שלום חברים!
ככל הנראה הדיסק של מערכת הפעל במחשב הנייח שלי הולך למות:( התחלתי לקרוא על דיסקים SSD, אבל קצת הלכתי לאיבוד גם משום מה בהרבה דיסקים יש הבדל משמעות במחיר בין הדיסקים בנפח 128GB לבין דיסקים עם 120GB. מישהו אולי יודע למה זה?
אשמח גם לשמוע המלצה לדיסק אמין.
כן
לדוגמה בסמסונג סדרה 840
בדיסק של 120 זה הדיסק הרגיל בעל ביצועים מספיק טובים(ומנצח את המתחרים שלו במחירים האלה). במיוחד בקריאה.
בדיסק של 128 הוא מסדרת 840PRO ויש לו ביצועים יותר טובים במיוחד בכתיבה.
המלצה שלי 120 הרגיל מספיק..
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
יש לי כרגע מספר בעיות:
1. הדיסק בוקשי עובד. את ה-ghost הצלחתי לעשות רק עם סימון "התעלם מ-bad sectors"
2. הדיסק הזה מחולק ל-2 מחיצות, שאחת מהן אני רוצה להעביר בדרך כלשהי לדיסק חדש שאני אקנה כנראה מחר.
ואת זה אנ כמובן מעדיף לעשות במינימום עבודה, ועם מקסימום תוצאות
מניסיון מהתקנה של SSD רבים - אלו שהתקנתי נקי עובדים מצויין. מתוך השניים שהעברתי אחד עושה בעיות והשני עשה בעיות עד שנאלצנו להתקינו מחדש. תתקין מחדש, זה גם יהיה מאוד מהר יחסית להתקנה על הרדיסק רגיל. אל תשכח כשאתה מתקין להעלות בביוס על מצב AHCI.
אין לך צורך לגבות. נתק את הדיסק הישן, חבר את ה SSD (שוב תוודא AHCI). תתקין מערכת מחדש, אחרי שתסיים תחבר מחדש את הדיסק הישן כדיסק למידע ותסדר אותו מחדש (כולל פירמוט רגיל ולא מהיר).
integral כתב:אין לך צורך לגבות. נתק את הדיסק הישן, חבר את ה SSD (שוב תוודא AHCI). תתקין מערכת מחדש, אחרי שתסיים תחבר מחדש את הדיסק הישן כדיסק למידע ותסדר אותו מחדש (כולל פירמוט רגיל ולא מהיר).
...
בגיבוי התכוונתי לשמירת כל מיני קבצים קטנים, שכן היו על הדיסק הזה, במקום אחר, לא מעבר לזה
integral כתב:אין לך צורך לגבות. נתק את הדיסק הישן, חבר את ה SSD (שוב תוודא AHCI). תתקין מערכת מחדש, אחרי שתסיים תחבר מחדש את הדיסק הישן כדיסק למידע ותסדר אותו מחדש (כולל פירמוט רגיל ולא מהיר).
...
גם אני לקראת שינוי כנ"ל.
1. האם לאחר ההתקנה ה"נקיה" על ה SSD , אחבר את ה HDD הישן , תתאפשר לי כניסה דרך שתי מערכות ההפעלה ?
2. אם אחבר את ה SSD , ללא ניתוק הישנים , אסכן את החומר הישן ? (מבין שצריך לדייק בלהגדיר על מה להתקין.)