מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין Optoma HD25 to HD25E ?
-
quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 197
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 0
הדבר היחיד שמצאתי שונה זה של HD25E יש בהירות של 2800 לעומת 2500 של ה HD25 .
המחיר הוא אותו מחיר.
מישהו יכול אולי להאיר לי יותר על ההבדלים ?
המחיר הוא אותו מחיר.
מישהו יכול אולי להאיר לי יותר על ההבדלים ?
-
quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

-
quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

אני יודע, אבל זה עוד 350$ ואין לי צורך בעוצמה הזאת.
-
quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

אוקי,
אבל כרגע יותר מעניין אותי המידע מ JP
אבל כרגע יותר מעניין אותי המידע מ JP
-
quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

התכנון שלי הוא לתלות את המקרן מתחת לתקרה.
האם לפי התמונה אני אמור לתלות אותו 30 סנטים מתחת ?
האם התמונה אומרת שאני צריך לתלות את המקרן 5.9 מטר מהקיר הקרנה ? ומה אם אין לי את המרחק הזה ?
בכללי אחרי חפירות אני מבין את זה -
בשביל תמונה של 4.1 מטר דיאגונל אני צריך להתקין את המקרן 5.9 מטר מהקיר הקרנה. בנוסף מיקום מומלץ לשבת הוא 5 עד 7.9 מטר.
עכשיו נגיד ואין לי את המרחקים האלו, גם מבחינת התקנת המקרן וגם מבחינת הישיבה, מה זה אומר? בנוסף, האם הבנתי נכון את המידע מהתמונה ?
האם לפי התמונה אני אמור לתלות אותו 30 סנטים מתחת ?
האם התמונה אומרת שאני צריך לתלות את המקרן 5.9 מטר מהקיר הקרנה ? ומה אם אין לי את המרחק הזה ?
בכללי אחרי חפירות אני מבין את זה -
בשביל תמונה של 4.1 מטר דיאגונל אני צריך להתקין את המקרן 5.9 מטר מהקיר הקרנה. בנוסף מיקום מומלץ לשבת הוא 5 עד 7.9 מטר.
עכשיו נגיד ואין לי את המרחקים האלו, גם מבחינת התקנת המקרן וגם מבחינת הישיבה, מה זה אומר? בנוסף, האם הבנתי נכון את המידע מהתמונה ?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
quiksilver,
אתה קצת מסתבך.
תמונה באורך אלחסון של 4.1 מ' זה תמונה של כ-160 אינץ', אני לא יודע בדיוק איזה סלון יש לך אבל גם אם הסלון מתאים (מרחק צפייה של לפחות 6 מ') גודל מסך כזה מחייב עצמת הארה גבוהה.
הנתונים הרלוונטיים:
1. מרחק הצפייה (שעל פיו מחליטים על גודל המסך הרצוי).
2. מרחק ההקרנה (שמגביל את גודל המסך, במקרנים מסויימים יותר ובאחרים פחות).
3. המקום שיש למסך (לעיתים אין מספיק מקום למסך בגודל הרצוי)
לדוגמא:
אם מרחק הצפייה שלך הוא 4-4.5 מ' גודל המסך האידיאלי לדעתי כ-120 אינץ'.
בכדי שאכן תוכל להתקין מסך בגודל כזה אתה צריך מרחק הקרנה 4-4.8 מ' אם אתה מעוניין באופטומה 25.
כמובן שצריך מקום להתקנת המסך של לפחות 2.8-2.9 מ' (266 ס"מ לרוחב התמונה + תוספות).
אתה קצת מסתבך.
תמונה באורך אלחסון של 4.1 מ' זה תמונה של כ-160 אינץ', אני לא יודע בדיוק איזה סלון יש לך אבל גם אם הסלון מתאים (מרחק צפייה של לפחות 6 מ') גודל מסך כזה מחייב עצמת הארה גבוהה.
הנתונים הרלוונטיים:
1. מרחק הצפייה (שעל פיו מחליטים על גודל המסך הרצוי).
2. מרחק ההקרנה (שמגביל את גודל המסך, במקרנים מסויימים יותר ובאחרים פחות).
3. המקום שיש למסך (לעיתים אין מספיק מקום למסך בגודל הרצוי)
לדוגמא:
אם מרחק הצפייה שלך הוא 4-4.5 מ' גודל המסך האידיאלי לדעתי כ-120 אינץ'.
בכדי שאכן תוכל להתקין מסך בגודל כזה אתה צריך מרחק הקרנה 4-4.8 מ' אם אתה מעוניין באופטומה 25.
כמובן שצריך מקום להתקנת המסך של לפחות 2.8-2.9 מ' (266 ס"מ לרוחב התמונה + תוספות).
נערך לאחרונה על ידי idan309 ב 15/08/2013 9:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

