XBMC: פרויקט התרגום ב-Transifex, השרשור הראשי.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #41 

עדכון קצר:

סופסוף לאחר ששלחתי בעצמי PR לעץ הפיתוח של Kodi נכנסו התרגומים המעודכנים של הרחבות טלוויזיה חיה.
כעת גם המחרוזות של Kodi, המעטפת Confluence והרחבות טלוויזיה חיה מתורגמות לחלוטין ולאחר בדיקה כך שאפשר לומר שבבסיסה Kodi מתורגמת לחלוטין.
(קיים מס' קטן מאוד של עדכוני מחרוזות שלא נכנסו).

התרגומים האלה זמינים בגרסה rc3 שתויגה היום.

תרגום המעטפות מתקדם באופן די טוב, עד אמצע שבוע הבא אני מאמין שכל המעטפות יהיו מתורגמות באופן מלא, כפי הנראה אצטרך לבקש באופן מיוחד ישלח עדכון למעטפות אך בכל מקרה העדכון יתקבל אצל המשתמשים באופן אוטומטי.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #42 

עדכון קצרצר:

כל מעטפות Helix תורגמו באופן מלא למעט Rapier שקיים בו באג (סדר אותיות הפוך בתפריט ראשי) ו־Sio2 שפרויקט התרגום שלו ממקום בנפרד מהפרויקט הרשמי XBMC Addons.
עוד לא אישרתי זאת באופן חד משמעי אך נדמה לי שהסיבה לתקלה ב־Rapier היא באג ב־Kodi שלא יפתר בגרסת Helix.
בנוסף ל־Rapier יש מעטפות נוספות שלא זמינות בפרויקט התרגום XBMC Skins אך כן תרגמתי אותן באופן מלא ודחפתי את השינויים שלי דרך Github, בינתיים רק PR יחיד כזה אושר ע"י מפתח ההרחבה.

התכנון לשבוע הבא הוא:
* סיום תרגום מעטפות Sio2 ו־Rapier שזמינות ל־Helix.
* סיום תרגום מעטפות שקיימת עבורן גרסת Helix להורדה ידנית שאיננה במאגר הרשמי, בסה"כ יש מעטפת אחת או שתיים כאלה שנשארו.
* סיום בדיקתן אותן מעטפות שהוזכרו לעיל, אין הרבה מחרוזות אך זו עבודה איטית ומשעממת כיוון שיש לבדוק ידנית מחרוזות בממשק המשתמש שלפעמים לא קל לאתרן.
* התחלת בדיקת פרויקט ההרחבות XBMC Addons, ולהתחיל לכוון לסגור את תרגום כל המחרוזות בפרויקט זה.
בנוסף לאלה אבקש שיתבצע סנכרון של קבצי השפה ועדכון המעטפות כך שמי שיתקין את Helix כך יקבל את התרגומים המעודכנים.

לאחר סיום אלה אני מתכנן:
* לבדוק גם את מעטפות Gotham.
* אסיים לתרגם ואבדוק מאפס גם מספר מעטפות בודד של Gotham שמסתתרות בפרויקטי תרגום שונים ב־Transifex (כמו Ace לדוגמה).
* בדיקה מחודשת של המושגים והתרגומים שהכנסתי ל"מילון" בכל פרויקטי התרגום לשיפור נוסף באחידות התרגום.
* להתחיל לכתוב מדריך וקווים מנחים ברורים למתרגמים.
* לפרסם את ה־"מילון" שיצרתי ולקבל הצעות לתרגומים חלופיים למושגים ותרגומים חדשים לכאלה שבחרתי להשאירם בלעז.

