קלייה ביתית?
שלום,
אני צרכן של קפה נגרו משובח כבר תקופה לא קצרה. מרוצה מאוד מהקפה ומהשרות. גם האורחים נהנים וטוענים שזה הקפה הטוב ביותר שטעמו או לפחות אחד מהטובים.
ברשותי יש אוסקר ומטחנה של סימונלי שבאה כסט.
אחנו שותים לרוב קפה הפוך אבל לפעמים גם אספרסו.
שתי שאלות:
1) האם קלייה עצמית בקולה ביתי תתן שיפור לעומר נגרו? איזה קולה?
2) האם שידרוג מכונה יועיל במשהו או שזה כבר לא משמעותי?
תודה,
קופי
אני צרכן של קפה נגרו משובח כבר תקופה לא קצרה. מרוצה מאוד מהקפה ומהשרות. גם האורחים נהנים וטוענים שזה הקפה הטוב ביותר שטעמו או לפחות אחד מהטובים.
ברשותי יש אוסקר ומטחנה של סימונלי שבאה כסט.
אחנו שותים לרוב קפה הפוך אבל לפעמים גם אספרסו.
שתי שאלות:
1) האם קלייה עצמית בקולה ביתי תתן שיפור לעומר נגרו? איזה קולה?
2) האם שידרוג מכונה יועיל במשהו או שזה כבר לא משמעותי?
תודה,
קופי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בקלייה ביתית אתה לומד הרבה על הזנים והטעמים. מול נגרו קשה להתחרות בתוצאה הסופית...
שדרוג מכונה יכול להועיל אבל אם אין לך בעיות\חלומות אז לא צריך לעשות כלום.
שדרוג מכונה יכול להועיל אבל אם אין לך בעיות\חלומות אז לא צריך לעשות כלום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- עמרי
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 325
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
בתור קולה ביתי מזה שנה+
עשיתי הזמנה מנגרו בגלל אירוע אצלי בבית וחוסר זמן לקלות כמה סבבים
מעבר לזה שבזמן האחרון התחשק לי לעשות הפוגה מהקליה
ולהנות מקפה טוב בלי הפתעות
הקפה של נגרו מ ע ו ל ה!
אני אף פעם לא הגעתי לרמת קליה כזו בג'ין ואני בספק אם אצליח
עשיתי הזמנה מנגרו בגלל אירוע אצלי בבית וחוסר זמן לקלות כמה סבבים
מעבר לזה שבזמן האחרון התחשק לי לעשות הפוגה מהקליה
ולהנות מקפה טוב בלי הפתעות
הקפה של נגרו מ ע ו ל ה!
אני אף פעם לא הגעתי לרמת קליה כזו בג'ין ואני בספק אם אצליח
הסיכוי להגיעה לאיכויות הקליה של נגרו ודומיו
במסגרת הציוד הזמן הפנוי ועקומת הלמידה הנדרשת - הוא נמוך ביותר.
באספרסו כמובן.
במסגרת הציוד הזמן הפנוי ועקומת הלמידה הנדרשת - הוא נמוך ביותר.
באספרסו כמובן.
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 14/08/2013 23:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
אני בספק אם החישוב הכלכלי מטה את הכף אם משקללים את עלות הקולה במשוואה (אולי בטווח הממש הארוך). פשוט צריך לאהוב את ההתעסקות הזו, בדיוק כמו בשאלת "אז מה כדאי לי מכונה עם קפה טחון או קפסולות"... קשה לשים תגית מחיר על הנאה 
- מגדל_קפה_קולומבי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 437
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אני לא כ"כ מתייחס למחיר של הקפה כי לפי דעתי שווה להוציא 1000 ש"ח יותר לשנה (סתם זרקתי 1000ש"ח אני לא מעודכן במחירי ישראל) ולהנות מהקפה שאתה הכי אוהב, אצלי קפה זה מה שפותח את היום ולכן חשוב לי מאוד לפתוח את היום בצורה הכי מושלמת שאפשר.

בתור מגדל שהוא חלק משרשרת היצור של הקפה מותר לי ולהודות במה שכולנו יודעים, הקולה הוא ה"אלכימאי" של הקפה והוא האומן האמיתי שקובע את האיכות הסופית של הקפה. אני חושב שהקולה אחראי לפחות ל70% מהתוצאה בעוד אני לא אחראי ליותר מ10%.
