על אוזניות Shure ומגברים (:
היי לכולם.
אני מחזיק כבר שנתיים אוזניות Shure SE315, שנקנו בהמלצת החברים פה בפורום. בהזדמנות זו אגיד תודה, כי זו באמת הייתה קנייה טובה, למרות כל הגבות שהורמו סביבי (לרוב האנשים שאני מכיר נשמע "מטורף" בלשון המעטה לשלם מאות שקלים על אוזניות, בטח מסוג inear). בכל מקרה, עלו לי מספר שאלות ורציתי לברר:
1. האם שווה לי לשדרג בזמן הקרוב (או אולי עוד שנה ואף יותר) ל-SE535. האם מישהו יודע אם האופי של הסאונד שלהם דומה לאופי של האוזניות הנוכחות שלי? כי זה חשוב לי. כלומר, שהסאונד ירגיש טבעי, שהבאס לא ילחץ יותר מדי, שהפירוט יהיה טוב והבמה (אני לא בטוח אם לאוזניות שלי יש במה "גדולה", אני מניח שכן) תהיה גדולה.
2. האם נדרש להן מגבר, ואם כן, איזה כדאי? רצוי שלא יעלה יותר מ-1000 ש"ח... ואף שלא יתקרב לזה... אלא אם זה באמת שווה את זה. זה צריך להיות טוב.
3. האם כדאי לקנות מגבר בלי קשר לרכישת אוזניות חדשות? אין לי כרגע שום בעיה עם הנעת האוזניות, באמת, כמעט כל דבר מזיז אותן, ואני שומע בעיקר מהכרטיס קול של ה-iMac שלי, אבל השאלה היא אם מגבר או DAC יעניקו לי איכות שמיעה חדשה ובאמת טובה יותר.
בתודה רבה רבה, אריאל
אני מחזיק כבר שנתיים אוזניות Shure SE315, שנקנו בהמלצת החברים פה בפורום. בהזדמנות זו אגיד תודה, כי זו באמת הייתה קנייה טובה, למרות כל הגבות שהורמו סביבי (לרוב האנשים שאני מכיר נשמע "מטורף" בלשון המעטה לשלם מאות שקלים על אוזניות, בטח מסוג inear). בכל מקרה, עלו לי מספר שאלות ורציתי לברר:
1. האם שווה לי לשדרג בזמן הקרוב (או אולי עוד שנה ואף יותר) ל-SE535. האם מישהו יודע אם האופי של הסאונד שלהם דומה לאופי של האוזניות הנוכחות שלי? כי זה חשוב לי. כלומר, שהסאונד ירגיש טבעי, שהבאס לא ילחץ יותר מדי, שהפירוט יהיה טוב והבמה (אני לא בטוח אם לאוזניות שלי יש במה "גדולה", אני מניח שכן) תהיה גדולה.
2. האם נדרש להן מגבר, ואם כן, איזה כדאי? רצוי שלא יעלה יותר מ-1000 ש"ח... ואף שלא יתקרב לזה... אלא אם זה באמת שווה את זה. זה צריך להיות טוב.
3. האם כדאי לקנות מגבר בלי קשר לרכישת אוזניות חדשות? אין לי כרגע שום בעיה עם הנעת האוזניות, באמת, כמעט כל דבר מזיז אותן, ואני שומע בעיקר מהכרטיס קול של ה-iMac שלי, אבל השאלה היא אם מגבר או DAC יעניקו לי איכות שמיעה חדשה ובאמת טובה יותר.
בתודה רבה רבה, אריאל
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
כדי לענות לך האם DAC ישפר לך את איכות השמע, יעזור אם תגיד מה המקור שכרגע אתה שומע ממנו.
לגבי הגברה- הן נצילות ברמות גבוהות מאוד (עכבה: 27, רגישות: 116, ודרייברים קטנים), כל דבר יכול להניע אותן. ולכן מגבר יעזור ממש במעט. לא משהו שאפשר להגיד עליו "הבדל".
לגבי SE535- הן פחות רגישות, ויותר תחוש איתן הבדלים בלי ועם מגבר.
האם הן יותר טובות באיכות הסאונד מאשר ה SE315? עפ"י שור, הן 2 רמות מעל. יש להן גם 3 דרייברים.
לגבי הגברה- הן נצילות ברמות גבוהות מאוד (עכבה: 27, רגישות: 116, ודרייברים קטנים), כל דבר יכול להניע אותן. ולכן מגבר יעזור ממש במעט. לא משהו שאפשר להגיד עליו "הבדל".
לגבי SE535- הן פחות רגישות, ויותר תחוש איתן הבדלים בלי ועם מגבר.
האם הן יותר טובות באיכות הסאונד מאשר ה SE315? עפ"י שור, הן 2 רמות מעל. יש להן גם 3 דרייברים.
