בריטה וריכוך מים למכונת הקפה
-
TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לא פעם ולא פעמיים ראיתי חברים בפורום רושמים כי בריטה זה לא ריכוך מספיק טוב למכונת הקפה.
ואני תוהה למה ועל סמך מה מבוססת הדעה הזו?
אני משתמש בבריטה (קומקום עם פילטרים קטנים שמספיקים לכחודש שימוש) כבר כשלוש שנים.
בלי הבריטה, אחרי 2-3 הרתחות של מים בקומקום החשמלי מתחילה האבנית להצטבר באופן הנראה לעיין.
עם בריטה אני לא צריך לנקות אבנית בקומקום החשמלי לפחות חודשיים. אני חושב שהפעם האחרונה שניקיתי אבנית בקומקום הייתה לפני שלושה חודשים וכעת המצב של האבנית הוא כאילו הרתחתי בו פעם אחת בלבד (נקודות קטנות של התחלה של אבנית). תדירות ההרתחות עם הקומקום היא כפעמיים ביום לפחות. משמע, גם לאחר לפחות 100 הרתחות הקומקום נקי כמעט לגמרי.
המטרה של הפילטר למכונת הקפה, להבנתי, היא כדי למנוע אבנית בבוילר ובצנרת. מההתרשמות שלי עם בריטה, הפילטרים שלהם עושים עבודה מעולה. ולכן אני תוהה האם אני מפספס משהו.
ואני תוהה למה ועל סמך מה מבוססת הדעה הזו?
אני משתמש בבריטה (קומקום עם פילטרים קטנים שמספיקים לכחודש שימוש) כבר כשלוש שנים.
בלי הבריטה, אחרי 2-3 הרתחות של מים בקומקום החשמלי מתחילה האבנית להצטבר באופן הנראה לעיין.
עם בריטה אני לא צריך לנקות אבנית בקומקום החשמלי לפחות חודשיים. אני חושב שהפעם האחרונה שניקיתי אבנית בקומקום הייתה לפני שלושה חודשים וכעת המצב של האבנית הוא כאילו הרתחתי בו פעם אחת בלבד (נקודות קטנות של התחלה של אבנית). תדירות ההרתחות עם הקומקום היא כפעמיים ביום לפחות. משמע, גם לאחר לפחות 100 הרתחות הקומקום נקי כמעט לגמרי.
המטרה של הפילטר למכונת הקפה, להבנתי, היא כדי למנוע אבנית בבוילר ובצנרת. מההתרשמות שלי עם בריטה, הפילטרים שלהם עושים עבודה מעולה. ולכן אני תוהה האם אני מפספס משהו.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- Itsik
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אז אני אתן לך נקודה להשוואה - אני קניתי מרכך(8ל') בינואר השנה עד עתה הוא עבר רענון אחד.
הקומקום שלי עובד מינ' פעמיים ביום(אשתי) ואף פעם לא עם אותם המים, תמיד ממלאים מים לפי מידת הצריכה. מהיום שקניתי את המרכך ועד היום לא ניקיתי אבנית בקומקום כי פשוט אין, אפילו לא נקודות.
לפני המרכך(ללא בריטה או כל ריכוך אחר) הייתי צריך לנקות לפחות אחת לחודש כי כבר הצבטרה שכבה מכובדת של אבנית.
הקומקום שלי עובד מינ' פעמיים ביום(אשתי) ואף פעם לא עם אותם המים, תמיד ממלאים מים לפי מידת הצריכה. מהיום שקניתי את המרכך ועד היום לא ניקיתי אבנית בקומקום כי פשוט אין, אפילו לא נקודות.
לפני המרכך(ללא בריטה או כל ריכוך אחר) הייתי צריך לנקות לפחות אחת לחודש כי כבר הצבטרה שכבה מכובדת של אבנית.
איציק.
גם אני מצטרף לשאלה,
איציק, זה שמרכך מים יותר טוב זה קל להסכים לפי מה שאתה מציג,
אבל איך יוצא שבריטה לא מספיק טובה (נתון שקראתי בפורום יותר מפעם אחת)
גם אני השתמשתי בבריטה כשהיתה לי מכונה עם מיכל, וכאחד שעשה לה טיפול/שיפוץ יסודי מהדוד לצינורות אני אומר לך בפה מלא, האבנית זניחה עד לא קיימת.
הכצעקתה??
