בריטה וריכוך מים למכונת הקפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
TsurTriger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #1 

לא פעם ולא פעמיים ראיתי חברים בפורום רושמים כי בריטה זה לא ריכוך מספיק טוב למכונת הקפה.
ואני תוהה למה ועל סמך מה מבוססת הדעה הזו?

אני משתמש בבריטה (קומקום עם פילטרים קטנים שמספיקים לכחודש שימוש) כבר כשלוש שנים.
בלי הבריטה, אחרי 2-3 הרתחות של מים בקומקום החשמלי מתחילה האבנית להצטבר באופן הנראה לעיין.
עם בריטה אני לא צריך לנקות אבנית בקומקום החשמלי לפחות חודשיים. אני חושב שהפעם האחרונה שניקיתי אבנית בקומקום הייתה לפני שלושה חודשים וכעת המצב של האבנית הוא כאילו הרתחתי בו פעם אחת בלבד (נקודות קטנות של התחלה של אבנית). תדירות ההרתחות עם הקומקום היא כפעמיים ביום לפחות. משמע, גם לאחר לפחות 100 הרתחות הקומקום נקי כמעט לגמרי.

המטרה של הפילטר למכונת הקפה, להבנתי, היא כדי למנוע אבנית בבוילר ובצנרת. מההתרשמות שלי עם בריטה, הפילטרים שלהם עושים עבודה מעולה. ולכן אני תוהה האם אני מפספס משהו.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אז אני אתן לך נקודה להשוואה - אני קניתי מרכך(8ל') בינואר השנה עד עתה הוא עבר רענון אחד.
הקומקום שלי עובד מינ' פעמיים ביום(אשתי) ואף פעם לא עם אותם המים, תמיד ממלאים מים לפי מידת הצריכה. מהיום שקניתי את המרכך ועד היום לא ניקיתי אבנית בקומקום כי פשוט אין, אפילו לא נקודות.

לפני המרכך(ללא בריטה או כל ריכוך אחר) הייתי צריך לנקות לפחות אחת לחודש כי כבר הצבטרה שכבה מכובדת של אבנית.
איציק.

amirhav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

גם אני מצטרף לשאלה,
איציק, זה שמרכך מים יותר טוב זה קל להסכים לפי מה שאתה מציג,
אבל איך יוצא שבריטה לא מספיק טובה (נתון שקראתי בפורום יותר מפעם אחת)
גם אני השתמשתי בבריטה כשהיתה לי מכונה עם מיכל, וכאחד שעשה לה טיפול/שיפוץ יסודי מהדוד לצינורות אני אומר לך בפה מלא, האבנית זניחה עד לא קיימת.
הכצעקתה??

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

מי אמר שבריטה לא מספיק טובה?

השתמשתי בבריטה + פילטר רזין במשך 4.5 שנים ולא היתה לי שום בעיה.
אני גם לא דוגל בשיטת החידוש לפילטרים האלה.
פשוט מחליף בריטה פעם ב-3 חודשים (או כשהמים כבר לא טעימים לי, מה שבא קודם) ומרכך רזין חדש פעם ב-3 חודשים. זהו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #5 

אין כמו המיכל של 8 ליטר.
השאלה היא ענין של מיקום,איפה תסתיר מיכל כזה ,ושאלה של עלות,מה מחיר ראשוני ומחיר תחזוקתי של מיכל 8 ליטר לעומת החלפת פילטרים בבריטה .
ובריטה לא מונעת אבנית באופן מלא.

gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #6 

אותי זה בדיוק גם מעניין, מה זה המיכל הזה של ה8 ליטר, איך הוא נראה איך מחברים אותו? הוא מתחבר לברז הרגיל במטבח?

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #7 

אמיר,

אני לא אומר שבריטה לא מספיק טובה ולכן נתתי כדוגמא את המקרה הפרטי שלי, אני גר בנס ציונה ואצלי המים יחסית קשים, ידעתי את זה לפי הצטברות האבנית המהירה על דלתות המקלחון וכמו שכתבתי גם לפי הקומקום. לאחר מכן קניתי גם מקלוני בדיקה והם נתנו לי את החותמת לעניין.