להתחרות במישהוא כמו גלעד או בכל קולה אחר שזה המקצוע שלו והיעוד שהוא בחר בחיים זה כמעט חסר טעם, מישהוא כאן בפורום שמע על צייר מפורסם שהציור היה אצלו תחביב ולא מקצוע ?
אז השורה התחתונה היא שאם אתה רוצה לעסוק בקלייה כתחביב לך על זה, בטוח תהנה מהקפה שלך באותה צורה שצייר חובב נהנה לצייר ואחר כך לתלות את התמונות שלו בבית.
לגבי האיכות הסופית של הקפה, אין הרבה סיכוי להתחרות בנסיון מומחיות וציוד של קולה מקצועי כמו גלעד. בדיוק כמו שלא סביר שצייר חובב יצייר את המונה ליזה של המאה ה21.
בתור מגדל שהוא חלק משרשרת היצור של הקפה מותר לי ולהודות במה שכולנו יודעים, הקולה הוא ה"אלכימאי" של הקפה והוא האומן האמיתי שקובע את האיכות הסופית של הקפה. אני חושב שהקולה אחראי לפחות ל70% מהתוצאה בעוד אני לא אחראי ליותר מ10%.
להתחרות במישהוא כמו גלעד או בכל קולה אחר שזה המקצוע שלו והיעוד שהוא בחר בחיים זה כמעט חסר טעם, מישהוא כאן בפורום שמע על צייר מפורסם שהציור היה אצלו תחביב ולא מקצוע ?
אז השורה התחתונה היא שאם אתה רוצה לעסוק בקלייה כתחביב לך על זה, בטוח תהנה מהקפה שלך באותה צורה שצייר חובב נהנה לצייר ואחר כך לתלות את התמונות שלו בבית.
לגבי האיכות הסופית של הקפה, אין הרבה סיכוי להתחרות בנסיון מומחיות וציוד של קולה מקצועי כמו גלעד. בדיוק כמו שלא סביר שצייר חובב יצייר את המונה ליזה של המאה ה21.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
תמיד בפוסטים כאלה אני חושש אם להגיב.
דבר ראשון תודה לכולם על הדברים, אני באמת מקבל את זה כמחמאה ענקית שאני עושה משהו נכון ואני בטוח שלא כולם אוהבים את הקפה שלי וזה בסדר, טעם זה דבר אישי.
לגבי קלייה ביתית, בתור תחביב זה מעולה אבל ללא בקרה טובה קשה לשחזר תוצאות וללמוד מטעויות.
כמו שכתבתי במספר מאמרים, קלייה מושפעת מהמון גורמים וגם אני אחרי מאות קליות לומד כל הזמן דברים חדשים ועושה ניסיונות.
היתרון בקלייה ביתית הוא שאפשר לקלות בדיוק לפי הטעם האישי אבל שוב, ללא בקרה טובה יהיה קשה לשחזר תוצאות ולהבין מה עשיתם בכלל.
מבחינת חיסכון אני לא אגיד כיוון שאני לא אובייקטיבי, ברור שעוסק בתחום יגיד שזה לא חסכוני ולכן לא אגיד את דעתי בנושא.
בכל מקרה אני מאחל לך להינות מהקפה כמו שאני נהנה ממנו כי בסוף, זה מה שחשוב.
שיהיה חג שמח כשיגיע (אני תמיד מקדים)
דבר ראשון תודה לכולם על הדברים, אני באמת מקבל את זה כמחמאה ענקית שאני עושה משהו נכון ואני בטוח שלא כולם אוהבים את הקפה שלי וזה בסדר, טעם זה דבר אישי.
לגבי קלייה ביתית, בתור תחביב זה מעולה אבל ללא בקרה טובה קשה לשחזר תוצאות וללמוד מטעויות.
כמו שכתבתי במספר מאמרים, קלייה מושפעת מהמון גורמים וגם אני אחרי מאות קליות לומד כל הזמן דברים חדשים ועושה ניסיונות.
היתרון בקלייה ביתית הוא שאפשר לקלות בדיוק לפי הטעם האישי אבל שוב, ללא בקרה טובה יהיה קשה לשחזר תוצאות ולהבין מה עשיתם בכלל.
מבחינת חיסכון אני לא אגיד כיוון שאני לא אובייקטיבי, ברור שעוסק בתחום יגיד שזה לא חסכוני ולכן לא אגיד את דעתי בנושא.
בכל מקרה אני מאחל לך להינות מהקפה כמו שאני נהנה ממנו כי בסוף, זה מה שחשוב.