איציק, זה שמרכך מים יותר טוב זה קל להסכים לפי מה שאתה מציג,
אבל איך יוצא שבריטה לא מספיק טובה (נתון שקראתי בפורום יותר מפעם אחת)
גם אני השתמשתי בבריטה כשהיתה לי מכונה עם מיכל, וכאחד שעשה לה טיפול/שיפוץ יסודי מהדוד לצינורות אני אומר לך בפה מלא, האבנית זניחה עד לא קיימת.
הכצעקתה??
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מי אמר שבריטה לא מספיק טובה?
השתמשתי בבריטה + פילטר רזין במשך 4.5 שנים ולא היתה לי שום בעיה.
אני גם לא דוגל בשיטת החידוש לפילטרים האלה.
פשוט מחליף בריטה פעם ב-3 חודשים (או כשהמים כבר לא טעימים לי, מה שבא קודם) ומרכך רזין חדש פעם ב-3 חודשים. זהו.
השתמשתי בבריטה + פילטר רזין במשך 4.5 שנים ולא היתה לי שום בעיה.
אני גם לא דוגל בשיטת החידוש לפילטרים האלה.
פשוט מחליף בריטה פעם ב-3 חודשים (או כשהמים כבר לא טעימים לי, מה שבא קודם) ומרכך רזין חדש פעם ב-3 חודשים. זהו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- Itsik
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אמיר,
אני לא אומר שבריטה לא מספיק טובה ולכן נתתי כדוגמא את המקרה הפרטי שלי, אני גר בנס ציונה ואצלי המים יחסית קשים, ידעתי את זה לפי הצטברות האבנית המהירה על דלתות המקלחון וכמו שכתבתי גם לפי הקומקום. לאחר מכן קניתי גם מקלוני בדיקה והם נתנו לי את החותמת לעניין.
זה המרכך:
http://www.amigo-pt.co.il/%D7%9E%D7%A8% ... D7%95.html
אני התקנתי אותו מתחת לכיור עם ברז מעל השיש כמו של מטהר מים.
היתרון במרכך זה הנוחות(עם הבריטה הייתי צריך למלא אותה, להמתין לסינון ואז לחזור על הפעולה עוד פעמיים) והעובדה הנוספת שאפשר לחבר אותו בחיבור ישיר למכונה.
תעשה חשבון כמה עולה לך להחליף פילטר בריטה כל 3 חודשים + פילטר רזין במכונה לעומת הוצאה חד פעמית של 450ש"ח ורענון אחת לחודשיים שלושה(בשימוש ביתי) בעלות של 3 שקלים(קילו מלח גס).
כל הנאמר הוא בהנחה שהמים שיוצאים לך מהברז טעימים כמו אצלי, כי אחרת תצטרך להוסיף גם סנן פחם.
אני לא אומר שבריטה לא מספיק טובה ולכן נתתי כדוגמא את המקרה הפרטי שלי, אני גר בנס ציונה ואצלי המים יחסית קשים, ידעתי את זה לפי הצטברות האבנית המהירה על דלתות המקלחון וכמו שכתבתי גם לפי הקומקום. לאחר מכן קניתי גם מקלוני בדיקה והם נתנו לי את החותמת לעניין.
זה המרכך:
http://www.amigo-pt.co.il/%D7%9E%D7%A8% ... D7%95.html
אני התקנתי אותו מתחת לכיור עם ברז מעל השיש כמו של מטהר מים.
היתרון במרכך זה הנוחות(עם הבריטה הייתי צריך למלא אותה, להמתין לסינון ואז לחזור על הפעולה עוד פעמיים) והעובדה הנוספת שאפשר לחבר אותו בחיבור ישיר למכונה.
תעשה חשבון כמה עולה לך להחליף פילטר בריטה כל 3 חודשים + פילטר רזין במכונה לעומת הוצאה חד פעמית של 450ש"ח ורענון אחת לחודשיים שלושה(בשימוש ביתי) בעלות של 3 שקלים(קילו מלח גס).
כל הנאמר הוא בהנחה שהמים שיוצאים לך מהברז טעימים כמו אצלי, כי אחרת תצטרך להוסיף גם סנן פחם.
איציק.
למה להסתבך.... הנה בדיקה שעשיתי.
משמאל - מים דרך פילטר בריטה בן חודש וחצי.
