גודל טלוויזיה בהתאם לתוכן

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Aboico פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם, משיטוטים בפורום ראיתי שעבור 3.7 מטר מרחק צפייה. הרוב המליצו על גודל 55.
הכוונה היא רק לתוכן HD? או שאתם גם צופים בתכנים שהם sd?
י

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

תלוי בטלויזיה אבל רוב הטלויזיות החדשות עושות עבודה סבירה ומעלה עם תוכן SD ככה שההמלצה בקשר לגודל כמעט קבועה.
לשאלתך, למרחק 3 מטר עם אחוז גבוהה של תוכן SD אולי היה אפשר להסתפק ב 47" אבל ל 3.7 בטוח ש 55" בלי קשר לכמות ה SD.

shlompis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #3 

רק צריך להבין שבגדלים כאלו האיכות הנמוכה של הצילום והשידור מועצם ומודגש, אז אין חוויה של איכות.
לדוגמא, כאשר הילד שלי צופה בערוצי הילדים כגון ביבי והופ ילדות ישראלית או DVD אני מזדעזע מהאיכות.
גם כל התרנד הזה להעלות צילומים של טלפונים סלולריים במהדורת חדשות או במהדורות הערב של החדשות פשוט עושה עוול למסכים.
אם אחוז מאוד גבוה של הזמן הצפיה היא בערוצי SD, אז לא הייתי רוכש יותר מ 50 אינצ׳
או לחילופין במידה והתנאים בלון מאפשרים בודק רכישה של מסך פלזמה שאמורה להיות יותר סלחנית ב SD, אך בעלת חסרונות אחרים.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

הפתרון הוא מסך HDR ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

shlompis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

IamEzio כתב:הפתרון הוא מסך HDR ..
...
גם נכון (Y)

יש עוד כאלו חדשים בגדלים של מעל 40 אינצ· ?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

עשיתי פעם ניסוי: במקום להוציא מהמחשב או מהממיר 1080p/1080i/720p בניגון SD להוציא רזולוציה נמוכה יותר כמו 480p או 576i ככה המחשב או הממיר לא עושים בעצמם upscaling אלא הטלויזיה. זה משפר את איכות התמונה גם ב LG הישנה שהייתה לי ואותו דבר עובד גם בפיליפס החדשה. גם 720p במקום 1080p מהמחשב כשמנגנים SD משפר את האיכות.
בפיליפס ראיתי שגם תוכן SD שאני מנגן מהסטרימר של הטלויזיה ולא מהמחשב נראה טיפה טוב יותר. כמו כן, שידורי עידן+ מהטלויזה נראים אצלי ממש טוב.

הסיבה? נראה לי שיכולות ה upscaling של הטלויזיות שיש בהן רכיבי חומרה שיודעים לקבל סיגנל ברזולוציה נמוכה יותר ולעשות לו upscaling בצורה שנראית הכי טוב במסך הספציפי ולא upscaling "גנרי" פשטו עובד טוב יותר. במיוחד כשמדובר על ממירי יס והוט.

בקיצור, אם מנגנים תוכן מסוג אחד כמו SD, אפשר להגיע לקונפיגורציה מספקת שמוציאה איכות טובה. צריך לנסות לדעת קצת מה האפשרויות ומה אפשר לעשות.

Aboico פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

תודה רבה על התשובות.
הראש אומ ר ש 55' יהיו מושלמים לסלון אבל הלב אומר משום מה 50.
הבעיה שבגודל 50 כמעט ואין מבחר של LED ופלאזמה לא יכולה להיות שיקול בגלל שהחדר מאוד מואר (חלון מול הטלוויזיה).

shlompis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

freedom_il כתב:עשיתי פעם ניסוי: במקום להוציא מהמחשב או מהממיר 1080p/1080i/720p בניגון SD להוציא רזולוציה נמוכה יותר כמו 480p או 576i ככה המחשב או הממיר לא עושים בעצמם upscaling אלא הטלויזיה. זה משפר את איכות התמונה גם ב LG הישנה שהייתה לי ואותו דבר עובד גם בפיליפס החדשה. גם 720p במקום 1080p מהמחשב כשמנגנים SD משפר את האיכות.
בפיליפס ראיתי שגם תוכן SD שאני מנגן מהסטרימר של הטלויזיה ולא מהמחשב נראה טיפה טוב יותר. כמו כן, שידורי עידן+ מהטלויזה נראים אצלי ממש טוב.

הסיבה? נראה לי שיכולות ה upscaling של הטלויזיות שיש בהן רכיבי חומרה שיודעים לקבל סיגנל ברזולוציה נמוכה יותר ולעשות לו upscaling בצורה שנראית הכי טוב במסך הספציפי ולא upscaling "גנרי" פשטו עובד טוב יותר. במיוחד כשמדובר על ממירי יס והוט.

בקיצור, אם מנגנים תוכן מסוג אחד כמו SD, אפשר להגיע לקונפיגורציה מספקת שמוציאה איכות טובה. צריך לנסות לדעת קצת מה האפשרויות ומה אפשר לעשות.
...
אבל הטלווזיה אינה עושה upscaling,
הרסיבר יכול לעשות את זה, גם הממיר.
הטלווזיה מציגה את המקור כפי שהוא... כך זה היה בסוני שלי וגם בפיליפס. ניתן לראות את פרטי האות שהמסך מקבל ע"י לחציה על כפתור יעודי, כל יצרן בשם שהוא נתן לזה.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אם הטלויזיה לוקחת מקור ברזולוציה 480p או 576i ומציגה אותו על מסך 1080p בצורה תקינה, אפשר לקרוא לזה upscaling או בכל שם אחר שתרצה. תכלס אין התאמה של פיקסל יחיד מהמקור למספר פיקסלים שלם במסך ולכן צריך לעשות איזה אקסטרפולציה (1080 לחלק ל 480 זה 2.25 לדוגמא...).
השורה התחתונה היא שזה נראה טוב יותר מ upscaling של מחשב או של ממיר.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”