איטליה - בסימן קפה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שלח תגובה
nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #1 

אני מתכנן נסיעה קצרה לאיטליה.
העניין המרכזי שיוביל את הבחירה ביעד הביקור הוא :קפה.

הייתי רוצה לבקר בעיר מרכזית מספיק. ושיש בה בתי קפה ״קלאסיים"
כאלו שקיימים כבר 40-90 שנה. כמובן לצד בתי קפה מודרניים.
חנויות של בתי קליה גם יכול להיות נחמד.
וכמובן שהקפה בהן טוב...
המלצות יתקבלו בברכה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

ההודעה שלך מתאימה יותר ל HTcafe. בפורומים שם תמצא הרבה יותר מידע רלוונטי.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #3 

לא מרגיש שאני בקיא במיוחד, אבל מנסיוני קשה ליפול עם קפה באיטליה.
שתי הקיצוניויות בקפה הם נאפולי - מנופים וקפה חזק ומריר וכמובן פיצות וטריאסטה שמלאה בבתי קליה מעודנים יותר ומפורסמים מאוד וקפה עדין.

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #4 

המון כוסות במספר ביקורים ועדיין לא נפלתי עם קפה באיטלייה. אפילו לא ברשתות כמו אילי וסגפרדו שקצת מפחידות בגלל העיצוב והתפריטים שמעט מזכירים רשתות קפה אמריקאיות.
אני אוהב מגיל צעיר קפה לא ממותק עם משהוא מתוק בצד ומהבחינה הזו איטלייה מדהימה, סתם הייתי הולך, רואה מקומות עם עוגות מעוררות תיאבון, והייתי נכנס ואוכל עוגה מעולה וקפה בצד, שזה שהקפה בצד לא אומר מפחית מהאיכות שלו.
אני זוכר איזה מקום על VIA VITORIO COLONE שהיו בו עוגות דובדבנים מדהימות והייתי אוכל שם עוגה בינונית (4 פרוסות) עם אספרסו ואז עוד אחת קטנה (לאדם אחד) עם עוד אספרסו, זו הייתה אצלי הארוחת בוקר וצהריים. (אני אוכל רק פעמיים ביום: בוקר צהרים, וערב לילה).
יש גם את האפוגטו שביחד עם הבונבון המקובל בספרד הוא הקפה הלא טהור היחיד שאני שותה מחוץ לבית, והבונבון הוא ברירת מחדל כדי להסתיר את הטעם הרע של רוב כוסות הקפה שתקבל בספרד. האפוגטו הוא מסוג הדברים שאומרים עליהם שאם אלוהים ברא תענוגות יותר טובים אז הוא שמר אותם לעצמו.
:-)
חוץ מזה באיטליה בעיקר בבתי קפה שכונתיים קטנים מאוד נהוג "לחזק" את הקפה עם איזה מנה של משקה חריף (אני הייתי מחזק עם ברנדי 777) ונהוג להראות עם האגודל והקמיצה כמה לשים, ואם מדברים על מחוות בתנועה......זהירות!! התנועה שעושים עם 5 האצבעות מחוברות שאצלינו אומרת רק רגע.....אומרת באיטלקית לך תזX יין. מסתובבות בדיחות על ישראלים שחזרו מאיטליה עם פנסים בעיניים בגלל זה.
אפרופו בדיחות על תיירים באיטליה הברז שיש עליו C לא אומר שהמיים קרים אלא חמים (CALDO) והF הוא למים הקרים (FREDO) יש בדיחות על תיירים ש"נשרפו" במקלחת.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #5 

מגדל_קפה_קולומבי כתב: ...
חוץ מזה באיטליה בעיקר בבתי קפה שכונתיים קטנים מאוד נהוג "לחזק" את הקפה עם איזה מנה של משקה חריף (אני הייתי מחזק עם ברנדי 777) ונהוג להראות עם האגודל והקמיצה כמה לשים
...
...
חיזוק קפה - אני ממליץ על גראפה.
בבוקר בקפה הראשון (לאספרסו בודד צריך לבקש "קפה") אתה שותה אספרסו+גראפה מתכון בטוח להתעורר אבל להמשיך לרחף מעט...

עוד טיפ, קפה שותים בעמידה ליד הבאר, המחיר שונה לגמרי בישיבה...

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #6 

מיץ_פטל כתב:
מגדל_קפה_קולומבי כתב: ...
חוץ מזה באיטליה בעיקר בבתי קפה שכונתיים קטנים מאוד נהוג "לחזק" את הקפה עם איזה מנה של משקה חריף (אני הייתי מחזק עם ברנדי 777) ונהוג להראות עם האגודל והקמיצה כמה לשים
...
...
חיזוק קפה - אני ממליץ על גראפה.
בבוקר בקפה הראשון (לאספרסו בודד צריך לבקש "קפה") אתה שותה אספרסו+גראפה מתכון בטוח להתעורר אבל להמשיך לרחף מעט...

עוד טיפ, קפה שותים בעמידה ליד הבאר, המחיר שונה לגמרי בישיבה...
...
אחת הדרכים לזהות מקום של קפה "אוטנטי" זה שיש רק באר, אין שולחנות......איטלקים לא יושבים שעה על קפה, הם מורידים את השוט והולכים.
עוד משהוא שלומדים באיטליה
לפעמים מחייבים על הגריסיני שנותנים לך בתחילת הארוחה.....המקלות האפויים שאתה מכרסם כאשר אתה מחכה עד שהאוכל מוכן, שמעתי שבמקומות תיירותיים מחייבים גם על החלפת המפה אבל לא נתקלתי בזה.
דרך אגב
אם אני הייתי נוסע לאיטליה, חוץ מאיזה סיור או שניים במרכזי המבקרים של בתי הקלייה אולי הייתי מנצל את ההזדמנות לקחת איזה קורס בריסטה או טועם קפה אצלם. בטוח יש המון מידע באתרים של היצרנים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #7 

לא בטוח שתמצא כזה קורס זה כמו שתחפש אצלנו קורס להכנת פלאפל
נאפולי וטרייסטה המלצות מצוינות לא הייתי לא בזו ולא בזו בינתיים. אם הייתי עושה טיול בסימן קפה הייתי מנסה לקבוע סיור אצל לפחות יצרנית אחת ולפחות בית קליה גדול אחד שמעתי שהביקור באילי זו חוויה. אגב יש בפורום סיפור נחמד של מישהו שביקר אצל אחד היצרנים וזכה ליחס מפתיע
what's next?

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 31 פעמים

שליחה #8 

משהו שליקטתי, הקדשתי זמן בזמן הביקור ברומא:

קפה שאשא: קפוצ'ינו ומסורת
מי שמתגעגע לשנות ה‭70-‬ של המאה שעברה ונוסטלגיה לחנויות לממכר קפה צובטת לו בלב, מוכרח למהר לקפה שאשא. סניור אדולפו וסניורה אנה, שני אחים לבית משפחת שאשא, עם שורשים סיציליאניים, מנהלים את החנות שנפתחה ב‭.1911-‬ הקפה הוא תערובת מקומית, והגלידה נעשית במקום על ידי אדולפו.

זהו הקפה הטוב ביותר ברומא לא רק בזכות כפית גלידה שיוסיפו לכם ברצון לספל הקפה, אלא בזכות הקפוצ'ינו שזכה ב‭2005-‬ בתואר "הקפוצ'ינו הטוב ביותר באיטליה‭."‬ שאשא הוא אחרון בדורו, כי לצמד האחים אין ילדים או יורשים. "קפה טוב‭,"‬ מסביר אדולפו, "מורכב משלשה אלמנטים חשובים: התערובת, מכונת הקפה והציוד, וגם מפעיל המכונה, זה שמכין את הקפה‭."‬

הקפוצ'ינו כאן מוגש בטמפרטורה מושלמת. גם אם תערבבו את הסוכר בספל, כשתטעמו תוכלו להרגיש את השכבות שבכוס: הקפה, הקקאו (לא חייבים‭,(‬ והחלב שמרגיש כמו שילוב של קטיפה ומשי. קפה עולה ‭0.80‬ יורו, קפו'צינו יורו אחד.
• "Sciascia caffe", כתובת: Via Fabio Massimo 80/A, טלפון: ‭+39 06 3211580‬
סנט אסטאקיו: כבוד לנאפולי
נאפולי, בירת הדרום, סובלת ממשברים רבים, אך פרט להיותה אחת הערים היפות באיטליה, היא ללא ספק העיר שבה מוגש הקפה הטוב ביותר במדינה. רבים ניסו להבין מדוע, והסבר עם סבירות גבוהה הוא שהמים בעיר מאפשרים טעם שלא ניתן לחקותו.