במבט על הרי כי כרגע:
* פרויקט המעטפות XBMC Skins עומד על 81% מחרוזות מתורגמות, הרוב בדוק ורוב מוחלט של Helix בדוק, נתון מאוד יפה, במיוחד בהתחשב שבעת יציאת גרסת בטא ראשונה הוא עמד על פחות מ־40%. המטרה כמובן להגיע ל־100% כאשר זה אומר גם חזרה לגרסת Gotham לשם בדיקת המעטפות.
* פרויקט ההרחבות XBMC Addons עומד על 82%, הרוב המוחלט כתוצאה מהזמן שביליתי בתרגום המחרוזות לפני כשנה שאז התחלתי ב־17% (שבנתונים של היום יותר נמוך עקב הצטרפות הרחבות נוספות), חלק אחר תורגם בתקופה האחרונה, הרוב לא בדוק ומאז התחדדו הקווים המנחים אותי בתרגום המחרוזות כך שיתבצעו לא מעט שינויים במה שקיים.
* הפרויקט הראשי XBMC Main מתורגם ובדוק באופן מלא (כנסו למסכי ההגדרות והתרשמו מההסברים השונים של ההגדרות).

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #43 

@dhead666

תפתח חשבון פייפאל ותגייס תרומות, אתה פשוט מלך
שאפו

אני לא יודע איך לקבל את התרגום החדש שלך, למשל למעטפת T! של ronie תרגמת?
(אישית אני משתמש בT! מותאם אישית שלי מהרפו של THEWIZ, אבל לצורך הבדיקה הורדתי עכשיו מהרפו הרישמי את הגירסא האחרונה שronie העלה, בציינג'לוג שלו כתוב update translations) ועדיין - לא זיהיתי משהו חדש או שונה, התרגום שם עדיין צולע בלשון המעטה. אני על RC3 של KODI

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #44 

@tomer953

קודם כל תודה על המחמאות.
אני מעדיף לא להכניס שיקולי רווח אישי למשוואה.

אחרי בירור מול חבר צוות הפיתוח של Kodi, נראה כי גרסת Helix קרובה מאוד (לא נאמר לי ישירות אך ייתכן מאוד שתצא בשבוע הקרוב), מה שאומר שככל הנראה לא יתבצע סנכרון קבצי שפה נוסף בפרק זמן זה עבור ההרחבות והמעטפות כך שהתרגומים יתעדכנו מעט לאחר יציאת Helix.
חשוב לציין ש־Kodi עצמה, מעטפת ברירת המחדל והרחבות טלוויזיה חיה כבר מעודכנות בגרסת RC3.

אתה מוזמן להצטרף לצוות מתרגמי שפה עברית בפרויקט XBMC Skins ולהוריד קובץ שפה, strings.po, מעודכן.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #45 

הצטרפתי ובדקתי, עבודה מעולה
אני אתעסק בזה יותר מאוחר, ואתן הצעות לשינוי אם יהיו לי כאלו
תעדכן שזה יוצא בצורה רישמית,תודה

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #46 

@dhead666
האם ידוע לך על פתרון הבאג שמציג עברית הפוכה בעת הזנת STRING לDIALOG בצורה אוטומטית?
לדוגמא - כנס לספריית הסרטים, כנס לסרט שכותרתו בעברית, לחץ על "נהל - ערוך כותרת" ויפתח לך דיאלוג שמאפשר לשנות את כותרת הסרט,
הצרה היא שהINPUT שמופיע כבר כברירת מחדל - מופיע בעברית הפוכה - ולכן אם תלחץ אנטר - השינויים ישמרו והסרט ישנה את שמו לעברית הפוכה.

אותה דוגמא ניתן לראות בסקריפט המועדפים, שכן למשל אם אני רוצה להוסיף לתפריט הראשי של הסקין (T!), פריט כלשהו מהמועדפים שלי, למשל "וואלה!"
כשאני אלחץ על הקישור שנותן לי לבחור מתוך רשימת המועדפים, ואבחר את התוסף הרצוי "וואלה!", יפתח דיאלוג עם המקלדת, שיתן לי לבחור שם,
אבל גם בתוכו, שוב, יופיע "!הלאוו" בצורה הפוכה כברירת מחדל.
נברתי בקוד, וזה משהו כזה:
[left]keyboard = xbmc.Keyboard(fav_label, xbmc.getLocalizedString(528), False)
[/left]

fav_label זה המשתנה של שם המועדף, למשל אם הוא "MakoTV" אז XBMC יפתח את דיאלוג המקלדת, שבתוכו כבר כתוב MakoTV,
אך אם המשתנה מכיל אותיות עבריות - למשל "תוסף MakoTV" זה יופיע בעברית הפוכה, "ףסות MakoTV"

