פריזאי
פתאום נפלה עלי מן הרגשה כזאת של ... פריזאי
שבת בבוקר זה אחרת .. אפשר לקחת את הזמן... אז למה להזדרז עם אספרסו מהיר?
רוצה קפה בקערת קפה צרפתית לטבול בה מאפים, לקרוא והכל לאט.
אז מה הנוסחה לקפה צרפתי?
- מקינטה ( לא בריקה) בקערה
- פלנג׳ר
מזיכרוני הקפה הצרפתי הוא מריר חמצמץ לא כבד אך גם לא קל...
אודה לתשובות הפרנקופילים בנושא.
שבת בבוקר זה אחרת .. אפשר לקחת את הזמן... אז למה להזדרז עם אספרסו מהיר?
רוצה קפה בקערת קפה צרפתית לטבול בה מאפים, לקרוא והכל לאט.
אז מה הנוסחה לקפה צרפתי?
- מקינטה ( לא בריקה) בקערה
- פלנג׳ר
מזיכרוני הקפה הצרפתי הוא מריר חמצמץ לא כבד אך גם לא קל...
אודה לתשובות הפרנקופילים בנושא.
האמת יש לי המלצה בשבילך לשבת הבאה:
תתחיל בשמיעת שיר מרגיע של אדית פיאף (למשל Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien 18 מליון צפיות ביוטיוב) ובמקביל, באיטיות, חלוט לך קפה פילטר עם הרבה מים. אחרי דקה של הקשבה תכבה את החפירה הזו (הריש הגרונית המעיקה שלה והשיר שנשמע כאילו לא השקיעו מי יודע מה במלל ובחריזה).
חפש מיד איזה שיר קצבי אטלקי של ארוס רמזוטי, למשל זה:
ותתחיל לחלוט אספרסו כפול, אח"כ אפוגטו, אח"כ עוד מנת אספרסו קצר עם קצת גראפה ותכנס לקצב נורמאלי יותר וקצת יותר אנרגטי... בטוח שעם השיר הזה לא תרגיש לבד...
תתחיל בשמיעת שיר מרגיע של אדית פיאף (למשל Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien 18 מליון צפיות ביוטיוב) ובמקביל, באיטיות, חלוט לך קפה פילטר עם הרבה מים. אחרי דקה של הקשבה תכבה את החפירה הזו (הריש הגרונית המעיקה שלה והשיר שנשמע כאילו לא השקיעו מי יודע מה במלל ובחריזה).
חפש מיד איזה שיר קצבי אטלקי של ארוס רמזוטי, למשל זה:
ותתחיל לחלוט אספרסו כפול, אח"כ אפוגטו, אח"כ עוד מנת אספרסו קצר עם קצת גראפה ותכנס לקצב נורמאלי יותר וקצת יותר אנרגטי... בטוח שעם השיר הזה לא תרגיש לבד...
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
לגמרי. את השנה האחרונה העברתי בצרפת, והנספרסו שלי הפיקה קפה יותר טוב מרוב בתי הקפה.bnaya_d כתב:האספרסו שם זוועהרונציליו כתב: אז מה הנוסחה לקפה צרפתי?
.......
מה שכן - לשבת לCafe Gouramnd בסוף השבוע היה תמיד תענוג, גם כשהקפה עצמו היה ***
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הם לא בקטע של אספרסו. יותר בקטע של פילטר והיום אספרסו כפול ארוך מאוד (ממוכנה אוטומטית) מחליף את הקפה של פעם.
צריך לחפש מסעדה איטלקית שאיטלקי יושב על המכונה - רק ככה יש סיכוי לאספרסו סביר
צריך לחפש מסעדה איטלקית שאיטלקי יושב על המכונה - רק ככה יש סיכוי לאספרסו סביר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לפי שנים רבות, טיילתי עם זוגתי באיטליה, ואז, עלינו על רכבת לילה שהובילה אותנו לפריז.
התעוררנו בבוקר וחטפנו זבנג כפול -
הפנים החמוצות של העובד במדור שמירת החפצים בתחנת הרכבת,
והקפה הדלוח והחמצמץ של בתי הקפה בפריס. לעבור מאיטליה לצרפת היה ממש תהליך של גמילה מקפה.
מזל שאומנות טובה ושמחת חיים בחוצות מצאנו שם...
התעוררנו בבוקר וחטפנו זבנג כפול -
הפנים החמוצות של העובד במדור שמירת החפצים בתחנת הרכבת,
והקפה הדלוח והחמצמץ של בתי הקפה בפריס. לעבור מאיטליה לצרפת היה ממש תהליך של גמילה מקפה.
מזל שאומנות טובה ושמחת חיים בחוצות מצאנו שם...
מסכים שאין על האספרסו האיטלקי - בגלל זה אנחנו מקשקשים בפורום ומוציאים סכומי עתק כדי להגיע לדבר האמיתי..!!
מסכים שהאספרסו הצרפתי הוא זוועת עולם
אבל השאלה היתה לגבי הקפה הצרפתי... התערובת הרצויה וצורת ההכנה - פלנג׳ר או מקינטה בקערה.
בינתיים, כדי לקחת את הזמן, אני חולט אספרסו מוסיף מים רותחים (אמריקנו) מכתים בחלב מוקצף וטובל מאפה או עוגייה ... צרפת בכאילו
מסכים שהאספרסו הצרפתי הוא זוועת עולם
אבל השאלה היתה לגבי הקפה הצרפתי... התערובת הרצויה וצורת ההכנה - פלנג׳ר או מקינטה בקערה.
בינתיים, כדי לקחת את הזמן, אני חולט אספרסו מוסיף מים רותחים (אמריקנו) מכתים בחלב מוקצף וטובל מאפה או עוגייה ... צרפת בכאילו