התייעצות בנוגע למערכת קולנו ביתי בשילוב עם סאונד בר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mrbeen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
יש לי סלון בצורת ח' כאשר ברגל אחת שלו יש טלוויזה תלויה על קיר ובצד השני במרחק של 4 וחצי מטר יש ספה לצפייה.
הצלע השלישית של הח' היא קיר עם שני חלונות גדולים .רוחב הסלון 4 מטרים. החלק הפתוח של הסלון הוא חלל המתחבר למטבח. עד כאן תיאור מבנה הסלון.

צרכים :
אני מעוניין לשלב מערכת סאונד/קולנוע ביתית לצורכי צפייה בטלוויזיה, סרטים מסטרימר, שמיעת מוזיקה/רדיו מהלווין או מאמצעי דיגיטאלי אחר כלשהו (סמארטפון/DVD וכ"ו).

יש לי הכנה לרמקולים אחוריים בשני צידי הספה. לעומת זאת לא השכלתי להכין צנרות מראש בקיר הקדמי של הטלויזיה.
חשבתי על שימוש במקרו קול/סאונד בר בשילוב עם רמקולים אחוריים להשלמת החוויה הקולית.
יכול להוות יתרון אסתטי שמבטל את הצורך בשני הרמקולים הקדמיים ובסנטר. לגבי הסאב , הייתי שמח גם להיפטר ממנו בכדי להימנע מהצבת רמקול על הרצפה או בתוך שידת הטלויזיה התלויה.

לגבי תקציב, שר האוצר נותן כנראה הרשאה לעד 3000 ש"ח :)

ראיתי המון חומר בנושא ואני קצת מבולבל מרוב האפשרויות.
אשמח לקבל ממומחי הפורום המלצות לגבי אופן השילוב עליו אני חושב ודגמים ספציפים של סאונד בר ורמקולים שיספקו את הסחורה (נדרשים רמקולים אחוריים סטליטים).

תודה רבה מראש,

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

יש מצב שאתה מצרף לכאן תרשים של הסלון כדי שנבין קצת יותר טוב מה קורה שם?

בכל מקרה, לשילוב של רמקולים ומגבר, 3,000 ש"ח הם סכום קטן יחסית, שכנראה לא יאפשר לך יותר מדי גמישות במציאת פתרונות אלטרנטיביים בסגנון של סאונד-בר (מה גם שהפתרון הזה לא יהיה יותר מדי יעיל בחדר עם חלון ויטרינה גדול ופתח למטבח בצד השני...)

לעניות דעתי, אלא אם תכפיל את התקציב (ואני מניח שזה לא ריאלי), אין מנוס מפתרון "סטנדרטי" של חמישה רמקולים קטנים וסאבוופר. פתרונות חליפיים ו/או "מעוצבים" הם בהגדרה יקרים יותר... :oops:

נ.ב. הפתרון היחיד שאני מכיר לרמקול אחד מלפנים שכולל באותה תיבה את האלמנטים של הסנטר והקדמיים הוא ה-One של מוניטור אודיו - הבעיה היא שרק העלות שלו לבד תחרוג קצת מהתקציב הנתון שלך...

mrbeen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

היי, תודה על התגובה.
צרפתי שרטוט של הסלון המיועד. מאחורי הספה הנמצאת מול הטלויזיה יש הכנה לשני רמקולים סטליטים.
כפי שציינתי קודם, הכוונה היא לנסות להימנע מהצבת רמקולים על הרצפה (סאב) ועל הקירות הקדמיים והאחוריים. ממה שקראתי אני מבין שבחדרים מסוג הסלון שיש לי, יש בעיה למקרני קול/סאונד ברים (גם לטובים מבינהם) להעביר את הקול בצורה טובה לחלק האחורי ולכן שאלתי על שילוב של שני האלמנטים. אם אוכל לקבל את שני הרמקולים הקדמיים, את הסנטר (ואולי אפילו הסאב) ברמקול אחד קדמי שטוח כדוגמת סאונד בר, ולחלק האחורי של הסלון הסאונד יופק משני הרמקולים התלויים, זה יהווה פתרון טוב .

השאלה אם זה אפשרי טכנית (מקרן קול שיודע להעביר חלק מהסאונד אחורה לרמקולים ייעודיים). אם כן, אילו דגמים מומלצים לכך, ואילו רמקולים לשילוב ? אני מניח שאני לא הראשון שיש לו סלון חצי פתוח. אשמח לדעת מהו הפיתרון המקובל ומהו האופטימאלי ?

מקווה שהתמונה ברורה כעת...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

mrbeen כתב:השאלה אם זה אפשרי טכנית (מקרן קול שיודע להעביר חלק מהסאונד אחורה לרמקולים ייעודיים). אם כן, אילו דגמים מומלצים לכך, ואילו רמקולים לשילוב ? אני מניח שאני לא הראשון שיש לו סלון חצי פתוח. אשמח לדעת מהו הפיתרון המקובל ומהו האופטימאלי ?
...
OK, סלון די סטנדרטי כאמור, רק ההגדרה שלך שהוא בצורת ח' כנראה טיפה בילבלה אותי קודם ;)

בכל אופן, סאונד בר זה פתרון די בעייתי בחדרים כאלה, בגלל הפתחים הגדולים, והפתרון היחיד שאני מכיר בתקציב הנתון שכולל סאונד-בר וגם סאטליטיים לא זמין בארץ (אבל אפשר לייבא אותו באופן אישי מארה"ב...(Y) )

אופציה שאולי תהיה לך טובה יותר מבחינה אסתטית, לפחות ביחס לסאטליטים וסנטר מלפנים, היא רמקולי On-Wall, שהם יחסית לא עמוקים (כ-10 ס"מ), וניתנים לתלייה ישירות על הקיר מסביב ל-TV המיועדת, אבל זה כנראה פתרון שיחרוג מהתקציב המוגדר... :oops:

לפרוטוקול, הפתרון המקובל (והאופטימלי בתקציב הנתון...) הוא מערכת 5.1 של סאטליטים וסאב.

בכל מקרה, עבור כל הפתרונות הללו, אין מנוס מהצבת סאב בחדר - אבל אולי אתה יכול לשים אותו בפינה בין הספות או בין הספה הצדדית ל-TV..? (i)

כמו-כן, עושה רושם שהאילוץ הכי קריטי כרגע הוא האילוץ הכלכלי... אם התקציב נשאר על 3,000 ש"ח, אז כנראה שההימור הכי בטוח שלך הוא באמת ללכת על יבוא אישי של הסט של Vizio שקישרתי אליו לעיל - אתה מקבל בשביל זה פתרון בדיוק כמו שחשבת עליו במקור, של סאונד בר מלפנים וסאטליטים מאחור, וגם סאב אלחוטי (למרות שעדיין תצטרך לחבר אותו לחשמל...)
אתה אפילו לא צריך מגבר בשביל הסט הזה, אבל אתה כן תהיה קצת מוגבל בחיבורים, כי לו רק שתי כניסות דיגיטליות (אחת אופטית ואחת קואקסיאלית), שתי אנלוגיות, ואף כניסת HDMI...

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #5 

לטעמי מערכת לסלון ללא מספר כניסות HDMI (י2 -3 לפחות) לא הגיוני בימינו...
דיעה אישית....

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”