התיישנות של פולי קפה בקלייה בייתית בקולי תוף

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
לאחר שיחה נעימה ומלמדת עם כמה מחברי הפורום הקולים להנאתם כבר כמה שנים, הבנתי שבדרך כלל קפה שנקלה בקולים מבוססי אוויר חם - דוגמת הג׳ין מתיישן יותר מהר (בד״כ לאחר 7-10 ימים) לעומת קפה שנקלה בקולה עם תוף.

השאלה שמעניינת אותי היא האם התיישנות הקפה הנקלה בקולי תוף ביתיים דוגמת הBehmor או הHottop דומה להתיישנות הארוכה של קולי תוף מקצועיים או שהוא דומה לקולים הבייתיים מבוססי אוויר חם.

שאלה נוספת היא האם קולי התוף הבייתיים המוזכרים לעיל, מצליחים להוציא טעמים שלא מצליחים להוציא קולי האוויר דוגמת הג׳ין?

תודה מראש על עזרתכם

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

אני קולה בהוטופ: הקפה מגבש את טעמיו לאחר כ 8 ימים, נמצא בשיאו עד 15 יום פחות או יותר ואז מתחילה התדרדרות איטית שמקבלת תאוצה אחרי 21 יום.

coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

דניאל תודה על תשובתך.
האם יש לך בסיס השוואתי מול קולה אוויר חם דוגמת הג׳ין? על פניו זה נשמע כאילו שהHottop נמצא (מבחינת קצב התיישנות הפולים) בין הג׳ין לקולה תוף מסחרי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

בג'ין הפולים מתיישנים מאוד מהר.

לאחר הקליה, אני שם אותם בשקית עם נשם למשך 48 שע'.
אח"כ מוציא והם בדיוק במקום הנכון.
תוך 3-4 ימים אני צריך לכייל את המטחנה מחדש.
תוך 5-6 ימים הם כבר מעבר לסף האספרסו.

אפשר לשמור חצי מהכמות בתוך השקית ואולי זה יחזיק ליותר זמן, אבל אין לי סבלנות לזה :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

המצב בבהמור דומה למוזכר בהוטטופ. אני קולה בערך פעם בשבועיים. הקפה של הגין מתיישן מהר יותר אבל הוא ברמה מאוד גבוהה וקל יותר משמעותית לשימוש מבחינת עקביות ומוץ. לא זוכר שערכתי ראש בראש עם בהמור כך שקשה לי להגיד מי עדיף מבחינת תוצאה.
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #6 

יש לי נסיון עם ג׳ין, בהמור ועם קולה תוף ואכן הקפה של הג׳ין מתיישן מאוד מהר ודועך כבר לאחר 4 ימים.

מבחינת התיישנות הקפה בבהמור או קולה תוף מול קליה מסחרית לדעתי אין שום הבדל ואם סוגרים את הקפה בשקית עם שסתום חד כיווני אפשר בקלות להשאירו אפילו שבועיים (ולדעתי אפשר גם יותר).
מרגע פתיחת השקית החימצון מואץ וחייבים לסיים את הקפה מהר ובזה אין שום הבדל מקליה מסחרית.

לגבי הטעם זה קודם כל עניין סובייקטיבי לחלוטין אבל אנסה להסביר מנסיוני ולפי טעמי האישי.
קולה אוויר מצליח להוציא טעמים ובהירות שקשה לקבל בקולה תוף אבל תחושת הגוף והמתיקות של הקפה מעט נפגעים לעומת קולה תוף.
זה לא חלילה שחסר גוף או שתקבל קפה בינוני, בימים הראשונים הקפה מעולה אבל מעצבן שהוא דועך מהר מאוד.
הקפה מקולה תוף מעט יותר עגול אבל בקליה נכונה המתיקות של הקפה מודגשת, הגוף יותר כבד ועמוק והארומה אחרת ויש יותר טעמים של קירמול לעומת הג׳ין.

קל להתמכר לקלות ההקליה בג׳ין, התוצאות מצוינות במינימום מאמץ והקולה מאוד מתאים לבית אבל באיזשהו שלב מרגישים שהמכשיר לא מאפשר לך לשלוט לגמרי בקליה וגם נושא ההתיישנות מתחיל להציק.

