איך לבדוק cd
- ofiras
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 432
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
הכי טוב , אם אפשר קח את הקומפקט לבדיקה בבית.
חשוב שזה יעשה על הסטאפ שלך שבו אתה מחליף רק את המקור.
הבדיקה הטובה ביותר לדעתי:
חבר את ה- LG ואת הקומפקט למגבר , אחד בתור DVD השני בתור CD (לא ממש משנה)
רק חשוב שהחיבור יעשה ביצאה האנלוגית של המכשירים (2 סטריאו ולא 1 דיגיטלי) כי שם תמצא את ההבדלים הגדולים.
קח מספר דיסקים , עדיף מורכבים ולא קטעים אנמיים .
שכפל אותם לשני עותקים.
יש לוודא שהמכשירים מוצאים רמת ווליום דומה (בד"כ זה 2V) אחרת הבדיקה יותר מורכבת כי צריך להתאים ווליום.
שים את אותו קטע בין המכשרים בסטייה של שניה בערך. (כך תוכל לשמוע את אותו קטע בשני המקורות)
ופשוט תמתג בין הסידי לדיוידי מספר פעמים.
הבדיקה הנ"ל הכריעה אצלי חד משמעית לטובת הסידי.
החלפתי כבלים, החלפתי בין העותקים , וההבדל נשאר ברור לכל שומע!
ד"א , ביקשתי מאשתי שתעשה את המיתוג, ולא טעיתי אף פעם.
כמובן שהיא אמרה שההבדלים לא גדולים, אבל זה נושא לשרשור אחר...
לטעמי הבדל גדול בכל פרמטר.
חשוב שזה יעשה על הסטאפ שלך שבו אתה מחליף רק את המקור.
הבדיקה הטובה ביותר לדעתי:
חבר את ה- LG ואת הקומפקט למגבר , אחד בתור DVD השני בתור CD (לא ממש משנה)
רק חשוב שהחיבור יעשה ביצאה האנלוגית של המכשירים (2 סטריאו ולא 1 דיגיטלי) כי שם תמצא את ההבדלים הגדולים.
קח מספר דיסקים , עדיף מורכבים ולא קטעים אנמיים .
שכפל אותם לשני עותקים.
יש לוודא שהמכשירים מוצאים רמת ווליום דומה (בד"כ זה 2V) אחרת הבדיקה יותר מורכבת כי צריך להתאים ווליום.
שים את אותו קטע בין המכשרים בסטייה של שניה בערך. (כך תוכל לשמוע את אותו קטע בשני המקורות)
ופשוט תמתג בין הסידי לדיוידי מספר פעמים.
הבדיקה הנ"ל הכריעה אצלי חד משמעית לטובת הסידי.
החלפתי כבלים, החלפתי בין העותקים , וההבדל נשאר ברור לכל שומע!
ד"א , ביקשתי מאשתי שתעשה את המיתוג, ולא טעיתי אף פעם.
כמובן שהיא אמרה שההבדלים לא גדולים, אבל זה נושא לשרשור אחר...
לטעמי הבדל גדול בכל פרמטר.
!If you want something done, do it yourself
http://www.mabel-tech.com
- ofiras
- חבר פעיל מאוד

עוד הערה:
כל בדיקה אחרת, סטייל מה שהרבה מוכרים עושים:
השמעת הקומפקט ואז עצירה ניתוק והחלפת הכבלים ואז השמעה חוזרת לדעתי בעיתית מאוד ותשלב בעיקר פסיכולוגיה.
ואז יכול להיות אפילו שתתטעה "במבחן עיוור שכזה".
כל בדיקה אחרת, סטייל מה שהרבה מוכרים עושים:
השמעת הקומפקט ואז עצירה ניתוק והחלפת הכבלים ואז השמעה חוזרת לדעתי בעיתית מאוד ותשלב בעיקר פסיכולוגיה.
ואז יכול להיות אפילו שתתטעה "במבחן עיוור שכזה".
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
manor,
אין הרבה מה להוסיף.
השאלה היא האם אתה רוצה (או האם בכלל מעניינת אותך ) בדיקה "אובייקטיבית", קרי מדידות של המכשיר, או שתכלס מעניינת אותך התוצאה הסופית?
על השיטה הראשונה אפשר לכתוב ספרים רבים ואני לא בטוח שבסופו של יום, זה מה שיעשה לך את זה.
לעומת זאת, מה שהציעו לך לפני, בהחלט ייגרום לך לבחור את מה שבשורה התחתונה הכי יתאים לך.
אין הרבה מה להוסיף.
השאלה היא האם אתה רוצה (או האם בכלל מעניינת אותך ) בדיקה "אובייקטיבית", קרי מדידות של המכשיר, או שתכלס מעניינת אותך התוצאה הסופית?
על השיטה הראשונה אפשר לכתוב ספרים רבים ואני לא בטוח שבסופו של יום, זה מה שיעשה לך את זה.
לעומת זאת, מה שהציעו לך לפני, בהחלט ייגרום לך לבחור את מה שבשורה התחתונה הכי יתאים לך.
- ofiras
- חבר פעיל מאוד