מימין- מים דרך פילטר רזין (קטן) בן חודש וחצי גם כן.
לא מצורף, אבל בדיקה למים מהברז - המקל בצבע כהה מאוד!!!
אני אישית משתמש בשניהם, כי כבר יש בריטה בבית.
משמאל - מים דרך פילטר בריטה בן חודש וחצי.
מימין- מים דרך פילטר רזין (קטן) בן חודש וחצי גם כן.
לא מצורף, אבל בדיקה למים מהברז - המקל בצבע כהה מאוד!!!
אני אישית משתמש בשניהם, כי כבר יש בריטה בבית.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא השמשת רק בבריטה אלא גם במרכך שרף הקטן, זה קצת יותר מסתם בריטה.moti_r כתב:מי אמר שבריטה לא מספיק טובה?
השתמשתי בבריטה + פילטר רזין במשך 4.5 שנים ולא היתה לי שום בעיה.....
מה שסידרו לך במכונה לאחרונה היה קשור לאבנית או לבלאי טבעי?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ברור. בריטה לבד זה לא מספיק, מעולם לא טענתי שזה מספיק.
אבל בריטה+רזין זה פתרון קל, מהיר וגם לא יקר, שאפשר להשתמש בו אם אי אפשר או לא רוצים להתקין מרכך גדול (שהוא כמובן עדיף).
הטיפול האחרון היה בגלל בלאי טבעי.
אבל בריטה+רזין זה פתרון קל, מהיר וגם לא יקר, שאפשר להשתמש בו אם אי אפשר או לא רוצים להתקין מרכך גדול (שהוא כמובן עדיף).
הטיפול האחרון היה בגלל בלאי טבעי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
אני הסתרתי את המיכל מאחורי המקרר על מדף. מכיוון והיה לי ברז מים למקרר השתמשתי בו להזנת המיכל והוספתי עוד צנרת עם ברז נוסף ליד המכונה וממנו צינור שרשורי וברז לחיצה למילוי.zvibl כתב:אין כמו המיכל של 8 ליטר.
השאלה היא ענין של מיקום,איפה תסתיר מיכל כזה ,ושאלה של עלות,מה מחיר ראשוני ומחיר תחזוקתי של מיכל 8 ליטר לעומת החלפת פילטרים בבריטה .
ובריטה לא מונעת אבנית באופן מלא....
מכיוון ואין לי הזנת מים ישירה אני ממלא ישירות למיכל. (התקנתי מד מים במכונה כך שיש לי התראה מתי חסר מים)
בצריכת המים אצלינו גם לקפה וגם לקומקום, אני מרענן פעם ב-6-8 חודשים !
בלי ספק שלאורך זמן בריטה יותר יקר והרבה פחות נוח.
תחזוקת מרכך 8 ליטר היא מחיר עלות של קילו מלח בישול, כמה שקלים בודדים.
בתחילת הדרך גם אני השתמשתי בבריטה+מרכך פנימי ופילטר החזיק פחות מחודש עד להופעת אבנית בקומקום.
לא כל כך מבין למה לסבול עם קנקן בריטה לזהם את הסביבה ולשלם כל כך הרבה. זה גם פתרון לא מושלם צריך לזכור שדוד המכונה קטן יותר קשה יותר לניקוי ועובד קשה יותר. המים להקצפה מגיעים לטמפ גבוהה יותר מבקומקום ויותר משקעי אבנית נוצרים. לבריטה אגב יש פתרונות מצוינים אחרים כמו הפילטר מרכך הפנימי שעולה פחות ממאה שח ומחזיק שנה או הפילטר מרכך הקווי שלהם שגם משפר את הטעם ונוח לשימוש
what's next?
ֳ¬ֳ ֳ«ֳ¬ ֳ«ֳ× ֳ®ֳ¡ֳ©ֳ¯ ֳ¬ֳ®ֳ₪ ֳ¬ֳ±ֳ¡ֳ¥ֳ¬ ֳ²ֳ ֳ·ֳ°ֳ·ֳ¯ ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ¨ֳ₪ ֳ¬ֳ¦ֳ₪ֳ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ±ֳ¡ֳ©ֳ¡ֳ₪ ֳ¥ֳ¬ֳ¹ֳ¬ֳ ֳ«ֳ¬ ֳ«ֳ× ֳ₪ֳ¸ֳ¡ֳ₪. ֳ¦ֳ₪ ֳ¢ֳ ֳ´ֳ÷ֳ¸ֳ¥ֳ¯ ֳ¬ֳ ֳ®ֳ¥ֳ¹ֳ¬ֳ ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ× ֳ¬ֳ¦ֳ«ֳ¥ֳ¸ ֳ¹ֳ£ֳ¥ֳ£ ֳ₪ֳ®ֳ«ֳ¥ֳ°ֳ₪ ֳ·ֳ¨ֳ¯ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ·ֳ¹ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ¬ֳ°ֳ©ֳ·ֳ¥ֳ© ֳ¥ֳ²ֳ¥ֳ¡ֳ£ ֳ·ֳ¹ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸. ֳ₪ֳ®ֳ©ֳ ֳ¬ֳ₪ֳ·ֳ¶ֳ´ֳ₪ ֳ®ֳ¢ֳ©ֳ²ֳ©ֳ ֳ¬ֳ¨ֳ®ֳ´ ֳ¢ֳ¡ֳ¥ֳ₪ֳ₪ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®ֳ¡ֳ·ֳ¥ֳ®ֳ·ֳ¥ֳ ֳ¥ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®ֳ¹ֳ·ֳ²ֳ© ֳ ֳ¡ֳ°ֳ©ֳ÷ ֳ°ֳ¥ֳ¶ֳ¸ֳ©ֳ. ֳ¬ֳ¡ֳ¸ֳ©ֳ¨ֳ₪ ֳ ֳ¢ֳ¡ ֳ©ֳ¹ ֳ´ֳ÷ֳ¸ֳ¥ֳ°ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ¶ֳ¥ֳ©ֳ°ֳ©ֳ ֳ ֳ§ֳ¸ֳ©ֳ ֳ«ֳ®ֳ¥ ֳ₪ֳ´ֳ©ֳ¬ֳ¨ֳ¸ ֳ®ֳ¸ֳ«ֳ× ֳ₪ֳ´ֳ°ֳ©ֳ®ֳ© ֳ¹ֳ²ֳ¥ֳ¬ֳ₪ ֳ´ֳ§ֳ¥ֳ÷ ֳ®ֳ®ֳ ֳ₪ ֳ¹ֳ§ ֳ¥ֳ®ֳ§ֳ¦ֳ©ֳ· ֳ¹ֳ°ֳ₪ ֳ ֳ¥ ֳ₪ֳ´ֳ©ֳ¬ֳ¨ֳ¸ ֳ®ֳ¸ֳ«ֳ× ֳ₪ֳ·ֳ¥ֳ¥ֳ© ֳ¹ֳ¬ֳ₪ֳ ֳ¹ֳ¢ֳ ֳ®ֳ¹ֳ´ֳ¸ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ¨ֳ²ֳ ֳ¥ֳ°ֳ¥ֳ§ ֳ¬ֳ¹ֳ©ֳ®ֳ¥ֳ¹
what's next?
-
TsurTriger
- כתב צילום

נכון, בריטה יקר יותר לאורך זמן.
כל פילטר עולה כ30 שח, עם ההנחות וצבירת נקודות לרוב עולה כ300-315 שח בשנה ל12 פילטרים.
כך שלאורך זמן בריטה יקר יותר.
עבור מישהו שהבית שלו, התקנת פילטר של 8 ליטר זו אלטרנטיבה טובה. אך עבור מישהו ששוכר דירה, לדעתי, התקנה של פילטר כזה גם עלולה להוביל להוצאות נוספות (פירוק והחזרה למצב הקודם) וגם מעיקה (לפרק ולהרכיב מחדש).
אם כך, מה האלטרנטיבה עבור שוכרי הדירות בריכוך מים אם לטענתכם בריטה זה טוב, אבל כדאי יותר.
כל פילטר עולה כ30 שח, עם ההנחות וצבירת נקודות לרוב עולה כ300-315 שח בשנה ל12 פילטרים.
כך שלאורך זמן בריטה יקר יותר.
עבור מישהו שהבית שלו, התקנת פילטר של 8 ליטר זו אלטרנטיבה טובה. אך עבור מישהו ששוכר דירה, לדעתי, התקנה של פילטר כזה גם עלולה להוביל להוצאות נוספות (פירוק והחזרה למצב הקודם) וגם מעיקה (לפרק ולהרכיב מחדש).
אם כך, מה האלטרנטיבה עבור שוכרי הדירות בריכוך מים אם לטענתכם בריטה זה טוב, אבל כדאי יותר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מה הבעיה להתקין גם בדירה שכורה ? אם יש ברז מדיח מתחת לכיור או ברז למקרר אז אפשר להתקין מפצל עליו וממנו להעביר צינור הזנה למרכך.
לא חייבים ברז על השיש אם לא ניתן להתקין על הכיור ואין הכנה, אפשר לחבר צינור מהיציאה של המרכך ולהעביר לבקבוק ולמלא את המכונה.
זו התקנה של עשר דקות והפירוק פשוט לחלוטין.
המרכך יעיל מאוד הרבה מעבר לבריטה, במכונה שהייתה לי לאחר כמעט 2.5 שנים לא היה גרם של אבנית והדוד היה נקי לחלוטין מבפנים כולל גוף החימום (הצצתי פנימה עם פנס לאחר פירוק שובר הואקום).
לדעתי עם מרכך שמרוענן בזמן אפילו לאחר 4-5 שנים לא צריך ניקוי אבנית, כל החלקים יעבדו כמו שצריך ולא יצטברו מהר משקעים במקומות רגישים ויעשו בעיות, זה פריט חובה עם כל מכונה ושווה בהחלט את ההשקעה החד פעמית.
לא חייבים ברז על השיש אם לא ניתן להתקין על הכיור ואין הכנה, אפשר לחבר צינור מהיציאה של המרכך ולהעביר לבקבוק ולמלא את המכונה.
המרכך יעיל מאוד הרבה מעבר לבריטה, במכונה שהייתה לי לאחר כמעט 2.5 שנים לא היה גרם של אבנית והדוד היה נקי לחלוטין מבפנים כולל גוף החימום (הצצתי פנימה עם פנס לאחר פירוק שובר הואקום).
לדעתי עם מרכך שמרוענן בזמן אפילו לאחר 4-5 שנים לא צריך ניקוי אבנית, כל החלקים יעבדו כמו שצריך ולא יצטברו מהר משקעים במקומות רגישים ויעשו בעיות, זה פריט חובה עם כל מכונה ושווה בהחלט את ההשקעה החד פעמית.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

השוואה
הנה דוגמה מהשוואה קצרה שעשיתי פעם בין מים מהברז, קנקן בריטה עם פילטר בן שבוע ומים ממרכך 8 ליטר שרוענן לפני כ 4 חודשים, ניתן לראות בבירור הבדל מהותי לטובת המרכך וזה עוד לפני ריענון במלח שאמור היה כבר להתבצע.
-
- מימין לשמאל: מרכך 8 ליטר, קנקן בריטה, מים מהברז
-
TsurTriger
- כתב צילום

מדיח? סטודנט מרוד ששוטף במו ידיו את הכלים.כפיר_ש כתב:מה הבעיה להתקין גם בדירה שכורה ? אם יש ברז מדיח מתחת לכיור או ברז למקרר אז אפשר להתקין מפצל עליו וממנו להעביר צינור הזנה למרכך.
לדעתי עם מרכך שמרוענן בזמן אפילו לאחר 4-5 שנים לא צריך ניקוי אבנית, כל החלקים יעבדו כמו שצריך ולא יצטברו מהר משקעים במקומות רגישים ויעשו בעיות, זה פריט חובה עם כל מכונה ושווה בהחלט את ההשקעה החד פעמית....
שלא נדבר על מקרר עם בר.
מה הפתרון עבור אלה שאינם יכולים להתקין את המרכך של ה8 ליטר ורוצים סינון טוב יותר מבריטה?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

לשים פילטר רזין קטן במיכל המים של המכונה יחד עם בריטה בקנקן ולדאוג להחליף בזמן את הבריטה ולרענן בזמן את הפילטר הקטן במיכל (כל חודש בערך)
אגב אפשר למצוא ברז פנוי ולנסות לשים מתאם כלשהו למרכך, אולי אפילו אפשר לשים מפצל על ברז המים הקרים שמזין את ברז המטבח וכדאי להתייעץ עם אינסטלטור.
אגב אפשר למצוא ברז פנוי ולנסות לשים מתאם כלשהו למרכך, אולי אפילו אפשר לשים מפצל על ברז המים הקרים שמזין את ברז המטבח וכדאי להתייעץ עם אינסטלטור.