עזרה לאחר רכישת מקרן חדש
שלום לכולם
רכשתי ביום חמישי האחרון מקרן אפסון tw-550
בגדול, אני מאוד מרוצה מהרכישה, אבל יש מספר עניינים שאולי בגלל שרק נכנסתי לעולם הזה לא ברורים לי.
התמונה אכן טובה, אבל לא כמו שציפיתי
צריך לציין שביצעתי כיול בסיסי, לפי המדריכים שיש כאן בפורום כיול
קודם כל, אני חייב להקרין 1080p בשביל שתהיה איכות נורמלית (למרות שזה מקרן 720p)
הקרנה של 720p נראית כמו הקרנה של dvdrip עם איכות נמוכה
גם במקרה של 1080p, יש מקומות ברגעים מסוימים בסרט, בהם אני מרגיש כאילו יש מריחה של הצבע
זה לא נראה חד כמו בתמונת HD (של 720p) על המחשב למשל
יכול להיות שהיו לי יותר מידי ציפיות של אפקט של wow
אני מקרין מ-3 מטר בערך (אולי מעט פחות)
כשאני מוריד את גודל התמונה, זה לא משנה את המאפיינים הללו, כלומר אני לא חושב שזה קשור לגודל שפתחתי דרך המקרן
כשאני מפעיל את ה-noise reduction אחד או שתיים של המקרן, אני לא רואה שינוי מהותי. כרגע השארתי את זה על off.
אולי זה קשור לעצם זה שאני מקרין על קיר רגיל? מה בעצם ההשלכות של להקרין על קיר רגיל מבחינת התמונה?
אולי זה קשור לכבל hdmi תקול/לא איכותי? (השתמשתי בכבל שאמנם היה סגור באריזה, אבל "ישב" אצלי בארון איזו שנה)
אני מקרין דרך סטרימר סיני שנקרא mx5 bluetimes , לפי הביקורות של אחרים שרכשו, הוא אמור להקרין בצורה איכותית + דיסק קשיח חיצוני של סמסונג (s2) שמחובר אליו ב-usb
רוב הזמן רואים תמונה טובה מאוד, בעיקר בסרטים מצוירים/תמונות מלאות בהירות. אבל יש רגעים מסוימים/סרטים מסוימים ששם אני מרגיש את המריחה יותר/חדות נמוכה.
האם מישהו יכול לעזור לי לעשות סדר בעניין זה, האם זה נורמלי מה שאני מתאר, למקרן ברמת כניסה של 720p, או שיש משהו שאני לא מגדיר או מחבר טוב?
תודה ושבוע טוב
ליאור
רכשתי ביום חמישי האחרון מקרן אפסון tw-550
בגדול, אני מאוד מרוצה מהרכישה, אבל יש מספר עניינים שאולי בגלל שרק נכנסתי לעולם הזה לא ברורים לי.
התמונה אכן טובה, אבל לא כמו שציפיתי
צריך לציין שביצעתי כיול בסיסי, לפי המדריכים שיש כאן בפורום כיול
קודם כל, אני חייב להקרין 1080p בשביל שתהיה איכות נורמלית (למרות שזה מקרן 720p)
הקרנה של 720p נראית כמו הקרנה של dvdrip עם איכות נמוכה
גם במקרה של 1080p, יש מקומות ברגעים מסוימים בסרט, בהם אני מרגיש כאילו יש מריחה של הצבע
זה לא נראה חד כמו בתמונת HD (של 720p) על המחשב למשל
יכול להיות שהיו לי יותר מידי ציפיות של אפקט של wow
אני מקרין מ-3 מטר בערך (אולי מעט פחות)
כשאני מוריד את גודל התמונה, זה לא משנה את המאפיינים הללו, כלומר אני לא חושב שזה קשור לגודל שפתחתי דרך המקרן
כשאני מפעיל את ה-noise reduction אחד או שתיים של המקרן, אני לא רואה שינוי מהותי. כרגע השארתי את זה על off.
אולי זה קשור לעצם זה שאני מקרין על קיר רגיל? מה בעצם ההשלכות של להקרין על קיר רגיל מבחינת התמונה?
אולי זה קשור לכבל hdmi תקול/לא איכותי? (השתמשתי בכבל שאמנם היה סגור באריזה, אבל "ישב" אצלי בארון איזו שנה)
אני מקרין דרך סטרימר סיני שנקרא mx5 bluetimes , לפי הביקורות של אחרים שרכשו, הוא אמור להקרין בצורה איכותית + דיסק קשיח חיצוני של סמסונג (s2) שמחובר אליו ב-usb
רוב הזמן רואים תמונה טובה מאוד, בעיקר בסרטים מצוירים/תמונות מלאות בהירות. אבל יש רגעים מסוימים/סרטים מסוימים ששם אני מרגיש את המריחה יותר/חדות נמוכה.
האם מישהו יכול לעזור לי לעשות סדר בעניין זה, האם זה נורמלי מה שאני מתאר, למקרן ברמת כניסה של 720p, או שיש משהו שאני לא מגדיר או מחבר טוב?
תודה ושבוע טוב
ליאור
- quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 197
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 0
אם הסטרימר שלך יכול להציג את גודל המידע שעובר באותו הרגע אתה יכול אולי לצמצם אופציות.
למשל, יכול להיות שבתעבורה מסיבית כמה עשרות מגות לשניה הקישוריות שלך קורסת. זה יכול לנבוע מכבל לא מספיק איכותי , מרחק גדול מידי לקבל, סטרימר לא איכותי.
אני במקומך בודק חוות דעת על המקרן בחו"ל.
אם אתה משתמש באותה הסיטואציה אבל במקום המקרן אתה שם טלוויזיה האם יש את אותו אפקט ?
למשל, יכול להיות שבתעבורה מסיבית כמה עשרות מגות לשניה הקישוריות שלך קורסת. זה יכול לנבוע מכבל לא מספיק איכותי , מרחק גדול מידי לקבל, סטרימר לא איכותי.
אני במקומך בודק חוות דעת על המקרן בחו"ל.
אם אתה משתמש באותה הסיטואציה אבל במקום המקרן אתה שם טלוויזיה האם יש את אותו אפקט ?
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
הערכה שלי שאין לך שום בעייה במקרן אלא באמצעי הניגון (הסטרימר) או בתוכן לא מספיק איכותי. בגדלי הקרנה גדולים החיסרון הוא שניתן בקלות להבחין בכל בעייה בקידוד לא מספיק מוצלח, בארטיפקטים שונים ומשונים וכיוצא בזה.
גם יש לי הרגשה שזה קשור לסטרימר, בכל מיני קטעים "מורכבים" של 1080p, התמונה נתקעת ומשתחררת אחרי כמה שניות....
ודווקא קניתי אותו כי אמרו שהוא מריץ 1080 חלק..
מצד שני, אולי זה קשור גם לדיסק קשיח הישן יחסית (samsung s2)
כשאצליח לפתור את העניין אעדכן, למקרה שמישהו יתקל בבעיה דומה בעתיד..
ודווקא קניתי אותו כי אמרו שהוא מריץ 1080 חלק..
מצד שני, אולי זה קשור גם לדיסק קשיח הישן יחסית (samsung s2)
כשאצליח לפתור את העניין אעדכן, למקרה שמישהו יתקל בבעיה דומה בעתיד..
נראה לי שהצפיה שלך הייתה גדולה מדי, זה שאתה משווה את זה לתמונה של 720P על המחשב זה הוכחה טובה לזה, אפילו במקרנים הרבה יותר טובים לא תקבל תמונה שמתקרת למה שתקבל במחשב, זה תמונה שונה, וגם כמובן הגודל שונה, אין דבר כזה שאתה לא רואה הבדל שאתה מקרין על שטח קטן יותר, גם אם הייתה בעיה בסטרימר או בוידאו שאתה מנגן, ובכל קובץ שלא תנגן תראה הבדל ששטח ההקרנה גדחול או קטן יותר, זה כמו שאני אפעיל את אותו סרט על מסך 20 אינץ ואחר כך על מסך 100 אינץ, ברור שזה לא יראה אותו הדבר, אותו מספר פיקסלים נמתחים על שטח גדול יותר
ואין שום הבדל בין ניגון של 720P ל1080P אם המקרן לא תומך, יכול להיות שה-BITRATE שלו יותר גבוהה וזה הסיבה שאתה רואה טוב יותר אין לזה קשר לרזולוציה
ואין שום הבדל בין ניגון של 720P ל1080P אם המקרן לא תומך, יכול להיות שה-BITRATE שלו יותר גבוהה וזה הסיבה שאתה רואה טוב יותר אין לזה קשר לרזולוציה
אגב, זה אכן היה המקור שעשה את הבעיה.
החלפתי את הזבל הסיני לקונסולת OUYA, ופתאום 720p נראה כמו שה-1080p נראה קודם
וה-1080p נראה הרבה יותר טוב
אני לא מאמין ששמתי 80 דולר על הbluetimes הדפוק הזה, אבל כמו שאומרים זה "שכר לימוד"..
מה שכן, לפעמים המקרן ממש מתחמם בחלק מסויים שלו, זה נורמלי?
אני מקפיד שיהיה מזגן בחדר ברוב הזמן שאני מפעיל אותו (לא שלא צריך את המזגן הזה גם בלי קשר), שלא יקרה משהו..
החלפתי את הזבל הסיני לקונסולת OUYA, ופתאום 720p נראה כמו שה-1080p נראה קודם
וה-1080p נראה הרבה יותר טוב
אני לא מאמין ששמתי 80 דולר על הbluetimes הדפוק הזה, אבל כמו שאומרים זה "שכר לימוד"..
מה שכן, לפעמים המקרן ממש מתחמם בחלק מסויים שלו, זה נורמלי?
אני מקפיד שיהיה מזגן בחדר ברוב הזמן שאני מפעיל אותו (לא שלא צריך את המזגן הזה גם בלי קשר), שלא יקרה משהו..