסדרה 6 עיבוד התמונה נחות יותר והפאנלים טובים פחות וזה נכון לפיליפס, LG וסמסונג (ונראה לי גם לסוני). מ 6 ומעלה מדובר על תוספות של פיצ'רים כמו מעבדי סמטרט יותר מהירים, החלקת תמונה טובה יותר, ו micro dimming. כמו כן הפאנלים ומעבדי התמונה משתפרים בסדרות הגבוהות (7 ומעלה בד"כ).

את כל זה כתבתי לא רק בשבילך אלא גם לתוהים אחרים.
לשאלתך: אני לא הייתי הולך על ES אלא אם מצאת ממש מציאה.
למרחק שלך אתה צריך 55" בערך ויש לך בעיית תקציב אם אתה רוצה משהו איכותי. לדעתי, זה תקציב נמוך מידי למסך בגודל 50-55. אז או שתתפשר על איכות או על גודל. אני לא הייתי מתפשר עם אף אחד ופשוט מגדיל את התקציב או מחכה אבל זה אני...

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 276
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #3 

סליחה על ההקפצה...
תודה על התשובה...
האם יש מישהו שחושב אחרת ?דעה אחרת בנוגע למסכים מסדרה 5 או להודעה שלי בגדול?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”