זה המרכך:
http://www.amigo-pt.co.il/%D7%9E%D7%A8% ... D7%95.html

אני התקנתי אותו מתחת לכיור עם ברז מעל השיש כמו של מטהר מים.
היתרון במרכך זה הנוחות(עם הבריטה הייתי צריך למלא אותה, להמתין לסינון ואז לחזור על הפעולה עוד פעמיים) והעובדה הנוספת שאפשר לחבר אותו בחיבור ישיר למכונה.

תעשה חשבון כמה עולה לך להחליף פילטר בריטה כל 3 חודשים + פילטר רזין במכונה לעומת הוצאה חד פעמית של 450ש"ח ורענון אחת לחודשיים שלושה(בשימוש ביתי) בעלות של 3 שקלים(קילו מלח גס).

כל הנאמר הוא בהנחה שהמים שיוצאים לך מהברז טעימים כמו אצלי, כי אחרת תצטרך להוסיף גם סנן פחם.
איציק.

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #8 

למה להסתבך.... הנה בדיקה שעשיתי.

משמאל - מים דרך פילטר בריטה בן חודש וחצי.
מימין- מים דרך פילטר רזין (קטן) בן חודש וחצי גם כן.

לא מצורף, אבל בדיקה למים מהברז - המקל בצבע כהה מאוד!!!
אני אישית משתמש בשניהם, כי כבר יש בריטה בבית.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #9 

moti_r כתב:מי אמר שבריטה לא מספיק טובה?
השתמשתי בבריטה + פילטר רזין במשך 4.5 שנים ולא היתה לי שום בעיה..
...
לא השמשת רק בבריטה אלא גם במרכך שרף הקטן, זה קצת יותר מסתם בריטה.
מה שסידרו לך במכונה לאחרונה היה קשור לאבנית או לבלאי טבעי?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #10 

ברור. בריטה לבד זה לא מספיק, מעולם לא טענתי שזה מספיק.
אבל בריטה+רזין זה פתרון קל, מהיר וגם לא יקר, שאפשר להשתמש בו אם אי אפשר או לא רוצים להתקין מרכך גדול (שהוא כמובן עדיף).

הטיפול האחרון היה בגלל בלאי טבעי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2437
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #11 

טעות
נערך לאחרונה על ידי ra ב 15/08/2013 21:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

zvibl כתב:אין כמו המיכל של 8 ליטר.
השאלה היא ענין של מיקום,איפה תסתיר מיכל כזה ,ושאלה של עלות,מה מחיר ראשוני ומחיר תחזוקתי של מיכל 8 ליטר לעומת החלפת פילטרים בבריטה .
ובריטה לא מונעת אבנית באופן מלא.
...
אני הסתרתי את המיכל מאחורי המקרר על מדף. מכיוון והיה לי ברז מים למקרר השתמשתי בו להזנת המיכל והוספתי עוד צנרת עם ברז נוסף ליד המכונה וממנו צינור שרשורי וברז לחיצה למילוי.
מכיוון ואין לי הזנת מים ישירה אני ממלא ישירות למיכל. (התקנתי מד מים במכונה כך שיש לי התראה מתי חסר מים)
בצריכת המים אצלינו גם לקפה וגם לקומקום, אני מרענן פעם ב-6-8 חודשים !
בלי ספק שלאורך זמן בריטה יותר יקר והרבה פחות נוח.
תחזוקת מרכך 8 ליטר היא מחיר עלות של קילו מלח בישול, כמה שקלים בודדים.
בתחילת הדרך גם אני השתמשתי בבריטה+מרכך פנימי ופילטר החזיק פחות מחודש עד להופעת אבנית בקומקום.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #13 

לא כל כך מבין למה לסבול עם קנקן בריטה לזהם את הסביבה ולשלם כל כך הרבה. זה גם פתרון לא מושלם צריך לזכור שדוד המכונה קטן יותר קשה יותר לניקוי ועובד קשה יותר. המים להקצפה מגיעים לטמפ גבוהה יותר מבקומקום ויותר משקעי אבנית נוצרים. לבריטה אגב יש פתרונות מצוינים אחרים כמו הפילטר מרכך הפנימי שעולה פחות ממאה שח ומחזיק שנה או הפילטר מרכך הקווי שלהם שגם משפר את הטעם ונוח לשימוש
what's next?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #14 

