האם שווה לי לשדרג? + משהו לא הגיוני אצל פיוניר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
YairTzi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

כרגע אני עם ההרכב הבא:
Kenwood KRF8030D
קדמיים של STORM כלשהם, נשמעים מעולה (במיוחד לאור העובדה שקניתי אותם ב-100 ש"ח כמעט חדשים)
אחוריים סטליטים גדולים של SONY משנות ה-80
סאב מורל 8"

לשימוש בחדר שינה 3x3.5, הכל יחובר לטלוויזיה LG:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=846131

ההורים בקרוב טסים לחו"ל ואני חושב לבקש מהם לקנות בדיוטי פרי רסיבר ב-200$, הבנתי שהיחיד שיש להם זה PIONEER VSX-323.
השאלה היא האם שווה לי לשדרג לרסיבר הנ"ל, שמבחינת נתונים "על הנייר" מה שיש לי כרגע עדיף מבחינת RMS וכו'?
(לא יצא לי לשמוע את הפיוניר אז אני לא יכול להשוות מבחינת איכות צליל, מה שכן אני אוהב לשמוע בווליום גבוה יחסית)

עוד דבר, על ספק הכוח של הקנווד שלי רשום הספק 525W, שלמרות שזה לא הגיוני שרסיבר שמגביר 5 ערוצים ל-160W RMS (לפי הנתונים) עם נצילות של 65% עם מגברי CLASS AB, זה די בנורמה.
ה-PIONEER VSX-323 "מתהדר" בספק כוח של 180W, בעוד שכתוב שהוא מוציא 100W RMS לערוץ...איך זה ייתכן?

אני יודע שלא צריך ללכת אחרי הוואטים וגם ככה אני לא אגיע להספק הזה פר ערוץ בגלל העיוות, זה פשוט נשמע לי תמוהה
נערך לאחרונה על ידי YairTzi ב 14/08/2013 16:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, באמת שלמספרים אין יותר מדי אחיזה במציאות, אז לא הייתי מתרגש מזה יותר מדי...

באיזה עכבה נמדד הקנווד שלך? ככל שהעכבה נמוכה, כך עולה ההספק (יש למשל מגברים שדוחפים 100W ב-8 אוהם ו-200W ב-4 אוהם...) (i)

שנית, עוד תרגיל ידוע במדידות זה לציין את ההספק שנמדד ב-"תקן" של דחיפת ערוץ אחד בלבד בתדר של 1KHz בלבד, כאשר בפועל דחיפת כל 5 הערוצים על כל טווח התדרים (20Hz-20KHz) תתבצע בהספק נמוך משמעותית מהתקן הנ"ל... 8O

לעניות דעתי בהחלט שווה לשדרג את הרסיבר הנוכחי, אבל כן הייתי ממליץ לך בכל מקרה לא לקנות חתול בשק למרות המחיר המפתה, וללכת לשמוע את ה-323 בחנות שמחזיקה גם אותו וגם רמקולים של STORM (שגם להם לא יזיק שדרוג מתישהו, כי ב-100 ש"ח הם אולי נשמעים מעולה, אבל בהשוואה לכל רמקול נורמלי אחר אני בכלל לא בטוח שתוכל להקשיב להם שוב... ;) )

YairTzi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

השאלה היא האם אני אוכל לשמוע בווליום גבוה ללא עיוותים מהרסיבר. מה שמפריע לי זה הספק כוח של הדגם הזה, לדוגמא ב422 של פיוניר יש ספק כוח של 450W (יותר מפי 2 מה323/322) והספק של 130 לערוץ שזה נשמע יותר הגיוני מב323. יכול להיות שזה 100w לערוץ יחיד במקסימום, אבל זה אומר 30w בערך לערוץ עם THD גבוה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

אם אתה רוצה לדחוף ווליום גבוה מאוד לאורך זמן, אז כנראה שעדיף לחסוך לרסיבר הרבה יותר רציני גם מה-323 וגם מה-422... :oops:

YairTzi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

חלה טעות, הרסיבר שבידי הוא מדגם KRF-V8030 ולא 6030...אני לא יודע אם זה משנה משהו.

"ווליום גבוה מאוד לאורך זמן" זה מאוד כללי, אני מדבר על עד -30dB בקנווד שלי למשל לאורך שעה-שעתיים בערב (שגורם לו להיות די חמים).

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4216
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #6 

היה לי את הקנווד שלך לפני כ-6 שנים וממנו עברתי לפיונייר.
אין לרסיבר הזה חלוקת סאונד מיוחדת אבל כאשר רוצים לפוצץ במוזיקה אז הוא עושה את העבודה.הדגמים 422 ו323 ממש לא ישפרו לך כלום בנושא העוצמה,מה שכן הם תומכים בכל הפורמטים החדשים שהקנווד ממש לא חולם עליהם.
הקנווד עולה מעט מאוד ונותן סאונד טוב וחם למי שאוהב להתחמם בחורף.
לפני כ-6/7 שנים נדפקה לי ההגברה בעיקבות מסיבות רבות ואז רכשתי פיונייר 5** שהיה די מקביל בהגברה שלו לקנווד.
מספרים לחוד ונתונים לחוד

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6638
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 706 פעמים

שליחה #7 

claudia5 כתב:היה לי את הקנווד שלך לפני כ-6 שנים וממנו עברתי לפיונייר.
...
קנווד זה המיץ של הזבל , ואני אסביר :

הרסיבר הראשון שלי היה קנווד משודרך סט 5.1 של וורפידייל , שמעתי סבבה..
יום אחד חבר הגיע עם הרסיבר שלו (ימהה - קנינו ביחד בסכום דומה) והחלפנו
- רק לצורך הבדיקה והסקרנות...

הבדל עצום! הרמקולים פתאום נפתחו , סאונד צלול יותר , באס מורגש ומדוייק.
לא היה צריך להגביר הרבה - שמעתי את ההבדל מיד.

עוד באותו יום (!) העפתי את הקנווד ושמתי ימהה במקום - מאז אני רק מחייך :D (Y)

YairTzi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אחלה, אני הולך על הפיוניר:)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”