האם לפתור את גובה התמונה אני אצטרך להנמיך אותו יותר ? האם זה אפשרי למשל עם מוט ארוך יותר ?
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6604
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
quiksilver,
יש בהחלט מתקני תלייה עם מוט טלסקופי. בכל מקרה, ממליץ לא לקנות עוד שום דבר. שהמקרן יגיע, תקרין על הקיר וכך תוכל לבדוק את מרחק ההקרנה, הזום הדרוש וגם את גובה ההתקנה. בהתאם לזה תבחר מסך וגם מתקן תלייה
יש בהחלט מתקני תלייה עם מוט טלסקופי. בכל מקרה, ממליץ לא לקנות עוד שום דבר. שהמקרן יגיע, תקרין על הקיר וכך תוכל לבדוק את מרחק ההקרנה, הזום הדרוש וגם את גובה ההתקנה. בהתאם לזה תבחר מסך וגם מתקן תלייה
-
quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

אז מה שאתה אומר זה שרק אחרי שהמקרו יגיע ורק אחרי שבדקתי אני אמור להזמין מסך ?ride כתב:quiksilver,
יש בהחלט מתקני תלייה עם מוט טלסקופי. בכל מקרה, ממליץ לא לקנות עוד שום דבר. שהמקרן יגיע, תקרין על הקיר וכך תוכל לבדוק את מרחק ההקרנה, הזום הדרוש וגם את גובה ההתקנה. בהתאם לזה תבחר מסך וגם מתקן תלייה...
-
quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

כן אבל זה אומר שיהיה הפרש של חודש בין הזמן הגעה של המקרן לזמן הגעה של המסך ..
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- יצירת קשר:
זה עדיף מאשר תקנה מסך שגדול מידי למה שהמקרן מסוגל להקרין. האופטומה הוא מקרן שמאוד מוגבל בגמישות ההתקנה ולכן רצוי שקודם תקרין על הקיר, תראה את גודל התמונה שאתה אוהב והמקרן מסוגל להקרין ולפי זה תבחר מסך מתאים
-
quiksilver
-
- חבר פעיל מאוד

האם שאריות של בד קריטי לצפיה ?ride כתב:זה עדיף מאשר תקנה מסך שגדול מידי למה שהמקרן מסוגל להקרין. האופטומה הוא מקרן שמאוד מוגבל בגמישות ההתקנה ולכן רצוי שקודם תקרין על הקיר, תראה את גודל התמונה שאתה אוהב והמקרן מסוגל להקרין ולפי זה תבחר מסך מתאים...
איך אני יודע מה הגודל המתאים לי ? אני פשוט יוצר את הפתיחה הכי גדולה ומשם יורד בגודל ? למה שבפתיחה הכי גדולה של המקרן זה לא יעבוד טוב ?
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- יצירת קשר:
אני אוהב שיש מסגרת שחורה סביב התמונה שלי ולכן שאריות של בד לא מתאימות לי. יש אפילו כאלה שלא מסוגלים לראות בד בסרטי 1:2.35 (על מסך 16:9) ולכן דואגים למיסוך אופקי.
לגבי איך אתה יודע מה טוב, תקרין את התמונה הגדולה ביותר שהמקרן מסוגל (זום מקסימלי) ותראה אם זה נוח לך ואתה אוהב את התמונה. לא טוב, יורדים בגודל. אין כאן חוקיות, זה הרבה עניין של העדפה אישית
לגבי איך אתה יודע מה טוב, תקרין את התמונה הגדולה ביותר שהמקרן מסוגל (זום מקסימלי) ותראה אם זה נוח לך ואתה אוהב את התמונה. לא טוב, יורדים בגודל. אין כאן חוקיות, זה הרבה עניין של העדפה אישית