כנראה שכל מכשיר שהוא ישפר לי את איכות השמע - אני משתמש ביציאה המובנית של אוזניות באיימק ובכרטיס קול חיצוני על יו אס בי ב-40 שקל. איתו כבר יש לי בעיות - אם הווליום חזק מדי בשבילו (ואני מדבר על בערך חצי במד הווליום של המחשב) אז הוא מעוות את הסאונד, כמו בדיסטורשן. תוכל להליץ לי (או כל אחד אחר) על DAC טוב שישמש אותי גם לאוזניות וגם לרמקולים כדוגמת audioengine a5+? זה מה שאני צריך כנראה לשנות בזמן הקרוב. ורצוי שיהיה לא יקר מדי... איך המגברים הפשוטים של nuforce?
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
כל דבר יהיה שיפור אם כך
מכשיר משולב לרמקולים וגם לאוזניות?
פתרון זול הוא ה AudioEngine D1.
יש את ה peachtree audio שמתעסקת במגברים מהסוג הזה, אבל זה יקר.
מגבר משולב של nuforce אני לא מכיר אישית, אולי אחרים יגידו לך עליו
מכשיר משולב לרמקולים וגם לאוזניות?
פתרון זול הוא ה AudioEngine D1.
יש את ה peachtree audio שמתעסקת במגברים מהסוג הזה, אבל זה יקר.
מגבר משולב של nuforce אני לא מכיר אישית, אולי אחרים יגידו לך עליו
בתור מי שהחזיק 535 אני מבטיח לך כמה דברים-
- הגבוהים צורמים בשלב מסוים.
- למרות 2 דרייברים לנמוכים היא לא יורדת נמוך בכלל.
- הבמה ענקית בניגוד למה שאתה רגיל לשמוע. הטבעיות גם כן. בכל סגנון מוזיקה, הכי פחות ברוק. אבל עדיין מרגישים הבדל עצום.
- הפירוט מדהים.
- זו אוזניה מעולה המתאימה יותר למוזיקה אקוסטית.
אם אתה רגיל לשמוע מוזיקה קשה/כבדה וכ'ו האוזנייה הזו פשוט לא בשבילך. וזו הסיבה למה אני מכרתי את שלי. פשוט לא התאים.
אם מעניינת אותך חלופה אחרת יש את ה-IE8 של סנהייזר שבאותה תקופה גם כן שמעתי. האוזנייה מתאפיינת בבמה פחות רחבה, אין גבוהים חריפים בכלל והבאס כבד. הבעיה עם שתיהן שאין אמצע. לכן אני באופן אישי ממליץ לבדוק על אוזניות אחרות ברמת המחיר הזו.
בהצלחה.
- הבמה ענקית בניגוד למה שאתה רגיל לשמוע. הטבעיות גם כן. בכל סגנון מוזיקה, הכי פחות ברוק. אבל עדיין מרגישים הבדל עצום.
- הפירוט מדהים.
- זו אוזניה מעולה המתאימה יותר למוזיקה אקוסטית.
אם אתה רגיל לשמוע מוזיקה קשה/כבדה וכ'ו האוזנייה הזו פשוט לא בשבילך. וזו הסיבה למה אני מכרתי את שלי. פשוט לא התאים.
אם מעניינת אותך חלופה אחרת יש את ה-IE8 של סנהייזר שבאותה תקופה גם כן שמעתי. האוזנייה מתאפיינת בבמה פחות רחבה, אין גבוהים חריפים בכלל והבאס כבד. הבעיה עם שתיהן שאין אמצע. לכן אני באופן אישי ממליץ לבדוק על אוזניות אחרות ברמת המחיר הזו.
בהצלחה.
הSE535 זהות ב-90% לפחות לSE530 ובתור מי שמחזיק באלו כמה שנים טובות: שני הנק' הראשונות שלך, אלה סימנים מובהקים לכך שלא השגת אטימה מספקת. השלישית יכולה להיות קשורה גם כן אם האטימה ממש רדודה, מה שיוצר אפקט של סאונד מרוחק יותר... בכל מקרה, הבמה של הSE530/535 די בינונית בגודל, לא משהו מיוחד. מה שכן, האימגי'נג (מיקום צלילים) מעולה.Guy30 כתב:בתור מי שהחזיק 535 אני מבטיח לך כמה דברים-
- הבמה ענקית בניגוד למה שאתה רגיל לשמוע. הטבעיות גם כן. בכל סגנון מוזיקה, הכי פחות ברוק. אבל עדיין מרגישים הבדל עצום....
Arinitz, החתימה שתיארת יושבת בול על הSE530/5. אם הבאס של הSE315 סיפק אותך מבחינת ווליום, אתה תראה שיפור הן בלינאריות (תגובה שטוחה עד ל20hz) והן בכמות אם תשדרג במעלה הליין-אפ.