הנאפוליטנים נוהגים להמתיק את הקפה שלהם ולהגישו עם מקצף קפה. קפה סנט אסטאקיו שייך לאלה שאוהבים את הקפה מתוק (מי שלא שותה את הקפה עם סוכר עליו לציין זאת בהתחלה במילה Amarro – מר) והתור הארוך מעיד שמגישים כאן קפה שונה ומיוחד. בדוכן משלמים יורו אחד לקפה, אבל מי שרוצה שיגישו לו לשולחן ישלם 3 יורו. המאפים, אגב, לא מומלצים. לכאן מגיעים לשתות קפה ומנסים לגלות את הסוד שמסתתר מאחורי מכונת הקפה שמוסתרת מעיני הציבור. את התערובת המקומית אפשר לרכוש כאן או דרך האינטרנט.
• "Sant' Eustachio" , כתובת: Piazza Sant'Eustachio 82. טל': 68802048 06 39+

טאצה ד'אורו: בזכות המוניטין
"ספל הזהב" הוא שם מוכר בענף הקפה. במספר מסעדות בעיר וברחבי העולם משווק קפה שנושא את השם הזה, אבל כשמגיעים לבית הקפה המקורי, סמוך לפנתיאון, מבינים שאך ורק כאן אפשר למצוא את קפה טאצה ד'אורו האמיתי. ריב משפחתי בין שני אחים הביא לפיצול עסקי ולשימוש כפול בשם.

אם שותים על הדלפק משלמים ‭0.80‬ יורו, כמו במרבית הדלפקים בעיר. יושבים? 2 יורו בבקשה. הקפה משובח, אבל אם כבר הגענו, כדאי לטעום, בתמורה ל‭2-‬ יורו נוספים, את הגרניטה: ברד הקפה ומעליו קצפת. מעדן.

• "La Casa Del Caffe Tazza D'oro ", כתובת: 84 Via degli Orfani. טל': 6789792 06 39+

קסטרוני: מקצועיות לשמה
מאותגרי החך חייבים לבקר בקסטרוני שבשכונת פראטי, לא הרחק מהוותיקן (ומקפה שאשא‭.(‬ ריח הקפה האיכותי יכה בכם כבר כשתעברו על שפת המדרכה. המקום מרכז שלל תבלינים, שמנים, ממרחים, ומוצרי מזון ייחודיים מכל רחבי העולם. זהו מוזיאון גסטרונומי המתפאר בעיקר בזכות תערובת הקפה של המקום. אין כאן שולחנות, ובכל זאת חייבים לבקר כאן.

אגב, בשכנות לחנות נמצאת המעדנייה הטובה ביותר בעיר, "פרנקי" שמה. מומלץ לאכול (גם כן בעמידה) תבשילים שלא תכינו מעולם בבית, ולסיים בקפה בדלת שליד. ישנם בעיר מספר סניפים נוספים של קסטרוני, אך זהו המוביל.

• "Castroni ", כתובת: via Cola di Rienzo 196/198. טל': 6874383 06 39+

אנטוניני: בגלל העוגות
סמוך לגשר קבור על נהר הטיבר במרכז העיר ממוקם בית הקפה אנטוניני, המוכר גם בשם "גרנד קפה אספריה‭."‬ אין סיכוי לעבור את חלון הראווה, להביט בעוגות, ולא להיכנס. רומאים שרוצים לפנק את עצמם מזמינים מכאן את העוגות לימי הולדת ולאירועים מיוחדים. בית הקפה גדול יחסית ומרבית הלקוחות יושבים ולוגמים תערובת מסחרית בשם "קפה פנטיני‭,"‬ אבל מה שבולט הוא ההיצע הגדול של מעדנים שאפשר לצרף ללגימה. השירות גרוע, אבל זה מאפיין בתי קפה רבים ברומא: לא מקובל להשאיר טיפ, המשכורות לא בשמיים - אז השירות בהתאם. ספל קפה באנטוניני עולה ‭0.80‬ יורו על הדוכן, ‭1.5‬ יורו ליד שולחן.