לדעתי ההוטטופ קניה טובה מאוד אבל המחיר יקר , יש גם את הקווסט במחיר קרוב והג׳ין והבהמור נמצאים ברמת מחיר נמוכה יותר משמעותית ומבחינת עלות תועלת הם מציעים המון.

אם הייתי נאלץ לבבחור היום בין ג׳ין לבהמור הייתי בוחר בבהמור בגלל כמות הקפה שאפשר לקלות, פרופיל הטעם שדומה לקליית תוף ואורך חיי הקפה על חשבון הנוחות והאסתטיקטה של הג׳ין.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #7 

גלשנו להעדפה בין הקולים, אז אני אתן את 2 הסנטס שלי:

לדעתי ההבדל בין הג'ין לכל קולה תוף אחר שיצא לי לטעום הוא מאוד גדול.
בשורה התחתונה: אני מתרשם שאולי אפשר להוציא קפה מעולה מקולה תוף, אבל כמות הידע שיש לרכוש שם היא אדירה, ומרחב השגיאה הוא עצום, בהשוואה לקלות העבודה עם הג'ין.

בהשוואה מול הבהמור, הג'ין ניצח מבחינתי, לאורך זמן. כן, יש הבדל גדול בין הקליות, אבל לאחר ההתלהבות הראשונית של מהבהמור והקפה המתוק יותר שלו, שמתי לב שהוא משעמם אותי. הוא מדגיש כל הזמן רק את אותו מנעד של טעמים, והטעמים החזקים של הקצוות הולכים לי לאיבוד.

לדעתי שילוב של בהמור עם מכונת מנוף זו התאבדות משעמום, סטייל מה שקורה בסקנדינביה בחודשי החורף. אתה לוקח קליה עדינה בלי שום קצוות, ומעביר אותה דרך מכונה שגם ככה מייצרת קפה עדין. מתקבל משהו בצבע אדום כהה. עדין כזה, חמוד כזה, עמוק כזה, שאפשר להתפלפל עליו לאור ירח.

מצד שני, אתה לוקח קליה של הג'ין, עם כל מניפת הצבעים שהוא זורק לך שם, ומעביר אותו דרך מכונת משאבה, ומקבל בומבה של מסיבמבה. מר, חריף, חמוץ, הכל שם בתערובת נהדרת (לטעמי האישי, כמובן). זה לא רק צבע אחד. זה משהו שנותן לך סטירה גם 3 דק' אחרי שגמרת את הכוס.

אני בטוח שאפשר להגיע לדברים כאלו גם בקליה על קולה תוף ביתי (אגב, הבהמור הוא לא כזה, כי אי אפשר לראות שם כלום ומאוד קשה לנווט בתוך הקליה) - אבל זה דורש המון לימוד וניסוי. זה לא אומר שזה לא טוב, אלא רק שצריך להיות מוכנים לכך.

אולי השילוב הנכון הוא בעצם להצליב בין הקולה והמכונה: ג'ין למכונת מנוף וקולה תוף למכונת משאבה?

coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

וואוו חברים - המון תודה על התגובות.
זה בדיוק הדיון שחיפשתי. היות ואני לא מעוניין לעבור את המסלול שעשיתי במכונות הקפה ולהשתדרג לאורך הזמן, הכוונה היא לקנות מכשיר ברמה גבוהה כבר מהשלב הראשון. בכל מקרה אין לי כוונה לרכוש קולה בינוני - גדול מבחינת גודל הקליה בבת אחת ומה שמעניין אותי זו איכות הקלייה והזמן שהפולים מחזיקים לפני התיישנות.
מדבריכם אני מסכם כי -
1) ההתיישנות של הפולים בקולה תוף בייתי זהה לזו של קלייה מסחרית
2) ישנו הבדל בפרופיל הטעמים בין קולה אוויר לקולה תוף

3) ישנו קושי בהימור להגיע להתאמה אישית בגלל המבנה הפיזי שלו המקשה על המבט בפולים תוך כדי קלייה

4) באם אני מחפש קולה תוף אמין שיעשה את העבודה באופן הטוב ביותר אשר יתקרב כמה שיותר לקלייה מסחרית, אזי מדובר ברכישת Hottop.