ֳ¬ֳ ֳ«ֳ¬ ֳ«ֳ× ֳ®ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ¬ֳ®ֳ₪ ֳ¬ֳ±ֳ¡ֳ¥ֳ¬ ֳ²ֳ­ ֳ·ֳ°ֳ·ֳ¯ ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ¨ֳ₪ ֳ¬ֳ¦ֳ₪ֳ­ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ±ֳ¡ֳ©ֳ¡ֳ₪ ֳ¥ֳ¬ֳ¹ֳ¬ֳ­ ֳ«ֳ¬ ֳ«ֳ× ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪. ֳ¦ֳ₪ ֳ¢ֳ­ ֳ´ֳ÷ֳ¸ֳ¥ֳ¯ ֳ¬ֳ ֳ®ֳ¥ֳ¹ֳ¬ֳ­ ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ× ֳ¬ֳ¦ֳ«ֳ¥ֳ¸ ֳ¹ֳ£ֳ¥ֳ£ ֳ₪ֳ®ֳ«ֳ¥ֳ°ֳ₪ ֳ·ֳ¨ֳ¯ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ·ֳ¹ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ¬ֳ°ֳ©ֳ·ֳ¥ֳ© ֳ¥ֳ²ֳ¥ֳ¡ֳ£ ֳ·ֳ¹ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸. ֳ₪ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ₪ֳ·ֳ¶ֳ´ֳ₪ ֳ®ֳ¢ֳ©ֳ²ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ¨ֳ®ֳ´ ֳ¢ֳ¡ֳ¥ֳ₪ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®ֳ¡ֳ·ֳ¥ֳ®ֳ·ֳ¥ֳ­ ֳ¥ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®ֳ¹ֳ·ֳ²ֳ© ֳ ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ÷ ֳ°ֳ¥ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ­. ֳ¬ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ¨ֳ₪ ֳ ֳ¢ֳ¡ ֳ©ֳ¹ ֳ´ֳ÷ֳ¸ֳ¥ֳ°ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ¶ֳ¥ֳ©ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ ֳ§ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ₪ֳ´ֳ©ֳ¬ֳ¨ֳ¸ ֳ®ֳ¸ֳ«ֳ× ֳ₪ֳ´ֳ°ֳ©ֳ®ֳ© ֳ¹ֳ²ֳ¥ֳ¬ֳ₪ ֳ´ֳ§ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ®ֳ ֳ₪ ֳ¹ֳ§ ֳ¥ֳ®ֳ§ֳ¦ֳ©ֳ· ֳ¹ֳ°ֳ₪ ֳ ֳ¥ ֳ₪ֳ´ֳ©ֳ¬ֳ¨ֳ¸ ֳ®ֳ¸ֳ«ֳ× ֳ₪ֳ·ֳ¥ֳ¥ֳ© ֳ¹ֳ¬ֳ₪ֳ­ ֳ¹ֳ¢ֳ­ ֳ®ֳ¹ֳ´ֳ¸ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¨ֳ²ֳ­ ֳ¥ֳ°ֳ¥ֳ§ ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹
what's next?

TsurTriger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #15 

נכון, בריטה יקר יותר לאורך זמן.
כל פילטר עולה כ30 שח, עם ההנחות וצבירת נקודות לרוב עולה כ300-315 שח בשנה ל12 פילטרים.
כך שלאורך זמן בריטה יקר יותר.

עבור מישהו שהבית שלו, התקנת פילטר של 8 ליטר זו אלטרנטיבה טובה. אך עבור מישהו ששוכר דירה, לדעתי, התקנה של פילטר כזה גם עלולה להוביל להוצאות נוספות (פירוק והחזרה למצב הקודם) וגם מעיקה (לפרק ולהרכיב מחדש).