רכב או עגלה עם סוס...
ועכשיו ברצינות:
כמובן שזה תלוי במוכר ועד כמה אתה מראה רצינות ואז תקבל מכשיר תצוגה לבדיקה.
אתה יכול להציע גם להשאיר צ'ק פיקדון על מנת להוכיח רצינות.
במידה וזה לא הולך, תסתפק בהגברה ורמקולים שיש בחנות (כמובן תבחר את אילו שיותר דומים ברמתם לשלך), תביא את המקור שלך, ותעשה את הניסוי אצלו.
הכוונה היא כאמור לעשות את הבדיקה ראש בראש בין שני המקורות שכל התנאים האחרים הם עד כמה שאפשר זהים.
ושההחלפה היא מיידית.
ועכשיו ברצינות:
כמובן שזה תלוי במוכר ועד כמה אתה מראה רצינות ואז תקבל מכשיר תצוגה לבדיקה.
אתה יכול להציע גם להשאיר צ'ק פיקדון על מנת להוכיח רצינות.
במידה וזה לא הולך, תסתפק בהגברה ורמקולים שיש בחנות (כמובן תבחר את אילו שיותר דומים ברמתם לשלך), תביא את המקור שלך, ותעשה את הניסוי אצלו.
הכוונה היא כאמור לעשות את הבדיקה ראש בראש בין שני המקורות שכל התנאים האחרים הם עד כמה שאפשר זהים.
ושההחלפה היא מיידית.
אני לא בטוח שמבדיקה כזו ניתן תמיד לשמוע הבדלים בין מקורות, אלא אם כן הם מאד בולטים.
לפעמים ההבדלים אינם נשמעים במבחן נקודתי ראש בראש אלא מתמצים בהבדלי התחושה לאחר שמיעת המקור זמן ממושך (כמה שעות). כך למשל לאורך זמן מקור מסויים יכול להיות יותר מעייף או "דופק בראש" אבל בבדיקה נקודתית קצרה מול מקור אחר לא ניתן יהיה לחוש בכך.
בעקבות הפוסט הזה בדקתי אצלי בין DVD+VIDEO של LG ובין CD של דנון -- לא שמעתי שום הבדל (במשך כ- 1/2 שעה של מיתוג בין המקורות) וזאת למרות שידעתי כל הזמן מה מנגן ורציתי בכל מאודי לשמוע הבדל
לפעמים ההבדלים אינם נשמעים במבחן נקודתי ראש בראש אלא מתמצים בהבדלי התחושה לאחר שמיעת המקור זמן ממושך (כמה שעות). כך למשל לאורך זמן מקור מסויים יכול להיות יותר מעייף או "דופק בראש" אבל בבדיקה נקודתית קצרה מול מקור אחר לא ניתן יהיה לחוש בכך.
בעקבות הפוסט הזה בדקתי אצלי בין DVD+VIDEO של LG ובין CD של דנון -- לא שמעתי שום הבדל (במשך כ- 1/2 שעה של מיתוג בין המקורות) וזאת למרות שידעתי כל הזמן מה מנגן ורציתי בכל מאודי לשמוע הבדל
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
- ofiras
- חבר פעיל מאוד

הבדלים בולטים זה בדיוק מה שאני מחפש ולא אמרתי שחייב להיות הבדל.yairjazz כתב:אני לא בטוח שמבדיקה כזו ניתן תמיד לשמוע הבדלים בין מקורות, אלא אם כן הם מאד בולטים.
בעקבות הפוסט הזה בדקתי אצלי בין DVD+VIDEO של LG ובין CD של דנון -- לא שמעתי שום הבדל (במשך כ- 1/2 שעה של מיתוג בין המקורות) וזאת למרות שידעתי כל הזמן מה מנגן ורציתי בכל מאודי לשמוע הבדל...
ז"א שבין שני המכשירים שלך המסקנות מבחנתי הן ברורות, אם צריך להתאמץ כדי לשמוע הבדל, אז השידרוג כנראה לא מוצדק.
קשה לי לקנות את הטענה שבשני מכשירים שנשמעים זהים, באחד אני אתעייף יותר.
מצד שני אני לא פוסל את הטענה שלך, אבל נראה לי שגם אם היא נכונה אז כנראה שזמן ההאזנה שייקח להגיע לכך הוא גדול ממה שאני רגיל לשמוע ביום (עד שלוש שעות).
לסיכום:
מבחינה פרקטית אני לא רואה מבחן יותר טוב שיוכל להכריע חד משמעית שיש הבדל.
אני מסכים איתך לגמרי
שמבחן הסוויצ'ינג הוא מעולה לבדיקת ההבדלים המג'וריים (אם ועד כמה שישנם)
לגבי הבדלים מינוריים וכמה זמן צריך לשמוע עד שהעייפות ניכרת... אני מניח שכל אחד מאיתנו שונה, שומע מוזיקה שונה ושומע בתנאים שונים, ובא במצב רוח שונה, כך שאין כללים.
לגבי הבדלים מינוריים וכמה זמן צריך לשמוע עד שהעייפות ניכרת... אני מניח שכל אחד מאיתנו שונה, שומע מוזיקה שונה ושומע בתנאים שונים, ובא במצב רוח שונה, כך שאין כללים.