• "Antonini", כתובת: Lungotevere dei Melini 1. טל': 3203971 06 39+

אדריאנה: פסטורליה במרכז העיר
מרבית הישראלים לא רגילים לשתות קפה בעמידה ולהמשיך הלאה, אז הגיע הזמן לחשוף בפניכם קפה/ מסעדה שמעטים מכירים. בלב מרכז הקניות של רומא, ברחוב המקשר את המדרגות הספרדיות עם פיאצה דל פופולו, ממוקמת חנות נעליים לנשים. מרבית לקוחות החנות לא בהכרח יודעים שבקומה העליונה יש מרפסת פתוחה ומסעדה ממוזגת. לכאן כדאי לבוא עם השקיות הכבדות מהקניות, או לחילופין לתת לעצמכם לנוח מהליכה ממושכת. כשתיחשפו למקום לא תאמינו שאתם במרכז רומא. ספל קפה בדוכן עולה 1 יורו, בהגשה לשולחן 2 יורו. ארוחות הבוקר אף הן מומלצות. השירות דווקא אדיב.

• "Adriana", כתובת: Vicolo dell' Orto di Napoli, 10. טל': 3235353 06 39+

גרקו: השם וההיסטוריה
קבלו את בית הקפה הדחוק ביותר בעיר, שבו ישבו סופרים ואינטלקטואלים מפורסמים החל מ‭1760-‬ והיום יושבים בו לרוב תיירים יפנים שמוכנים לשלם 5 יורו עבור ספל אספרסו קצר. הוא יושב מטרים ספורים מהמדרגות הספרדיות בלב ויה קונדוטי, רחוב האופנה של רומא, ונוהרות אליו נשים מותשות מקניות. לאחרונה שופץ הבר, אך בכל זאת הצפיפות נוראה. הקפה עצמו, תערובת מקומית, טוב. עדיף להסתפק בדלפק, שם יעלה הקפה רק ‭0.90‬ יורו.

• "Caffe Greco", כתובת: Via Condotti 86. טל': 6791700 06 39+
Farnese
קפה וותיק , קפוצ'ינו נפלא, נעים לשבת ולהשקיף על קמפו די פיורי ותנועת האנשים הנמרצת.
• Café Farnese Via Baullari 106
קפה נפולי ברומא
המדובר בבית קפה מיוחד, מודרני למדי, לא גדול, למעשה די קטן, לא מוכר ולא דומה לרגילים, טוענים שם כי זה המקור של הקפה שהגיע לאיטליה, עם סוגים מיוחדים של קפה המוגש בכוסות מיוחדות, והכל שם טעים בצורה מדהימה. המקום הוא פינתי בין כביש הומה לסמטה, יש אזור לחניה במשולש שביניהם, וכמו בכל מקום ברומא קשה למצוא חניה, חוסמים אחד את השני ומסתדרים בסוף כמו רומאי... שווה להגיע ! (טאצה דורו - כלב קטן לידו).
• Via Nomentana 491, טל: 06-86329088

Sant'Eustachio
הנה אחד המקומות הטובים ביותר בעולם לשתות בהם קפה משובח, ואף לקנות שקית או שתיים הביתה. ‭Sant'Eustachio‬ מצוי סמוך מאוד לפנתיאון ברומא (אם אתם עומדים כשפניכם לפנתיאון, פנו ימינה ואז מיד שמאלה‭.(‬ הדרך אליו רצופה ניחוחות עמוקים ועשירים, המסתלסלים בכל הרחוב. מהנץ החמה ועד אישון לילה, כמעט תמיד משתרך פה תור של מכורים כבדים. שימו לב: ממתיקים כאן את הקפה באופן אוטומטי. מי שלא שותה את הקפה שלו עם סוכר, חייב לציין זאת כבר בהתחלה ולבקש את הקפה שלו ‭- Amarro‬ כלומר, מר.
• ‭Sant' Eustachio, 82 Piazza‬ Eustachio‬‭,Sant' Eustachio ‬ טל' ‭68802048-06-39‬
אלדד