למרות שהדוגמא הראשונה היא ברורה יותר בהרבה, רציתי רק להמחיש שהנושא מעיק בכל רחבי התוכנה ולא רק שם.
האם ידוע לך על פתרון באופק?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #47 

@tomer953

השאלה שלך לא נוגעת לנושא השרשור מכיוון שמדובר בבאג ב־Kodi ולא במעטפות, צריך לפתוח שרשור חדש ולהתחיל לרכז את רשימת התקלות ולפתור אותן כמובן, יש לי כתבה בהליכי כתיבה שתסקור את Helix שבה אני מתכנן לתת גם במה לסקירת התקלות עם עברית.

בכל מקרה, התקלה הראשונה היא הצגת סדר אותיות הפוך בפקד label, התקלה השנייה היא שמירת המחרוזת באופן הפוך, ייתכן שאלו תקלות שונות וייתכן שאותה אחת.
פתחתי ticket בנושא לפני מס' חודשים טובים אך אין עדיין התייחסות, נצטרך כנראה לפתור זאת בעצמנו (וכרגע הזמן הפנוי שלי עבור Kodi מוקדש לתרגום).

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #48 

msgctxt "#20161"
msgid "Total"
msgstr "סך הכל"

אני מציע לשנות את התרגום ל- סה"כ במקום סך הכל.
זהו צירוף שגור בשפה העברית ואינו נהוג להיכתב בצורה המפורשת, ביטויים בעלי ראשי-תיבות שגורים, נוטים להיכתב בקיצורם, כגון צה"ל או חו"ל.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #49 

@tomer953

תודה.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #50 

יש מצב לתרגם את התוסף של יוטיוב?
http://pastebin.com/1zLxq473
אין לי בעיה לתרגם אם צריך, פשוט מעדיף שהכל יעבור מכאן

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #51 

@tomer953

זו הרחבה :wink: , עוד לא ישבתי לבדוק את ההרחבות כך שאני לא כל כך יודע מה הבעיה (בטח סופ"ש הבא).

ההרחבה plugin-video-youtube נמצאת בפרויקט תרגום ההרחבות XBMC Addons והיא מתורגמת לחלוטין.
אם המפתח הפסיק לעדכן את קבצי השפה המקוריים ב־Transifex ולעדכן את התרגומים משם הרי שזה באג שחובה לדווח עליו.

בנוסף קישור לקובץ טקסט ב־pastebin לא ממש עוזר, אני מניח שלזאת התכוונת, אין בעיה לתרגם ולשלוח PR, לפחות לבינתיים אך כפתרון לטווח ארוך עדיף לעבוד באופן מסודר דרך Transifex, אחרת נמצא עצמנו עוקבים אחרים לא מעט repos ב־Github ו־Google Code, מה שיגזול זמן רב ובפועל לא יתוחזק.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #52 

כן אני יודע שלא מתרגמים דרך PASTEBIN, סתם רציתי להראות לך...

בכל אופן,
אני אדבר את ברומיקס נראה מה תגובתו בעניין....

שאלה אחרת - מדוע לא מכניסים בKODI את בחירת השפה בINSTALLER, כמו 90% מהתוכנות היום ?
ככה שמי שיריץ את הEXE ויבחר בHEBREW, כל אשף ההתקנה יהיה לו בעברית - וגם שהוא יפעיל את KODI היא תהיה אוטומטית על עברית וערכת תווים עברית.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #53 

@tomer953

כי קודם צריך פתרון שיטען תגליפים חסרים אוטומטית (זה משהו שהמפתחים מודעים לו וצריכים לפתור באגים שנוגעים לו), לשנות גופן זה פתרון עקום שלעולם לא יתקבל כי אז המשתמשים לא מודעים לכך שקיימת בעיה ולא ידעו מה לעשות במקרה ויחליפו מעטפת והתקלה תופיע.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”