החלפת שלה, כיוונים.

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
wr1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שוב אני. שלום.
אז החלטתי לשקם את הפטיפון שלי בזכותכם. החלפתי רצועה, ושלה חדשה.
הורדתי מvinyl engine שרטוט לכיוון הראש, והאמת שלא כל כך הבנתי אותו.
The stupid protractors. כנראה אני לא מספיק טיפש..
האם הסרגל צריך להשאר באותו מקום והמחט צריכה להגיע אליו?
או שהסרגל מסתובב, ומה שבודקים זה שהראש ניצב לקווים?
אני אנסה לצרף תמונה, כי גם אני לא הבנתי מה כתבתי..

ושאלה נוספת, לא הכי קשורה, האם למגן האבק יש תפקיד אקוסטי,
או שכשמו כן הוא, מגן אבק וזהו.
באופן עקרוני, אם הפטיפון מוגן בארון ממכות ואבק, יש משמעות לסאונד, עם או בלי כיסוי?

תודה. תודה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

הפרוטרקטור הזה (מד זווית) נקרא 'טיפש' משום שהוא 'כללי' ומתאים להרבה סוגי זרועות. זה באמת טפשי משום שלכל זרוע וכל פטפון יש גאומטריה משלו ולא יתכן שיתאים לכולם.

מסומנות עליו שתי נקודות וכשהוא יושב על ציר הפטפון אתה אמור לכוון את הראש בשלה כך שיקביל בדיוק לקווים בנקודה הראשונה (לא משנה איזו). ברגע שהראש מקביל אתה מעביר את השלה לנקודה השנייה (מחט בדיוק במרכז הנקודה) ומוודא שהראש מקביל גם לקווים שלה. זה אמור להיות תהליך והראש לא יקביל בד"כ לשתי הנקודות בפעם הראשונה.

כל התהליך בא כדי לוודא שהראש שלך משיק לחריצי התקליט בשתי נקודות ההשקה הבלעדיות שקיימות על קשת הזרוע. המיקום של הנקודות משתנה בין זרוע לזרוע והמדיד הזה הוא 'הערכה' כללית של המיקום שלהן.

מכיוון שהפלטה עגולה והזרוע באורך קבוע זה ממש לא משנה עם המדיד זז לך. הנקודות תמיד באותו מרחק כאשר המחט יושבת במרכזן.

wr1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

המון תודה טומי. אחלה הסבר שלחת.
בקשר למגן אבק, יש לך תשובה אולי?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

אין לו שום תפקיד אקוסטי אבל האמת היא שהוא אחת התעלומות הכי גדולות והכי בלתי פתירות בעולם האודיו. האם מגן האבק באמת מגן מפני אבק - או שהוא בעצם מושך אליו יותר אבק ממה שהיה נמשך ללא המגן בכלל :מבולבל:

כנראה שאף פעם לא נדע :עצוב:

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

זה במקום שהפטיפון ימשוך אליו את האבק... את המכסה הרבה יותר קל לנקות, ולכן מאד מומלץ לשמור עליו ולהשאיר את הפטיפון מכוסה בכל זמן שאינו בשימוש. אגב, אין מניעה להשאיר את המכסה סגור גם כאשר מתנגן תקליט. יש "אודיופילים" שטוענים כי הפטיפון נשמע טוב יותר ללא המכסה, אתה מוזמן לבחון את זה בעצמך.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

יש סוגים רבים של פרוטרקטורים ויש תיאוריה מאחורי כל אחד מהם.

יחד עם זאת, בהינתן הנחת הבסיס שהזרוע מותקנת בדיוק במיקום הנכון (לא הנחה שתמיד נכונה, למרבה הצער) הפרוטקרטור שצולם כאן בסדר גמור.

ובמידה וזה לא ברור, לא מספיקה המקבילות של קדמת הראש לקוים, חוד המחט צריך להיות מונח בדיוק על ההצטלבות של הצלב במרכז .
איל פור

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”