שלום.אני די גי, יוצר מוסיקה וחובב סטריאו והי אנד מושבע.
שאלתי היא זו:אני עומד לפני רכישת מגבר אולפני של חברת אלייסיס ואני מתלבט בין שני דגמים:
1)ALESIS RA 300
2)ALESIS RA 500
אלו המיפרטים שלהם:ה 300 מספק 150 וואט לצד ב 4 אוהם ו90 ב 8 אוהם,וה 500 מספק 250 וואט ב 4 אוהם ו150 ב 8.
יש לי 3 זוגות רמקולים אופציונאלים שאותם מיועד המגבר הזה לדחוף אך שניים מתוכם רלוונטים:
1)ALESIS MONITOR ONE בגדול זה סטודיו מוניטור שאמור לשמש למיקס\מאסטרינג אולפני אבל הוא גרוע לייעוד הזה ואני משתמש בו כרמקול מדפי לשדה שמיעה קרוב הוא עושה עבודה מצויינת כרמקול הי פי ויש לו סאונד שמן עגול ומדוייק-מה שאני צריך\אוהב.
ההספק שלו הוא 120 וואט קונטיניו ו200 וואט פיק ב 4 אוהם מה שאומר גם שהוא די חזק. יש לו סאונד "גדול" מאוד!
2)RT16 של פולק אודיו
מבחינת הספק ה300 יעשה את העבודה בלי בעיה גם עם האלייסיס וגם עם הפולק,העיניין הוא שההבדל במחיר בינו לבין הRA500 הוא מזערי(300 שקל) והשיקול שלי הוא בעצם אם לקנות מגבר קצת יותר חזק ממה שאני צריך כדי שאם בעתיד אני ארצה לייעד אותו לרמקולים אחרים אז "שיהיה" או ללכת על המגבר שמתאים בדיוק ה-RA300.
ובכלל יש לי שאלה נוספת:
האם במגברים עצמת ההגברה עולה ביחס שווה בכל מהלך של פוטונציומטר הווליום? ז"א שאם מגבר מוציא לדוגמא במקסימום 250 וואט אז ב"חצי ווליום" הוא מוציא בדיוק 125? האם זה שונה ממגבר למגבר?(מגבר PA, מגבר כח בייתי וכו).
ועוד דבר קטן לסיום סיומת...האם מגבר חזק יתן את אותה "תמונת" סאונד כאשר הוא על חצי ווליום בהשוואה למגבר חלש יותר שיהיה מכוון למקסימום?(בהנחה שגם זה וגם זה יספקו הספק שווה\דומה?)איכות הסאונד לא ניפגמת כאשר המגבר לא על המקסימום?
הערה:צאו מנקודת הנחה שעצמת הכניסה מהפרי אמפליפייר(שבמקרה הזה הוא מיקסר DJ של VESTAX דגם PMC55 )תהיה באופן תיאורטי תמיד תמיד 0 די בי.
תודה מראש לכל המגיבים\יועצים,ומקווה שלא סיבכתי יותר מידי...LOL