אם כך, מה האלטרנטיבה עבור שוכרי הדירות בריכוך מים אם לטענתכם בריטה זה טוב, אבל כדאי יותר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #16 

מה הבעיה להתקין גם בדירה שכורה ? אם יש ברז מדיח מתחת לכיור או ברז למקרר אז אפשר להתקין מפצל עליו וממנו להעביר צינור הזנה למרכך.

לא חייבים ברז על השיש אם לא ניתן להתקין על הכיור ואין הכנה, אפשר לחבר צינור מהיציאה של המרכך ולהעביר לבקבוק ולמלא את המכונה.

זו התקנה של עשר דקות והפירוק פשוט לחלוטין.

המרכך יעיל מאוד הרבה מעבר לבריטה, במכונה שהייתה לי לאחר כמעט 2.5 שנים לא היה גרם של אבנית והדוד היה נקי לחלוטין מבפנים כולל גוף החימום (הצצתי פנימה עם פנס לאחר פירוק שובר הואקום).

לדעתי עם מרכך שמרוענן בזמן אפילו לאחר 4-5 שנים לא צריך ניקוי אבנית, כל החלקים יעבדו כמו שצריך ולא יצטברו מהר משקעים במקומות רגישים ויעשו בעיות, זה פריט חובה עם כל מכונה ושווה בהחלט את ההשקעה החד פעמית.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

השוואה

שליחה #17 

הנה דוגמה מהשוואה קצרה שעשיתי פעם בין מים מהברז, קנקן בריטה עם פילטר בן שבוע ומים ממרכך 8 ליטר שרוענן לפני כ 4 חודשים, ניתן לראות בבירור הבדל מהותי לטובת המרכך וזה עוד לפני ריענון במלח שאמור היה כבר להתבצע.
מימין לשמאל: מרכך 8 ליטר, קנקן בריטה, מים מהברז
 מימין לשמאל: מרכך 8 ליטר, קנקן בריטה, מים מהברז

TsurTriger פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #18 

כפיר_ש כתב:מה הבעיה להתקין גם בדירה שכורה ? אם יש ברז מדיח מתחת לכיור או ברז למקרר אז אפשר להתקין מפצל עליו וממנו להעביר צינור הזנה למרכך.

לא חייבים ברז על השיש אם לא ניתן להתקין על הכיור ואין הכנה, אפשר לחבר צינור מהיציאה של המרכך ולהעביר לבקבוק ולמלא את המכונה.

זו התקנה של עשר דקות והפירוק פשוט לחלוטין.

המרכך יעיל מאוד הרבה מעבר לבריטה, במכונה שהייתה לי לאחר כמעט 2.5 שנים לא היה גרם של אבנית והדוד היה נקי לחלוטין מבפנים כולל גוף החימום (הצצתי פנימה עם פנס לאחר פירוק שובר הואקום).

לדעתי עם מרכך שמרוענן בזמן אפילו לאחר 4-5 שנים לא צריך ניקוי אבנית, כל החלקים יעבדו כמו שצריך ולא יצטברו מהר משקעים במקומות רגישים ויעשו בעיות, זה פריט חובה עם כל מכונה ושווה בהחלט את ההשקעה החד פעמית.
...
מדיח? סטודנט מרוד ששוטף במו ידיו את הכלים. :wink:
שלא נדבר על מקרר עם בר.

מה הפתרון עבור אלה שאינם יכולים להתקין את המרכך של ה8 ליטר ורוצים סינון טוב יותר מבריטה?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

לשים פילטר רזין קטן במיכל המים של המכונה יחד עם בריטה בקנקן ולדאוג להחליף בזמן את הבריטה ולרענן בזמן את הפילטר הקטן במיכל (כל חודש בערך)

אגב אפשר למצוא ברז פנוי ולנסות לשים מתאם כלשהו למרכך, אולי אפילו אפשר לשים מפצל על ברז המים הקרים שמזין את ברז המטבח וכדאי להתייעץ עם אינסטלטור.

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #20 

אם אין לי מדיח וכו', ואני מעוניין להתקין מרכך 8 לי' מה עלי לעשות?
אינסטלטור? האם ניתן להזמין מהמשווק גם התקנה?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”