שרת מדיה משולב עם NAS - יש חיה כזאת?
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אני מנסה למצוא את הפתרון האופטימלי (והכי זול כמובן) לאחסן ולעשות סטרימינג למדיה שלי. אני אצטרך שני מרכיבים: NAS בRAID5 כדי לצמצם את האיבוד מידע (אני מתכוון לשים 4 כוננים של 2 או 3 טרה, תלוי בתקציב). בנוסף, סטרימר או מחשב - מבחינתי משהו שמריץ XBMC זה אחלה. דרישה נוספת היא צריכת חשמל נמוכה ככל האפשר.
כרגע יש לי מחשב ישן שאני יכול להקצות לשרת: לוח Gigabyte GA-H55M-S2H
מעבד Core i3 530, עם 2 גיגה זכרון במארז רגיל. מה שאני מאוד אוהב בלוח הזה הוא שיש 6 כניסות SATA ואחת IDE רגיל, לכן אפשר בקלות לשים 4 כוננים ועוד אחד שישמש ככונן למערכת הפעלה, אם אני לא מריץ סתם FREENAS מUSB, וגם הוא MicroATX ולכן יש אופציה להעביר למארז יותר קטן. ופה בעצם השאלות באות:
1. האם יש אפשרות לשלב את הNAS והשרת מדיה, כך שהמחשב יחובר ישירות למערכת ק"ב? עדיפות כמובן למשהו שבמקרה של קריסה טוטאלית של המערכת אפשר ליצור אותה בקלות (כמו שבFREENAS פשוט מוסיפים את הדיסקים מחדש למערך).
2. לגבי צריכת חשמל - ממה שאני מבין מדובר במעבד לא ממש חסכוני, ואני הולך להעביד אותו 24/7 - אבל בפועל כמה באמת זה גרוע מבחינת עלויות? נניח שיחזיק עוד שנתיים, לעומת קניה עכשיו של לוח/מעבד חדשים?
3. במידה ואני נשאר עם הלוח והמעבד, האם אני צריך לצפות איזו בעית תאימות של הלוח למארז, או שMicroATX זה מספיק קטן?
כרגע יש לי מחשב ישן שאני יכול להקצות לשרת: לוח Gigabyte GA-H55M-S2H
מעבד Core i3 530, עם 2 גיגה זכרון במארז רגיל. מה שאני מאוד אוהב בלוח הזה הוא שיש 6 כניסות SATA ואחת IDE רגיל, לכן אפשר בקלות לשים 4 כוננים ועוד אחד שישמש ככונן למערכת הפעלה, אם אני לא מריץ סתם FREENAS מUSB, וגם הוא MicroATX ולכן יש אופציה להעביר למארז יותר קטן. ופה בעצם השאלות באות:
1. האם יש אפשרות לשלב את הNAS והשרת מדיה, כך שהמחשב יחובר ישירות למערכת ק"ב? עדיפות כמובן למשהו שבמקרה של קריסה טוטאלית של המערכת אפשר ליצור אותה בקלות (כמו שבFREENAS פשוט מוסיפים את הדיסקים מחדש למערך).
2. לגבי צריכת חשמל - ממה שאני מבין מדובר במעבד לא ממש חסכוני, ואני הולך להעביד אותו 24/7 - אבל בפועל כמה באמת זה גרוע מבחינת עלויות? נניח שיחזיק עוד שנתיים, לעומת קניה עכשיו של לוח/מעבד חדשים?
3. במידה ואני נשאר עם הלוח והמעבד, האם אני צריך לצפות איזו בעית תאימות של הלוח למארז, או שMicroATX זה מספיק קטן?
יש את המוצרים הבאים שיכולים להתאים
בעלי מעבד atom עם יכולת להתקנה של xbmc
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TS ... o&lang=heb
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=AS-304T&lang=heb
בעלי מעבד atom עם יכולת להתקנה של xbmc
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TS ... o&lang=heb
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=AS-304T&lang=heb
-
mrunderhill
- חבר ותיק

NAS יעודי בכל מקרה לא אקנה. הכוונה אי או לנצל את החומרה שכבר יש לי, או לקנות מארז קטן ולוח אם ומעבד חדשים. בכל מקרה העלויות יהיו הרבה יותר נמוכות מקניית מוצר יעודי
הכי מומלץ זה להפריד בין Nas ל-HTPC.
כדי להתקין את Unraid כל מה שנדרש זה 5 דקות פנויות וכונן USB פנוי (רק בשביל לומר שניסיתי עשיתי זאת השבוע).
Unraid מומלצת כיוון שאתה יכול להשתמש בכוננים קיימים ובעתיד להוסיף עוד כוננים למערך (נדמה לי שלא אפשרי עם Nas4Free) כך שאתה יכול לא לרכוש דבר ולהתבסס על חומרה קיימת.
כדי להתקין את Unraid כל מה שנדרש זה 5 דקות פנויות וכונן USB פנוי (רק בשביל לומר שניסיתי עשיתי זאת השבוע).
Unraid מומלצת כיוון שאתה יכול להשתמש בכוננים קיימים ובעתיד להוסיף עוד כוננים למערך (נדמה לי שלא אפשרי עם Nas4Free) כך שאתה יכול לא לרכוש דבר ולהתבסס על חומרה קיימת.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

לפי מה שאני רואה unraid מעל 2 דיסקים עולה 69$, לעומת FreeNAS, שכשמו כן הוא - חינמי. באמת יש לו יתרונות שמצדיקים השקעה של 70 דולר וכבילה לUSB מסוים?dhead2009 כתב:הכי מומלץ זה להפריד בין Nas ל-HTPC.
Unraid מומלצת כיוון שאתה יכול להשתמש בכוננים קיימים ובעתיד להוסיף עוד כוננים למערך (נדמה לי שלא אפשרי עם Nas4Free) כך שאתה יכול לא לרכוש דבר ולהתבסס על חומרה קיימת....
אתה יכול להתחיל עם 2 כוננים DATA ו- 1 PARITY לצורך נסיון ואם תצטרך בעתיד את הכונן הרביעי אז תקנה רשיון.mrunderhill כתב:לפי מה שאני רואה unraid מעל 2 דיסקים עולה 69$, לעומת FreeNAS, שכשמו כן הוא - חינמי. באמת יש לו יתרונות שמצדיקים השקעה של 70 דולר וכבילה לUSB מסוים?dhead2009 כתב:הכי מומלץ זה להפריד בין Nas ל-HTPC.
Unraid מומלצת כיוון שאתה יכול להשתמש בכוננים קיימים ובעתיד להוסיף עוד כוננים למערך (נדמה לי שלא אפשרי עם Nas4Free) כך שאתה יכול לא לרכוש דבר ולהתבסס על חומרה קיימת.......
אני עם UNRAID ומוסיף בימים אלה כונן שביעי שלי (קניתי רשיון PRO - 24 כוננים).
מנסיון בפורום של UNRAID אם נהרס לך ה- USB אז בדרך כלל שולחים לך רשיון חדש ל- USB החדש (יש שם אמון).
-
mrunderhill
- חבר ותיק

האמת, זה נשמע משכנע, בעיקר ביחס לתקציב הנוכחי. שאלה אחת חשובה - האם יש דרך להסיר כונן מהמערך? נניח ואתחיל עם כמה כוננים שיש לי כרגע, וכשקנה כונן חדש ארצה להוריד את הישן (כמובן בהתאם לגודל וכו), האם יש דרך להגיד לunraid פשוט לפצל את הנתונים שיושבים בכונן מסוים ולנתק אותו?
חשוב לשים לב שכונן ה parity צריך להיות הכונן הגדול ביותר במערך.
ז"א שכדאי לחשוב מראש וגם עם מתכננים להרחיב את המערך בהדרגה כדאי להשקיע לפחות בכונן אחד שיהיה בעל הגודל המקסימלי (נניח 3 או 4 טרה) ולהגדיר אותו כ parity.
זה ימנע הרבה כאב ראש בעתיד.
ז"א שכדאי לחשוב מראש וגם עם מתכננים להרחיב את המערך בהדרגה כדאי להשקיע לפחות בכונן אחד שיהיה בעל הגודל המקסימלי (נניח 3 או 4 טרה) ולהגדיר אותו כ parity.
זה ימנע הרבה כאב ראש בעתיד.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

שתי שאלות:
1. מה עושה כונן הCACHE.
2. הבנתי שיש מגבלות עם כוננים של 3TB. האם המגבלה היא ברמת BIOS? יש מצב שהלוח הישן שלי (2010) לא יתמוך בכונן?
1. מה עושה כונן הCACHE.
2. הבנתי שיש מגבלות עם כוננים של 3TB. האם המגבלה היא ברמת BIOS? יש מצב שהלוח הישן שלי (2010) לא יתמוך בכונן?
CACHE משמש כאופציה להעלאת מהירות הכתיבה ע"י כתיבה של כל המידע דרך כונן זה ולא ישירות לכונני המערך - אבל !!!! עד אשר המידע מועבר הלאה לכונני המערך המידע איננו תחת הגנת היתירות.mrunderhill כתב:שתי שאלות:
1. מה עושה כונן הCACHE.
2. הבנתי שיש מגבלות עם כוננים של 3TB. האם המגבלה היא ברמת BIOS? יש מצב שהלוח הישן שלי (2010) לא יתמוך בכונן?...
לגבי 3TB - בגרסה 5 של UNRAID יש תמיכה בכונני 3TB ומעלה לגבי לוח האם שלך אתה צריך לבדוק ספציפית באתר היצרן. מאחר ואתה לא עושה BOOT מכונן ה- 3TB רוב הסיכויים שיש תמיכה (לא צריך UEFI)
-
mrunderhill
- חבר ותיק

מעולה. בהחלט אני לא מתכוון לעשות ממנו BOOT פשוט לא ידעתי מה הסיפור של תאימות הלוח אם לכונן
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
ל-Freenas יש הרבה מאוד פעמים בעיות תאימות לחומרה. בזמנו כשאני בניתי את ה-NAS שלי ולא בדקתי שכל החומרה שלי תואמת freenas, ממש נתקעתי עד שיאן (iakovl) המליץ לי על openmediavault. אלטנריבה מצויינת ל-freenas לדעתי, ממליץ לך לשקול אותה גם.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

נראה מעניין. נראה לי אני אשחק קצת עם VM של כולם ואחליט מה.slavazh כתב:ל-Freenas יש הרבה מאוד פעמים בעיות תאימות לחומרה. בזמנו כשאני בניתי את ה-NAS שלי ולא בדקתי שכל החומרה שלי תואמת freenas, ממש נתקעתי עד שיאן (iakovl) המליץ לי על openmediavault. אלטנריבה מצויינת ל-freenas לדעתי, ממליץ לך לשקול אותה גם....
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
אני עובד כבר שנתיים עם FreeNAS.
אין באמת עניין לערבב NAS עם סטרימר מכיוון ש-NAS הוא רועש וחם מטבעו ואילו הסטרימר צריך להיות שקט כמו דג וקטן.
אין באמת עניין לערבב NAS עם סטרימר מכיוון ש-NAS הוא רועש וחם מטבעו ואילו הסטרימר צריך להיות שקט כמו דג וקטן.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
תרשה לי להסתייג מהחברים.
אתחיל בזה שאני מסכים (בגדול) עם ההמלצה שלא לאחד שרת מדיה וסטרימר, מהסיבה הפשוטה שנדרשות חומרות מעט שונות.
בגדול, אפשר לבנות חיה כזו אבל יהיו פשרות לצידה (צורך בקירור יעיל יותר, עבודה תכנונית על מארז שקט במיוחד, מעבד וכרטיס מסך שידרשו צריכה גבוהה יותר וכד').
וכאן ההסתייגות -
מאוד תלוי באיך אתה צופה בסרטים/סדרות.
אם יש לך מערכת סאונד מושקעת (קרי - רסיבר/מגבר למספר ערוצי רמקולים בחדר) אתה צריך סטרימר.
במידה ואתה מסתפק ברמקולים של הטלוויזיה, יש מצב שמספיק להשתמש ביכולות הטלוויזיה עצמה (במידה ויש לך אחת כזו עם יכולות מתאימים). בגדול, רוב דגמי הטלוויזיות בשנתיים-שלוש האחרונות שמתחברות לרשת הביתית יודעות לקרוא קבצים בשיתוף על שרות DLNA. מה שאומר שהן יודעות להזרים סרטים בעצמן ללא צורך בסטרימר.
אתחיל בזה שאני מסכים (בגדול) עם ההמלצה שלא לאחד שרת מדיה וסטרימר, מהסיבה הפשוטה שנדרשות חומרות מעט שונות.
בגדול, אפשר לבנות חיה כזו אבל יהיו פשרות לצידה (צורך בקירור יעיל יותר, עבודה תכנונית על מארז שקט במיוחד, מעבד וכרטיס מסך שידרשו צריכה גבוהה יותר וכד').
וכאן ההסתייגות -
מאוד תלוי באיך אתה צופה בסרטים/סדרות.
אם יש לך מערכת סאונד מושקעת (קרי - רסיבר/מגבר למספר ערוצי רמקולים בחדר) אתה צריך סטרימר.
במידה ואתה מסתפק ברמקולים של הטלוויזיה, יש מצב שמספיק להשתמש ביכולות הטלוויזיה עצמה (במידה ויש לך אחת כזו עם יכולות מתאימים). בגדול, רוב דגמי הטלוויזיות בשנתיים-שלוש האחרונות שמתחברות לרשת הביתית יודעות לקרוא קבצים בשיתוף על שרות DLNA. מה שאומר שהן יודעות להזרים סרטים בעצמן ללא צורך בסטרימר.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

בסופו של התהליך בהחלט תהיה מערכת מושקעת. כרגע מאחר ואני בדירה זמנית שאעזוב בעוד חצי שנה, יכול להיות שבתקופה הזו אסתפק ברמקולים של הטלויזיה (שעוד לא קניתי, אם אקנה סמסונג הרי ידחפו לי מקרן קול), אבל בסוף התהליך תהיה מערכת לתפארת 
המחשבה היתה כרגע לעשות מכשיר שבאופן זמני יעשה את שתי האופציות, ובסופו של דבר לפצל, אבל ממה שאני מבין באמת עדיף לעשות מכשיר שהוא רק NAS, ולפחות בשלב התחלתי הטלויזיה תמשוך ממנו את הסרטים או שאשתמש במחשב נייד במידה ותהיה בעיה, עד שאחליט סופית בין סטרימר לHTPC.
עכשיו נשאר רק לבחור איזה NAS לעשות
המחשבה היתה כרגע לעשות מכשיר שבאופן זמני יעשה את שתי האופציות, ובסופו של דבר לפצל, אבל ממה שאני מבין באמת עדיף לעשות מכשיר שהוא רק NAS, ולפחות בשלב התחלתי הטלויזיה תמשוך ממנו את הסרטים או שאשתמש במחשב נייד במידה ותהיה בעיה, עד שאחליט סופית בין סטרימר לHTPC.
עכשיו נשאר רק לבחור איזה NAS לעשות