אתר ובלוג מאוד מושקע על סטריאו וינטאג' עם הרבה תמונות יפות

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #1 

http://www.audioclassic.org/vintage-hif ... world.html
הוא מראה שם את האוסף שלו ושל אחרים.שימו לב לטורנס 184 העתיק משנות ה-50 ולפטיפונים הרוסיים שנראים לא רע בכלל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

תודה קוש. (Y) אוסף מדהים. איזו נציגות מרשימה ללוקסמן... ומיצובישי? ידעתם שהיה להם ציוד סטראו? (אני לא) והכל נראה חדש מהקופסה. איך???

דרך אגב, איפה ראית פטפונים מרוסיה?

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #3 

תודה (Y)
ממש בלוג מצויין ומעניין
האם קייימת אפשרות להרשם לשם
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

אני מופתע ממך, סילבר. :o ידען כמוך לא ידע שמיצובישי ייצרו (גם) ציוד סטריאו?? אני למשל ידעתי. נחשפתי לסטריאו שלהם כאשר ביקרתי באוסטרליה בסוף שנות ה-80. הציוד שלהם היה מוכר ומכובד DOWN UNDER. עד כמה שאני זוכר הם היו מוכרים ופעילים בתחום הסטריאו די הרבה שנים גם בארה"ב שהיא המגרש הביתי שלך כך שזה מפתיע שבעתיים. ועל NEC ידעת שייצרו סטריאו? גם הם לא היו מוכרים בישראל בתחום האודיו, אבל בארה"ב ובאוסטרליה כן.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

tnsilver כתב:תודה קוש. (Y) אוסף מדהים. איזו נציגות מרשימה ללוקסמן... ומיצובישי? ידעתם שהיה להם ציוד סטראו? (אני לא) והכל נראה חדש מהקופסה. איך???

דרך אגב, איפה ראית פטפונים מרוסיה?
...
http://www.audioclassic.org/ussr-audio-classic.html
כאן יש נציגות לפטיפונים סובייטיים,וגם מגברים,רסיברים,מכשירי רדיו ואפילו את נגן ה-CD הרוסי הראשון(שנראה כמו חיקוי
של פיליפס).
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

dragon כתב:אני מופתע ממך, סילבר. :o ידען כמוך לא ידע שמיצובישי ייצרו (גם) ציוד סטריאו??
...
לא. לא ידעתי. הנה אתה רואה... כל יום לומדים משהו חדש. למעשה על מיצובישי שמעתי פעם ראשונה בבית ספר יסודי בשיעור היסטוריה. ידעת שהם ייצרו את מטוסי ה'זירו' שהופעלו על-ידי הקמיקזה במלח"ע ה-II? חוץ ממעליות וגנרטורים - לא נתקלתי בארה"ב במוצר אחד שלהם אף פעם. למעשה הכרות מחודשת עם הקונצרן היפני ערכתי רק בישראל (למרות שאת ה-EVO הכרתי מקודם). גם על מזדה וגם על KIA והיונדאי לא שמעתי עד ששבתי לת"א ב-2006. למעשה גם את סובארו אני מכיר רק מישראל משנות ה-80'. גם להם יש סטראו ששווה לחפש?

גם את הסטראו הרוסי מהלינק של קוש אני לא מכיר. הסטראו הרוסי ממש נוגע לי באיזה עצב... מאוד מאוד מסקרן ומעורר תהיות היסטוריות. חלק מהציוד הזה נראה פשוט נכון. אולי החבר'ה העולים שיש כאן יכולים לשפוך קצת אור על הנושא? לברה"מ היתה תעשיית אלקטרוניקה מאוד מתקדמת - לפחות בכל מה שקשור בציוד האזנה צבאי... ריגה של לטביה הייתה ידועה בתעשייה כזו ולא מפתיע שאודיו-טכניקה ישבו שם. לא הייתי מתנגד לשים יד על חלק מהוינטאז'ים שמוצגים שם למטרות בדיקה. מאוד מאוד מעניין!

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #7 

רדיו טכניקה מלטביה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

טפו טפו טפו... כמובן 'רדיו' טכניקה. תודה.

מכיר משהו שלהם מבפנים תום?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #9 

המכשיר היחיד שלהם שאני מכיר הוא סדרת פטיפוני ה-Direct Drive שלהם.
כולם, מבלי יוצא מן הכלל מצויידים בשנאי טורוידיאלי
ורכיבי אלקטרוניקה צבאיים (?) עם מראה משנות ה-50 (למרות שמדובר בייצור משנות ה-80)
וכמובן שברגי פיליפס היא המצאה שאינה ידועה להם.

פטיפון שכזה, מופיע לכמה שניות בוידאו הבא:

מלבד זאת, אחד מחברי הפורום פרסם כאן שרשור בו הוא שיבח זוג רמקולים שלהם, 3way , קופסתיים.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #10 

tomyeshuah כתב:המכשיר היחיד שלהם שאני מכיר הוא סדרת פטיפוני ה-Direct Drive שלהם.
כולם, מבלי יוצא מן הכלל מצויידים בשנאי טורוידיאלי
ורכיבי אלקטרוניקה צבאיים (?) עם מראה משנות ה-50 (למרות שמדובר בייצור משנות ה-80)
וכמובן שברגי פיליפס היא המצאה שאינה ידועה להם.

פטיפון שכזה, מופיע לכמה שניות בוידאו הבא:

מלבד זאת, אחד מחברי הפורום פרסם כאן שרשור בו הוא שיבח זוג רמקולים שלהם, 3way , קופסתיים.
...
השיר Down by the sea side אחד האהובים עליי של לד
האלבום הזה פיזיקל גרפיטי אחד הגדולים שלהם , למרות שהשמיצו לא פעם את הקול של רוברט פלאנט

בכל מקרה , NEC ייצרו לא מעט רכיבים אלקטרוניים בשנים האלה . רוב הטרנזיסטורים הסופיים בסדרות הטובות של פיוניר הם שלהם

zenith
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #11 

בחיפה של לפני 20 שנה כשהרוסים השתלטו על הדר, ,ברחוב החלוץ היתה להם חנות אלקטרוניקה יד שניה, והיו שם דברים שהם הביאו איתם מרוסיה שהיו נראים לקוחים מאיזה עולם אחר לגמרי. כול האלקטורניקה שם היתה רוסית, והמוכר היה גבוה ומשופם כזה אנטיפת! עד היום החנות הזו קיימת.

שכחתם (או לא ידעתם) שאחת החברות הרוסיות היו "קומטה", שיצרה טייפ סלילים באורך רגל לא סטאנדרטי בכלל. והיו להם גם פטיפונים שכבר לפני שנים נעלמו מהנוף. לי היו שני טייפ סלילים של קומטה, אבל לא הסתדרתי איתם בגלל גודל הגלגלים שלא יכולתי לשמוע. אז פרקתי לחתיכות ולחלקים. מה שכן, הם שקלו טונה. יותר מהגרונדיג מנורות TK 40 (אני לא מאמין שאני זוכר אותו וואוו!!! בשיעור עיבוד שבבי חרטתי לו חלק שאיבדתי אחר כך..חתיכת סיפור)

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #12 

סילבר,
סטריאו של סובארו אני לא יודע אם יש,
אבל אם אתה בעניין של קטנוע וינטאג', לסובארו יש.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #13 

סמל ה"יהלום" של מיצובישי הוא מחוה ללהבי מדחף הזירו.
סובארו היא חטיבה של fuji heavy industries אני מניח שעש להם גם חטיבות אלקטרוניקה בידורית.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”