לפני כחודש (בעקבות מעבר דירה) החלטתי שהגיע העת להגשים חלום ילדות שתמיד היה לי ולבנות מערכת קולנוע ביתית לתפארת (בגבול האפשר
לאחר קריאה מרובה מאוד באתר זה ובאתרים רבים בחו"ל, התחלתי להבין קצת מי נגד מי ומה האפשרויות שלי והזמנתי את הפריטים הבאים:
מקרן Panasonic AX100U אשר יחובר בכבל HDMI-DVI למערכת HTPC המבוססת על מארז Antec NSK2400 (מעבד AMD Athlon 3500+, מאווררים שקטים של Zalman ומערכת הפעלה Vista Media Center).
ב-HTPC יהיה גם כרטיס קול AuzenTech HDA X-Plosion 7.1 DTS Connect אשר היציאה הדיגיטאלית שלו תחובר לרסיבר הקיים שלי (Denon 1801) עם כבל Coax.
OK, עד כאן הכל הלך לי די חלק ואני חושב שהגעתי למערכת יפה והמטרה שהצבתי לעצמי בנוגע לשמירה על העברת סיגנלים דיגיטאלים בלבד הושגה.
עכשיו הגעתי לנושא הקשה מבחינתי של בחירת רמקולים, פה כבר אני לא מבין כלום ואשמח מאוד להיעזר בכם בנושא.
הסלון הוא בגודל 3.6 על 3.6 מטר ופתוח לכל אורכו למטבח ופינת האוכל
כל הבית רצפת פרקט
יש לי כבר זוג רמקולי Tannoy Mercury MX2
כמו שציינתי - רסיבר Denon 1801
מבחינת ייעוד המערכת - 70% סרטים וסדרות, 20% מוזיקה, 10% טלוויזיה
הומלץ לי בתערוכה על הסט של Energy והצלחתי לשמוע שם רק את שני הרמקולים הקדמיים שנשמעו לי אחלה, אבל:
האם זו האופציה הכדאית ביותר בהתאם לצרכים שלי?
האם הרסיבר בכלל ברמה של רמקולים כאלו?
לצרכים שציינתי (הרוב סרטים וסדרות מהאינטרנט), האם אפשר ללכת על סט זול יותר?
האם אוכל להשתמש ברמקולים הקיימים שלי?
באופן כללי אני מחפש גם בנושא הקול את ה-Value המקסימאלי, כלומר, לא מערכת זולה שאני לא אהנה ממנה אבל מצד שני לא רמקולים בעשרות אלפי שקלים.
מצטער על כמות השאלות, אנסה לפחות לתרום את חלקי בתחום ה-HTPC והמחשבים באופן כללי
תודה.
עמית