בעייה של ראוטר WRT54GL לינקסיס עם חיבור 30 מגה ב HOT :מבולבל:

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eranle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

היי

אני מחובר עם תשתית של HOT וספק בזק בינלאומי, החיבור הוא עם מודם של HOT ונתב WRT54GL של לינקסיס
בעבר הייתי בחבילה של 12 מגה והייתי גולש במהירות כזו. לאחרונה עברתי ל30 מגה , ולפי בדיקה של האתר speedtest , מהירות הגלישה היא 16 מגה. אם אני מחבר ישירות את מודם הכבלים למחשב הנייד , הבדיקה מראה מהירות 29 מגה.
בזמנו כאשר קניתי את הנתב (זה היה מזמן...) , החלפתי קושחה ל tomato גרסה 1.28.
אציין גם שאני לא מחובר עם חייגן , ה type שמוגדר הוא DHCP. התקן שהנתב תומך בו הוא B/G בלבד.

יש למישהו מושג מה אני צריך לשנות בהגדרות ,אם בכלל יש משהו לשנות?
תודה לכל העוזרים.
ערן

shoisha
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37

שליחה

eranle כתב:היי

אני מחובר עם תשתית של HOT וספק בזק בינלאומי, החיבור הוא עם מודם של HOT ונתב WRT54GL של לינקסיס
בעבר הייתי בחבילה של 12 מגה והייתי גולש במהירות כזו. לאחרונה עברתי ל30 מגה , ולפי בדיקה של האתר speedtest , מהירות הגלישה היא 16 מגה. אם אני מחבר ישירות את מודם הכבלים למחשב הנייד , הבדיקה מראה מהירות 29 מגה.
בזמנו כאשר קניתי את הנתב (זה היה מזמן...) , החלפתי קושחה ל tomato גרסה 1.28.
אציין גם שאני לא מחובר עם חייגן , ה type שמוגדר הוא DHCP. התקן שהנתב תומך בו הוא B/G בלבד.

יש למישהו מושג מה אני צריך לשנות בהגדרות ,אם בכלל יש משהו לשנות?
תודה לכל העוזרים.
ערן
...
אתה יכול להתקין inSSIDer על המחשב ולראות איזה ערוץ פחות עמוס מבחינת שידור אצלך באזור ולשנות לערוץ הזה.
סביר להניח שלא יתקבל שיפור משמעותי במהירות מכיוון שתקן G תומך בפועל במהירות מקסימלית של עד 23M. ולכן מהירות גבוהות יותר תקבל רק עם נתב אחר.

romitkin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103

שליחה

לנתב הזה כעיקרון יש מגבלה יחסית נמוכה במהירות WAN-LAN, אך המגבלה הזו אמורה להיות הרבה יותר גבוהה מ 16Mbit (במקרה שלי זה היה 30Mbit עם בזק, ובלי חייגן זה אמור להיות רק יותר גבוה).
האם אתה מתחבר לראוטר בכבל או אלחוטית?

eranle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

בתגובה למגיב הראשון פה - התקנתי את התוכנה הזו ובדקתי ואכן מצאתי ערוץ יותר מהיר אך זה לא שיפר משמעותית את המהירות. בנוסף ביצעתי overclocking למעבד , מ-200mhz ל - 250mhz , לא שינה דבר. בנוסף גם העלתי את ה transmit power (ברירת מחדל 42) ל150 וזה כבר עשה יותר גרוע אז החזרתי ל-42.

המודם מחובר לראוטר (ליציאת WAN/Internet) ויש לי שני מחשבים ניידים שמחוברים לרשת האלחוטית שיצרתי.
במחשב אחד יש כרטיס רשת שתומך בתקן G , במחשב השני יש כרטיס רשת שתומך בתקן N , בשני המחשבים יש כרטיס רשת אלחוטי. המחשב המהיר עם תקן N הוא פיזית נמצא ממש ליד הראוטר , המחשב היותר איטי נמצא בסלון.

אתמול פתרתי חלקית את הבעיה - חיברתי בנוסף גם כבל ethernet מהראוטר (מאחת היציאות ethernet שיש לו) למחשב המהיר עם תקן N , כתוצאה מכך אני מסוגל לגלוש בו במהירות 29 מגה , במחשב השני האיטי המהירות גם השתפרה אך רק בקצת - מ 10-11 מגה היא השתפרה ל15-16 מגה.

אז המצב כרגע הוא שמחשב אחד מחובר לראוטר עם כבל ethernet והמחשב השני מחובר לראוטר דרך הרשת האלחוטית. דרך אגב אני גם בלי חייגן.

מעבר לזה אני לא יודע מה עוד אפשר לעשות...

romitkin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103

שליחה

רק שתדע, ה transmit power שהיה לי כברירת מחדל הוא 71. תנסה את הנתון הזה.
במצב הזה אני לא יודע מה להציע לך חוץ מלהחליף נתב. מכיוון שהנתב הוא תקן G, אתה מוגבל למהירויות האלו. העובדה שיש לך כרטיס רשת אלחוטי התומך בתקן N לא תעזור כי הוא לא יכול לעבוד בתקן הזה.

eranle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ניסיתי עכשיו את הערך הזה , לא עזר...לא שינה כלום , לא לרעה ולא לטובה.
תודה בכל אופן

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”