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #9 

טוב אלדד סידר לנו טיול באיטליה :)

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #10 

hosq כתב:לא בטוח שתמצא כזה קורס זה כמו שתחפש אצלנו קורס להכנת פלאפל
נאפולי וטרייסטה המלצות מצוינות לא הייתי לא בזו ולא בזו בינתיים. אם הייתי עושה טיול בסימן קפה הייתי מנסה לקבוע סיור אצל לפחות יצרנית אחת ולפחות בית קליה גדול אחד שמעתי שהביקור באילי זו חוויה. אגב יש בפורום סיפור נחמד של מישהו שביקר אצל אחד היצרנים וזכה ליחס מפתיע
...
אין מפעלים להכנת פלאפל ואין מערכות שווקיות למכירה ויחצו"ן של פלאפל.
באיטליה יש חברות קליה עצומות ומפורסמות שמפעילות מרכזי מבקרים
במסגרת מרכזי המבקרים או כחלק מהמסגרת השיווקית חלק גדול מהחברות מפעילות "בתי ספר" שבהם יש קורסי טעימה קורסים להכרת קפה וקורסים לבריסטס, אם אני זוכר נכון יש גם אחד שנקרא אוניברסיטה או אקדמיה.
נתקלתי בכמה מהם בעבר
פשוט צריך לחפש באתרים של חברות קלייה שנמצאות במקום בו אתה רוצה לבקר, צריך לחפש באתרי אינטרנט של קולים גדולים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #11 

כמו שלומדים אלצלנו מכונאות בבית ספר ככה לומדים להיות בריסטה באיטליה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מגדל_קפה_קולומבי
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

רשימה של בתי ספר לקפה באיטליה

שליחה #12 

עד עכשיו לא היה לי זמן, אבל עכשיו התפנתי לחפש כמה בתי ספר וקורסים לקפה באיטליה, תבלה.
:-)
וקח בחשבון שאתה כבר יודע דבר או שניים בקפה
אז
בחר משהוא שמתאים לך:
בית ספר לקפה שקראתי עליו המלצה או שתיים בפרומים מחו"ל
http://www.espressoacademy.it/lang/eng/corsi.php
האוניברסיטה לקפה של אילי....... בי איי במדעי האספרסו עם מסלול מקוצר לאספרסו קצר.
http://www.illy.com/wps/wcm/connect/en/ ... -del-caffe
מרכז האימונים של לוואצה.....טירונות בריסטה 5
http://www.lavazza.com/en/coffee-passio ... ng-center/
בית ספר לקפה קליגיירי במודנה, מאיפה שמגיע החומץ הבלסמי.
http://www.caffecagliari.it/scuola&lang=en_US
פירנצה עיר מדהימה וגם שם יש בית קלייה שמעביר קורסים לקפה, מעניין עם הם מגלים גם את סודות הקלייה שלהם.
http://www.mokaflor-italian-coffee.com/ ... plant.html
ביקורת באתר מטיילים על בית ספר לקפה.
http://www.tripadvisor.com/ShowUserRevi ... scany.html
essse קפה
http://www.tripadvisor.com/ShowUserRevi ... scany.html
האמת היא שנתקלתי בשנים האחרונות בעוד כמה בתי ספר כאלה, אחד עשה עליי רושם ממש טוב אבל לא הצלחתי למצוא אותו, אם אלו לא מספיקים לך תגיד לי וכאשר אשתי תנחת (היא עכשיו בדרך מפרנקפורט לבוגוטה עם "המשלוח מנות" מהפרוייקט של מאור) אני אבקש ממנה לנסות למצוא בחיפוש בגוגל עם מילות מפתח באיטלקית.......אישתי למדה תכשיטנות באיטליה והיא דוברת איטלקית שוטפת ויתכן שמתי שהוא נשלח אותה לעשות שם קורס כאשר אני אעשה אחד בארה"ב ואחר כך נחלוק את הידע שצברנו משתי האסכולות.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”