יש מישהו שמעוניין למכור Hottop במקרה ???

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

לגבי סעיף 4 הייתי אומר קולה ידני לגמרי כמו הקווסט או כל קולה תוף אחר עם שליטה ידנית מלאה על חום ואיוורור ובקרת טמפרטורה לסביבה ופולים.

לגבי הבהמור הבעיה לא בצפיה בפולים כי יש חלון ותאורה פנימית, אלא שאין שליטה ידנית על החום והאיוורור בזמן הקליה מה שמקשה לייצר פרופיל כרצונך.
הג׳ין מאפשר שליטה ידנית על החום בלבד וזה עדיף בהקשר הזה אבל עדיין צריך לנחש מה טמפרטורת הפולים בכל רגע.
בכל מקרה שתי הקולים האלה מיועדים יותר לשגר שכח עם מעט עידון ידני על ידי משחק בפרופילים, קולה תוף אמיתי מאפשר לך לשלוט על מה שתרצה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #10 

הבהמור הוא בכלל לא קולה תוף. הוא אפילו יותר רחוק מקולה תוף מאשר הג'ין, כי הפולים נמצאים בתוך רשת ומקבלים חום רק ממקור החימום. בג'ין הם מתחממים גם מפיסת המתכת הכבדה שיושבת באמצע המיכל המסתובב.

לדעתי קולה התוף הביתי הכי קרוב לקולה תוף מקצועי שראיתי הוא הקולה של כפיר. ה-QUEST נראה לי פשוט מדי ולא מגיע לאותה האיכות, ולדעתי הוא נופל באמצע: לא מספק את הסחורה מבחינת איכות הקפה, ומצריך המון למידה ועבודה ידנית שלא מאפשרת שגר ושכח כמו הג'ין.

לגבי הבהמור, כבר כתבתי למעלה, אבל רק כדי לחדד: ראשית, מבחינתי האישית הוא אפילו לא קנדידט לשום דבר, כי הוא נראה כמו מיקרוגל משנות השמונים ואין סיכוי שדבר כזה יעמוד אצלי בבית. אבל נניח לרגע שזה טעם וריח או סדרי עדיפות. הקליה שלו נחמדה מאוד, אבל היא מאוד מוגבלת ומגבילה וקשה מאוד לייצר שם חזרתיות. בנוסף, היא יותר מדי שטוחה עבורי, טעים מאוד, אבל בלי עוקץ, ולי זה מפריע.

ההוטופ הוא מצויין, אבל הוא יקר מדי ולא מצדיק את העלות, במיוחד לא הדגם הדיגיטלי.

אם אני צריך היום להמליץ למישהו על קולה, זה יהיה מאוד פשוט:
התחל בג'ין ומשם החלף אותו רק במשהו חצי מקצועי שעולה כמה אלפי ש"ח במקרה טוב, וכמה אלפי דולרים במקרה היותר סביר.

coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

כפיר ומוטי המון תודה, אבל להבנתי בדגם הפשוט של הHottop ניתן לשלוט באופן ידני בחום ובאוורור, וגם ניתן לחבר מד טמפ׳ דיגיטלי שיראה את הטמפ׳ בתוף עצמו

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #12 

בבית הקליה שאנחנו עובדים איתו הקולים הגדולים הם קולים המבוססים על אויר חם, והקולה במעבדה הוא קולה תוף, אני אישית התחברתי יותר לקולה המעבדתי אבל זה גם בגלל שלעבוד בתנאי מעבדה זה הרבה יותר נחמד מאשר לקלות קלייה שאכפת לך ממנה במפעל שמריץ שק אחרי שק ומגדל אחרי מגדל.
ההתישנות של הקפה בקולה אויר מסחרי בכלל לא מזכירה את מה שאתם אומרים על הג'ין אם כי אולי זה קשור לשני גורמים, אנחנו אורזים את כל הקפה בשקיות תלת שיכבתיות אטומות, ויש בשקיות האלו שסתום חד כיווני. מצד שני גם אחרי הפתיחה הקפה מחזיק מעמד לא רע בשקיות שאנחנו אוטמים שנית עם אטם פלאטיק מיוחד ושומרים במקרר כמו שסבתא אמרה.
אני הייתי שמח אם אחד הקולים המקצועיים בפורום היה מסביר מעט על ההבדל בין קליית אויר חם וקליית מגע ישיר במכונות מסחריותץ
ומדוע
המצב שונה בין הג,ין ומכונות האויר החם שיש לי נסיון איתן.
בכל מקרה
השירשור הזה נתן לי הרבה והוסיף לי המון מידע לגבי התוכנית שלי לקניית מכונת קלייה ואני מתכוון להמשיך ולעקוב אחרי השירשור המעניין הזה.

coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

איזה כיף שיש את הפורום הזה שאפשר ללמוד ולהחליף דיעות. עדכון קצר - לאחר שיחה עם אחת מחברות הפורום שברשותה קולה Hottop עוד יותר התלהבתי - עכשיו מתחילה המשימה הקשה באמת - לשכנע את אשתי שזה נחוץ, לאחר שרק לפני חודש הצלחתי לשכנעה שיש לשדרג את מכונת הקפה ולאחר שדרוג המטחנה.
אם אני מצליח הפעם אז לקלות קפה יהיה קטן עלי :lol:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

ד"ש לזיוית :kiss:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

ההוטופ (דגם B) קולה נהדר אבל יקר, כשביררתי לפני יותר משנה וחצי רצו 1200 דולר פלוס 100 דולר משלוח לגרסת ה 220v ותוסיף לסכום גם מע״מ ואגרות קטנות.

כדאי להוסיף לו תרמוקאפל (תקרא קצת ברשת).

בהצלחה.

coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

חברים עומד לצאת דגם חדש של Hottop
ראו קישור להלן http://www.hottopusa.com/news2013.html

חוץ מזה כפיר תראה באתר שהדגם הידני עולה היום 820 דולר - אולי שיצא הדגם החדש המחיר של הדגמים ירד.
כמו כן אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט הטכני והאם שווה להמתין לדגם החדש?

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #17 

coffeeholic כתב:חברים עומד לצאת דגם חדש של Hottop
ראו קישור להלן http://www.hottopusa.com/news2013.html

חוץ מזה כפיר תראה באתר שהדגם הידני עולה היום 820 דולר - אולי שיצא הדגם החדש המחיר של הדגמים ירד.
כמו כן אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט הטכני והאם שווה להמתין לדגם החדש?
...
מבחינתי הפרמטר הכי אטרקטיבי הוא גודל הבאטצ׳ (עד 1 ק״ג)....מרשים!
הקולה גם שוקל 21 ק״ג מה שמעיד על איכות חומרים מסויימת ולא ״קולה צעצוע״.
חסרים פרטים לגבי השליטה בתהליך הקליה והפרמטרים השונים.
כמו כן זמן הקירור המשוער של 1 ק״ג על מגש הקירור מעניין,
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

אל תתבלבל מדובר במחיר לשוק האמריקאי ולא לאירופה.

גרסת 220v נמכרת אך ורק דרך היצרן והמחיר גבוה יותר (תברר).

לגבי גרסת הקילו, היה דיון ענף עליה בהום בריסטה והמחיר צפוי להיות בסביבות 5000 דולר! כי זה קולה שמיועד בכלל לעסקים קטנים.

coffeeholic פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

כפיר יש לך במקרה את הכתובת או הטלפון של היצרן של hottop?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

coffeeholic כתב:כפיר יש לך במקרה את הכתובת או הטלפון של היצרן של hottop?
...
זה המייל שענו לי ממנו בדצמבר 2011:

[email protected]

וזה המחיר שנתנו אז:

We can offer 220V machine to Israel and price as below.

Kn8828P-2 US$1200.00

KN-8828B-2 US$1100.00

Shipping cost US$100.00

Payment by TT or paypal, delivery is about 7-10 days by EMS after confirm your payment, we also offer warranty for one year.

We’d like to know which model your prefer?? Our suggestion is KN8828B-2.

וזו הסיבה (אחרי ששאלתי למה בארה״ב יותר זול):

US is our biggest market and we sell a lot, the cost of material is lower than 220-240v, that’s why US have the price, but they don’t offer warranty.

If you need and like our product, buy from us it’s your only way, US only have 110V machine

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”