שיהיה חג שמח כשיגיע (אני תמיד מקדים)
אני חושב שחובב אמיתי שלא קולה בעצמו את הקפה מפספס משהו. נכון שקשה להתחרות בקליה טובה באמת אבל ספקים כאלו לאספרסו בארץ אפשר לספור על כף יד אחת. בהמור וג'יןקפה נותנים תוצאה ברמה גבוהה מאוד. אין תחליף לאפשרות לקבל קפה ייחודי וטרי בשליש מחיר . עם זאת אני עדיין מקפיד לרכוש קפה קלוי לפעמים בשביל להנות מטעמים חדשים, ללמוד משהו וכן גם מעצלנות.
what's next?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מומלץ ושווה להתנסות במידה ואתה אוהב את ההתעסקות ויש לך סבלנות.
זה מאוד דומה לבישול אבל לא סתם להכין אוכל כי צריך אלא בישול יותר מושקע ומעניין כמו כשאתה מנסה להכין משהו מיוחד.
עם קולים כמו הג׳ין והבהמור ממש לא צריך התמקצעות ארוכה כדי לקבל קליות טובות וכפי שנאמר הטריות של הקפה מהווה פקטור מהותי שמשפיע על הטעם וגם קפה שנקלה מידי אומן לאחר חודש כבר ידעך ויתחמצן ואני בכל אופן מעדיף משהו טרי אפילו אם ברמה חובבנית על פני משהו ישן ומחומצן (בדומה לכל סוג אוכל שתרצה).
התהליך מאוד מרתק ומתגמל ובנוסף לאורך זמן מעבר להתמכרות לטריות ולאינסוף האפשרויות שתוכל ליישם יש גם חיסכון לא קטן, סיפוק והנאה.
ממליץ בחום.
זה מאוד דומה לבישול אבל לא סתם להכין אוכל כי צריך אלא בישול יותר מושקע ומעניין כמו כשאתה מנסה להכין משהו מיוחד.
עם קולים כמו הג׳ין והבהמור ממש לא צריך התמקצעות ארוכה כדי לקבל קליות טובות וכפי שנאמר הטריות של הקפה מהווה פקטור מהותי שמשפיע על הטעם וגם קפה שנקלה מידי אומן לאחר חודש כבר ידעך ויתחמצן ואני בכל אופן מעדיף משהו טרי אפילו אם ברמה חובבנית על פני משהו ישן ומחומצן (בדומה לכל סוג אוכל שתרצה).
התהליך מאוד מרתק ומתגמל ובנוסף לאורך זמן מעבר להתמכרות לטריות ולאינסוף האפשרויות שתוכל ליישם יש גם חיסכון לא קטן, סיפוק והנאה.
ממליץ בחום.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לדעתי ההבדל הברור בין הקולה הממוצע כאן בפורום לקולה מקצועי הוא שבעוד שהקולה הממוצע קולה פעמיים בשבוע ולא מתעסק בללמוד לעומק את הנושא (קריאה/ניסוי ותעיה) הקולה המקצועי קולה כמה פעמים ביום ומשקיע הרבה אנרגיה בלמידה ושיפור.
זה כמו לדעת לבשל טוב מול ללכת לקורס בישול של שנתיים בתדמור. אנשים כישרוניים יכינו מנות מצויינות, אבל מי שמשקיע שנתיים ולומד, מבוקר עד ערב, את מקצוע הבישול, יכין מנות עוד יותר טובות ובאופן עקבי.
הציוד הביתי שלנו לא נופל באיכותו וברמתו מהציוד המקצועי. למען האמת, כשאני חושב על זה, הקפה הקלוי בציוד מקצועי שיצא לי לטעום היה בממוצע הרבה פחות טעים מאשר קפה קלוי בציוד ביתי שיצא לי לטעום.
למה? בגלל המפעיל, לא בגלל הציוד.
זה כמו לדעת לבשל טוב מול ללכת לקורס בישול של שנתיים בתדמור. אנשים כישרוניים יכינו מנות מצויינות, אבל מי שמשקיע שנתיים ולומד, מבוקר עד ערב, את מקצוע הבישול, יכין מנות עוד יותר טובות ובאופן עקבי.
הציוד הביתי שלנו לא נופל באיכותו וברמתו מהציוד המקצועי. למען האמת, כשאני חושב על זה, הקפה הקלוי בציוד מקצועי שיצא לי לטעום היה בממוצע הרבה פחות טעים מאשר קפה קלוי בציוד ביתי שיצא לי לטעום.
למה? בגלל המפעיל, לא בגלל הציוד.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -