אשמח לקבל המלצותיכם לרמקולים עבור מערכת 5.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
עמיתג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

לפני כחודש (בעקבות מעבר דירה) החלטתי שהגיע העת להגשים חלום ילדות שתמיד היה לי ולבנות מערכת קולנוע ביתית לתפארת (בגבול האפשר :)).

לאחר קריאה מרובה מאוד באתר זה ובאתרים רבים בחו"ל, התחלתי להבין קצת מי נגד מי ומה האפשרויות שלי והזמנתי את הפריטים הבאים:
מקרן Panasonic AX100U אשר יחובר בכבל HDMI-DVI למערכת HTPC המבוססת על מארז Antec NSK2400 (מעבד AMD Athlon 3500+, מאווררים שקטים של Zalman ומערכת הפעלה Vista Media Center).

ב-HTPC יהיה גם כרטיס קול AuzenTech HDA X-Plosion 7.1 DTS Connect אשר היציאה הדיגיטאלית שלו תחובר לרסיבר הקיים שלי (Denon 1801) עם כבל Coax.

OK, עד כאן הכל הלך לי די חלק ואני חושב שהגעתי למערכת יפה והמטרה שהצבתי לעצמי בנוגע לשמירה על העברת סיגנלים דיגיטאלים בלבד הושגה.

עכשיו הגעתי לנושא הקשה מבחינתי של בחירת רמקולים, פה כבר אני לא מבין כלום ואשמח מאוד להיעזר בכם בנושא.

הסלון הוא בגודל 3.6 על 3.6 מטר ופתוח לכל אורכו למטבח ופינת האוכל
כל הבית רצפת פרקט
יש לי כבר זוג רמקולי Tannoy Mercury MX2
כמו שציינתי - רסיבר Denon 1801
מבחינת ייעוד המערכת - 70% סרטים וסדרות, 20% מוזיקה, 10% טלוויזיה

הומלץ לי בתערוכה על הסט של Energy והצלחתי לשמוע שם רק את שני הרמקולים הקדמיים שנשמעו לי אחלה, אבל:
האם זו האופציה הכדאית ביותר בהתאם לצרכים שלי?
האם הרסיבר בכלל ברמה של רמקולים כאלו?
לצרכים שציינתי (הרוב סרטים וסדרות מהאינטרנט), האם אפשר ללכת על סט זול יותר?
האם אוכל להשתמש ברמקולים הקיימים שלי?

באופן כללי אני מחפש גם בנושא הקול את ה-Value המקסימאלי, כלומר, לא מערכת זולה שאני לא אהנה ממנה אבל מצד שני לא רמקולים בעשרות אלפי שקלים.

מצטער על כמות השאלות, אנסה לפחות לתרום את חלקי בתחום ה-HTPC והמחשבים באופן כללי :)

תודה.

עמית

siboni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

הי עמית ,

על איזה תקציב מדובר ? (לכל הסט)
כמו כן , האם היית מעוניין להשלים לסט של 5.1 (ולהישאר אם הtannoy ) או לרכוש סט חדש לגמרי ?

ושאלה אחרונה - מה הטעם שלך מבחינת העיצוב ? - האם אתה מעדיף קו מינימליסטי כך שהרמקולים יהיו קטנים וישתלבו בחדר בלי למשוך תשומת לב מיוחדת או שזה לא משנה לך כלל ?

עמיתג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תראה, קשה לי להגדיר תקציב מדויק, הסט שהומלץ לי עליו בתערוכה (Energy) עולה באיזור ה-10K אחרי הנחה שהם עושים במסגרת פרומו לתערוכה.

אם אני אלמד מכם ואשמע גם במו אוזני שיש אכן הבדל משמעותי בין סט כזה לדוגמא אל מול סט אחר שעולה 5K, אני אלך על ה-10K. לעומת זאת אם ההבדל קטן, אלך על ה-5K.

אני מקווה שאני מבהיר את עצמי כראוי. לא הייתי רוצה לחסוך ולהתפשר על מערכת שאני לא אהנה ממנה, אבל מצד שני אשמח לא להוציא סתם כסף ולקבל שינוי קטן בלבד.

הייתי מעדיף להישאר כמובן עם ה-Tannoy הקיימים שלי, קראתי כאן המון שהרמקולים האחוריים פחות משמעותיים וחלק מהשאלה שלי היא האם לדעתכם הם יתנו מענה טוב בתור אחוריים?

השאלה הגדולה השניה היא לגבי הרסיבר (שכאמור, לא חדש).

תודה מראש,

siboni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

הי עמית ,

לגבי המגבר , אני לא מכיר את הדגם ולא יצא לי לשמוע אותו בפעולה , אבל על סמך ביקורות באתרים הנבחרים הוא נחשב לאיכותי מאוד ולפחות בשלב הזה הייתי עובר לטפל ברמקולים.

לדעתי , הtannoy יהיו מעולים בתור אחוריים .

מבחינת השלמת הסט - אני יכול להבטיח לך שכל מה שתשמע בתקציב של 5K וצפונה ישמע טוב - השאר זה עניין של טעם. חשוב להקפיד על כך שהקדמיים והסנטר יהיו מאותה סדרה (גם מבחינת גוון צליל וגם מבחינה עיצובית שזה חשוב לא פחות.. :) ) , אם התקציב מאפשר אז כדאי גם ללכת על סאב טוב (כאן אין הכרח , לדעתי, שיהיה מאותה סדרה)
בכל מקרה , אני הייתי הולך על תצורה של שני מדפיים ולא רצפתיים.
בשבוע הבא אני מתכוון לצאת ל"מסע שמע" בחיפה כדי לשמוע את הcabasse שהיו בתערוכה (דגם הכניסה עולה 4K - אבל איזה דגם כניסה.. (Y) ) - מומלץ ביותר.

ערן.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #5 

SIBONI , במידה ואתה מעוניין לשמוע במסע שלך לחיפה את הקבאס באווירה יותר ביתית
עם הגברה ( כרגע..ישודרג בקרוב ) בינונית של ימהה אתה מוזמן לקפוץ. אולי תקבל גם
כוס קפה ועוגה. אבל רק אם תגיד ששומעים טוב :wink:

עמיתג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תוכל לשלוח לי את ה-Reviews שמצאת על הרסיבר והרמקולים? (אני לא יודע באיזה אתרים לחפש :)).

הפתעת אותי עם ההמלצה למדפיים, קראתי כאן תמיד שחשוב להשקיע בקדמיים (מה שהסקתי שאומר שהם יהיו רצפתיים) וכמו שגם אתה אמרת, לחבר להם סנטר מאותה הסדרה.

לא שמעתי את ה-Cabasse, איזה דגם מומלץ ומה העלות של שני קדמיים, סנטר וסאב? (אני מנסה להשוות את האופציה הזו את מול ה-Energy C-Series שכן שמעתי).

תודה רבה על העזרה.

siboni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הי ,

הנה קישור אחד לגבי המגבר :

http://www.digitalhomemag.com/reviews/d ... tionid=954

אתה יכול להקליד בגוגל את הדגם + reviews ותקבל המון תוצאות...

לגבי הרמקולים : הנה הקישור לדגם הספציפי ששמעתי :
http://www.cabasse.com/english/mt3/
הדגם נקרא antigua

לגבי סוגיית רמקולים רצפתיים/מדפיים - ככלל , באותו תקציב , כמעט תמיד רמקולים מדפיים יתנו תמורה טובה יותר לכסף , כמו כן , צריך לזכור שיש להתאים את הרמקול לחלל שבו הם פועלים. (לי למשל יש וורפידייל רצפתיים - שהם מעולים אגב , אבל קצת "גדולים" על סלון שלי..)
רמקולים נוספים שכדאי לשקול הם הפולקאודיו (אני מתכוון לשמוע אותם בסוף השבוע הזה) - לפחות על פי הביקורות האוהדות שהם מקבלים בכל מקום.

siboni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

עוד משהו ,

מצ"ב קישור לאתר מעולה ששלח לנו lior_cabasse באחד השרשורים הקודמים.

חקרתי אותו קצת ויש שם המון - אבל המון ,ביקורות מאתרים ומגאזינים נחשבים על כמעט כל דבר .
מומלץ בחום לבדוק לפני רכישה..

http://search.ecoustics.com/Editorial/R ... f-Speaker/

עמיתג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אני לא מוצא באתר הזה את הרמקולים של Cabasse...

אתה יודע איפה אפשר לשמוע את Cabasse ו-Polk?
איפה אפשר לקבל עליהם מחיר טוב (במידה והם גם ישמעו לי ברמה)?

siboni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

cabasse - אם אני זוכר נכון אז אחוזת הסטריאו בחיפה מייבא אותם באופן בלעדי , מדובר ברמקולים תוצרת צרפת שמיובאים לפי דרישה (לפחות ע"פ המידע שנמסר לי בתערוכה)
מצ"ב קישור לאתר :
http://www.ahuzat-hastereo.co.il/

polkaudio תוכל למצוא בכל חנות שמכבדת את עצמה (תוכל להיכנס לZAP ולסנן לפי יצרן ואז תראה את כל החנויות בארץ שמוכרות אותם)

אני מצפה לשמוע את ההתרשמות שלך (ולא רק מהרמקולים הללו - אלא גם מכל מה שתשמע בדרך) ...
:)

siboni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

הי lior_cabasse ,

איזה סטלן אני , רק עכשיו ראיתי את ההזמנה שלך... :) (Y)

אז קודם כל תודה רבה , ושנית , אם יזדמן לי להגיע לחיפה אז בהחלט אשמח לשמוע את הרמקולים שלך בסביבה ביתית (אין ספק שזה עדיף על חדר השמעה כי זה יהיה הרבה יותר קרוב למציאות ...)

ושוב , תודה..

עמיתג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

שמעתי היום רמקולים משני סדרות של Energy.

הסדרה הראשונה היתה C-Series וסה"כ התרשמתי לטובה, מדובר לטעמי ברמקולים טובים מאוד. אבל לצערי הפרספקטיבה השתנתה לי כששמעתי את סדרת ה-Reference שלהם, שנשמעת לי ממש מעולה!

ה-"לצערי" הוא לאור העובדה שהבדל המחיר בין קדמיים+סנטר+סאב Mirage NanoSub הוא 5000 ש"ח (בסדרת C מדובר על C-300 ו-C100 ובסדרת ה-Reference על RC-30 ו-RC-LCR).

מחר אני אלך לשמוע רמקולים מחברות אחרות (התיכנון הוא לבקר בסטריאו סטאר) אבל אשמח לשמוע המלצות מעוד מישהו שמכיר את הסדרות הללו לגבי כדאיות הרכישה של הסדרה היקרה יותר...

אזכיר שההתלבטות הגדולה היא לאור העובדה שאני מעדיף להמשיך להשתמש בזוג ה-Tannoy שיש לי וברסיבר Denon 1801 שקניתי לפני כמה שנים.

תודה רבה!!!

עמיתג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Energy או Paradigm?

שליחה #13 

הייתי אתמול בסטריאו סטאר אצל עוזי הנחמד מאוד.

הוא השמיע לי הרבה סוגים של רמקולים ובסופו של דבר ביקשתי הצעה על הסט הבא:
זוג Paradigm Monitor 9
סנטר Paradigm CC-370
סאב Paradigm PDR-10

עלות סט כזה הוא באיזור ה-10K. אחרי שעברתי עוד על הפורומים כאן ועל אתרים אחרים, הצטערתי שלא ביקשתי גם לשמוע את סדרת ה-Studio (אני מניח שהם לא הציעו לנו לשמוע אותם מפני שהגדרתי תקציב של איזור ה-10K).

עוד בעיה היא שלאור העובדה שאת Energy Reference שמעתי בחנות אחרת, קשה לי לבצע השוואה (מבחינת מחיר ה-Energy עולה 2000 ש"ח יותר).

ראיתי לדוגמא באתר הזה - http://www.ultimateavmag.com/buyersguid ... ersystems/
סקירה מעולה על ה-Energy (נבחר כ-Premium Choice למרות מחירו הנמוך ביחס לאחרים באותה קטגוריה).

לעומת זאת Paradigm נבחר כ-Premium Choice שם רק בסדרת ה-Signature שהרבה יותר יקרה....

מה אני עושה? איך אפשר להחליט איזה הצעה טובה יותר?
האם אני בכלל בכיוון טוב או שכדאי לשנות כיוון ולשמוע דברים אחרים?

תודה. :)

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #14 

היי עמי

ראשית כול אתה בכיוון הנכון. {ועוזי אכן נחמד}
ואני מציע לך בחום - לשמוע את סדרת סטודיו
אפילו בשביל לקבל איזה פרספקטיבה מסוימת...

דבר שני, תן לאוזניים שלך להחליט - ולא ע"י איזה כתבה "נוצצת" מגזין
נחשב כלשהו.

ודבר אחרון, פרדיים רמקולים די טובים...אבל חשוב שתישמע דברים נוספים
לפני שתגיע להכרעה סופית, בסופו של דבר אתה צריך לחיות עם המערכת והסאונד..
וחבל שלא תהיה שלם אם הקניה באופן מוחלט.
בהצלחה
:קפה:

עמיתג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

אני אגיד לך בדיוק מה הבעיה שלי - אני חדש בתחום הזה וזו המערכת הראשונה שאני קונה.

ולפי מה שבינתיים הצלחתי להבין, כנראה שאין לזה סוף. כלומר - יצאתי עם תחושה שה-Monitor 9 עם הסנטר והסאב יוצרים לי אחלה חוויה, אבל כשחזרתי לקרוא ולברר עוד ראיתי הרבה המלצות על ה-Studio :)

ועוד בעיה היא ההשוואה בין מערכות שלא נמצאות באותו המקום, אגב, מאוד אהבתי את השיטה של סטריאו סטאר בה משמיעים את אותו השיר ועוברים בין רמקולים תוך כדי השיר לשמוע הבדלים. זה מאוד עזר לי להתמקד בסופו של דבר ב-Monitor 7 ואחר כך ב-Monitor 9...

אני מנסה למצוא איזה שהוא קו (אם קיים כזה) של יחס עלות תועלת מקסימאלי שמעבר אליו יהיה נדרש להוסיף אלפים רבים של שקלים כדי לקבל איכות גבוהה בקצת (אני מקווה שאני מסביר את עצמי כראוי)...

השאלה אם חבר'ה עם הרבה יותר נסיון כמוכם יכולים כבר לשרטט לעצמם קו כזה...

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #16 

מאוד אהבתי את השיטה של סטריאו סטאר בה משמיעים את אותו השיר ועוברים בין רמקולים תוך כדי השיר לשמוע הבדלים
...
אין ספק שזאת אחת החנויות במובילות...ויש שם חבר'ה נפלאים.
אבל אתה חייב לבקר במקומות אחרים, שמטבע הדברים מחזיקים מוצרים
שונים.

מה שמעת מעבר לפרדיים?
:קפה:

עמיתג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

שמעתי בסטריאו סטאר מספר רמקולים של Canrton ו-Wharfedale, אבל ברמות מחירים נמוכות (2000-4000 ש"ח בערך).

ברגע שראיתי שאני אוהב את הצליל של ה-Paradigm, המשכתי לשמוע רק אותם לרמות מחירים גבוהות יותר (עד 6000 ש"ח) ונעצרתי בערך שם (כלומר, לא שמעתי מעבר ל-Monitor 9).

סה"כ אני בהחלט יכול לומר שמאוד התרשמתי מהסט של Monitor 9 שתיארתי מעלה, אבל גם מאוד התרשמתי מה-Energy Reference.

השאלה איך אני מחליט ביניהם והאם כדאי להוסיף עוד סטים אחרים שכדאי לשמוע?

תודה.

עמיתג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

משום מה אני לא מצליח לקבל תגובות מיותר מידי אנשים באתר :)

אשמח לשמוע מה דעתכם על רכישת Paradigm Monitor 9 לעומת Paradigm Studio 60 שעולה כפול במחיר?

האם יש הבדל משמעותי במחיר סט מסדרת Studio מול סדרת Monitor המצדיק מחיר כפול?

תודה.

MrPresident
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

שליחה #19 

.... 8O

עמיתג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל